Οι δικές μας ευθύνες

3
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός


Τον τελευταίο καιρό σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με φίλους και γνωστούς για την πολιτικοοικονομική κατάσταση που βιώνουμε καταλήγουμε πάντα στο ίδιο ερώτημα «τι μέλλει γενέσθαι»
Μάλιστα πρόσφατα μία πολύ καλή και αξιόλογη φίλη, μου εξέθεσε τις σκέψεις της με ένα τρόπο που ένιωσα εκτεθειμένος ως προς το πως ...

λειτουργούμε όλοι όσοι αρθρογραφούμε στο διαδίκτυο μια και η αρθογραφία αυτή επικεντρώνεται σε αφορισμούς και κριτική που έχουν να κάνουν με διαπιστώσεις και όχι με προτάσεις και ιδέες για το..........
πως θα ξεπεράσουμε την ζοφερή πραγματικότητα των ημερών μας.
Μέσα από αυτή την συζήτηση ένιωσα ότι η συνομιλήτρια μου είχε απόλυτο δίκιο και τα λόγια της αντηχούσαν στα αυτιά μου ως "κεραυνός εν αιθρία" μια και μου έδωσαν να καταλάβω ότι όλοι μας τελικά περιμένουμε ως "μάνα εξ ουρανού" κάποιον ή κάποιους να μας σώσουν ενώ ο καθένας μας δεν κάνει την δική του “επανάσταση” η οποία όπως το άγιο φως της ανάστασης θα μεταλαμπαδευτεί στους οικείους μας, στους συγγενείς μας, στους γείτονες μας, στους φίλους και γενικά σε όσους αγωνιούν και επιζητούν ένα καλύτερο μέλλον για μας αλλά και για τα παιδιά μας!
Αυτή η προσωπική επανάσταση του καθενός μας έχει να κάνει με τις “κακιές” συνήθειες που αποκτήσαμε τα τελευταία χρόνια και οι οποίες μας έκαναν να γίνουμε ατομιστές, (παρτάκιδες του κερατά) εγωιστές, φλύαροι, υπερκαταναλωτικοί με αποτέλεσμα να ανεχθούμε αλλά και να συμμετέχουμε κατά κάποιο τρόπο σε όλα τα “άνομα” μικρά και μεγάλα που προετοίμασαν την τωρινή πορεία προς την εξαφάνιση μας!
Φίλες/οι  ο καθένας μας έχει χρέος να αλλάξει και αυτή η αλλαγή θα αποδυναμώσει και στο τέλος θα εξαφανίσει όλους αυτούς που βυσσοδομούν και θέλουν να μας καταστήσουν σκλάβους της επερχόμενης παγκοσμιοποίησης μα το κυριότερο θα δώσουμε την ευκαιρία να γεννηθεί από τα σπλάχνα μας κάτι νέο που θα μας αντιπροσωπεύει ως άτομα, ως κοινωνία αλλά και ως έθνος που θα συνεχίσει να είναι άξιο της μεγάλης ιστορίας του και των ένδοξων προγόνων του!!!

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια
  1. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ:
    Και άλλες υπογραφές ζητουνται για την 6η δόση!
    ___________________________________
    Είδηση Βόμβα φέρνει στο φως το Αμαν Το Μάτι Μου:

    Εκτός από την υπογραφή Σαμαρά (την οποία ζητούν επιμόνως οι Ευρωπαίοι και ακόμα πιο επιμόνως τα φυτά του ΔΟΛ), μείζον θέμα έχει προκύψει στις Βρυξέλλες καθώς φαίνεται οτι απαιτούνται και άλλες υπογραφές για να δοθεί η 6η δόση.

    Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού έχει κάνει του Ευρωπαίους να αγωνιούν για την επόμενη μέρα των εκλογών (αν και εφόσον η Χούντα επιτρέψει να γίνουν).

    Έτσι, με δεδομένο ότι οι επερχόμενες εκλογές είναι μουγγές και κανείς δεν ξέρει τι θα βγάλουν οι κάλπες, οι Μνημονιολάτρες απαιτούν τις δεσμεύσεις – υπογραφές και άλλων Ελλήνω πολιτικών ηγετών. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Αμαν Το Μάτι Μου σήμερα, οι Βρυξέλλες απαιτούν τις δεσμεύσεις των:
    Ένωση Κεντρώων (Βασίλης Λεβέντης)
    Κόμμα Οικολόγων (Δημοσθένης Βεργής)
    ΠΑΕΚΕ – Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδας – Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη (Μ. Τζαλαζίδης)

    Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση – Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. (Ν. Λούβρος)

    Ο Πρωθυπουργός της Χούντας, Λ. Παπαδήμος ξεκινά από σήμερα κιόλας σειρά επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να αποσπάσει τις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους και να διαπραγματευτεί με άλλον αέρα στις Βρυξέλλες.

    Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρνουν τον Δημοσθένη Βεργή να έχει μια πρώτη θετική αντίδραση παραφράζοντας μια δήλωση που είχε κάνει παλαιότερα για την Τανσού Τσιλέρ: “Λουκά, έλα να την πάρεις (την υπογραφή)”.

    Παραμένει άγνωστο το πως θα αντιδράσουν οι υπόλοιποι Πολιτικοί Αρχηγοί


    Εν τω μεταξύ, σε βαρυσήμαντο άρθρο του με τίτλο “Βάλτην ευλογημένε”, ο Παντελής – με το δάχτυλο στο κεφάλι – Καψής, Διευθυντής των Νέων και αδελφός του πανέξυπνου σχολιαστή του MEGA, καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να διαισθανθούν τις κρίσιμες συνθήκες για τον τόπο και να βάλουν την υπογραφή τους, καθώς, όπως βαθυστόχαστα επισημαίνει, “αν χρεωκοπήσουμε, θα φταίει αποκλειστικά ο Σαμαράς και το ανεξέλεγκτο κ@#λί του Βεργή”..
    ______________________________________
    Αναρτήθηκε από τον/την amantomatimou |

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -ΤΟ 1972 Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ 2η ΑΝΑΠΤΥΣΟΜΕΝΗ,ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ,ΧΩΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.
    ΕΙΧΑΜΕ 95ο/ο ΕΞΑΓΩΓΕΣ
    ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ 5ο/ο.
    -ΤΟ 1973 Η ΔΡΑΧΜΗ ΗΤΑΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ,
    ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ!!!
    ΗΤΑΝ Η ΠΛΕΟΝ ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
    ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΠΛΗΘΟΡΙΣΜΟ !!!
    -ΑΛΛΑ,
    καί σ ή μ ε ρ α η ελλάδα μπορεί,
    ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ,
    ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ,
    ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
    Π Ρ Ω Τ Η, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!!!
    -ΕΚΤΟΣ Ε Α Ν ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΜΕ,
    ΠΑΛΙ Ρ Α Γ Ι Α Δ Ε Σ ,ΣΤΗΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!!
    -ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.
    [ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ , Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο ΚΑΙ ΑΘΛΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,
    ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ,ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ!!!!!!]
    Α Ρ Κ Ε Ι ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ , ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,
    ΕΛΛΗΝΕΣ Κ Α Θ Α Ρ Ο Ι ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!!!!!
    ΜΗΝ Σ Κ Υ Β Ε Τ Ε!
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!!!
    Δεν Υ..π..ο..γ..ρ..ά..φ..ο..υ..μ..ε!!!!
    ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ!!!!!
    ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ!!!
    ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ!!!!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ‘….θα δώσουμε την ευκαιρία να γεννηθεί από τα σπλάχνα μας κάτι νέο που θα…’

    Άκου Γιάννη ως εδώ!! Αν εσύ κάνεις τέτοιες δουλείες δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς στο πρώτο πληθυντικό. Εσύ τα κάνεις, εσύ να έχεις και τις συνέπειες!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου