Προς Βενιζέλο ενταύθα: Δεν είναι ο λαός είδος προς εξαφάνιση για να "σώσετε" αυτόκλητα εσείς

4
Του Ευγένιου Ανδρικόπουλου 



Έσκαγα από τα γέλια καθώς τον άκουγα.. 
Δεκαετίες στα θρανία για να συντάξει τελικά μια παιδική έκθεση ιδεών στοχεύοντας ευθέως στο θυμικό μας. 

Τι γλύκες ήταν αυτές.. Τι σάλια έτρεξαν από το βήμα της βουλής για τον θυσιαζόμενο ως Ιφιγένεια οικογενειάρχη.. Τι Μωϋσικές αναφορές ήταν αυτές στην εκ θεού εντολή για τη διάσωση της χώρας.. 

Ρίγος διαπερνούσε όλο μου το σώμα. Επειδή μεταξύ τους (η εκ θεού σωτηρία με τον καθημαγμένο οικογενειάρχη) αυτά είναι ποσά αντιστρόφως ανάλογα και ο εν λόγω καθηγητής κ Τούρκογλου, παρά την........
πανεπιστημιακή του παιδεία αδυνατούσε να εξισώσει. 

Πως δηλαδή συμβαίνει η σωτηρία της χώρας να έπεται της λαϊκής εξαθλίωσης ή και αντιστρόφως; Η λαϊκή εξαθλίωση δηλαδή να προηγείται της σωτηρίας της χώρας; 

Ομολογώντας ότι το πρόβλημα είναι δισεπίλυτο, θεώρησε σκόπιμο ως εκ τούτου να πράξει κατά γράμμα , ό,τι δια της θείας επιφοιτήσεως διετάχθη , 

 έστω και εν μέσω κροκοδείλιων δακρύων εξ αιτίας της υψιπετούς αποστολής που του ανετέθη.  Να σώσει μόνον την χώρα,αφού λαός-είλωτας-θα βρεθεί κάποτε να την κατοικήσει. Τόσοι εκριζώνονται ένθεν κακείθεν δια των ανθρωπιστικών βομβαρδισμών της Δύσης. Ούτε ένας δεν θα επιλέξει τούτο το διαμπερές ακρωτήρι της Βαλκανικής; 

Επειδή λοιπόν ο ευτραφής -κατά το σώμα αλλά αβάσταχτης ελαφρότητας κατά το πολιτικό του είναι -αυτός τύπος εμφανίζεται επιλεκτικά ανιστόρητος, να του υπενθυμίσω πως ετούτος ο λαός επιβίωσε εκατονταετίες δίχως χώρο ή χώρα, ώσπου έναν πυρήνα της κατάκτησε δια του Κολοκοτρώνη και του Στρατηγού Μακρυγιάννη για να έρθει ένας Βενιζέλος, ο ένας ο μοναδικός ο «αφωτοτύπητος» και να την επιμηκύνει ως τα πέρατα των τότε ονείρων του.. 

Αποδεικνύοντας εν τη πράξει ότι οι λαϊκές ρήσεις δεν είναι αξιώματα, αλλά κανόνας που επιβεβαιώνεται δια των εξαιρέσεων. Ναι πράγματι οι αναντικατάστατοι είναι όλοι στα νεκροταφεία πλην ενός. Του Ελευθέριου Βενιζέλου και πας όστις κατόπιν αυτού φέρει το όνομά του και μάλιστα δια επίκτητου τρόπου είναι απλώς πλαστογράφος. 

Πλαστογραφία. Πράξη κακουργηματική που ο σημερινός υπουργός οικονομικών ως ο δικαιοσύνης κάποτε δια νόμου υποβίβασε σε πλημμέλημα. Όπως εν ονόματι των εντολέων του και δια νόμου, του μεσοπρόθεσμου, υποβιβάζει τον προϋπολογισμό σε μπακαλικό τεφτέρι, την χώρα σε χώρο και τον λαό σε σκόρπια διαδήλωση ετερόκλητων και έκνομων  στοιχείων.

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια
  1. ΓΙΑ ΝΟΗΜΟΝΕΣ.
    ___________________________________
    ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΖΩΑ
    Ή ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ.
    - ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟ
    ΣΠΟΓΓΚΩΔΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ..ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΦΑΙ.
    ____________________________________

    Είναι αστεία η δευτερολογία με την επιχειρηματολογία περί Δημοκρατίας του Παπανδρέου το 81 γιατί επι Καραμανλή υπήρχε το δίλημμα "Καραμανλής ή τανκς".

    Να θυμηθούμε μήπως το πιο πρόσφατο σλόγκαν της κυβέρνησής του" Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα;". ..

    Το περίεργο είναι ότι ο κος Πάγκαλος ξεχνά επίσης ότι ζούμε στην εποχή της διαδικτυακής πληροφόρησης οπου η πρόσβαση στα γραπτά είναι πιο αποδοτική από οποιαδήποτε ρητορεία.

    Μια μικρή αναζήτηση μας έφερε στο παρόν κείμενο με τίτλο Κωνσταντίνος Καραμανλής : ένας κοσμοκαλόγερος της πολιτικής" που έχει αναρτηθεί στο site του στις 14.4.2008.
    "....Το βασικό ήταν ότι ο Καραμανλής είχε αλλάξει προς την κατεύθυνση μιας κοινωνικής αντίληψης της σύγχρονης δημοκρατίας που πολύ λίγη σχέση είχε με την ιδεολογία και τη φυσιογνωμία της παλιάς ΕΡΕ..... --..... σε μία από τις πρώτες επαφές μου με τον Πρωθυπουργό τότε Ανδρέα Παπανδρέου μου είχε πει: « θα σε παρακαλούσα να βλέπεις κάθε τόσο τον Καραμανλή, μία φορά το μήνα τουλάχιστον ή συχνότερα αν το επιθυμεί..."

    Άραγε ο Αντιπρόεδρος να θυμάται αυτό του το άρθρο; Είναι απορίας δε άξια η αναφορά ότι ο Αντρέας Παπανδρέου του ζητούσε να συναντά τον Καραμανλή όποτε αυτός (ο Καραμανλής) το επιθυμεί..
    Όποιο παιχνίδι τακτικής και άν έκανε μέσω της άσχετης (με την σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης)επίθεση ο κος Αντιπρόεδρος απόψε απλά έχασε μια ουσία.
    Αυτήν του λόγου της εκλογής του αλλά και της σημερινής πολιτικής κρίσης..
    Περίεργο παιχνίδι το σκάκι.
    Εκεί που είσαι σίγουρος ότι είσαι δίπλα στο βασιλιά στην μάχη, ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να πάς ούτε μπρός ούτε πίσω γιατί έχεις κάνει λάθος κίνηση.

    Μπορεί βέβαια ο αντίπαλος να μην σε βγάλει εκτός παιχνιδιού αλλά να εκμεταλλεύεται την αδυναμία σου να κινηθείς για να χτυπήσει τον βασιλιά.
    Ωστόσο το ζητούμενο παραμένει η σκακιέρα...και όχι τα ξύλινα πιόνια της..

    υ.γ. επειδή το "σπόρ" των προσθαφαιρουμένων αναρτήσεων είναι προσφιλές άθλημα το τελευταίο διάστημα απο διάφορα portals πολιτικών, το link της πηγής είναι το http://www.pangalos.gr/portal/?p=220 και η δημοσίευση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. * ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΦΥΣΙΚΑ
    Ο ΩΡΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
    ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
    ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ.


    ΑΛΛΑ ΤΟ ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ.

    Υ.Γ. ΜΗΠΒΣ ΤΑ ΜΕΡΔΕΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ
    ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ ΖΩΟ ΠΑΣΟΚ
    ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
    ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ..ΣΑΝ ΖΩΩΩΟΟΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως διακινδυνεύει κάποιος να λέει τόσο οφθαλμοφανή ψέματα όταν οι αριθμοί είναι αμείλικτοι;
    «Το μυστικό του δημαγωγού είναι να φαίνεται τόσο κουτός όσο κι οι ακροατές του, ώστε να νομίζουν πως είναι τόσο έξυπνοι όσο κι εκείνος...
    επιχειρείται αυτή τη στιγμή, το κομματικό και πελατειακό παρακράτος να προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ψέμα της κρατικοδίαιτης ευημερίας με δανεικά της μεταπολίτευσης, με άλλο ένα ψέμα. Προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες? Επειδή όμως αυτό δεν οδηγεί σε βιώσιμη λύση γρήγορα κάθε κατεργάρης θα κληθεί στον πάγκο του.
    Αυτός ο λαός ενεργεί ακόμη λές και δεν διδάχθηκε σε καμία τάξη , Δημοτικού -Γυμνασίου-Λυκείου, πρακτική αριθμητική αναλώνονται με την Τρόικα , δηλαδή εκφράζουν την αντίθεση στον κανόνα ΕΣΟΔΑ=ΕΞΟΔΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΠΟΝΗΡΟΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ 2.000 ΕΥΡΩ.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου