Τέλος οι μακέτες του Αθεμπίγιο. Πουλάμε όσο όσο το Ελληνικό

2
Άνευ όρων και με ζητούμενο την εισροή "φρέσκου" χρήματος, η έκταση του πρώην Αεροδρομίου στο Ελληνικό αναδεικνύεται σε «πιλότο» για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα μας, με πραγματικούς όρους της αγοράς και όχι με διακρατικές συμφωνίες.

Μετά από μια δεκαετία άκαρπων σχεδιασμών και φλύαρων εξαγγελιών που παρέμειναν στα χαρτιά, τώρα πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων και οι «μακέτες» Αθεμπίγιο.

Τον πρώτο λόγο επιδιώκεται να έχουν αυτοί που θα έχουν τη θέληση και τη δύναμη να κάνουν πράξη το επιχειρηματικό τους όραμα: οι ίδιοι οι έλληνες και ξένοι επενδυτές που θα προσκληθούν άμεσα, πριν το τέλος της χρονιάς, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους για το τι και πώς...........

μπορούν να κάνουν για να αξιοποιηθούν τα 8.000 στρέμματα στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν τα μέσα Νοεμβρίου θα είναι όλα έτοιμα για να δημοσιευτεί διεθνής πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους υποψηφίους επενδυτές. Το Ελληνικό είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο και πλέον περίβλεπτο project αστικής ανάπλασης στον κόσμο. Ζητούμενο τώρα είναι να δηλώσουν τις προθέσεις τους και να καταθέσουν προτάσεις ανάπτυξης οι μεγαλύτεροι «παίκτες» της παγκόσμιας αγοράς.


Σε αντίθεση με την γραμμή που ακολουθούσαν ως τώρα οι κυβερνήσεις, βάζοντας προαπαιτούμενα και στεγανά στο τι μπορεί να γίνει στην περιοχή και τι όχι βάσει πολιτικών κυρίως επιλογών, τώρα οι όροι του παιχνιδιού αλλάζουν και θα μπορεί ο οποιοσδήποτε σοβαρός επενδυτής να παρουσιάσει το δικό του master plan για το Ελληνικό, χωρίς περιττούς αποκλεισμούς και διακρίσεις.


Από την πρώτη κιόλας φάση πάντως θα ζητηθεί ένα σεβαστό ποσό σε εγγυητική επιστολή, για να διασφαλιστεί η σοβαρότητα των συμμετεχόντων και να φανεί αν έχουν την οικονομική ευρωστία να φέρουν σε πέρας τα επενδυτικά πλάνα που προτείνουν.

Μετά το άνοιγμα των προσφορών θα ακολουθήσει τεχνική αξιολόγηση των προτάσεων, ώστε να κριθεί η δυναμική κάθε επένδυσης, τα οφέλη που σωρευτικά θα αποφέρει στην Ανάπτυξη της περιοχής και ευρύτερα του Λεκανοπεδίου, καθώς και αν δύο ή περισσότερες από αυτές μπορούν να συνδυαστούν.

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
  1. ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΩΣ:

    ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΩΛΗΘΕΙ Ή ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

    ΕΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΜΕΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ/ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΘΕΙ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ.

    Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΩΝ Ή ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΤΟΥΣ.

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

    ΓΙΑ ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΑΠΛΩΣΕΤΕ ΧΕΡΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον έφερε ο μαλάκας ο γιωργάκης και τον πλήρωσε από τα λεφτά μας, για να κάνει τις μακέτες του, έτσι χωρίς πρόγραμμα. Τώρα μας έμειναν οι μακέτες στο χέρι και ο γιωργάκης στην κυβέρνηση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου