Στη φυλακή για πέντε χιλιάρικα!

12

Την προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο, παρά την απόφαση περί αντισυνταγματικότητας του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, επαναφέρει η Κυβέρνηση.

Και μάλιστα για ποσό από 5.000 ευρώ, γεγονός που δημιουργεί την αίσθηση ότι αυτό γίνεται ενόψει των εκτάκτων εισφορών που θα «βομβαρδίσουν» τους πάντες στα τέλη του Αυγούστου.

Αυτό προβλέπεται σε ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σε ότι αφορά τα μέτρα του πρόσφατου φορολογικού νόμου με τις ποινές για φοροδιαφυγή και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ θεωρούνται διαρκές ποινικό αδίκημα που διώκεται με την διαδικασία του αυτοφώρου. Διευκρινίζεται ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31-03-2011 (όποτε και δημοσιεύτηκε ο νόμος) θεωρούνται ως στιγμιαίο ποινικό αδίκημα που θα παραγραφεί το 2016 μετά την πάροδο 5ετίας.

Στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ότι κατά την διάρκεια της δίκης η εμφάνιση του μάρτυρα στο ακροατήριο δεν είναι υποχρεωτική, εφόσον έχει προηγηθεί έγγραφη ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα ή του δικαστηρίου εκ μέρους της Δ.Ο. Υ. για ρύθμιση της οφειλής τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν τη δικάσιμο.

Ειδικά για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31.3.2011 η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι θα θεωρηθούν ποινικό αδίκημα την 1.8.2011, στις εξής περιπτώσεις:

- Οφειλές συνολικού ύψους άνω των 5.000 ευρώ και μέχρι.........
10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του χρόνου που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 31.3.2011.

- Οφειλές συνολικού ύψους άνω των 10.000 ευρώ, για τις οποίες κατά την προαναφερθείσα ημερομηνία δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες (δηλ. δεν είχε διαπραχθεί το αδίκημα κατά τις προγενέστερες διατάξεις.

Αντίθετα, για οφειλές συνολικού ύψους άνω των 10.000 ευρώ για τις οποίες είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες στις 31.3.2011 - δηλαδή είχε διαπραχθεί το αδίκημα - εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι προγενέστερες διατάξεις.

Να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2009, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο είχε κρίνει αντισυνταγματική κατά πλειοψηφία (8-5), την προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο. Το Α.Ε.Δ. τάχθηκε υπέρ της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε το μέτρο της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο αντίθετο προς τις συνταγματικές επιταγές του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου.

Το όριο απαγόρευσης της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο είχε αυξηθεί μάλιστα τότε στα 150.000 ευρώ.

briefingnews

Δημοσίευση σχολίου

12Σχόλια
  1. Αφου το ΑΕΔ είχε κρίνει αντισυνταγματική την προσωποκράτηση, τότε γιατί επιμένουν με αυτό; Είναι εύκολο νομίζω, κάποιος που χρωστάει να επικαλεστεί αυτή την απόφαση και να αφεθεί ελεύθερος.
    Ομως ξέχασα. Αυτά συμβαίνουν όταν υπάρχει δημοκρατική κυβέρνηση, και όχι δοσίλογη χούντα, και κατά προέκταση δοσίλογη δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EINAI MONΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Η ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙKΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΕΥΣΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ , ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ.
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΕΡΗΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ..
    ( http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%AC%CF%87%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1 )
    ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΣΔΑ ( ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ http://www.echr.coe.int/NR/rdonlyres/E4317264-DB27-42FE-873E-1ECCACABB045/0/GRE_CONV.pdf ) ΟΠΩΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ " Άρθρo 3 Απαγόρευση τωv βασαvιστηρίωv Ουδείς επιτρέπεται vα υπoβληθή εις βασάvoυς oύτε εις πoιvάς ή μεταχείρισιv απαvθρώπoυς ή εξευτελιστικάς."
    ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ " Άρθρo 14 Απαγόρευση τωv διακρίσεωv
    Η χρήσις τωv αvαγvωριζoμέvωv εv τη παρoύση Συμβάσει δικαιωμάτωv και ελευθεριώv δέov vα εξασnαλισθή ασχέτως διακρίσεως nύλλoυ, nυλής, χρώματoς, γλώσσης, θρησκείας, πoλιτικώv ή άλλωv πεπoιθήσεωv, εθvικής ή κoιvωvικής πρoελεύσεως, συμμετoχής εις εθvικήv μειovότητα, περιoυσίας, γεvvήσεως ή άλλης καταστάσεως. "

    Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ; http://www.nchr.gr
    ;
    Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
    ( http://www.coe.int )
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ Ε- ΜΑΙΛ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΝΟΜΟ ; ( commissioner@coe.int ).

    ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ή ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ;
    ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ (ΛΑΘΡΟ) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ;
    Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ;
    ΠΡΟΝΟΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΦΘΗΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΣΩΦΡΟΝΗΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΙΔΗ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΤΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΤΣΟΓΛΑΝΑΚΙ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΧΡΕΗ.

    ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ, ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΛΑΜΠΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΑ ΒΙΟΛΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ.

    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ.

    ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΜΑΣ.


    ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΕΤΣΙ:

    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΕΘΕΡΟΥ ΤΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ;

    ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΝΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ;

    ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ;

    ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ;

    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ.

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ

    ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ Η 'ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ'/ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ 'ΕΡΓΟ' ΤΗΣ ΤΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ, ΠΟΣΟ ΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΣΕ;

    ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΙΣΟΒΙΩΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ;

    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ.

    ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ (ΒΛΕΠΕ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ, ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΚΟΥΡΗ) ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ 'ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ' ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΚΥΠΑΔΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ

    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΩΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΙ ΔΙΣ

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΖΟΥΣΑΣ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ;;;;;


    ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι εντελώς προσχηματικός τρόπος για να μας εξαναγκάσουν μέσω εκφοβισμού (και μάλιστα ηλίθιου τραμπούκικου εκφοβισμού) να τους δώσουμε την περιουσία μας.

    η ΕΣΔΑ ό,τι και να κάνουν είναι πάνω από αυτούς και θα μας πληρώσουν αυτοί από τη μυτη για ότι μας κάνουν τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 4.22 σταμάτα να μαυροπροπαγανδίζεις υπέρ της υφαρπαγής των περιουσιών από την έκπτωτη και παράνομη κυβέρνηση μέσω αυτού του δήθεν ...'ανθρωπιστικού' τρόπου.

    Δηλαδή το να του πάρεις του φτωχού το σπίτι και να τον κάνεις άστεγο και άπορο είναι 'αξιοπρεπές';;

    Η ΕΣΔΑ καλύπτει και το δικαίωμα όλων στα βασικά αγαθά και παροχές, ενώ μονομερείς χρεώσεις (δηλαδή που τις επιβάλλει αυθαιρέτως το κράτος) δεν είναι σε καμία περίπτωση νόμιμες ή λόγω υπαιτιότητας του ατόμου, οπότε και δεν επιτρέπεται να υπάρξει 'τιμωρία' του. Το επαχθές εικονικό χρέος είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΡΕΟΣ.

    Κόφτο λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 16 Ιουλίου 2011 8:49 μ.μ
    ΕΙΜΑΙ Ο 4:22 μ.μ.
    ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ,ΗΘΕΛΑ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ Η ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ Α Δ Υ Ν Α Τ Ε Ι ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΑΙΩΝΑ Ή ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΓΕΛΆ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΑΛΙΑ , ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3126/2003 ΠΕΡΙ ΜΗ - ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ - ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΚΙΛΙΟΤΙΝΑΣ!
    ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ,ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ε Π Α Χ Θ Ε Σ
    ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΑΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ".
    ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ,ΟΠΟΥ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ Α Π Ε Υ Θ Ε Ι Α Σ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 13 ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ,Π Α Ρ Α Κ Α Μ Π Τ Ω Ν Τ Α Σ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ .
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ;
    ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΠΕΙΤΕ ΤΟ. ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 16 Ιουλίου 2011 10:51 μ.μ.
    "ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ;"

    ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ,ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.
    ΤΥΧΑΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρθρο 100 παραγρ. 4 Συντάγματος "Διάταξη νόμου που κηρύσσεται αντισυνταγματική,είναι ανίσχυρη από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης η από το χρόνο που ορίζεται με την απόφαση(του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου).Επομένως, αφού το Α.Ε.Δ.έχει αποφανθεί ότι η προσωπική κράτηση γιά χρέη στο Δημόσιο είναι αντισυνταγματική,ως ρύθμιση,δεν επιτρέπεται αυτό να επιβληθεί με καινούργια νομοθετική ρύθμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου