Tα social media απειλούν την ύπαρξη των παραδοσιακών ιστοσελίδων

Tα social media απειλούν την ύπαρξη των παραδοσιακών ιστοσελίδωνΠολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό στοΔιαδίκτυο αναφορικά με το κατά πόσον θα διατηρηθούν σε βάθος χρόνου οι «παραδοσιακές» ιστοσελίδες ή εάν θα χαθούν εξαιτίας της σαρωτικής κυριαρχίας των σελίδων δικτύωσης, γράφει το«Time». Οι εκφραστές της άποψης θεωρούν ότι τα επόμενα χρόνια οι ιστοσελίδες, με τον τρόπο που τις γνωρίσαμε πριν από 20 χρόνια (1991) θα πάψουν να υπάρχουν, αφού, η έμφαση πλέον θα δίνεται στις ππροτιμήσεις του χρήστη.Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα ReadWriteWeb.com, ο Jim Boulton, έφορος τηςΨηφιακής Αρχαιολογικής έκθεσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη, «σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν ιστοσελίδες. Με την άνοδο του Κοινωνικού Ιστού, οι διαδικτυακές εμπειρίες θα είναι χτισμένες γύρω από το άτομο και όχι γύρω από τους οργανισμούς»...


Παρ' όλα αυτά ακόμα είναι πολύ νωρίς να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα που να «καταδικάζει» την ύπαρξη των ιστοσελίδων. Εξάλλου αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον, χωρίς τις ιστοσελίδες δεν θα μπορούσαν να τροφοδοτηθούν και τα social media αφού θα «ξέμεναν» από πρωτογενές υλικό.

Όπως δείχνει περίτρανα και η διάδοση των RSS και η δυνατότητα που προσφέρουν Facebook και Twitter στους χρήστες να ακολουθούν μόνο τις ιστοσελίδες που επιθυμούν, οι ρυθμίσεις με βάση την έμφαση στα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις του χρήστη ήρθαν και θα μείνουν.