Εφόσον θέλετε οπωσδήποτε το ευρώ Σκάστε και κολυμπάτε.

 Γράφει ο Γιάννης Παπαϊωάννου

Διαβάσαμε ότι Η ομηρία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Τσώνη στη Λαμία έληξε με… ξύλο, γιαούρτια και αυγά.

Είναι δυνατόν να εκβιάζεται από την Ευρώπη  και εσωτερικά δημόσια και σε όλους τους  τόνους ο βουλευτής με την χρεωκοπία της χώρας, και να φταίει ο Βουλευτής. Είστε σοβαροί; Είναι δυνατόν να στοχοποιείται  το κοινοβούλιο και να μας φαίνεται σχεδόν φυσιολογικό; Που πάμε;

Δεν είναι ύποπτο ότι οι κάθε τύπου αγανακτισμένοι δεν την πέφτουν ούτε λεκτικά στην ευρωζώνη αλλά μόνο  στην Ελληνική Βουλή; Γιατί δεν πήγαν στα γραφεία της ΕΕ; Τι “κουλά” είναι αυτά;  Να μας....... εκβιάζει ο Γιουνκερ και ο Ρεν και να μας φταίει ο Τσιώνης και η Ζήση;

Όλα δείχνουν ότι μεγάλα τμήματα της κοινωνίας «χωνεύουν»το μνημόνιο ως εθνική προδοσία και εξεγείρονται.  Είναι εύκολο και το περάσαμε και εμείς. Και όλα δείχνουν ότι η Αριστερά ιδεολογικά  και επικοινωνιακά είναι ΑΠΩΝ. Συντρίβεται στην μπότα της  δεξιάς Μέρκελ ή  φλυαρεί με την άμεση Δημοκρατία για να στριμώχνεται στην πλατεία. Η έλλειψη θάρρους των απανταχού Αριστερών σακατεύει την χώρα. Για πολλά χρόνια πρόοδος και αριστερά σήμαινε ευρωπαϊσμός και διεθνισμός, αλλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι και τα πράγματα είναι σαφέστατα κύριοι  της κεντροαριστεράς. Εφόσον θέλετε οπωσδήποτε το ευρώ σκάστε και κολυμπάτε και δεν σας φταίει ο Βουλευτής. Η στοχοποίηση των βουλευτών είναι αποπροσανατολισμός.
Σε ότι με αφορα δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι  πρέπει απλώς να κερδίσουμε χρόνο.  Δεν είναι ο χρόνος για εμάς αλλά για το τραπεζικό σύστημα. Τον Χρόνο αυτό τον πληρώνουμε ακριβά ως κοινωνία ενώ η  χώρα με τα μνημόνια,  της χρησιμοποιείται για να διοχετεύονται  -κρυφά από τους λαούς της Ευρώπης- χρήματα στις τράπεζες.   Τι πιο δεξιό υπάρχει από αυτό και τι πιο συντηρητικό της κρίσης.
Η  καταγγελία  του  ευρώ πρέπει να είναι συνεχώς στο τραπέζι  και πρέπει να γίνετε πανευρωπαικά  από όλη την Αριστερά για πολλούς λόγους.  Ενδεικτικά:
  • Άλλο επιχείρημα δεν έχουν οι λαοί και εμείς, ή το ευρώ θα είναι ένοχο ή οι λαοί (που ενοχοποιήσατε  ως PIIGS)
  • Η καταγγελία  του  ευρώ είναι η μόνη οδός για να μην ενοχοποιούνται αθώοι  πολιτικοί και ιδέες στο εσωτερικό της χώρας  μας, και των άλλων κοινωνιών.
  • Η καταγγελία του ευρώ και ο διαχωρισμός του από την Ενωμένη Ευρώπη  είναι ακροαριστερά και είναι το μόνο μέσο για να αλλάξει η ευρωζώνη απομονώνοντας και αποκαλύπτοντας πολιτικά την Δεξιά.
  • Η καταγγελία του ευρώ είναι το μόνο μέσο για φάνει η μπότα της Γερμανίας.
  • Η καταγγελία του ευρώ είναι η αλήθεια και η μόνη  πιθανότητα ήπιας αλλαγής της ευρώπης.
Η ακροδεξιά στην Ελλάδα  και παντού δεν μιλά κατά του ευρώ ενώ σε όλη την Ευρώπη  δεξιοί και ακροδεξιοί μας δείχνουν  την απομόνωση.