Παράλογο;;; Δεν απαντά.....Αρα λογικό!

 Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος

Η φύση του ανδρός είναι από καιρό γνωστή.
Τον έλκει το Παράλογο!
Ήδη από την εποχή που πηρέ το "δακτυλίδι" από το Σημίτη και στη συνεχεία "έτρεξε" σε μια εσωκομματική εκλογική διαδικασία με αντίπαλο.... τον εαυτό του!
Πανηγύρισε μάλιστα και το γεγονός ότι άνευ αντίπαλου πηρέ 1.000.000 ψήφους.
Βγήκε με το σλόγκαν "λεφτά υπάρχουν" ενώ ήξερε ότι δεν υπήρχαν, έτρεχε στις συγκεντρώσεις των διαδηλωτών και τώρα κατηγορεί τους πάντες για λαϊκισμό!
Ακολούθως και με αφορμή τη πρόσφατη......
οικονομική κρίση πηρέ σβάρνα τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δυσφημώντας  ως αφερέγγυας, διεφθαρμένης και χρεοκοπημένης τη χωρά σε εκείνους από τους οποίους προσδοκούσε δάνεια και επενδύσεις!
Επιστρέφοντας και αντί να οριοθετήσει τη διαπραγματευτική γραμμή της χώρας εμφανίστηκε να υιοθέτει όλα τα επιχειρήματα των δανειστών μας την ώρα που εννοείται ότι την αντιπροσώπευε!
Ότι "είμαστε ένοχοι", "τους κοροϊδέψαμε" και ότι "δεν μπορείς να διαπραγματευτείς με τους δανειστές σου" μέχρι τα λαϊκιστικά εθνικιστικά κλισέ των βορειοευρωπαιων περί " τεμπέληδων και διεφθαρμένων"(που συνεχίζουν μαλιστα κορυφαίοι υπουργοί του να διακινούν εν μέσω και δεύτερης διαπραγμάτευσης!).
Μιλάμε για πρωτοφανή και παράλογο εμπαιγμό διαπραγματευτή προς τους εντολοδόχους του!
Και τώρα στα πλαίσια της τρέχουσας κυβερνητικής κρίσης το πρωί διαπραγματεύεται την αποχώρηση του- αποδεχόμενος την ανεπάρκεια του, και το βραδύ δηλώνει ισχυρός ηγέτης έτοιμος να δώσει τη μάχη με σαρωτικό ανασχηματισμό.
Το πρωί αποδέχεται ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι διαπραγματεύσιμο- κάτι που επί μήνες αρνιέται- αρκεί να γίνει από κυβέρνηση συνεργασίας και το βραδύ υπαναχωρεί και ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για νέα κυβέρνηση και το Μεσοπρόθεσμο!
Σε τι τον εμποδίζει η απουσία Σαμαρά από το να διαπραγματευτεί το Μεσοπρόθεσμο;
Αν επιδέχεται διαπραγμάτευσης γιατί δεν το κάνει;;;;
Όταν κανείς συστηματικά πολιτεύεται με το Παράλογο κάτι συμβαίνει...
Η δεν μπορεί να ηγηθεί ή το καθεστώς που υπηρετεί λαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά ολοκληρωτισμού.
Η εγκαθίδρυση του Παράλογου στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου και η χρήση του ως μέσου άσκησης εξουσία μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα παραπέμπει.
Και βεβαία μην περιμένει από τους πολίτες να αναφωνήσουν τη γνωστή Λαζοπούλειο ατάκα:
"Παράλογο;;; Δεν απαντα...Αρα λογικό!"
Έχει και η παραλογία της εξουσίας τα όρια της!- 

Νικολόπουλος Βασίλης.