ΔΕΗ, ΓΕΝΟΠ και…πτώση

15
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
 
Η ΔΕΗ και ο δημόσιος χαρακτήρας της. Με την περιουσία και τους ανθρώπους της κάθε ειδικότητας και μόνο με τους εναερίτες στον…αέρα. Κι αν ξεπεράσεις κάποιους «σκονισμένους» βιοπαλαιστές στο μεροκάματο του τρόμου, μπαίνεις στα…γραφεία. Εκεί συναντάς τους αραχτούς με ύφος εξουσιαστή να ξεφυσούν...κατάκοποι κι ένα χαρτί «ταλαίπωρο» στα χέρια να τους εξασφαλίζει μεροκάματο για τις ανάγκες της ζωής. Με το ρεύμα φτηνότερο (και παλαιότερα σχεδόν τζάμπα) για τους «πατρικίους» και τους «πληβείους» να πληρώνουν. Να ξοφλάνε τον «λογαριασμό της ΔΕΗ», επιβαρυμένο με ό,τι σοφίστηκε η αρπάχτρα Πολιτεία, που ανέκαθεν την κουμαντάρουν άφρονες και ψηφοθήρες. 
Ο συνδικαλισμός, στα σχολεία, στην Αστυνομία (πάει και για…στρατό) και οι ΔΕΗ τζήδες θα’ μεναν πίσω; Και το’ χαν καμάρι, που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ταρακουνόυσε κυβερνήσεις. «Έβγαλε» Ρίζους που, για τις...........
«αμαρτίες» τους, ο Τριανταφυλλόπουλος τους έστειλε σπίτι τους, αλλά απόμειναν οι άλλο. Μιλάνε (κι η γης τους ετρομάζει), απειλούν αλλαγή «στρατοπέδου», χθες απειλούσαν για απεργία και σήμερα την πραγματοποιούν. Απεργούν και «η ΔΕΗ θα σας κόψει το ρεύμα». Λες και οι κ.κ. συνδικαλιστές δεν είναι «εργαζόμενοι» της ΔΕΗ, ανήκουν σε άλλο σινάφι ή μας ήρθαν απ’ το…εξωτερικό.
ΚΟΒΕΤΑΙ το ρεύμα, κόβεται και η ανάσα των πολιτών. Με το μάτι του επαγγελματία καρφωμένο στους κατεβασμένους διακόπτες, τον τουρίστα απορημένο και το «δημόσιο αγαθό» να το μοιράζουν κατά βούληση ΓΕΝΟΠ και ΔΕΗτζήδες. Και, βέβαια, έπρεπε να πείσουν (και δεν έπεισαν), να κάνουν τη ρεκλάμα τους και να συγκινηθούν οι μάζες. Γι αυτό και «άρπαξαν» τους συμπαθείς εναερίτες, τους έβαλαν αιχμή του δόρατος και ρίχνουν (πέτρες) στον…αέρα.
ΚΑΙ μόνο για τη διοίκηση, τους μισθούς διευθυντών και για τα «έργα» των συνδικαλιστών δεν μας…ενημερώνουν. Ο κ. Γενικός δεν ήταν που το πρώτο μέλημά του ήταν να διπλασιάσει τον μισθό των 5-6 «γενικών» της ΔΕΗ, πριν από 3-4 χρόνια; Και τα 100-120 χιλιάρικα ετησίως που τσέπωνε έκαστος (και τι άλλαξε για να μην…τσεπώνει) των οδηγών (σοφέρ) των μεγαλόσχημων της διοίκησης;
ΟΛΑ έχουν ένα τέλος και ήρθε το τέλος. Με τον κόσμο απέναντι και τους απεργούς μόνους. Όχι πως γουστάρουμε τους ιδιώτες να μας πουλάνε ρεύμα, αλλά να το σκέφτονταν έγκαιρα (και) της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τα παλικάρια, ως «λειτουργοί» του δημοσίου. Με την απεργία και τους κατεβασμένους διακόπτες επιταχύνουν την πτώση τους για μια (ανώμαλη) προσγείωση.

Δημοσίευση σχολίου

15Σχόλια
  1. Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ = ΝΑΙ στο μεσοπρόθεσμο , ΝΑΙ στην άγρια και στην χωρίς έλεος λιτότητα , ΝΑΙ στους κεφαλικούς φόρους , ΝΑΙ στο θάνατο 3.000.000 Ελλήνων από το κόψιμο των ακριβών φαρμάκων από το Ι.Κ.Α . και τα αλλά ταμεία (φάρμακα για τον καρκίνο , χημειοθεραπείες , κ.λπ.) , ΝΑΙ στην ανεργία και στην ανέχεια των Ελλήνων , ΝΑΙ στο ξεπούλημα της Ελλάδος μας και την παράδοση στους ξένους άνευ όρων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήραμε παράταση ζωής μέχρι την ΤΡΙΤΗ , λόγο τεχνικού προβλήματος της ηλεκτρικής καρέκλας , που θα καθίσουμε .
    Τέλος χρόνου, τέλος παράτασης ζωής . Η μπαίνουμε μέσα Η θα μας κάτσουν στην ηλεκτρική καρέκλα . Η απόφαση για την εκτέλεση είναι την ΤΡΙΤΗ 21-6-2011 άλλη αναβολή δεν θα δώσουν .
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ :
    ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ 1.000.000 ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑΤΙ :
    Με ειρηνικό τρόπο δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτα , χαμένοι θα βγούμε και να μην ελπίζετε τίποτα τσάμπα χάνετε τον χρόνο σας. Το κίνημα αγανακτισμένων πολιτών με ειρηνική και ευγενική παθητική αντίσταση απέτυχε , το πράγμα από την αρχή φαινόταν . Τα αντιλαϊκά μέτρα που θα παρθούν από το ΠΑΣΟΚ θα μας έχουν για πάντα σκλάβους και δεν θα σηκώσουμε ποτέ πια κεφάλι , τα χρήματα που θα παίρνουμε , εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα είναι από 400-1000 ευρώ το πολύ και η ΔΕΗ ,ΕΥΔΑΠ , που θα πουληθούν θα είναι πανάκριβο αγαθό , τα τρόφιμα ακριβά επίσης και οι κεφαλικοί φόροι που θα έχουμε επιπλέον από τους άλλους φόρους ,
    Πρέπει αυτό το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών να αλλάξει τακτική και για να πετύχουν τον στόχο αυτοί που το καπέλωσαν ,
    και κρατούσαν παθητικό και ανενεργό τόσες μέρες τους Έλληνες ροκάνισαν τον χρόνο και τώρα ο χρόνος λήγει την Κυριακή επέτυχαν τον σκοπό τους . Το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις τακτικές είναι αυθεντία .
    ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΗ 21-6-2011που θα γίνει ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης το ΠΑΣΟΚ , από τη Βουλή :
    Πρέπει να δείξουμε και να τους πείσουμε να καταλάβει το ΠΑΣΟΚ ότι είμαστε αποφασισμένοι ,και έτοιμοι για όλα και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω , όσοι χιλιάδες κόσμου είμαστε εκεί πρέπει η σκέψη μας και το μυαλό μας να είναι στην κατάληψη της βουλής .
    Πρέπει να περικυκλώσουμε την βουλή ,κυκλικά , με πολεμική τακτική Ρωμαϊκής Φάλαγγας, και να αρχίζουμε να προχωρούμε συντονισμένα οργανωμένα με σχέδιο ,τα φράγματα που έχουν θα υποχωρήσουν από την πίεση η δε αστυνομία δεν θα μπορέσει να κάνει και πολλά πράγματα
    Και από κάποιο σημείο θα σπάσει η αντίσταση της αστυνομίας και από εκεί θα μπούμε μέσα , αυτοί του ΠΑΣΟΚ επειδή είναι φοβητσιάρηδες ΚΑΙ θρασύδειλοι μόλις δουν την πίεση θα αρχίσουν υποχωρούν άνευ ορών .
    Η μουσική που πρέπει να παίζει να είναι από ταινίες , 300 ,
    Braveheart , από επικές πολεμικές ταινίες , τυμπανισμός για επίθεση ,πολεμικά εμβατήρια mythodea ,με αυτά θα ανέβει το ηθικό μας θα είμαστε ποιο επιθετικοί ο εχθρός μας τότε θα φοβηθεί από όλη την πολεμική ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί .
    Ισχυρή ομάδα περιφρούρησης για απωθήσουμε και να συλλάβουμε και να παραδώσουμε στην αστυνομία τους κουκουλοφόρους και άλλους ταραξίες που σκοπό έχουν σκοπό να σπάσουν τις γραμμές , να κάνουν επεισόδια , και να μας χαλάσουν τα σχεδία για την σωτηρία της πατρίδος μας .
    Όλη η Ελλάδα μαζικά πρέπει να έρθει στο Σύνταγμα , ας βάλουμε και όλοι από 5 ευρώ για να ναυλώσουμε πούλμαν , εισιτήρια για τα καράβια και τραίνου για να έλθουν οι Έλληνες που δεν έχουν χρήματα για ναύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο δεν αντιδρουμε στην αθωωση αληταραδων, οσο οι "ναβατζήδες" παραμενουν ζωντανοι και ελευθεροι, οσο τα μπαρακια και οι καφετεριες γεμιζουν τεμπεληδες, οσο τα χαζοθηλυκα ανοιγουν το κινητο μολις βγουν απο το σπίτι, οσο οι βουτυρομπεμπεδες μαρσαρουν καιγοντας τη βενζινη που πληρωνει ο μπαμπας, οσο η μαμα παει στο κομμωτηριο 2 φορες τη βδομαδα, οσο τα "παιδακια" φορανε σινιε ρουχα και παπουτσια, οσο καποιοι τριανταρηδες πατροσυντηρητοι αρνουνται να δουλεψουν γιατι αυτη η δουλεια ειναι "κατωτερη των προσοντων" τους ή γιατι "δεν τους εκφραζει", οσο αρνουμαστε να ασχοληθουμε με πρωτογενη παραγωγη,
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ.
    Κριση θα υπαρξει οταν δεν θα συμβαινουν ΟΛΑ τα παραπανω.
    Αλλά τοτε θα αρχισει ταυτοχρονα και η εξοδος απο την κριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάλεσμα προς τον ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΝ . ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 1400 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προσληψεις καθηγητων
    http://www.facebook.com/group.php?gid=86696437720&v=wall

