5 Λόγοι να έχεις σκύλο στο σπίτι

Tα σκυλιά όπως ξέρουμε τρώνε πολύ, έχουν πολλές άσχημες συνήθειες και κάνουν όλων των ειδών τις αταξίες. Επίσης είναι ακριβά και φυσικά απαιτείται πολύς χρόνος και κόπος...
Γιατί οι άνθρωποι σκέφτονται παρόλα αυτά να έχουν μαζί τους ένα σκυλί;
Εδώ είναι όμως πέντε βασικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι παίρνουν σκυλιά και γιατί τα σκυλιά αξίζουν περισσότερο από ότι πιστεύουμε.


1ος Λόγος

Ένα σκυλί θα σας κάνει ευτυχισμένους και θα σας κρατήσει υγιείς και σε φόρμα, ενώ μπορεί και να χάσετε βάρος.

Η σωματική άσκηση είναι ...........
εξαιρετικά σημαντική για να ζει κανείς μία υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

Τα σκυλιά πρέπει να τα βγάζετε βόλτα κάθε μέρα. Στη βροχή, στον ήλιο ή στο χιόνι, να παίρνετε τα σκυλιά σας έξω για τις καθημερινές τους βόλτες.


Σε αντίθεση με ένα γυμναστήριο, ένας σκύλος, θα σε βάλει στη διαδικασία να αρχίσεις να περπατάς πιό γρήγορα, ακόμα και να τρέχεις, όλη την ώρα.



2ος Λόγος

Ένα σκυλί θα σας κρατήσει απασχολημένους με κάτι, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα.

Εκτός από τη σωματική άσκηση, είναι επίσης σημαντικό, να αρχίσετε να μαθαίνετε κάπια πράγματα στο σκυλί σας και να παίζετε μαζί του. Αυτό σίγουρα θα σας κρατήσει μακριά από τα προβλήματά σας, ενώ θα μπορεί και αυτό να παίζει με οτιδήποτε το ευχαριστεί.


Ως εκ τούτου, πέραν του ότι οι σκύλοι μερικές φορές, είναι και δάσκαλοι, επίσης είναι και μεγάλοι προπονητές! Όταν λέμε δάσκαλοι, εννοούμε, ότι μπορείς να μάθεις πράγματα από αυτόν, χωρίς καν να σου έχουν περάσει από το μυαλό.



3ος Λόγος

Ένα σκυλί θα σας χαλαρώσει και θα σας ηρεμήσει.

Ζήστε αυτή τη στιγμή που αφιερώνετε τον χρόνο σας με το σκυλί σας, κάθε δευτερόλεπτι της ώρας που είστε μαζί. Επίσης, ζουν και αυτά την κάθε στιγμή μαζί σας, ενώ πολλοί άνθρωποι, δεν καταλαβαίνουν πως τα σκυλιά, αισθάνονται και έχουν τις δικές τους αναμνήσεις.


Τα σκυλιά αισθάνονται πολύ έντονα και μπορούν να έχουν πολύ λεπτομερείς αναμνήσεις από διάφορα πράγματα.


Ακριβώς όπως εμείς, αισθάνονται και αυτά, π.χ. κατάθλιψη. Ωστόσο, η βασική διαφορά είναι, ότι αυτά προχωρούν μπροστά και αφήνουν πίσω το παρελθόν.


Τα σκυλιά σε βοηθούν να έχεις επαφή με τον έξω κόσμο, να διασκεδάσεις και όσο και αν σου φαίνεται παράξενο, σε διδάσκουν κατά κάποιο τρόπο να προχωράς μπροστά στη ζωή σου.


Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερο άγχος, λιγότερη θλίψη και μία ευτυχισμένη και γεμάτη υγεία ζωή.



4ος Λόγος

Ένα σκυλί θα σε κάνει να γελάσεις.

Μπορεί να κάνουν ανόητα και αστεία πράγματα που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις ακόμα και όταν είσαι προβληματισμένος.


Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία με το να γελάμε. Μπορεί να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να χαλαρώσουμε, να μειώσουμε το άγχος μας, ενώ ελέγχει και διάφορες ασθένειες, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση και έλκος.

Το γέλιο είναι επίσης ένα καλό τονωτικό, κατά των αρνητικών συναισθημάτων, όπως κατάθλιψη, απογοήτευση και θυμός. Μια ζωή γεμάτη γέλιο, είναι μια καλή ζωή.


5ος Λόγος

Ένα σκυλί θα είναι πιστός σας φίλος για μιά ζωή.

Τα σκυλιά περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους παρατηρώντας μας. Τη ρουτίνα μας και τις ιδιορρυθμίες μας. Μας καταλαβαίνουν καλύτερα από ότι εμείς καταλαβαίνουμε αυτά.


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τα σκυλιά να έχουν έναν ισχυρό δεσμό μαζί μας, πράγμα που μερικές φορές δεν θα το συναντήσεις με τους ανθρώπους γύρω σου.


Μπορούν πολύ εύκολα να αισθανθούν τις αλλαγές στα συναισθήματά μας, ωστόσο λίγο πιό ελαφρά. Έτσι, ενώ ο σύντροφος ή ο φίλος σας, για παράδειγμα, μπορεί να αγνοεί τα προβλήματά σας, το σκυλί σας θα έρθει και θα ακουμπήσει το κεφάλι του στην αγκαλιά σας.


Όσο παράξενο και αν φαίνεται, τα σκυλιά επικοινωνούν καλύτερα μαζί μας κάποιες φορές,από ό, τι κάνουν οι άνθρωποι. Αν και μπορούν να μιλούν διαφορετική γλώσσα, ωστόσο το εκφράζουν με πιό σαφή τρόπο και πιό ειλικρινά. Δεν λένε ναι, όταν εννοούν κάτι άλλο.