«Δεν τα φάγαμε»-τα φτιάξαμε όλοι

8

Του Θανάση Νικολαΐδη


ΝΑ δούμε και τις ευθύνες του λαού. Ως εκλογικού σώματος, που παραληρούσε για τον πολιτικό του. Ο υποψήφιος τη δουλειά του, ο οπαδός τη δικιά του κι όλα για το κόμμα. Κι αν δεχτούμε πως «όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα τόσο γίνεται πιστευτό», γιατί να βάλει φρένο στις υποσχέσεις του ο πολιτικός; Στο προεκλογικό μπαλκόνι, στο «χρωματισμένο» καφενείο, στους χώρους δουλειάς. Εκεί τα μεγάλα λόγια, η (ξύλινη) κομματική γλώσσα και πώς «θα φάμε» τον αντίπαλο. Κάτω οι «πιστοί», κομμάτι του λαού κι αυτοί, σε επίπεδο πόλης, χωριού και γειτονιάς. Λαός κομματισμένος, κομματιασμένος και διχασμένος. Με το χειροκρότημα να «εγκρίνει» τις επιλογές του.........
υποψηφίου και το μυαλό του κολλημένο στο μετεκλογικό ρουσφέτι.
ΟΤΑΝ πλησίαζαν εκλογές, όλα δυνάμωναν. Σε ένταση και ποσότητα, ωστόσο, με την ποιότητα σταθερά αναλλοίωτη, μονίμως ελληνική και άσχετη με «συνήθειες» ευρωπαϊκές. Θα μιλούσε ο αρχηγός και το μέλλον της Ελλάδας βρισκόταν στα χέρια του. Του οπαδού τα χέρια κρατούσαν σημαιάκια, το στόμα εξέπεμπε κραυγές, οι κραυγές γινόταν σύνθημα μυριόστομο, που διαχέονταν σε λάβαρα και σημαιάκια, με την αφίσα ρύπο της άλλης μέρας. Και το μυαλό του οπαδού ακούραστο να περιπλανιέται στον επίγειο μετεκλογικό παράδεισο, που θα’ πεφτε απ’ τον ουρανό. Για τους μπροστάρηδες που αξίωναν πόστα, τα κομματόσκυλα να προσδοκούν ανταλλάγματα και τους παρατρεχάμενους να ορίζουν τα όρια πολιτικής συμπεριφοράς του αρχηγού. Με το κομματικό θεματολόγιο στην ατζέντα και του τελευταίου πολίτη.
ΣΤΟ πέρασμα των δεκαετιών και στις φάσεις της πολιτικής που μας έκανε ευρωπαίους, αν έφερες αντίρρηση για το…Μάαστριχτ σε νεοδημοκράτη (του Μητσοτάκη) θα σου’ ριχνε…καρπαζιά. Αν σε ψυλλιαζόταν για ευρωσκεπτικιστή (κι έξω απ’ την ΟΝΕ) ο πασόκος (του Σημίτη), θα σου’ κοβε την καλημέρα.
ΣΗΜΕΡΑ που άλλαξαν όλα, άλλαξε και τις «συνήθειές» του ο ψηφοφόρος. Ψάχνει για ενόχους και τους βρήκε! Και, βέβαια, φταίει ο πολιτικός, αλλά δεν μιλούσε σε άδειες πλατείες. Είχε τα «κλειδιά», με την…αγάπη του λαού για κλειδοθήκη. Ο άλλοτε οπαδός έσβησε το παρελθόν (του) με μια μονοκονδυλιά, φόρεσε το προσωπείο του αθώου, ένιωσε αναμάρτητος στο πλήθος των «ανανηψάντων», έβαλε την υποκρισία ψηλά κι έπιασε «δουλειά». Με τα «γιούχα», τ’ αυγά και τα γιαούρτια, σε μιαν ήπια έκφραση των αισθημάτων του απέναντι σε πολιτικούς που (μέχρι χτες) χειροκρότησε, λάτρεψε και ψήφισε. Για κυνήγι μαγισσών και άγριων θηραμάτων, θηρευτής ο άλλοτε χειροκροτητής κι ας ψηλαφίσει (και) το παρελθόν του.

Δημοσίευση σχολίου

8Σχόλια
  1. "ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ΠΑΣΟΚ-ΛΑΤΣΗ !

    5 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ EUROBANK ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ !
    Με την τοποθέτηση του Κ. Μητρόπουλου στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, θα φθάσουν σε 5 οι κορυφαίες θέσεις που καταλαμβάνουν στελέχη της Eurobank στον κρατικό μηχανισμό με...
    κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Πολλοί κάνουν λόγο για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΛΑΤΣΗ!
    Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν:
    1. Tαμβακάκης - Διοικητής της Εθνικής από Eurobank (απεχώρησε από τη Eurobank).
    2. Καραμούζης - Μέλος Δ.Σ. ΟΤΕ από Eurobank (παραμένει εν ενεργεία στη Eurobank).
    3. Αρχοντίδης - Μέλος Δ.Σ. ΟΠΑΠ από Eurobank (εν ενεργεία στη Eurobank).
    4. Ρογκάκος - Οικονομικός Διευθυντής του ΟΠΑΠ (απεχώρησε από τη Eurobank).

    Στα Δ.Σ. ΟΤΕ και ΟΠΑΠ παραμένουν εν ενεργεία τα στελέχη της Eurobank, που επί πλέον είναι υπεύθυνα επενδυτικών εργασιών της Eurobank.
    Σημειώνεται ότι η Eurobank Χρηματιστηριακή με Πρόεδρο τον Κ. Μητρόπουλο, έλαβε απευθείας ανάθεση από την Κυβέρνηση την μέρα που δημοσιεύετο στο ΦΕΚ η υποχρέωση διαγωνισμού αντί απευθείας αναθέσεων, όπως μέχρι τότε.

    Επίσης τυχόν τοποθετήσεις στο ταμείο στελεχών που κατέχουν κορυφαίες μεν θέσεις «αλεξιπτωτιστών» ολίγων μηνών σε χρηματιστηριακές εταιρίες λόγω διασυνδέσεων, αλλά χωρίς τις απαραίτητες επαγγελματικές πιστοποιήσεις που προσδίδουν τεχνικές γνώσεις, δεν θεωρούνται τοποθετήσεις ανθρώπων της αγοράς. Οι φερόμενοι ως άνθρωποι της αγοράς στο ταμείο δεν έχουν καμία επαγγελματική πιστοποίηση:
    α) αναλυτή ή
    β) διαχειριστή ή
    γ) συμβούλου επενδύσεων.
    Το επίσημο βιογραφικό του Κ. Μητρόπουλου που εστάλη στη Βουλή από τον Ε. Βενιζέλο αναφέρει ότι έχει ιδιαίτερη εμπειρία στη Διαχείριση Χαρτοφυλακίων.

    Πέρα όμως του γεγονότος ότι η Eurobank ΑΧΕΠΕΥ έδωσε τη θέση του Προέδρου λόγω σχέσης με συγκεκριμένα πρόσωπα της Διοίκησης (πριν λίγους μήνες), ο ίδιος δεν έχει καμία επαγγελματική πιστοποίηση από την Ε.Κ. ούτε στη διαχείριση χαρτοφυλακίων όπως γράφεται.
    Εάν έκανε διαχείριση χωρίς πιστοποίηση ήταν παράνομος. Επομένως είτε το αποσταλέν βιογραφικό είναι ψευδές είτε ήταν παράνομος διότι για διαχείριση χαρτοφυλακίων απαιτείται άδεια και πιστοποίηση.
    Επιπλέον πως θα λυθεί το θέμα σύγκρουσης συμφερόντων όπως αναφέρει σωστά ο νόμος ;
    Θα αποκλείεται η Eurobank και οι πελάτες της ;

    Επί πλέον μετά την λήξη της θητείας του θα εργασθεί σε άλλες εταιρίες του ίδιου ομίλου της Eurobank αφού στην ίδια εταιρία δεν θα μπορεί για 2 χρόνια να εργασθεί; Μήπως έχουμε παρόμοια περίπτωση με του Α. Πιλάβιου που αφού υπηρέτησε για πολλά χρόνια την Alpha Bank, πήγε για 5 χρόνια διορισθείς από Γ. Αλογοσκούφη ως Πρόεδρος της ΕΚ και μετά την 5ετία ξαναπήγε επίσημα στην Alpha Bank με υπέρογκο μισθό.

    **** ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ
    Η "ΠΛΕΜΠΑ"..
    ΤΑ ΦΙΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ..ΕΜΕΙΣ..
    γελοίεεεεεεεεεεεεεεε................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας παρακαλώ,
    μήμπως ξέρετε την διεύθυνση της κρατικής
    τράπεζας παραεπιδοτήσεων και δανείων;

    Μάλιστα κυρία μου
    Λεωφόρος Ανδρεα Παπανδρέου και Κοσκωτά γωνία..

    αν πάτε απο εδώ --->
    είναι η επόμενη μετά την οδό Κουτσόγιωργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και εσυ νικολαιδη τοσα χρονια φωτιζες αλλου και σαν φωνη βοωντος στην δημοσιογραφικη και πολιτικη ερημο εδειχνες αλλο δρομο?
    δεν νομιζω
    ησουν συτημικος στυλοβατης και διαφημιστης του επελαυνοντος "σοσιαλισμου"
    τουλαχιστον η αριστερα εμεινε εξω απο το αθλιο πολιτικο αλισβερισι εκμαυλισμου αστικων κομματων και ψηφοφορων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε, όχι και έξω απ' το πολιτικό αλισβερίσι...
    Τη συγκυβέρνηση με τη δεξιά του Μητσοτάκη πού την πας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα “Άι στον αγύριστο” ταιριάζει και στην περίπτωση σου!!!

    Η είδηση ….
    Πρεζάκηδες, πρόστυχες γυναίκες και χούλιγκανς είναι, κατά τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Δημήτριο Ντούμα, οι “Αγανακτισμένοι” πολίτες που....
    διαδηλώνουν στο Σύνταγμα κατά το μέτρων λιτότητας και του Μνημονίου!

    Τις λέξεις αυτές χρησιμοποίησε ο κ. Ντούμας αναφερόμενος στα επεισόδια στις 28 και 29 Ιουνίου στο... Σύνταγμα, με επιστολή του, που αναρτήθηκε την Τετάρτη στο grfreedom.

    Ο σχολιασμός …

    Ο κ. Ντούμας σαν μέλος και υπηρέτης του συστήματος που είναι θεωρώ ότι είναι λογικό να το υπερασπίζεται αφού τον ταΐζει, αλλά το κυριότερο του έχει δώσει την υπεροψία και την αλαζονεία της καταχρηστικής εξουσίας!!!

    Ζητώ λοιπόν μια και διαθέτει τόση πνευματική επάρκεια και κρίση (ήμουν και εγώ παρόν στο Σύνταγμα στις 28 και 29 Ιουνίου) την γνωμοδότηση του για την κατηγορία που θεωρεί ότι θα πρέπει να υπαχθώ.(στους πρεζάκιδες ή στους Χούλιγκανς)

    Η λέξη “Ντροπή” είναι μικρή, η λέξη “Αλητεία” φαντάζει ελάχιστη αλλά ένα “Άι στον αγύριστο” νομίζω ότι ταιριάζει στην περίπτωση του όπως και η παρότρυνση να ξεστραβωθεί να δει το βίντεο που επισυνάπτω αλλά και τα εκατοντάδες (μαζί με τις φωτογραφίες) που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αφορούν τις δύο μέρες της μεγάλης ντροπής της α(στυ)νομίας που υπηρετεί!!!

    Κάντε αριστερό κλικ εδώ για να δείτε τους Πρεζάκιδες και τους Χούλιγκανς. (κατά τον κ. Ντούμα)
    στις 8:30 π.μ.



    Ανώνυμος είπε...

    Πολυ σοβαρη και τεκμηριωμενη τοποθετηση του κυριου Ντουμα,
    αξιξει να εκπροσωπει τους συμμοριτες ,προστατες νυχτερινων κεντρων,πρεζεμπορους βασανιστες συναδελφους του.
    Αντε και υπουργος..των ΝΑΖΙ ΠαSSoκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο πολιτικός αν δοκιμάσει τώρα όμως να μπει στο καφενείο τι θα γίνει???

    Σε ρωτώ κύριε συντάκτη που μας το παίζεις και άμεμπτος:

    Ποίος πληρώνει τώρα για την κατάσταση που επικρατούσε τόσα χρόνια? Ο λαός ή τα κόμματα?

    Κι εσύ πως βοηθάς αυτόν το λαό?? Με το να τον κατηγορείς κι από πάνω!

    Μήπως σε συμφέρει να αισθανθεί ο λαός υπεύθυνος και να αφήσει το συνάφι σου και τους "συντρόφους" σου ήσυχους??

    Αλήθεια ποιά η σκοπιμότητα του άρθρου? Η αυτογνωσία και η αυτοκριτική του καθενός πολίτη ή προσπαθείς να κρύψεις τις τεράστιες ευθύνες του "πνευματικού" κόσμου σου που ωφείλει να επαγρυπνεί???

    Σε 10-20-300 χρόνια που θα περάσει η κρίση (άμα περάσει),και ο λαός θα αρχίσει να ξεχνά, θα είναι το "συνάφι" σου που θα τον συνεφέρνει?? Όπως άλλοτε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στα νέα εισπρακτικά μέτρα του φθινοπόρου (μεσορπόθεσμο 2) ο ελληνικός λαός θα αντισταθεί με.. λουλούδια, ποιήματα, και διανομή τροφίμων σε λαθρομετανάστες! Αγανακτησμένοι μήπως είστε λίγο ΜΑΛ.... ???? Ρωτάω μήπως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και έστω οτι δεν κατέβαιναν κουκουλοφόροι στο Σύνταγμα και δεν γινόταν ο κακός χαμός από δακρυγόνα, πως θα σταματάγατε το Μεσορπόθεσμο?

    με μάτιασμα??

    Αν κάνατε να μπείτε μέσα δεν θα τρώγατε το δακρυγόνο??

    Επιμένετε να σπάτε με τα κεφάλια σας τα γκλόμπ και τις ασπίδες!

    Καλή τύχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου