Κράτος ή κάτι άλλο;;

4
 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Στην εποχή μας αξιωθήκαμε να ζήσουμε πρωτόγνωρες και πρωτόγονες καταστάσεις.
Τον απόλυτο εκφυλισμό του κράτους μετά από ιστορία πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια.
Ψηφίσαμε κόμματα και κυβέρνηση, μπήκαν 300 καρεκλοκένταυροι εθνοπατέρες στη Βουλή, ορκίστηκε κυβέρνηση από το κόμμα που πλειοψήφησε, και μέσα σε ένα μήνα από την εκλογή του, αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν είχε καμία ικανότητα να κυβερνήσει, ότι οι επιλεχθέντες αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, ότι επί σειρά ετών είχαν στήσει ένα κομματικό μηχανισμό πρασινομπλέ που το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να συντηρεί τους κομματικούς........
στρατούς με πλουσιοπάροχες αμοιβές σε δικούς, κολλητούς, σφουγγοκωλάριους και παρατρεχάμενους, με δανεικά για να ικανοποιηθεί η «πελατεία».
Ακούσαμε τον πολύ κύριο Χρυσοχοΐδη να απολογείται στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΙ και να μας λέει «ότι έπρεπε να αποφευχθεί το μνημόνιο καθώς από εκείνη τη στιγμή δεν έγιναν σωστές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση αποδείχτηκε ανίκανη στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει».
Κύριε Χρυσοχοΐδη μας, απ όσο γνωρίζω σε αυτή την ανίκανη -όπως χαρακτηρίζεις- κυβέρνηση αν δεν κάνω λάθος, συμμετείχες και εσύ μαζί με τα υπόλοιπα «πρωτοκλασάτα» αναχρονιστικά και ανίκανα στελέχη και συμμετέχεις ακόμα.
Εκτός και δεν είσαι εσύ αυτός που λέμε αλλά κάποιος «κλώνος» σου, ενώ εσύ μόλις μας έφτασες από κάποια άλλη χώρα όπου κατοικούσες τα τελευταία δύο χρόνια.
Αμ το άλλο; Η τεράστια πρόκληση σε βάρος του χειμαζόμενου εξ αιτίας της ομολογούμενης κυβερνητικής ανικανότητας, λαού;
Την Δευτέρα 19/12 στην Ολομέλεια της Βουλής αποκαλύφθηκε το εξής παραλογικό και απίστευτο συνάμα: ότι τα πολιτικά κόμματα της χώρας μας έλαβαν για το 2011 συνολικά 54 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 6 εκατ. ακόμα περισσότερα από πέρσι!!  Και ακόμα το τραγικότερο αυτό που είπε ο υπουργός κ. Γιαννίτσης  ότι τα χρήματα πρέπει (!!!) να εκταμιευτούν διότι πρόκειται για νόμο του κράτους.
Είναι να τρελαίνεσαι με τις λογικές που εκφράζονται σ αυτό το πολιτικό χαμαιτυπείο!!!
Κύριοι βολευτές, επίσης νόμος του κράτους είναι να πληρώνει το κράτος τις υποχρεώσεις του από προμήθειες σε 60 μέρες (Π.Δ.166 Φ.Ε.Κ. 138/5.6.2003) όμως πείτε μας μία (1) περίπτωση που εφαρμόστηκε αυτός ο νόμος. Αντίθετα όχι μόνο δεν εφαρμόστηκε, αλλά στους προμηθευτές των νοσοκομείων όταν αποφασίστηκε να εξοφληθούν οι προηγούμενες από ετών υποχρεώσεις, τους υποχρεώνατε να υπογράψουν Υ.Δ. ότι δεν απαιτούν τους τόκους υπερημερίας  που πρέπει να πληρωθούν, όπως ο παραπάνω νόμος προβλέπει.
Πρόσφατα δε ήλθαν στο φως καταγγελίες επιχειρηματιών ότι αν και οι οφειλές τους στις ΔΟΥ  δεν είχαν λήξει, προκειμένου να λάβουν ενημερότητα για να εισπράξουν οφειλές από δημόσιους οργανισμούς, έπρεπε -άκουσον άκουσον- να εξοφλήσουν τις μελλοντικές τους οφειλές.
