Οι πολιτικοί «μάχονται»

2
Του Θανάση Νικολαΐδη

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στα κόμματα! Κινδυνεύουν ως σχηματισμοί συνολικής έκφρασης κι ας μην απειλούνται από χούντα. Αυτές (χούντες τοπικές και πραξικοπήματα), με τη γνωστή μορφή και την ιδεολογική τους υπόσταση βασισμένη στον αντικομουνισμό, ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα που ο κόσμος όλος έγινε χούντα ενιαία και αδιαίρετη, με ένα αφεντικό χωρίς αντίπαλο και αντίλογο, δεν απαιτούνται βόμβες και «διαφώτιση». Τραβάει με αλυσίδα τους λαούς ο αφέντης, τους ρίχνει άγρια τη ματιά κι αυτοί σέρνονται, χωρίς ελπίδα κάτι ν’ αλλάξει και να τους απαλλάξει.
Η «αναστάτωση» είναι, για τους πολιτικούς μας, θέμα…επαγγελματικής τους επιβίωσης. Υπήρξαν γενιές και σόγια με γόνους και απογόνους που άλλη δουλειά δεν έκαναν στη ζωή τους. Τη γνώρισαν μέσα απ’ την πολιτική και τα προνόμιά της.
ΑΝ, λοιπόν, είσαι Μητσοτάκης και ψάλθηκες να γίνεις πρωθυπουργός συνεργάζεσαι με την  αριστερά (που θα συνεργαζόταν και με το διάβολο) και τα καταφέρνεις. (Απο)πατάς πάνω σε..............

«δεσμούς αίματος» που έχουν σβήσει την Αποστασία (σου) και σε λήθη που τη βάθαιναν οι εξαφανισμένοι φάκελοι, καμένοι στη «Χαλυβουργική». Αν είσαι Σημίτης και οι βλέψεις σου είναι πάνω απ’ το μπόι σου, επιστρατεύεις την πονηρία σου (αν μη τι άλλο). Ορίζεις ραντεβού σε δείπνο μυστικό με 2-3 κολλητούς σου (Πάγκαλο, Βάσω, Αυγερινό…) και «κληρονομείς» τον Ανδρέα, πριν ακόμα ξεψυχήσει. Αρπάζεις το Κόμμα και όλα ξεχνιούνται(;).
ΜΕ τέτοιους και τέτοια, φτάσαμε στα πρόθυρα της διάλυσης των κομματικών σχηματισμών. Τα παλικάρια (και οι νιες) ανησυχούν σφόδρα. Κι αν μέχρι τώρα δεν νοιάστηκαν για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και δεν πήραν πρωτοβουλίες (πέρα απ’ την ψήφιση των προνομίων τους), τώρα λούζονται την αγωνία της (αυτο)διάλυσης. Και, βέβαια, το είδαν και το διαπίστωσαν πως ο κόσμος δεν τους αγάπησε κι ας έτρεχε ξοπίσω τους. Για ρουσφέτι και χειροκρότημα οι πονηροί, από σεβασμό στη δημοκρατία και τους θεσμούς της οι αγνοί (και παραπλανημένοι).
ΟΙ βουλευτές μας εγείρονται και εξεγείρονται (για χεικρότημα), αλλά «μάχονται». Φανερά και κρυφά. Με συμμαχίες, φράξιες και ομάδες μες την ομάδα. Για τη λίστα και την έδρα. Για το αύριο, ζοφερό και αβέβαιο. Με «πολεμικά» μέσα, στην πολιτική που ορίζεται ως αναίμακτος πόλεμος.

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
  1. Καρχιμάκης: Με Παπανδρέου στις εκλογές...
    για να βουλιάξουμε ακόμα πιο πολύ... ΟΛΕ!
    ΟΛΕ!
    _______________________________________________
    Στήριξη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να παραμείνει στο τιμόνι του κόμματος παρέχει σε συνέντευξή του σε Κυριακάτική εφημερίδα ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος κ. Μιχάλης Καρχιμλάκης.

    ___________________________________________
    Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητά το 73,4% των πολιτών..

    Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητά το 73,4% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για το Παρόν της Κυριακής.
    -----------------------------------
    Περισσότεροι από 8 στους 10 (81,9%) θεωρούν ως θετική εξέλιξη την παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου.
    _________________________________
    Ενώ το 68,8% συμφωνεί με την απόφαση Σαμαρά να συμμετάσχει η ΝΔ στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

    ____________________________________
    Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 24,6%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,8% και το ΚΚΕ με 8,5%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αυτός ο καταιγισμός δημοσιευμάτων δεν είναι οργανωμένος ...
    Τότε θα χάσει το νόημά της. η λέξη ...

    Χθες στην ανάρτηση Mπορείτε να το πιστέψετε (αν θέλετε) και αυτό... σημειώναμε την παραπληροφόρηση που περνούν τα ΜΜΕ σχετικά με τις πράξεις και τις κινήσεις του Γ.Α.Π.
    Παρατηρούμε όμως σήμερα ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο αυτό το πρωτοσέλιδο αλλά στην ίδια γραμμή βρίσκονται ΟΛΕΣ οι κυριακάτικες εφημερίδες *******ίζουν το ΠΑ-ΣΟΚ...

    Από δημοσκοπήσεις που ξαφνικά εμφανίζουν τον Γ.Α.Π ούτε λίγο ούτε πολύ ανεπιθύμητο από τους ψηφοφόρους του ΠΑ-ΣΟΚ , μέχρι συμφωνίες με δελφίνους !!!

    Εντελώς τυχαία ΟΛΕΣ οι εφημερίδες "χρυσώνουν το χάπι" της εγκατάλειψης του πρώην πουλέν τους πουλώντας το παραμύθι ότι είναι ...
    "Σχέδιο του Γιώργου" !!!

    Επιβεβαίωση του οργανωμένου μπαράζ δημοσιευμάτων για την "Απόφαση του Γιώργου" είναι και το άρθρο του εκδότη του Βήματος
    στην πρώτη σελίδα κάτω από την "είδηση"...

    Οι "Γενναίες επιλογές" έχει τίτλο και προσπαθεί να περάσει την καρατόμηση που αποφάσισαν
    (το ποιοι είναι αυτοί μένει να απαντηθεί)
    του Γ.Α.Π σαν δική του πράξη...
    __________________________________________
    Επειδή όμως είναι πλέον γνωστό ότι ο Γ.Α.Π επηρεάζεται ΜΟΝΟ από συγκεκριμένα άτομα που βρίσκονται πολύ κοντά του..
    Μάλλον θα έχουμε δυναμικές αντιπαραθέσεις
    στην μάχη της διαδοχής...



    για να μην ξεχνιόμαστε...
    KΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ... ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

    ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ :
    Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, 2012

    ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ :
    Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, 2012
    2 μήνες
    12 εβδομάδες
    90 ημέρες
    2172 ώρες
    130378 λεπτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου