«Βασική προϋπόθεση»

 Γράφει η Φιλία Βαγιάκα

Επειδή στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν σκέψεις που μπορούν αν υλοποιηθούν να λύσουν το πολιτικό –κοινοβουλευτικό –αδιέξοδο.
Πρώτο βήμα: θα μπορούσαν οι τριακόσιοι  βουλευτές να παραιτηθούν από το αξίωμά τους –αρκετά το τίμησαν οι περισσότεροι-μια και θεωρούν ανεπαρκές το σύστημα για το συμφέρον του πολίτη ή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του θώκου.
Θα θεωρηθεί μια γενναία πράξη!
Δεύτερον βήμα: Να ορισθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση για να οδηγηθούμε σε εκλογές.
Τρίτον βήμα: Να θέσουν υποψηφιότητα για βουλευτές άτομα από τα κινήματα πολιτών, επιχειρηματίες και γενικά επαγγελματίες οι οποίοι γνωρίζουν από οικονομικές τριβές και διακανονισμούς. Το....... κυριότερο, ζουν στην πραγματικότητα του ανθρώπου που είναι πότε θετική και πότε αρνητική, με μάχη καθημερινή για την επιβίωση και γενικά έχουν εικόνα και άποψη οι ίδιοι για τη ζωή του λαού.
Βασική προϋπόθεση: έντιμος βίος, φιλοπατρία.
Έτσι να εκλέξουμε τους Άριστους, ώστε να οδηγήσουν την πατρίδα μακριά από ότι την αμαυρώνει και την κρατά στα τάρταρα της μιζέριας. Γιατί είναι κάτι που δεν μας ταιριάζει, δεν μας πάει. Όταν  ονειρεύεσαι και αναζητάς το φως δεν μπορείς να παραμένεις εγκλωβισμένος στο σκοτάδι.
Οι εκλεγέντες βουλευτές –που θα μπορούσαν να είναι και διακόσιοι- να συγκροτήσουν μια οικουμενική κυβέρνηση και να αρχίσουν την αναδόμηση της οικονομίας.
Στη συνέχεια  ριζική αλλαγή και τελευταία να είναι σας παρακαλούμε στην Παιδεία. Μια Παιδεία που θα διαμορφώνει πολίτες και όχι χειριστές ειδών και ακαταλαβίστικων  όρων.
Παράλληλα να βρεθούν εθνικοί πόροι και να τους  εκμεταλλευτούμε ΕΜΕΙΣ, ώστε να έχουμε έσοδα.
Υπάρχουν άριστοι τεχνοκράτες, εξαιρετικοί νομοθέτες, σπουδαίοι επιστήμονες οι οποίοι διαπρέπουν στο εξωτερικό. Να τους παρακαλέσουμε να επιστρέψουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα για το γενικό καλό.
Προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι να υπερβούμε όλοι τον εαυτό μας,τις όποιες διαφορές μας και να συνυπάρξουμε για την προκοπή και το μέλλον του τόπου μας. Είναι κάτι που όσες φορές το πράξαμε είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Η Ιστορία μας διδάσκει. θέτοντας τον στην υπηρεσία του συνόλου. Δηλαδή να παραμερίσουμε τον εγωισμό μας ώστε να προβάλουμε συλλογικότητα μας . Να ξεχάσουμε
Σημαντικό είναι να πάψουν οι μικρότητες και τα διαχωριστικά. Δεν θα πετύχουμε τίποτε αν δεν τα αφήσουμε πίσω μας. Στα ίδια θα καταλήξουμε.
Όμως αφού δεν ζούμε καλά και πολλοί από εμάς υποφέρουμε, γιατί δεν κάνουμε τις σκέψεις  πράξεις ώστε οι επόμενες γενιές να βρουν μια πατρίδα ανθισμένη και το κυριότερο ένα κράτος  πρότυπο που θα υπηρετεί το κοινό δίκαιο και το συμφέρον του πολίτη;

Με τιμή
Φιλία Βαγιάκα