"Μια γενιά Ελλήνων θα χαθεί για να επιστραφούν τα δάνεια"!

2

ImageΜια ολόκληρη ελληνική γενιά θα καταστραφεί από την πιστωτική κρίση που μας έριξε τον χειμώνα του 2010 η τότε κυβέρνηση! Ο Γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας Κρίστιαν Βουλφ πρόβλεψε ότι "Η Ελλάδα θα χρειαστεί 15 χρόνια για να βγει από την κρίση στην καλύτερη περίπτωση. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να επιλύσει τα προβλήματα χρέους απ’ ό, τι ορισμένοι στην Ευρώπη παραδέχονται. Δεν είναι κάτι που θα επιλυθεί σε περίοδο τριών μηνών αλλά μέσα στα επόμενα δέκα με δεκαπέντε χρόνια" δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Γουλφ, σε συνέντευξη του.
Να σημειώσουμε ότι η Αργεντινή που βάρεσε ολοκληρωτικό "κανόνι" με ανεξέλεγκτη πτώχευση, κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να σταθεί στα πόδια της και να γυρίσει σε θετική ρυθμό ανάπτυξης μετά από καταστροφή ελέω ΔΝΤ της οικονομίας της. Απλώς δεν πλήρωσε άμεσα όλα τα δάνειά της στο ΔΝΤ και στους πιστωτές τους...

Τώρα οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι για να κατοχυρώσουν τα κέρδη των τραπεζών τους θέλουν να καταστρέψουν και να απομηζύσουν τη χώρα για 15 χρόνια. Και όλα αυτά με δεδομένο ότι έχουν ανευρεθεί επιβεβαιωμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που υπερ-επαρκούν όχι απλώς για να μας βγάλουν σύντομα από την κρίση, αλλά και για να μας επιστρέψουν σε δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης μέσα σε ένα ορίζοντα τριετίας.
Δεν θα εντυπωσιαστούμε λοιπόν καθόλου, είτε να αρπάξουν οι ξένοι από τις κυβερνήσεις τύπου "Κουίσλινγκ" ολόκληρο τον ορυκτό πλούτο της χώρας είτε να "σφραγίσουν τα πηγάδια και τα κοιτάσματα, όπως έγινε στο παρελθόν, για να τα καρατήσουν αυτοί ως ενεργειακή εφεδρεία με την έγκριση και την ανοχή μειοδοτικών κυβερνήσεων.
Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση των κορυφαίων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρωί της Δευτέρας, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές από την Ε.Ε. που δεν κατονομάζει.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα συζητήσουν τις προσπάθειες για το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας αλλά και τις αυξανόμενες ανησυχίες για τις πιέσεις των αγορών προς την Ιταλία, αναφέρει το πρακτορείο.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες κλήθηκαν να συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso και ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Olli Rehn.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ζώνης του ευρώ επιβεβαίωσε εξάλλου στο Dow Jones Newswires ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συγκάλεσε τη συνάντηση αν και επισήμανε ότι δεν θα την χαρακτήριζε "έκτακτη σύσκεψη".

"Υπάρχουν διάφορες αμφιβολίες και ανησυχίες όσον αφορά την πρόοδο στο δεύτερο πακέτο βοήθειας [για την Ελλάδα], κυρίως λόγω της μικρή προόδου που έχει σημειωθεί στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα", δήλωσε στο πρακτορείο ο αξιωματούχος. "Δεν κινείται με τους επιθυμητούς ρυθμούς".



Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
  1. Ι.Βρούτσης-Χ. Σταϊκούρας: Αυξημένο κατά 70% το έλλειμμα (αν αφαιρέσουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που το χρησιμοποιούν σαν μαξιλάρι.

    «Η χώρα βρίσκεται σε πραγματικό δημοσιονομικό εκτροχιασμό, παρά τις πρωτόγνωρες θυσίες των πολιτών. Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού αναδεικνύει, και μπορεί να το επιβεβαιώσει ο κάθε καλοπροαίρετος αναλυτής εντός και εκτός χώρας, το απόλυτο «ναυάγιο» της οικονομικής πολιτικής. Αποδεικνύει ότι ο εφετινός Προϋπολογισμός είναι ένα σχέδιο «εικονικής πραγματικότητας».

    Τα έσοδα καταρρέουν, οι πρωτογενείς δαπάνες διογκώνονται, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει, το έλλειμμα εκτοξεύεται.

    Συγκεκριμένα:
    1ον. Τα έσοδα καταρρέουν:
    Τα καθαρά έσοδα μειώνονται κατά 8,3% το πρώτο εξάμηνο του έτους, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%!
    Διαμορφώθηκαν στα 21,8 δισ. ευρώ, και αποκλίνουν από τον προβλεπόμενο στον Προϋπολογισμό στόχο (25,1 δισ. ευρώ) κατά 3,3 δισ. ευρώ!
    Μάλιστα, τον μήνα Ιούνιο, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 14,4% έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα!!!
    Ο εκτροχιασμός των εσόδων δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

    Εκτροχιασμός που επέβαλε πρόσθετες, οριζόντιες, έκτακτες και μη, φανερές και κρυφές, φορολογικές επιδρομές σε βάρος εκείνων που ήδη πληρώνουν προκειμένου η Κυβέρνηση να καλύψει την αδυναμία αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

    Επιδρομές όμως οι οποίες δεν πρόκειται να ανακόψουν την υπάρχουσα φθίνουσα πορεία των εσόδων.
    Δυστυχώς, η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η «υπερχείλιση» των φόρων τροφοδοτεί περισσότερο την ύφεση, η οποία με τη σειρά της «στερεύει» τις πηγές των εσόδων.
    Εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων, διευρύνεται η φοροαποφυγή, διογκώνεται η φοροδιαφυγή.
    Αποδεικνύεται έτσι ότι η Κυβέρνηση έχει πάρει «διαζύγιο» με την πραγματικότητα.

    2ον. Οι δαπάνες διογκώνονται:
    Οι δαπάνες είναι εφέτος αυξημένες κατά 8,8% έναντι του περυσινού εξαμήνου (ή κατά 2,7 δισ. ευρώ), κυρίως λόγω των υψηλότερων τόκων (περίπου 1,3 δισ. ευρώ) και της αδυναμίας αντιμετώπισης της σπατάλης.
    Οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,5% το πρώτο εξάμηνο του 2011, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 1,9%.
    Μάλιστα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 1,7 δισ. ευρώ και έναντι των στόχων του Προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο του έτους!!!

    3ον. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) βουλιάζει:
    Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. είναι μειωμένες κατά 42,6% το πρώτο εξάμηνο του έτους, έναντι ετήσιου στόχου για οριακή αύξηση κατά 0,6%!!!
    Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να το χρησιμοποιεί, και δεν της φτάνει, για να καλύψει μέρος από τη μεγάλη και διευρυνόμενη υστέρηση των εσόδων και τη διόγκωση των δαπανών, στερώντας έτσι κάθε ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής για τη χώρα.

    4ον. Το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά:
    Το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 27,9% το πρώτο εξάμηνο του 2011, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%!!!
    Μάλιστα, το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού (εκτός δηλαδή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) είναι αυξημένο κατά 70%!!! το πρώτο εξάμηνο του έτους (ή κατά 63% εάν δεν συμπεριλάβουμε την επιχορήγηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων για εξόφληση μέρους παλαιών οφειλών τους)!!!

    Παρά τις αποκλίσεις, όμως, στους στόχους του Προϋπολογισμού, η Κυβέρνηση συνεχίζει να υιοθετεί την ίδια αποτυχημένη συνταγή.
    Και μάλιστα αυξάνει και τη δοσολογία της.

    Η κυβερνητική πολιτική, αδυνατεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα συντελέσουν σε μια αληθινή Επανεκκίνηση της Οικονομίας.
    Σε κάθε περίπτωση, σήμερα, η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται για την ορθότητα της κριτικής της και για το ρεαλισμό των θέσεών της».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΕ....ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ !!!

    Απολαύστε άλλο ένα κεφάλαιο στο
    "ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΑΛΗΤΕΙΑΣ"...παΣΟΚ !!!
    __________________________________
    Ένα μίνι-φιλέτο του δημοσίου για την κυρία Μαγκριώτη.

    Από το : newpostΚαι καλά. Να δεχτούμε, ότι δεν θα στάξει η ουρά του γαϊδάρου για το ποιός θα πάρει το αναψυκτήριο στο τελωνείο του Προμαχώνα. Στο κάτω-κάτω ένα από τα δευτερότριτα ακίνητα της ΕΤΑ ήταν, και αν έτυχε να είναι ο Σερραίος ο νικητής του διαγωνισμού, κομμάτια να γίνει. Ο Προμαχώνας άλλωστε... στο νομό Σερρών είναι, 2 χιλιόμετρα από τα σύνορα και 47 από την πόλη των Σερρών. Λογικό είναι να μην ενδιαφέρει τους Μεσσήνιους !!!


    Ούτε πρόκειται για κανένα ανεκτίμητο ακίνητο. 170 τετραγωνικά είναι το κτίσμα, σύν 91 τετραγωνικά βεράντα, συν 395 τετραγωνικά κήπο για μόστρα και πάρκινγκ.
    Βέβαια οι Σερραίοι φίλοι μας λένε, ότι τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες στο εν λόγω αναψυκτήριο γίνεται χαμός καθώς χιλιάδες είναι οι ταξιδιώτες που περνάνε τα σύνορα. Και δώστου καφέδες, μπύρες, αναψυκτικά και μικρογεύματα.
    Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ότι αρκεί ένας από τους τρεις μήνες, ώστε το αναψυκτήριο να βγάλει τα έξοδα όλης της χρονιάς.

    Δεν ξέουμε γιατί η ΕΤΑ Α.Ε έκρινε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα αναψυκτήριο, ας είναι όμως. Γεγονός είναι ότι το ακίνητο προκηρύχτηκε για πρώτη φορά στις 14 Ιανουαρίου του 2011 για μίσθωση 6 ετών. Σκοπός της ΕΤΑ τότε ήταν «η αισθητική και λειτουργική ανακαίνιση και αναβάθμιση της κτιριακής εγκατάστασης του ακινήτου, η λειτουργία του ως σύγχρονης μονάδας παροχής υπηρεσιών εστίασης και αναψυχής καθώς και η διαμόρφωση, αναβάθμιση, συντήρηση και προστασία του περιβάλλοντα χώρου, που περιλαμβάνεται στο αντικείμενο της μίσθωσης».
    Στο τεύχος δημοπράτησης αναφερόταν ότι οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να καταβάλλουν τίμημα ύψους 50.000 ευρώ. Πολλοί ενδιαφερόμενοι δεν υπήρξαν και ο διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος.

    Στις 29 Μαρτίου του 2011, η ΕΤΑ επαναπροκήρυξε το ακίνητο, αυτή τη φορά για 12 χρόνια και χωρίς τίμημα εκ των προτέρων, Αυτή τη φορά υπήρξε ενδιαφέρον. Στο διαγωνισμό υπεβλήθησαν 7 προσφορές, ανάμεσα τους και γνωστά ονόματα του κλάδου, όπως η ΚΑΕ ΑΕ, η Γρηγόρης Μικρογεύματα ΑΒΕΕ, η ΜΟΥΣΕΣ & ΣΙΑ ΕΕ. Ο διαγωνισμός τελικά κατακυρώθηκε σε μια Ένωση τεσσάρων φυσικών προσώπων από τις Σέρρες, έναντι τιμήματος 7.000 ευρώ μηνιαίως. Ουδέν μεμπτόν, από την πρώτη προκήρυξη αναφερόταν, ότι στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος ενώσεις φυσικών προσώπων.

    Εδώ όμως ξεκινούν τα ερωτηματικά. Είναι η Φωτεινή Αραμπατζή, ένα εκ των τεσσάρων φυσικών προσώπων στα οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός, η σύζυγος του υπουργού Γιάννη Μαγκριώτη; Είναι ο Αλέξανδρος Αραμπατζής, επίσης εκ των φυσικών προσώπων, ο εξάδελφός της γενικός διευθυντής, αρχισυντάκτης και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ιστορικής και ισχυρής εφημερίδας «Σερραϊκόν Θάρρος» ;

    Και ποια είναι τέλος η σχέση του τρίτου εκ των φυσικών προσώπων, του κ. Μπαντοτάκη Παναγιώτη με τη ΝΔ και τον πρώην βουλευτή Ευγ. Χαιτίδη;

    Εδώ υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως, ακόμα και αν δεχτούμε – και δεν έχουμε κανένα λόγο να μη το δεχτούμε – ότι η προσφορά των φυσικών προσώπων ήταν η πλέον συμφέρουσα για το δημόσιο. Είναι δυνατόν η σύζυγος του υφυπουργού Μεταφορών, αρμοδίου για τους δρόμους να συμμετέχει σε διαγωνισμό για εκμετάλλευση κρατικής περιουσίας και μάλιστα επί οδικού άξονος; Είναι δυνατόν ο κ. Μαγκριώτης να αγνοούσε τη συμμετοχή της συζύγου του σε κρατικό διαγωνισμό.
    Είναι δυνατόν να μην το πήρε χαμπάρι το ΔΣ της ΕΤΑ, που πήρε την απόφαση και να μην ήξερε τίποτε ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος; Είναι δυνατόν τέλος, ένα κρατικό ακίνητο που θα διασφαλίσει σίγουρο εισόδημα για μια ντουζίνα χρόνια, να εκχωρείται στη σύζυγο του υπουργού και στον γιο του εκδότη της τοπικής εφημερίδας ;

    Είναι δυνατόν, το ΠΑΣΟΚ να συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν να μην υπήρξε ποτέ η κατάρρευση της Lehman Brothers ;
    Και μετά απορούν, γιατί υπάρχουν αγανακτισμένοι στους δρόμους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου