Μεθοδευμένα, ανέντιμα και ... προαποφασισμένα!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Η είδηση …
Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απόσπασμα από τα όσα είπε (την περασμένη εβδομάδα)  ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Ραγκούσης στους εκπροσώπους του συνδικάτου αυτοκινητιστών ταξί Αττικής.
«Το άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων έχει ήδη νομοθετηθεί.  Εσείς από πλευράς σας, σας το είχα πει και την προηγούμενη φορά, είχατε πράγματι καταλήξει σε μια συμφωνία με τον προηγούμενο Υπουργό. Αυτό δεν σας το αμφισβήτησα ποτέ. Μια συμφωνία, η οποία θα κατέληγε σε ένα Προεδρικό Διάταγμα , που ποτέ όμως δεν καταλάβατε ότι αυτό το Προεδρικό Διάταγμα δεν θα το υπέγραφε ο Δημήτρης ο Ρέππας , αλλά θα το υπέγραφε ο Γιάννης ο Ραγκούσης, με τον οποίο δεν είχατε μιλήσει ποτέ.
Ο σχολιασμός …
Δεν γνωρίζω και δεν μπαίνω στην ουσία των θέσεων και των αντιθέσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των ταξιτζήδων αλλά...... αδυνατώ να πιστέψω αυτά που δήλωσε ο κ. Ραγκούσης.  Αν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια επιχειρήματα από χείλη υπουργού που υποτίθεται θα χειριστεί και θα υλοποιήσει μία κυβερνητική απόφαση. Δυστυχώς με όλα αυτά και για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν υπάρχει πολιτική κεντρική χάραξη και ο κάθε υπουργός “του θιάσου” λειτουργεί αυτοσχεδιάζοντας!!!
Το μόνο που φαίνεται να υπάρχει (και δείχνει να είναι οργανωμένη και μεθοδευμένη) είναι η χρονική στιγμή της διένεξης η οποία και με την υποστήριξη των διαπλεκόμενων και αβανταδόρικων ΜΜΕ φέρνει σε αντιπαράθεση  τις διάφορες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από αυτή την διένεξη.
Αν ανατρέξουμε στην περσινή ακριβώς εποχή θα θυμηθούμε την γενικευμένη αναταραχή  και τον τηλεοπτικό πόλεμο των φορτηγατζήδων με τους αγρότες , τους ξενοδόχους κλπ. κοινωνικούς εταίρους!  Όλες αυτές οι “συμπτώσεις” και οι “πρακτικές”  μας δίνουν το δικαίωμα να σκεφτούμε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει ειλικρινή διάλογο με τις εκάστοτε κοινωνικές ομάδες αλλά προσπαθεί με Γκαιμπελίστικες και ανέντιμες μεθόδους να εφαρμόσει τα …  προαποφασισμένα!!! 
e-mail: prevejohn@yahoo.gr