Το παραμύθι της ημέρας

 Θαμώνας
Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα μακρινό βασίλειο που ονομαζόταν τρΕλλάδα, ζούσε ένας βασιλιάς που ήταν ξακουστός στα γύρω βασίλεια για την πυγμή και το θάρρος του. Ο ΓΑΒ.
Όλοι οι τρΕλλαδίτες τον αγαπούσαν και τον σέβονταν. Γιατι ήταν δίκαιος και σωστός. Γιατι είχε οδηγήσει το βασίλειο στην ευημερία όταν τα γύρω βασίλεια μαστίζονταν απο φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση.
Έλα μου που στο βασίλειο υπήρχαν και κάποιοι που δεν ήθελαν την αρμονία και την ειρήνη. Όπως γίνεται άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις απο την εποχή μάλιστα του βασιλιά του Ληρ που είχε γράψει και ο Σεξπηρ.
Μια μικρή ομάδα τρΕλλαδιτών, πολύ μικρή, μόνο κάτι χιλιάδες πολίτες καταμετρούσε και κάτι άλλες εκατοντάδες χιλιάδες που τους στήριζαν και κάτι λίγα εκατομμύρια πολιτών που τους ..........
έλεγαν "Μπράβο", αποφάσισε να εξεγερθεί εναντίον του πολυαγαπητού βασιλιά.
Ήταν οι "ΔΕΝ ΠΛΕΡΩΝΩ" (ουδεμία σχέση φέρουν με τους "Δεν πληρώνω" που είναι άλλο κίνημα σε άλλο βασίλειο και όχι στο δικό μας το φανταστικό).
Οι Δενπλερωνίτες απαιτούσαν να μην πλερώνουν αντίτιμο για τις υπηρεσίες του βασιλείου. Ενώ όλοι οι υπόλοιποι τρΕλλαδίτες γούσταραν τρελά να πλερώνουν κάθε φορά που οι σερίφηδες άυξαναν τα αντίτιμα.
(Οι σερίφηδες για την ιστορία ήταν εντεταλμένοι του βασιλιά, προύχοντας με πολλά λεφτά, που χειρίζονταν τις υπηρεσίες του βασιλείου και προσέφεραν τεράστιο κοινωνικό έργο στο βασίλειο: όπως καινούριους χωματόδρομους με σωστές κλίσεις για να μην αναποδογυρίζουν τα κάρα, αρδευτικά συστήματα, συστήματα διαχείρησης απορριμάτων για να έχει τη δυνατότητα το σκατό σου να δει και άλλες περιοχές εκτός απο τη δική σου και πολλά άλλα).
Ο βασιλιάς ΓΑΒ όμως δεν άντεξε την προδοσία. Και πως να την αντέξει άλλωστε αφού διοικούσε τόσο καλά το βασίλειο που όλοι οι τρΕλλαδίτες θα έπρεπε να πίνουν σαμπάνιες στο όνομά του. Και αποφάσισε να πάρει μέτρα.
Στην αρχή τους πήρε με το καλό, λέγοντάς τους ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνουν.
Τίποτα όμως.
Μετά είπε να γίνει πιο σκληρός. Ρώτησε λοιπόν τους 1.098.674 συμβούλους του να του πουν τι να κάνει. Και αυτοί του είπαν να τους αποκαλέσει τσαμπατζόπουλους (ουδεμία σχέση έχει με την άλλη ορολογία τσαμπατζήδες που χρησιμοποιήθηκε σε άλλο βασίλειο και όχι στο δικό μας το φανταστικό).
"Αυτό θα κάνω"... αναφώνησε σκεπτόμενος ότι έτσι οι Δενπλερωνίτες θα αισθάνονταν μεγάλη ντροπή και θα το έκοβαν μαχαίρι.
Τίποτα όμως καθότι οι Δενπλερωνίτες και σέξυ θεία Λόλα να τους αποκαλούσες δεν χαμπάριαζαν απο προσβολές.
Αγανακτισμένος γύρισε στους 1.123.567 συμβούλους του (ναι αυξήθηκαν απο την τελευταία γιατι προσελήφθησαν κι άλλοι καθότι δεν έφταναν), τους αποκάλεσε άχρηστους αλλά δεν εξόρισε κανέναν γιατι ήταν συναισθηματικά δεμένος αλλά και γιατι ήταν σόι του.
Έτσι πήρε μια μεγάλη απόφαση: να ζητήσει βοήθεια απο ένα άλλο μακρινό βασίλειο. Το ΓερμΆνοια, το οποίο διοικούσε μια σκληρή και αυταρχική βασίλισσα: η Εύα Φον Μπράουν Κίτλερ Βαν Ντε Γλαίμπελς Φέρκελ. Αλλά για συντομία θα τη λέμε Φέρκελ.
"Τους βλέπεις όλους αυτούς"; ρώτησε η Φέρκελ τον βασιλιά μας ΓΑΒ. "Τους έχω πειθήνιους γιατι ξέρουν ότι αν εξεγερθούν θα κατεβάσω κάτω τα τανκς. Επίσης οι λέξεις "επανάσταση" και "λαϊκή εξέγερση" έχουν καταργηθεί απο το λεξιλόγιό μας και δεν διδάσκονται στα σχολεία. Για την ακρίβεια δεν έχουμε ούτε σχολεία. Τα καταργήσαμε".
Ο ΓΑΒ εντυπωσιάστηκε απο την πειθαρχία. Και ευθύς αμέσως της είπε ότι θέλει αυτά τα τανκς γιατι έτσι κι αλλιώς τα σχολεία μας ετοιμόρροπα ήταν και θα έπεφταν σε λίγα χρόνια  οπότε δεν χρειαζόταν να τα γκρεμίσει εκείνος και να φανεί κακός.
Πήρε λοιπόν τα τανκς και γύρισε στην πατρίδα του. Αφού τα σενιάρισε γιατι ήταν σκονισμένα, τα έβγαλε στους χωματόδρομους, τα παρέταξε απέναντι στους Δενπλερωνίτες και τους είπε "Κολών Λαβέ". Ένας σύμβουλος όμως του είπε ότι το Κολών Λαβέ είχε ήδη χρησημοποιηθεί άσε που δεν ταίριαζε και στην περίσταση άσε που το λεγε και λάθος και τον παρότρεινε να χρησιμοποιήσει άλλο σύνθημα.
Κι έτσι ο βασιλιάς ΓΑΒ χρησιμοποίησε το ιστορικό για την τρΕλλάδα: "Που είναι τα λεφτά;" εννοώντας που είναι τα λεφτά που θα έπρεπε να πλερώσετε για τις υπηρεσίες που σας παρέχω και όχι σαν ένα άλλο σύνθημα σε ένα άλλο βασίλειο που έχει εντελλώς διαφορετική έννοια. "Αν δεν μας τα δώσετε θα βάλω τούτα τα τανκς να σας βομβαρδίσουν" τους είπε.
Κάγκελο οι Δενπλερωνίτες. Κοίταζαν απο δω, κοίταζαν απο κει. Πουθενά τα τανκς. Γυρνάει και ο βασιλιάς κάποια στιγμή κοιτάει: Πουθενά τα τανκς.
"Που είναι τα τανκς;" ρώτησε έναν σύμβουλό του.
"Ξέρετε" του απάντησε εκείνος "τα τανκς τα παραγγείλαμε. Και δώσαμε μια μεγάλη προκαταβολή. Για την ακρίβεια αδειάσαμε όλο το θησαυροφυλάκιο για να τα πάρουμε και τώρα δεν έχουμε ούτε για να φάμε. Αλλά τα τανκς δεν τα πήραμε".
"Γιατι;" ρώτησε ο βασιλιάς.
"Γιατι βασιλιά μου μόλις ανοίξαμε το θησαυροφυλάκιο του βασιλείου και είδαμε ότι ήταν πολλά τα λεφτά αποφασίσαμε να τα κρατήσουμε. Λίγα απο αυτά δώσαμε προκαταβολή στους ΓερμΑνοίτες και όπως καταλαβαίνετε επειδή δεν ήταν και πολλά μας έστειλαν κάτι διαλυμένα τανκς και δώρο ένα υποβρύχιο που γέρνει. Ε, μέχρι να φτάσουν απο κει μέχρι εδώ, στον δρόμο διαλύονταν σιγά σιγά."
"Και τι έμεινε;" ρώτησε ο ΓΑΒ
"Ένα τιμόνι βασιλιά μου".
"Και τι κάνουμε τώρα συμβουλάτορά μου;"
"Δεν ξέρω βασιλιά μου. Εγώ το 8ωρό μου το έκανα για σήμερα. Απο αύριο πάλι συμβουλές διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσετε υπερωρίες".
Κι έτσι ο βασιλιάς έμεινε χωρίς τανκς, χωρίς λεφτά και με τους Δενπλερωνίτες να τον απειλούν. Και αναγκάστηκε να πάρει μια μεγάλη απόφαση. Να πουλήσει τις ψυχές των τρΕλλαδιτών στον διάβολο (τη δική του δεν μπορούσε γιατι τον είχε ήδη καπαρώσει ο παράδεισος με τόσα καλά που έκανε)  για να μπορέσει έστω να ξαναγεμίσει το θησαυροφυλάκιο με λεφτά.
Ο διάβολος όμως του είπε ότι δεν θέλει τους τρΕλλαδίτες στην κόλαση γιατι φοβόταν μην ξεσηκώσουν τους άλλους κολασμένους με τα συνδικαλιστικά τους.
Και όταν ρώτησε ο ΓΑΒ ποιος άλλος απομένει να τον βοηθήσει να επανακτήσει την εξουσία... ο διάβολος τον κοίταξε πονηρά και του ψιθύρισε αυτά τα αρχικά: Δ.Θ.Μ.Τ.Ο. "Δικά μου παιδιά" του είπε. "Πήγαινε συστημένος απο εμένα και για να σου ανοίξουν πες το παρασύνθημα Αργεντινή. Ξέρουν αυτοί".
Κι έτσι ξεκίνησε ο γολγοθάς του δίκαιου και γενναίου βασιλιά ΓΑΒ να πάει να βρει τους  Δ.Θ.Μ.Τ.Ο. που ουδεμία σχέση φέρει με το Δ.Ν.Τ. που υπάρχει σε άλλα βασίλεια και όχι στο δικό μας το φανταστικό.
Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Τέλος καλό (όχι ιδιαίτερα) όλα καλά (δεν θα το λέγαμε)