Νόμος του κράτους είναι επίσης να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις και όμως εσείς κάθε μήνα επιστρατεύετε κάποια αρρωστημένα μυαλά των υπουργείων σας να σας εισηγηθούν μέτρα ώστε να τις περικόπτετε και παράλληλα ποινικοποιήσατε και φορολογείτε κάθε ιδιοκτησία και κέρδος ασυλλόγιστα, φορολογείτε όπως θέλετε όταν θέλετε και ότι θέλετε, στεγνώνοντας οικονομικά επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Έχετε δε την ηλίθια απαίτηση με τα μέτρα σας να δουλέψει η αγορά, για να εισπράξετε και εσείς. Κούνια που σας κούναγε.
Αν αυτά όλα δεν συνιστούν ωμούς εκβιασμούς και μαφιόζικες ενέργειες πείτε μας τι άλλο είναι. Αν αυτή είναι η έννοια του σοσιαλισμού σας να τον χέσουμε. Δεν τον θέλουμε.
Το οργανωμένο έγκλημα στην Αμερική το λένε mafia, στην Ιταλία Kamora και στην Ελλάδα το λένε Κυβέρνηση.
Ξέρετε, βασικός κανόνας κάθε ευνομούμενης Πολιτείας και κάθε Κράτος Δικαίου είναι η ισονομία και η πλήρης εφαρμογή των νόμων από όλους και προς όλους, όχι μια κατ' επιλογήν εφαρμογή, ανάλογα του πως μας συμφέρει όπως κάνετε εσείς οι κατ επάγγελμα εθνοπατέρες και μάλιστα με δύο συνταγματολόγους στην ομάδα σας.
(Ευτυχώς δεν τους είχα καθηγητές, θα είχα τινάξει τα μυαλά μου στον αέρα).
Εξ άλλου, έχουν λέει  χρηματοδοτηθεί τα κόμματα από τις τράπεζες με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ βάζοντας εγγύηση τις μελλοντικές επιδοτήσεις.
Άλλη παραφροσύνη και αυτή!!
Και αν ρε φίλε στις εκλογές ο λαός με την ψήφο του σε στείλει στην βήτα εθνική και δεν δικαιούσαι επιδοτήσεις πως και από πού θα εξοφληθούν οι τράπεζες;;
Ίσως αυτό να είναι ότι πιο εκδικητικό θα μπορούσε να σας συμβεί, για να δείτε τη γλύκα και εσείς και οι τράπεζες.
Την ανικανότητα των επίλεκτων κυβερνητών μας την πήραν χαμπάρι και οι εταίροι μας, και απαίτησαν να μας ορίσουν εκείνοι πλέον ποιοι θα διοικούν το κράτος μας.
Ορίστηκαν λοιπόν από τους κηδεμόνες μας  οι κύριοι Χορστ Ράινχεμπαχ και Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ  ως κυβερνήτες μας, προκειμένου να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά μας και να εξασφαλίσουν και οι χορηγοί μας την επιστροφή των χρημάτων τους.
Εδώ όμως γεννάται ένα εύλογο ερώτημα:
Αφού είναι αρκετοί δύο Γερμανοί για να μας κυβερνήσουν, τι χρειάζονται 300 βουλευτές και ένα πολυπληθές (άκου πενήντα άτομα, όταν οι Ιταλοί βολεύτηκαν με δώδεκα άτομα ) κυβερνητικό σχήμα;;;;
Γιατί να πληρώνουμε όλους αυτούς τους εξ ορισμού ανίκανους όπως και οι ίδιοι ομολογούν και τους παρατρεχάμενούς τους για να μη κάνουν τίποτα που να δικαιολογεί τους μισθούς τους;; Καταργείστε Βουλή και κυβέρνηση, ώστε να γίνει και μείωση των κρατικών εξόδων.
Καλοδεχούμενοι οι γερμανοί τοποτηρητές αν τα καταφέρουν, αλλά θα έπρεπε παράλληλα να μας φέρουν και προίκα. Ένα νέο σύνταγμα, απαλλαγμένο από διατάξεις και άρθρα περί ευθύνης υπουργών, περί βουλευτικής ασυλίας, ειδικών μισθολογίων και λοιπών ευτράπελων, να υπάρχει δε απόλυτος δικαστικός έλεγχος όχι από ελληνικά δικαστήρια για λόγους ευνόητους, αλλά από ευρωπαϊκά ταχείας λειτουργίας, κάτι σαν δικαστική «άμεση δράση» και οι υπόλογοι και υπεύθυνοι να τιμωρούνται με δήμευση περιουσίας και στο μπαλαούρο. Να δούμε τότε αν θα υπάρχουν «μαγκιές», «τσαμπουκάδες» και «λαμογιές».
Τέλος, ας βρεθεί επί τέλους κάποιος «αρμόδιος εγκέφαλος» να βγει και να μας πει τι χρονικό ορίζοντα έχει αυτή η κρίση ώστε να ξέρουμε να κανονίζουμε την πορεία μας. Μπορεί;;
Δεν γίνεται να ζούμε καθημερινά με το άγχος αν θα έχουμε δουλειά αύριο, αν θα εισπράξουμε τη σύνταξη του μήνα, τι ειδοποιητήριο από την εφορία θα βρούμε στο γραμματοκιβώτιό μας, αν θα έχουμε τα φάρμακά μας σε περίπτωση που αρρωστήσουμε.
Από το άγχος αυτό προτιμότερο θα είναι να δώσουμε ένα τέλος στη ζωή μας. Τουλάχιστον θα είναι δική μας επιλογή και όχι αυτών των ανίκανων πολιτικάντηδων, γιατί αυτό επιδιώκουν.
Σε μια επιχείρηση αν ένα στέλεχος αποδειχτεί ανίκανο, απολύεται και σε περίπτωση ζημιάς της επιχείρησης διώκεται και ποινικά.
Σε μια κυβέρνηση σαν την δική μας, τα ανίκανα στελέχη δεν τα ακουμπά κανείς, απεναντίας βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα κορδωμένα και περήφανα σαν να μη τρέχει τίποτα και διεκδικούν το χρίσμα του αρχηγού του ξεφτιλισμένου πια κόμματός τους, χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.
Τι και αν έφεραν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας, τι και αν εξαθλίωσαν το λαό με τα ηλίθια μέτρα τους, μέτρα που και οι τροικανοί χαρακτήρισαν λάθος, τι και αν απεμπόλησαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την γελοιοποίησαν διεθνώς, αυτοί το χαβά τους.
Ένα κόμμα που οι υποψήφιοι αρχηγοί είναι περισσότεροι από τους οπαδούς του.
Βέβαια θα πρέπει να τους αναγνωρίσουμε την μοναδική τους επιτυχία:
Κατάφεραν να συσσωρεύσουν καθολικά σε όλους τους πολίτες τόση οργή, αγανάκτηση, θυμό όσο καμιά άλλη κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει από αρχαιοτάτων χρόνων.
Δεν μένει παρά να ζήσουμε και το αποτέλεσμα αυτής της συσσώρευσης.





Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια
  1. Να ήταν δυνατόν να μπορουσαμε να μην ξαναβγει κανενας απο δαυτους.
    Μα κανενας.
    Και της ΝΔ μας το παιζουν τωρα σωτηρες.
    Αυτοι και αν εκαναν.....
    Μακαρι να μην τους ξαναβλεπαμε στα ματια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μποεί κάποιος σας παρακαλώ,να με βοηθήσει?
    Οταν γραφω ένα σχόλιο για δημοσιευση,τα γράμματα κωδικοποιουνται.
    Πως μπορω να το διορθωσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλάς για 300 αλλά αναφέρεσαι στο πρασινομπλέ κράτος,όχι κε Κακογιάννη δεν είναι όλοι ίδιοι, και το κάνεις σκόπιμα, είσαι μέρος του συστήματος που προσπαθεί να διαχύσει παντού τις ευθύνες του για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και να ανακόψει την άνοδο της αριστεράς και κύρια του ΚΚΕ, που αντιμάχεται με μεγαλύτερη καθαρότητα θέσεων, τις πολιτικές του.
    Να είσαι σίγουρος η τελευταία αράδα του σχολίου σου θα βγει αληθινή μόνο, που αυτή την οργή, θα την νιώσετε όλα τα πληρωμένα παπαγαλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ,ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ,ΜΙΖΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ, ΟΠΩΣ ΛΕΣ,
    ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ "ΕΤΑΙΡΟΙ" ΜΑΣ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ. ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΤΙ ΣΑΒΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΙΖΑΚΗΔΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΝΙΟΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝΤΕΣ ΕΙΔΑ...ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ Η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΟΠΩΣ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ... Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ, ΑΡΝΟΥΜΕΝΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΨΗΦΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ Μ Ι Κ Ρ Α ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΑΘΗ ΛΟΓΩ ΑΠΕΙΡΙΑΣ ΠΑΡΑ ΛΟΓΩ ΛΑΜΟΓΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου