Σοκ στο ΠΑΣΟΚ με τη πρόταση Παπανδρέου για αλλαγή του εκλογικού νόμου

9
Με το ερωτηματικό μένει ή φεύγει αποχώρησαν οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ από τη σύσκεψη υπουργών και αναπληρωτών που συγκάλεσε χθες, πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις Παπαδήμου, ο Γιώργος Παπανδρέου. Η καχυποψία των στελεχών χτύπησε κόκκινο από μία αποστροφή του Γιώργου Παπανδρέουν για τον εκλογικό νόμο. Θεώρησαν πως "κλείνει το μάτι στον Σαμαρά". Βλέπετε, αν συμφωνήσουν στο γερμανικό σύστημα οι δύο αρχηγοί θα φτιάξουν τις λίστες και εξαιτίας της πλειοψηφίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί άμεσα.

Η αναφορά στον εκλογικό νόμο δεν ήταν η μόνη που έκανε τα στελέχη να υποψιάζονται πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει καμία διάθεση να αποχωρήσει. Οι συνεργάτες του έλεγαν χθες στους διαδρόμους της Ιπποκράτους πως σχεδιάζουν περιοδείες. Την ώρα που οι........
βουλευτές ζητούσαν, διακριτικά, προφανώς κατόπιν οδηγιών από τους δελφίνους, συνέδριο.

Το θέμα θα αντιμετωπιστεί μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι στην εσωκομματική αντιπολίτευση, που φοβούνται νέο αιφνιδιασμό. Για την ακρίβεια, λένε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να συγκαλέσει την ΚΟ, ζητώντας την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Προκειμένου, έτσι, να αποφύγει τις επώδυνες διαδικασίες στο κόμμα. Στόχος της Ιπποκράτους είναι το συνέδριο να γίνει την Άνοιξη, μετά τις εκλογές.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν αυτός είναι και ο στόχος του Γιώργου Παπανδρέου. Γιατί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει μιλήσει ακόμη. Ακόμη και η χθεσινή σύσκεψη έγινε εξαιτίας επιμονής συνεργατών του, που ήθελαν να προλάβουν αντίστοιχη κίνηση από τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Το ερώτημα είναι πόσο θα τους ακούει τους συνεργάτες του ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και αυτοί έχουν ευθύνες που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία.

Δημοσίευση σχολίου

9Σχόλια
  1. υπαρχει κατι που σοκαρει το πασοκ;χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χ. ΚΛΥΝΝ: O Παπανδρέου πρέπει να συλληφθεί!
    _________________________________
    Ο Παπανδρέου είναι ο μεγαλύτερος προδότης...και πρέπει να συλληφθεί αν υπάρχουν νόμοι γιατί εκτός του ότι έχει οδηγήσει τον κόσμο στην κατάθλιψη και την ανεργία, έχει ξεφτιλίσει τον Έλληνα σε διεθνές επίπεδο.


    Όπως είπε και ο Σαρκοζί είναι τρελός και καταθλιπτικός. Είναι μεγάλη ανακούφιση που έφυγε από την ηγεσία της χώρας. Οι πολιτικοί μας αποδεικνύουν καθημερινά πόσο διεφθαρμένοι είναι και ότι τους νοιάζει μόνο η καρέκλα.

    Αλλά και οι ίδιοι ευθυνόμαστε για τα προβλήματα που....
    βιώνουμε λόγω του τρόπου ζωής που κάνουμε τα τελευταία χρόνια και το χειρότερο είναι ότι υποθηκεύουμε το μέλλον των νεότερων«.

    Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Χάρρυ Κλυνν, μιλώντας σήμερα στο........
    «Αθλητικό Metropolis»και στην εκπομπή «Revolution».

    Ζήτησε τη σύλληψη του…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ανησυχείτε μια και Παπανδρέου και Σαμαράς σίγουρα θα τα βρουν μεταξύ τους και για το μέλλον για να μην χάσουν την εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΣΟ ΘΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΙ ΟΙ ΜΠΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΕΣ Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ.ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.ΦΤΑΝΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΤΡΕΜΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού δεν ενδιαφέρεται για την καρέκλα, (την οποία έκανε αμάν να την αφίσει) και αφού εκτός των πολλών δις από τον Νικολάκη-Σώρο και ΣΙΑ, θα πάρει και την πρωθυπουργική σύνταξη, είναι καιρός να εξασφαλίσει και το φιλαράκι του τον Αντωνάκη, για να τσακιστούν μαζί να ξεκουμπιστούν στην Αμερική μετά.

    Άντε και στα τσακίδια, εάν πρώτα γλιτώσετε την φυλακή.

    Άχρηστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλη νύχτα πριν ξεκουμπιστεί
    υπέγραφε προαγωγές ο ..νταής Μπεγλίτης
    που χθες κατήγγειλε τα συμφέροντα...
    _______________________________________________
    Δεν ήταν μόνο η «νυχτερινή» παράδοση - παραλαβή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
    Στο ΥΕΘΑ έκαναν «υπερωρίες» και για υπογραφές εγγράφων, που η τέως πολιτική ηγεσία δεν ήθελε να αφήσει σε εκκρεμότητα.

    Το ντοκουμένο προέρχεται από την εφαρμογή «Διαύγεια», στην οποία καταγράφονται κατά ημερομηνία και ώρα τα έγγραφα που υπογράφει ο υπουργός. Ο ηλεκτρονικός «ρουφιάνος» δείχνει ότι γύρω στις 8 το βράδυ εμφανίζεται να γίνεται η ανάρτηση πολλών εγγράφων, συγκριτικά περισσότερων απ' όσων είχαν «ανεβάσει» στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

    Οι τελευταίες αποφάσεις, που «ανέβηκαν» στο ίντερνετ, ειδικά με την υπογραφή του τέως υπουργού Αμυνας για προαγωγές και αποστρατείες, έγιναν πάλι νύχτα:
    Κατά τις ώρες 20:01, 20:10 και 20:44 της Παρασκευής.
    Αλλο λίγο και θα χτυπούσαν γερμανικό νούμερο...

    onalert.gr
    _________________________________________
    Ο νταής Μπεγλίτης καταγγέλλει (αορίστως) συμφέροντα..
    Και «μυστικά κονδύλια»...

    Του Γ. ΤΣΑΚΙΡΗ
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    Την καραμέλα της σύγκρουσης με συμφέροντα, την ίδια που χρησιμοποίησε και ο Σπήλιος Σπηλιόπουλος μετά την αποπομπή του από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, χρησιμοποίησε και ο Πάνος Μπεγλίτης, κατά τη χθεσινή πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την απομάκρυνση του από το υπουργείο.

    Και «μυστικά κονδύλια»...Μη αναμενόμενο από τους περισσότερους εντός του Πενταγώνου, ο κ. Μπεγλίτης ξάφνιασε χθες το πρωί όλους όσοι τον άκουσαν να καταγγέλλει, εκ του ασφαλούς πλέον και εκτός υπουργικού θώκου, τους πάντες και τα πάντα. Σε συνέντευξή του στην Πρωινή Γραμμή της τηλεόρασης του Σκάι, ο υπουργός «αποκάλυψε» ότι μείζονα εξοπλιστικά δεν έγιναν λόγω σύγκρουσής του με τα συμφέροντα, ότι η φημολογία περί πραξικοπήματος προήλθε από τη γαλλική ΚΥΠ διότι τους χάλασε τη δουλειά με τις φρεγάτες και, τέλος, κάποιους ανώτατους στρατιωτικούς ότι πλήρωναν δημοσιογράφους από τα μαύρα κονδύλια για να προωθούν τις θέσεις τους.

    Με λίγα λόγια ο υπουργός κατήγγειλε δημοσίως ότι κάποιοι από τους πρώην αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς μόνο αυτοί είχαν πρόσβαση στα «μυστικά κονδύλια», δεν τα χρησιμοποίησαν για τις πληρωμές αυτών που προβλέπονται αλλά για να πληρώσουν δημοσιογράφους για να παίρνουν τις θέσεις τους, οι οποίες προφανώς ήταν εναντίον του υπουργού. Με λίγα λόγια, όλοι είχαν συνωμοτήσει εναντίον του για να μην παράξει έργο, να τον οδηγήσουν στην αποτυχία και στην απομάκρυνσή του από το υπουργείο.

    Φανερά ενοχλημένος από το γεγονός ότι εκείνος... αποστρατεύτηκε, ενώ ο υφυπουργός του κ. Σπηλιόπουλος παρέμεινε στη θέση του, υποστήριξε ότι περίμενε μια μεγαλύτερη στήριξη από τον Γιώργο Παπανδρέου και χαρακτήρισε τη νέα ηγεσία του υπουργείου «σουρεαλιστική»,
    θέση την οποία απέφυγε να σχολιάσει η νέα πολιτική ηγεσία παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
    ________________________________

    ΠΑΣΟΚ ..TO DNA
    ΤΗΣ ...Α Λ Η Τ Ε Ι Α Σ

    ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ
    ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ.
    _________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσες λίστες και αν φτιάξετε , όσες περιοδείες κι αν τολμήσετε να κάνετε, όσα πολιτικάντικα κι αν τάξετε , η απάντηση του λαού θα είναι η αποστροφή στις εκλογές και στα δύο μεγάλα κόμματα που μας αντιμετωπίζουν σαν να έχουμε πάθει αλτσχάιμερ και δεν έχουμε επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω μας και ποιοί φταίνε γι΄αυτό. Τολμάτε , ποταποί και των δύο κομμάτων, στην μεγαλύτερη κρίση που διέπει την χώρα μετά την μεταπολίτευση να ασχολείστε, την ώρα που το καράβι βουλιάζει,με τα ψηφαλάκια σας και τα σταμπαρισμένα βόδια που σας κληροδότησαν οι προκάτοχοι πατέρας , θείος κλπ ως ψηφοφόρους!! Για τολμήστε να στείλετε οπουδήποτε στην Ελλάδα κομματικούς εκπροσώπους και θα γελάσουμε πολύ .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγω παντως για πρωτη φορα,πασοκ θα ψηφισω!
    Ετσι,να μαθετε κwλoπασοκια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου