"Θα γίνει ...της Κορέας"!Απόστρατοι στους δρόμους εν ενεργεία σε απόγνωση.

“Στα όπλα” οι απόστρατοι,μετά από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις τις οποίες επειδή κανείς δεν τόλμησε να τις κάνει τις …μοίρασαν γραπτώς στους δημοσιογράφους! 40% μείον οι συντάξεις όσων έχουν ηλικία κάτων των 55!!! Αδιάφορο πόσα χρόνια υπηρεσίας έχουν,αδιάφορο πόσο δύσκολη υπηρεσία είχαν και κυρίως τελείως αδιάφορο πως θα επιβιώσουν.Οι απόστρατοι βγαίνουν στο δρόμο σε πρώτη φάση έξω από το ΥΕΘΑ και αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι να είναι δυναμικοί στις εκδηλώσεις τους. Θα είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο μαζικό και μάλλον …
αγριεμένο πλήθος αποστράτων θα διαδηλώσει μπροστά στο ΥΕΘΑ.

Οι Ενώσεις Αποστράτων έχουν ήδη κινητοποιηθεί με πρώτες τις πιο “φρέσκες” ΑΚΙΣ και ΑΝΕΑΕΔ. Και οι δύο συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει μαζική κινητοποίηση όλων των αποστράτων ανεξάρτητα σε ποια Ένωση ανήκει ο καθένας και δυναμικότατες κινητοποιήσεις.

Η ΑΚΙΣ σε ανακοίνωσή της που υπογράφει ο πρόεδρός της αντισυνταγματάρχης ε.α Χρήστος Χρηστίδης επισημαίνει ότι τα μέτρα είναι αντισυνταγματικά,αλλά είναι προφανές ότι το Σύνταγμα της χώρας έχει εδώ και καιρό καταλυθεί!Επίσης θέτουν προ των ευθυνών τους τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων αλλά και τον ΥΕΘΑ,για τον οποίο βέβαια κανείς δεν πιστεύει ότι θα αντιδράσει,όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή πιστεύει στα μέτρα!

Η ανακοίνωση της ΑΚΙΣ:

“Η κυβέρνηση αποφάσισε την ολοκληρωτική μας εξόντωση με συνοπτικές διαδικασίες και υπό το βάρος και τις απειλές της κοινωνικά ανάλγητης Τρόικας προχώρησε σε περαιτέρω μειώσεις τόσο των μισθών των ε.ε συναδέλφων , όσο και των συντάξεων των ε.α. στελεχών.

Οι μειώσεις που αποφασίστηκαν πλήττουν άμεσα και έμμεσα αδιακρίτως και οριζόντια όλη την Ελληνική κοινωνία. Οι στοχευμένες επιθέσεις με ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΤΙΣΥΤΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κριτήρια είναι κατευθείαν βολή κατά των συναδέλφων όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με δεδομένο ότι ο μέσος όρος συνταξιοδότησης των περισσοτέρων συναδέλφων κυμαίνεται σε ηλικιακό εύρος από 49 έως 53 ετών (31-35 έτη υπηρεσίας) είναι σαφές ότι οι πρώτοι που πλήττονται από τα μέτρα «λεηλασίας» που αποφασίστηκαν ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.

Αν και τώρα δεν ξεσηκωθούμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αν και τώρα δεν δείξουμε τη δύναμή μας με αποφασιστικές και στοχευμένες κινητοποιήσεις τότε «καλά μας κάνουν».
Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι των συναδέλφων αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και καθημερινότητας δεν μπορούμε πλέον να κινούμαστε μόνο στο επίπεδο νομικών διαδικασιών, επιστολών και εγγράφων διαμαρτυριών και ανακοινώσεων. ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΕΓΝΩΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ!!!!
Η Α.Κ.Ι.Σ καλεί ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΓΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΘΟΥΝ προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το απίστευτο τσουνάμι μέτρων που μας επιβάλλουν. Ξεφεύγοντας από οποιαδήποτε αγκύλωση και πιστεύοντας ότι είναι επιτακτική ΤΩΡΑ περισσότερο από ΠΟΤΕ η συσπείρωση όλων απευθύνουμε έκκληση ενότητας και συσπείρωσης.

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε από τους φορείς «επιμελείται των συμφερόντων μας» στην κατεύθυνση των δυναμικών κινητοποιήσεων ώστε να προβάλλουμε και να αποδείξουμε επιτέλους τη δύναμή μας .

Ο κος Α/ΓΕΣ αλλά και οι υπόλοιποι Αρχηγοί των λοιπών Κλάδων και των Σωμάτων Ασφαλείας καλούνται να αποδείξουν αν αξίζουν του σεβασμού μας ή όχι.
Κύριοι Αρχηγοί αντιδράστε τώρα γιατί σε λίγο καιρό που θα είστε κι εσείς Απόστρατοι θα γευτείτε τη χλεύη και την απαξίωση των συναδέλφων και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό από όλους εμάς τους αγανακτισμένους συναδέλφους σας.
Η ΕΑΑΣ ως ΝΠΔΔ αλλά και οι υπόλοιπες Ενώσεις Αποστράτων που επαγγέλλονται την επίσημη εκπροσώπησή μας καλούνται να το αποδείξουν ΑΜΕΣΑ με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν.
Ο κος ΥΕΘΑ ως Πολιτικός μας προϊστάμενος –αν και μέχρι σήμερα δεν μας το έχει αποδείξει το αντίθετο μάλιστα- καλείται να αναλογιστεί πολύ καλά τη θέση του έναντι υμών αλλά και έναντι του Ελληνικού Λαού όταν θα ψηφίζει ως μέλος της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου τα απεχθή αυτά μέτρα υποθηκεύοντας το ηθικό των εν ενεργεία στελεχών και καταβαραθρώνοντας την αξιοπρέπεια όλων μας με συνέπεια τη διακύβευση της Εθνικής μας Ασφάλειας.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ. ΟΥΤΕ ΦΟΡΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΦΟΡΑΜΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Αλλά δεν θα σας επιτρέψουμε να μας εξαθλιώσετε εκμεταλλευόμενοι τον όρκο και την πίστη μας στην Πατρίδα για να εξοφλείτε εσείς τα πολιτικά σας γραμμάτια και να παίζετε πολιτικά τερτίπια στην πλάτη μας.
Μετά τα παραπάνω η Α.Κ.Ι.Σ. προτείνει:
α) Την σύγκληση έκτακτης σύσκεψης όλων των διεκδικητικών φορέων των Ε.Δ μέχρι τις 26 τρέχοντος ημέρα Δευτέρα σε τόπο και χρόνο που θα συμφωνηθεί.
β) Την Οργάνωση με τη συμμετοχή όλων μιας συγκέντρωσης ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ διαμαρτυρίας στο υπουργείο εντός της επόμενης εβδομάδας.
γ) Την με κάθε τρόπο απαίτηση συνάντησης με τον ΥΕΘΑ και τους Αρχηγούς όλων των κλάδων των Ε.Δ.
δ) Την επιδίωξη με κάθε δυνατό μέσο συσπείρωσης όλων των ε.α. συναδέρφων τονίζοντάς τους την αναγκαιότητα συμμετοχής τους. Μια γροθιά, μια φωνή!
Οι φορείς προς τους οποίους αποστέλλεται το παρόν παρακαλούμε να απαντήσουν μέχρι αύριο το βράδυ το αργότερο διαδίδοντας με όποιο τρόπο επιθυμούν την ιδέα και σε άλλους φορείς που ενδεχομένως να έχουμε παραλείψει να ενημερώσουμε.


ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΑΝΕΑΕΔ
Άμεση ήταν η ανταπόκριση της ΑΝΕΑΕΔ,στη πρόταση της ΑΚΙΣ.Ο πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ απάντησε:

“Μετά τις συνεχείς επιδρομές στους μισθούς, συντάξεις και μερίσματα των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ, υπάρχει πλέον θέμα επιβίωσης των ιδίων και των οικογενειών μας.
 
Η ΑΝΕΑΕΔ, συμφωνόντας απόλυτα με το πνεύμα της ανακοίνωσης σας, πιστεύει οτι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για μεμονομένες αντιδράσεις και κινήσεις που θα προσπαθούν να καλύψουν τα μικροκλαδικά μας συμφέροντα και τις επιθυμίες των μελών μας, αλλά η συλλογική μαζική αντίδραση με την συμμετοχή όλων μας.
 
Κατόπιν αυτού η ΑΝΕΑΕΔ, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση σας για άμεση σύγκληση σύσκεψης, είναι στη διάθεση σας για συμμετοχή οποιαδήποτε μέρα και ώρα, κριθεί προσφορότερη. Βέβαια πιστεύουμε οτι αυτό πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Δευτέρα ώστε η οποιαδήποτε κινητοποίηση να προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα”.


onalert