Σχέδιο ελεγχόμενης πτώχευσης και επισήμως...

thumbΓράφει η Κουκίδα
Είναι σχέδιο που εκπονούν οι συνήθεις ύποπτοι σε διάφορα συμβούλια και υποσυμβούλια, σε Βρυξέλλες , Βερολίνο και Ουάσινγκτον. Είναι ένα σχέδιο που προνοεί ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ πρέπει να αναπτύξουν φουλ τους μηχανισμούς και να ολοκληρώσουν το τεχνικό και νομικό πλαίσιο ώστε να προνοείται ελεγχόμενη πτώχευση σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν ανακάμψει μέχρι το τέλος του έτους. Αυτά, μέχρι πριν από μερικές μέρες ήταν ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για τα μάτια των τεχνοκρατών και μόνο. Όμως τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μετά την τετραπλή υποβάθμιση της Πορτογαλίας και τις μαζικές επιθέσεις στα ομόλογα της Ιταλίας, κάποιοι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης άρχισαν να μιλούν ανοικτά για το σχέδιο Γ...

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό,  γιατί η κυβέρνηση φαίνεται να νομίζει ότι θα σωθεί με την πρόωρη εκταμίευση των Κοινοτικών Κονδυλίων και επιμένει να κυβερνά τη χώρα μόνο επικοινωνιακά.
Ο ΓΑΠ έχει πει στους δικούς του ότι οι εκλογές το Φθινόπωρο είναι λύση κατ επιλογή και όχι κατ ανάγκη γι αυτό σχεδιάζει πώς θα το κάνει και με ποιο τρόπο. Και κυρίως τι και σε ποιους θα τάξει..
Ο Βενιζέλος ακόμα παλεύει να κατανοήσει τους μηχανισμούς των Βρυξελλών και γενικά σε διπλωματικό επίπεδο είμαστε απόντες, την πιο κρίσιμη στιγμή. Γιατί άπαξ και αποφασιστεί έξω ότι δεν συμφέρουμε πια και ότι οι αγορές θέλουν τον Ισαάκ τους, τότε δεν υπάρχει γυρισμός.
Το ερώτημα που ξανα-τίθεται είναι το εξής: Γνωρίζει το Μαξίμου για το Σχέδιο Γ και εάν ναι γιατί δεν κάνει κάτι να το σταματήσει..



ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