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΧΕ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΤΟΥΣΕ?ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΣΑΒΟΥΡΑ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΦΩΝΟΙ ΟΤΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ.ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΧΕ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΤΟΥΣΕ?ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΣΑΒΟΥΡΑ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΦΩΝΟΙ ΟΤΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ.ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΧΕ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΤΟΥΣΕ?ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΣΑΒΟΥΡΑ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΦΩΝΟΙ ΟΤΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ.ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χρεωκοπία
    της Ελλάδας και η έλευση του μηχανισμού της Τρόϊκας οδήγησαν αναγκαστικά σε αποκάλυψη πληθώρας στατιστικών στοιχείων σχετικά με το εύρος,την δομή και την ποιότητα του δημόσιου τομέα.Σήμερα διαθέτουμε πληρέστερη εικόνα,και επομένως μπορούμε να εξαγάγουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα. Ένα βασικό συμπέρασμα είναι ότι η δομή της πολιτικής,της οικονομίας, της κοινωνίας και συνολικά του κράτους της Μεταπολίτευσης παρουσιάζει τεράστιες ομοιότητες με το σοβιετικό μοντέλο,και μάλιστα αυτό της ύστερης περιόδου του «υπαρκτού σοσιαλισμού».

    Ποιά είναι τα στοιχεία σοβιετικού χαρακτήρα του κράτους της Μεταπολίτευσης;

    1.Ο πρωτοφανής αριθμός δημοσίων υπαλλήλων του στενού και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.Η πρόσφατη απογραφή κατέγραψε 768.000 υπαλλήλους της γενικής διακυβέρνησης και άγνωστον ακόμα αριθμό υπαλλήλων των ΔΕΚΟ (προφανώς η μη καταγραφή τους έχει σημασία).Συνολικά ο αριθμός, σύμφωνα με τις πιο έγκυρες εκτιμήσεις, πρέπει να υπερβαίνει το 1.000.000.Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού της χώρας(περίπου 5.ΟΟΟ.ΟΟΟ),αναλογία τεράστια σε σχέση με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές οικονομίες.Το εύρος αυτό δεν εξυπηρετεί απολύτως καμμία λειτουργική ανάγκη και στην ουσία αποτελεί έναν σοβιετικού τύπου κρατικό τομέα.Σ’αυτόν κυριαρχεί ο ανθρωπολογικός τύπος του αυταρχικού έναντι του πολίτη,προστατευόμενου από κάποιον κομματικό μηχανισμό,ανεύθυνου,αντιπαραγωγικού,αναποτελεσματικού και εν πολλοίς διεφθαρμένου,αλλά και μη λογοδοτούντος και μη απολύσιμου δημοσίου υπαλλήλου.Η κυριαρχία της γραφειοκρατίας επισημάνθηκε από όλους τους αναλυτές του σοβιετικού φαινομένου ως κύριο συστατικό του,που τελικώς κατίσχυσε των σοβιέτ,του «κόκκινου στρατού» και των άλλων μηχανισμών της πρωτογενούς σοβιετικής εξουσίας. Στην Ελλάδα,ο τεράστιος κρατικός τομέας ναι μεν προέκυψε από την πελατειακή και λαϊκιστική δομή των κομμάτων της Μεταπολίτευσης,αλλά δεν συνάντησε κάποια σοβαρή πολιτική ή ιδεολογική αντίσταση,κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία.Και πάντως το αποτέλεσμα ήταν μία δομή προσεγγίζουσα το σοβιετικό μοντέλο κράτους.

    2.Η ύπαρξη σοβιετικού τύπου νομενκλατούρας,δηλαδή στρατιάς προνομιούχων κομματικών στελεχών(στις ΔΕΚΟ,αλλά και άλλων διεσπαρμένων σε όλον τον δημόσιο τομέα),με μισθούς διπλάσιους ή τριπλάσιους από αυτούς των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων και πολλαπλάσιων αυτών του ιδιωτικού τομέα(βλ. ακριβή μεγέθη στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10-12-2010).Η μισθολογική συντριβή του ιδιωτικού τομέα μπροστά στις μυθώδεις αμοιβές της νομενκλατούρας αποτελεί στοιχείο σοβιετικής αντίληψης και δομής.

    3.Ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός,που δεν αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα την πλειοψηφία των εργαζομένων,και διευθύνεται από κρατικοδίαιτα κομματικά στελέχη,τα οποία ελέγχονται πλήρως από τους κομματικούς μηχανισμούς και μετά από πολυετή πορεία κομματικής αφοσίωσης αμείβονται με βουλευτικά και υπουργικά αξιώματα.Δεν υπάρχει καμμία ουσιώδης διαφορά από το σοβιετικό συνδικαλιστικό σύστημα,ελεγχόμενο από το κράτος και το κόμμα.

    Αν είσαι πραγματικός αγανακτισμένος αν δηλαδή δεν ψήφιζες στης εκλογές άραξε σπίτι και αφουγκράσου τα ξεφορτωμένα... κομματόσκυλα
    Αυτήν την φορά μετεχουσών ημών οπότε γίνουν εκλογές Θα ψηφίζουμε αυτών που βρίζουν πιο πολύ
    τα ξεφορτωμένα... κομματόσκυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2.39 εισαι τοσο φασιστας που μου ερχεται αναγουλα...αν νομιζεις οτι μόνο η αστυνομια θα προστατεψει την Βουλη εισαι γελασμένος...κανενας δεν εχει δικαιωμα να καταλυσει την δημοκρατια...ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ!!!
    Οσο για τους ΔΕΗτζηδες αυτα τα ακακα, και προς το συμφερον του καταναλωτη εργαζομενα ανθρωπάρια τι να πω...?
    Μονο...ολα εδω πληρώνονται κουφαλες...την ζημια που θα μου κανετε στο μαγαζι ποιος θα την πληρωσει ρεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 2.45 ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ.Η ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΘΡΑΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΦΩΝΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ.ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΚΟΠΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΕΝΑΣ ΑΛΛΙΕΝΤΕ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΣΤΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΚΙ ΟΣΟ ΠΥΚΝΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ.ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ Θ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 1400 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. OΛOI AYTOI:ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ,ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΠΑΡΑΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΑΛΛΑ ΒΛΑΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΛΟΓΙΚΟ ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΟ ΟΥΤΕ ΣΥΝΕΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΕΠΤΟ.

    ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΕΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ & ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.

    ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΚΗ 'ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ' ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΚΟΗΣ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ;

    ΗΔΗ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.

    ΕΑΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΙΑΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/d085a108-7945-453f-aaf2-42b8f05fcc1c
    Ρόη Χάϊκου: Νέο ενεργειακό σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα από ΗΠΑ-Γερμανία
    ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκληση:Aν κάποιος ξέρει ποιος είναι ο 4:39 ας του ριξει λίγο βρομοξυλο και ας τον διώξει από τη χώρα και από το πλανήτη κατά προτίμηση,είναι κρίμα κάτι τέτοια άσχετα,στραβωμένα ζώα να έχουν το δικαίωμα να διαμορφώνουν το πολιτικό σύστημα και τελικά να τα καταφέρνουν κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου