Δημοψήφισμα για την κρίση προανήγγειλε ο Καστανίδης από τη Βουλή!

| Kafeneio™ |
Δημοψήφισμα για την κρίση προανήγγειλε ο Καστανίδης από τη Βουλή!Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δημοψήφισμα που θα έχει σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας άφησε πριν λίγο στη βουλή ο Υπουργός Εσωτερικων Χαρης Καστανίδης.

«Ο λαός οφείλει να πάρει επί του δημοσιονομικού προβλήματος θέση και το ερώτημα θα αφορά την κρίσιμη δημοσιονομική κατάσταση, δεν θα είναι εύκολο ερώτημα, αλλά ένα ουσιώδες, θεμελιώδες ερώτημα».

Ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε και αυτοκριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης λέγοντας «Δεν ισχυρίζομαι ότι τα έχουμε κάνει όλα αλάνθαστα. Αλλά αγωνιζόμαστε σκληρά για το πατριωτικό μας καθήκον να μην επιτρέψουμε στη χώρα να διολισθήσει στη χρεοκοπία.
Δίνουμε τη μάχη μόνοι απέναντι σε αυτούς που δακτυλοδείχνουν και έχουν και την ευθύνη κάποιοι από αυτούς.

Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι για την δημοσιονομική της πορεία καιν ο κάθε πολίτης θα πρέπει να πει τι θέλει και με βάση αυτό να γεννηθούν συμπεράσματα. Κάθε πολίτης, κάθε κόμμα, κάθε οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών πρέπει να πάρει θέση και την ευθύνη».

Aπό τη πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον Καστανίδη να πει εάν η κυβέρνηση προτίθεται να παραιτηθεί, εάν ο λαός απορρίψει το ερώτημα που θα διατυπωθεί.