Ύστατο χρέος ευθύνης : η κυβέρνηση να παραιτηθεί ΣΗΜΕΡΑ…

4
Γράφει ο Βασίλης Χασιώτης

«Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, η Ελβετία των Βαλκανίων, αλλά κατάφερε να είναι μια χώρα χρεοκοπημένη, οικονομικά και πολιτικά». Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ο αρχισυντάκτης του, γνωστός επιχειρηματίας Steve Forbes, περιγράφοντας στο forbes.com, την εμπειρία του, από την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας.

Η παρούσα κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί από πολλούς –ανάμεσα σ’ αυτούς και από μένα- ότι κυβερνά ΧΩΡΙΣ τη κοινωνική / λαϊκή νομιμοποίηση.
Πρόκειται για εκτροπή …
Η παρούσα κυβέρνηση εξελέγη νόμιμα, αλλά κυβερνά παράνομα : διότι εξελέγη με άλλο πρόγραμμα και κυβερνά με άλλο.
Πρόκειται για κάτι περισσότερο από.........
εκτροπή : πρόκειται για Ύβριν…
Η παρούσα κυβέρνηση μετατρέπεται έτσι σε άρπαγα της εξουσίας, διότι ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, και μη εκπροσωπώντας πια παρά μια μικρή μειοψηφία, επί τη βάσει των δημοσκοπήσεων, προχωρά στην εφαρμογή μιας πολιτικής που είναι αντίθετη προς τη συντριπτική λαϊκή θέληση, τη στιγμή που ακριβώς επειδή κυβερνά [1] χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση και [2] παράνομα, κατά τα ανωτέρω, ΘΑ ΟΦΕΙΛΕ, σε ένδειξη μιας τουλάχιστον κατ’ επίφασιν δημοκρατικής ευαισθησίας, να εφαρμόζει τη πολιτική της με ενισχυμένη πλειοψηφία, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ.
Ο ελληνικός λαός, συνεπώς, ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΥΛΗ : Διότι η μεν κυβέρνηση δεν διαθέτει τη δεδηλωμένη, η δε Βουλή (δηλαδή η κυβερνητική πλειοψηφία η οποία εξελέγη επί τη βάσει ΑΛΛΩΝ υποσχέσεων) που θα μπορούσε να επαναφέρει την νομιμότητα μη παρέχοντας καμία ψήφο εμπιστοσύνης στην ανωτέρω ανομιμοποίητη κυβέρνηση, την στηρίζει καθιστάμενη έτσι συνοδοιπόρος της με ό,τι αυτό σημαίνει, και κυρίως σημαίνει ότι καθίσταται κι αυτή ανομιμοποίητη, τουλάχιστον ως προς το ζήτημα της στήριξης της κυβέρνησης.
Όλα τα ανωτέρω αποτελούν προσωπικές πολιτικές αξιολογήσεις και δεν διεκδικούν κανένα χρίσμα εγκυρότητας. Μπορεί έτσι κάθε ενδιαφερόμενος να μένει ήσυχος ότι σχολιάζεται από έναν «κοινό θνητό», έναν μη «έγκυρο» δημοσιογραφούντα πολίτη, χωρίς όλη εκείνη την απαραίτητη πληροφόρηση και σοφία, που αν τα διέθετε, δηλαδή τα διέθετα, σίγουρα θα έβλεπα το φως το αληθινό…
Απευθύνομαι όμως –γι’ ακόμα μια φορά- στη κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής. Στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Για να διευκολύνω τη «συζήτηση» θα παραβλέψω όσα έχω καταλογίσει με προηγούμενα άρθρα μου εις βάρος ΕΚΕΙΝΩΝ των (κυβερνητικών) βουλευτών, που ψήφισαν εναντίον της συνείδησής τους υπακούοντας στην αθλιότητα –η οποία βεβαίως δεν αφορά μόνο αυτούς- που ακούει στο όνομα «κομματική πειθαρχία», ένα κατάμουτρο και δημόσιο φτύσιμο του ίδιου του Συντάγματος που ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ την κατά συνείδηση ψήφο.
Διότι έχω την αίσθηση, ότι η συνείδηση αυτή δεν επιτράπηκε να αναδυθεί, αν και ήταν χρέος των κατόχων των συνειδήσεων αυτών, να την αναδείξουν αυτοβούλως…
Λίγο πριν τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ομοίως με άρθρα μου είχα επισημάνει ΕΙΔΙΚΩΣ στη κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή την ευθύνη της κατά τη κρίσιμη αυτή ψηφοφορία, επισημαίνοντας ειδικότερα το ψευτοδίλημμα του «Μονοδρόμου» και το γεγονός ότι το Μεσοπρόθεσμο, το μόνο που προοιώνιζε ήταν (είναι) η περαιτέρω καταστροφική διαχείριση της κρίσης.
Εν πάσει περιπτώσει, έρχομαι στο ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ.
Οι κυβερνητικοί βουλευτές, είχαν ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ για τη προσωπική τους «εξιλέωση» απέναντι στη Κοινωνία, με την οποία επέλεξαν να βρεθούν αντιμέτωποι για να μη βρεθούν «εκτός κομματικής γραμμής : την ελπίδα το Μεσοπρόθεσμο να δικαιώσει την επιλογή τους, δηλαδή, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Δυστυχώς για τους ίδιους, ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ ΤΡΙΣ, το Μεσοπρόθεσμο μας έφερε ένα βήμα κοντύτερα στο χείλος της καταστροφής. Ο νέος υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος, είπε τη «κακή λέξη» στα αγγλικά… Selective default… Και από δω και πέρα βεβαίως, όσοι διαθέτουν ετερόφωτη διάνοια και ανάλογο λόγο (πολιτικό ή μη), θ’ αλλάξουν κασέτα και θ’ αρχίσουν τον νέο αμανέ, για να μας «πείσουν» πως όταν λένε ότι χρεοκοπήσαμε σημαίνει ότι δεν χρεοκοπήσαμε… Λίγη σημασία έχει αν, παρ’ όλα αυτά, επί του παρόντος, μπορέσουμε και διαβούμε το ποτάμι. Σε λίγο ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, μάλλον θα είναι δύσκολο να έχουμε την ίδια τύχη…
Οι κυβερνητικοί βουλευτές, θα πρέπει να μη ξεχνούν ότι σε λίγο όχι μόνο δεν θα είναι κυβερνητικοί βουλευτές, μα, πολλοί απ’ αυτούς ούτε καν βουλευτές. Κι αυτό είναι το λιγότερο. Διότι κινδυνεύουν, ΟΣΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, να βρεθούν και περιθωριοποιημένοι σε κοινωνικό επίπεδο, αφού το όνομά τους θα έχει συνδεθεί με την κατάρρευση της χώρας.
Αν δεν μπόρεσαν να πάρουν στους ώμους τους τον «κίνδυνο» να μην πάρουμε την 5η δόση, και γι’ αυτό σχεδόν έντρομοι (αυτή είναι η εικόνα που εγώ εισέπραξα) συντάχθηκαν στη κομματική γραμμή, διερωτώμαι πώς αυτοί οι ώμοι θ’ αντέξουν το ανάθεμα ενός ολόκληρου λαού, αν συμβεί το «μοιραίο», που ήδη προαναγγέλθηκε…
Το δίλημμα πια «ή το Μεσοπρόθεσμο ή στάση πληρωμών», μας χαμογελά ειρωνικά από μόνο του, για το πόσο εύκολα ξεγέλασε όσους ξεγέλασε. Το ψευτοδίλημμα «δεν υπάρχει άλλη λύση», απαντάται πολύ απλά : τη λύση θα την δώσει ο λαός με εκλογές, και εν πάσει περιπτώσει, είναι ο λαός που θα αποφασίσει τι και πώς πρέπει να γίνει, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΤΡΟΪΚΑ! Και πάντως, ΟΧΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ.
Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες, για να προτάσσονται παιχνίδια κομματικής πειθαρχίας, ενός κόμματος, που ίσως διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη πολύ σύντομα. Στηρίζετε μια κυβέρνηση που ανέλαβε ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ (θέλω να πιστεύω : αθέλητα) ΣΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!! Με ποιο δημοκρατικό δικαίωμα; Με τίνος εντολή αφού λαϊκή εντολή δεν υπάρχει; Της Μοίρας; Ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί που αποφάσισαν ότι μπορούν να κυβερνούν χωρίς να ρωτούν τον λαό;
Κυρίες και κύριοι της πλειοψηφίας. Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης.
Δεν θα μείνω στο «παρελθόν».
Μένω στο παρόν.
Απευθύνομαι στον πατριωτισμό σας.
Και λέω τούτο : έχετε την τελευταία ίσως ευκαιρία να αναλάβετε την ηγεσία των εξελίξεων. Να ενεργήσετε ως κυρίαρχες πολιτικές οντότητες, κύριοι του εαυτού σας και της συνείδησής σας. Ζητήστε, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, άμεσα, ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΑΣ είτε με προσφυγή στις κάλπες, είτε, αν τούτο γίνει μπορετό, σχηματίζοντας μια κυβερνητική συμμαχία ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ή πάντως από τη πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πράγμα που προσωπικά το βλέπω από χλωμό ως αδύνατο.
Οι πολιτικές εξελίξεις σύντομα θα είναι ραγδαίες. Το πολιτικό σύστημα ίσως μπει στη πραγματική Μεταπολιτευτική του περίοδο. Όπως και νάχει το πράγμα, σας δίνεται η ευκαιρία να επαναπροσδιορίσετε το πολιτικό ρόλο σας εν όψει των επερχόμενων εξελίξεων, και η σημερινή σας στάση, οι όποιες κοινωνικά αποδεκτές πρωτοβουλίες σας, είναι βέβαιο ότι θα μετρήσουν πολύ αύριο. Όπως και η όποια εμμονή στο να συντάσσεται κάποιος με κάτι που πια δεν εκπροσωπεί την κοινωνία…

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια
  1. ΑΥΤΟ Κ ΧΑΣΙΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ.ΕΚΛΟΓΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟ ΦΑΣΜΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ.ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΚΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΚΙΩΡΓΚΟ....
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ......!@#$&*()+.

    ΣΤΟ 161% ΤΟΥ ΑΕΠ ΘΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ 2012..!!!!
    _____________________________________________
    Το ελληνικό κρατικό χρέος θα σκαρφαλώσι στο 161% του ΑΕΠ το 2012 και θα υποχωρήσει στη συνέχεια, μόνο εφόσον η Ελλάδα προωθήσει αποτελεσματικά το πρόγραμμα δημοσιονομικής πρσαρμογής, σύμφωνα με όσα προβλέπει η...Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο μηνιαία δελτίο Ιουλίου.

    Η ΕΚΤ εκτιμά ότι το χρέος θα μειωθεί στο 127% του ΑΕΠ έως το 2020. Έτσι, θα είναι υπεριδπλάσιο από όριο του 60% που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. «Η επίτευξη αυτής της προοπτικής εναπόκειται στη βούληση και τη δυνατότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και την πλήρη εφαρμογή των δομικών μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων», σημειώνεται στην έκθεση.

    ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ...ΑΠΟ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΗ
    ΖΩΗ ΜΑΣ....ΠΟΛΛΑΠΛΕ "ΣΩΤΗΡΑ" ΜΑΣ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Saxlamara egrapse o Forbes, den gnwrizei tous Neoellines..

    O Elvetos otan parkarei to autokinito tou dhlwnei se kartelaki pou afinei panw sto pampriz ti wra parkarise. Giati dikaioutai mono 2 wres parking kai analambanei o idios tin euthini na to thrhsei. Tetoio epipedo koinwnikis euthinis einai adianoita stin Ellada. Oi Elvetoi exoun mazepsei tous plousious kai tous forologoune. Emeis forologoume tous ftwxous.

    O kinezos tou Hong Kong, xarakthrizetai apo tin agapi tou gia prwtovoulia kai epixeirimatiko risko, pragmata episis adianoita gia tin Ellada, xaraktiristika pou polemithikan lyssalea kai systimatika..

    O Ellinas einai auto pou htan kai sthn prosfati istoria mas.. h ragias, h armatwlos klai kleftis...

    Se kamia 200aria xronia, isws arxisoume na metallasomaste se sygxroni koinwnia. Pros to paron exoume tous "igetes" pou mas aksizoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα αδελφε.εχεις χαιρετισμους απο ολους μας.βασιλη διαβαζω ανελυπως τα αρθρα σου,και λυπαμαι που στη βουλη,δεν υπαρχουν ανθρωποι σαν εσενα,αλλα ολα αυτα τα ανικανα λαμογια.πιστευω οτι αν υπηρχε λαμογιαδα-κατι αναλογο με την ολυμπιαδα-οι δικοι μας πολιτικοι θα ειχαν σαρωσει τα χρυσα μεταλια.ισως ειναι το μονο αθλημα που θα μπορουσαν να διακριθουν!!!γραφω και εγω που και που καποιο σχολιο-εσυ με κολλησες-στο maxnet.την καλημερα μου,και χαιρετισμους στην οικογενεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου