Ο Στρως Καν αποκάλυψε και κάτι χειρότερο απο το ψέμα: Την αποτυχία!

12
 Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος

Βγηκε ο Στρως Καν και κάρφωσε τις «υπόγειες» διαπραγματεύσεις από το Νοέμβριο του 2010 με την κυβέρνηση και όλοι στάθηκαν στο ζήτημα του ψευδους, θεωρώντας τις αποκαλύψεις του άλλο ένα «καρφί» στο φέρετρο της αξιοπιστίας του Πρωθυπουργού (μετα το «λεφτά υπάρχουν»)
Όμως η είδηση βρίσκεται αλλού.
Στη κατάρρευση του μοναδικού επιχειρήματος που το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών διατυπώνουν ως απάντηση στις κατηγορίες περί αντισυνταγματικότητας, προχειρότητας, πλήθος αποικιοκρατικών και εξευτελιστικών όρων του Μνημονίου: το ότι η δανειακή σύμβαση ήταν προϊόν  χρονικής και υπό αφόρητων οικονομικών συνθηκών πίεσης.
Ότι όλα έγιναν αναγκαστικά βιαστικά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών ή εβδομάδων αυτή δεν ήταν η δικαιολογία για τους........ κατάπτυστους όρους του Μνημονίου;
Κι όμως βγαίνει ο Στρως Καν και  μιλαεί για τουλάχιστον εξάμηνες υπόγειες διαπραγματεύσεις.
Εξι μήνες πολιτικός χρόνος είναι τεράστιος.
Κι αποτέλεσμα αυτής της εξάμηνης διαπραγμάτευσης είναι αυτό το Μνημόνιο; (που μας παρουσιάστηκε κιόλας δεδομένων των συνθηκών κι ως «επιτυχία»;)
Δηλαδή τι χειρότερο θα μπορούσε να μας συμβεί από το να υποθηκεύσουμε το σύνολο της ελληνικής επικράτειας ανταλλάσοντας ομολογιακά με ενυπόθηκα δάνεια αν στη θέση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης και του ΓΑΠ στέλναμε για διαπραγματευτή επι εξαμήνου έναν «άνθρωπο της αγοράς», έναν τραπεζίτη ή έναν τοκογλύφο;
Δεν ξέρω αλλά εκείνο που  τρομάζει περισσότερο και από τα ψέματα είναι η ανικανότητα ( για να μην μιλήσουμε για προδοσία, που συνιστά μια μεθόδευση η οποία κατέληξε σε παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας).
Εκείνο που  τρομάζει είναι μια κυβέρνηση που αναλώνει 6 μήνες για την αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού», την προετοιμασία μιας εξαπατημένης κοινής γνώμης για την αποδοχή του μοιραίου με αλλεπάλληλα ψέματα και επικοινωνιακά τερτίπια, και το ουσιαστικό, την διαπραγμάτευση με τους τοκογλύφους-δανειστές, την αντιμετωπίζει «φιλικά» (προς τον «συντροφο» Στρως Καν) και με χαλαρότητα.
Tρομάζει μια κυβέρνηση που αντί να εργαστεί σκληρά και επί της ουσίας για μια ειλημμένη απόφαση της, εμφανίζει εκ των υστέρων το πλέον άθλιο διαπραγματευτικό αποτέλεσμα ως προϊόν χρονικής πίεσης, που είναι και το  τεράστιο ψέμα αφού έκανε διαπραγματεύσεις τουλάχιστον επι εξαμήνου.
Για να ανοίγουν σαμπάνιες τελικά ο Τρισέ και οι τραπεζίτες της ΕΚΤ και να μας λοιδορούν οι ομοιοπαθείς  Πορτογάλοι και Ιρλανδοί «ότι εμείς δεν θα καταντησούμε Ελλάδα».

ΥΓ1 Και μετά βγαίνει και ο κ Δρούτσας και μας ενημερώνει ότι δεν ανακυρησουμε την ΑΟΖ γιατί βρισκόμαστε σε μυστικές διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους για την υφαλοκρηπίδα. Τι να πω τώρα καθησυχαστήκαμε! Αν το αποτέλεσμα είναι αντίστοιχο με εκείνο των «υπόγειων» διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ ζήτω που καήκαμε!
ΥΓ2 Αφου δεν τους βγαίνουν οι μυστικές δεν προχωράνε τουλάχιστον σε  ανοιχτές διαπραγματεύσεις μήπως και προλάβουμε την επόμενη καταστροφή; Αρκετά με τις «επιτυχίες» τους!- Νικολόπουλος Βασίλης.

Δημοσίευση σχολίου

12Σχόλια
  1. Το Μνημόνιο απέτυχε – Πάμε σε τελική οικονομική και... πολιτική λύση.

    Οι επικριτές και όσοι αμφισβητούσαν εξαρχής την αποτελεσματικότητα του μνημονίου δικαιώνονται.

    Το επιβεβαιώνει η «μυστική σύσκεψη» του Λουξεμβούργου καθώς στην ατζέντα της συζήτησης κυριάρχησε και εξετάστηκε το ελληνικό πρόβλημα και οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση χρέους, αφού η μέχρι τώρα εφαρμογή του μνημονίου δεν πείθει τους ευρωπάιους εταίρους, το ΔΝΤ και τις αδίστακτες αγορές, που ετοιμάζονται να δείξουν «κίτρινη κάρτα»

    Το Bατερλό σε Βρυξέλλες και Αθήνα όσον αφορά την επικοινωνιακή διαχείριση της μυστικής σύσκεψης στο Λουξεμβούργο, καθώς συνέπεσε και με το... «προβοκατόρικο» σενάριο που διακινήθηκε από την ιστοσελίδα του κατά τα άλλα έγκυρου γερμανικού περιοδικού SPIEGEL περί επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, ίσως έχει μικρή σημασία, αν και οι κερδοσκόποι καιροφυλακτούν εκτός και κυρίως πλέον εντός Ελλάδας όπως λένε από την κυβέρνηση !

    Η ουσία βρίσκεται στο γεγονός ότι στις 16 και 17 Μαϊου στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών των «16» και «27» θα συζητηθεί η «τελική λύση» για την Ελλάδα, την οποία θα κληθούν να εγκρίνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.

    Παρα τη νέα διαφαινόμενη κόντρα μεταξύ Βερολίνου - ΕΚΤ το «καλό σενάριο» που βρίσκεται στα σχαριά για την Ελλάδα προβλέπει μια λύση πακέτο, που περιλαμβάνει:

    1.Επιμήκυνση του συνολικού χρέους των 340 δισ. ευρώ
    2. Νέο δάνειο, που ίσως σημαίνει νέο μνημόνιο για τη διετία 2012-2014, ύψους 50 δισ. ευρώ, καθώς η έξοδος στις αγορές το 2012 εκτιμάται ως αδύνατη με τα σημερινά δεδομένα της πορείας εφαρμογής του μνημονίου.

    Ολα αυτά με αντάλλαγμα ένα σκληρό «οδικό χάρτη» ή μεσόπροθεσμό σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο όχι τυχαία μετατέθηκε η κατάθέση του στη Βουλή μια εβδόμαδα αργότερα, προκειμένου τροικα, EUROGROUP και ECOFIN, να έχουν θέσει τους αυστηρούς όρους του για να ικανοποιηθούν τα σημεία 1 και 2, και κυρίως το πρώτο.

    Ο κ. Παπανδρέου φέρεται αποφασιμένος να προωθήσει, κόντρα στην «κακοφωνία» και τη «σεναριολογία» εντός και εκτός Ελλάδας, «ρηξίκελευθες και δίκαιες», όπως ισχυρίζεται, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

    Το πολιτικό συμπέρασμα από όλες τις τελευταίες εξελίξεις είνα ότι το σενάριο του ανασχηματισμού φαίνεται να μην αποτελεί πλέον λύση για το μέλλον της κυβέρνησης και κυρίως της χώρας, την ώρα μάλιστα που η συναίνεση ενόψει των νέων εξελίξεων που δρομολογούνται για τη ελληνική οικονομία είναι ζητούμενη τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Το νέο σενάριο κάνει λόγο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με διακύβευμα τα σημεία 1 και 2, αλλά και τον οδικό χάρτη 2012-2015

    Με αντίπαλο δέος το ΖΑΠΠΕΙΟ 2 της ΝΔ. ΚΑΙ τις κινητοποιήσεις των άλλων κομμάτων και φυσικά
    το Ελληνικό ΛΑΟ.

    Έτσι ο ελληνικός λαός θα κληθεί με τη ψήφο του να δώσει την πολιτική λύση.


    Τέρμα τα ΨΕΜΜΑΤΑ γελοίοι, προδότες Αλήτ ΕΛΙΤ του ΠΑΣΟΚ
    του κώλου σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παπαλα..
    το Αυτιστικό Αμεα,
    το Διανοητικά ανάπηρο...
    το ανθρωπάκι.

    Εξεβρακώθην ήδη.
    και Παγκοσμίως.

    Απο τα ίδια του τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

    Πως το είχανε πει τότε που άρχισε το δράμα.

    Ε...το ίδιο.
    GAME OVER..GIORGOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΟΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην πέφτετε από τα μπαλκόνια μην κρεμιέστε την πυροβοληθείτε μόνοι σας μην παίρνετε χάπια,
    Για να αυτοκτονήσετε.
    Μην βάζετε τέλος στη ζωή σας σαν ηττημένος προδομένος χαμένος , απελπισμένος για οικονομικούς λόγους και χρέη .
    Φερθείτε σαν ήρωες εκτελέστε πρώτα πολιτικούς και κλέφτες του δημοσίου χρήματος που σας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και αυτοκτονείτε μετά .
    Η ζωστείτε με πυρομαχικά και πηγαίνετε σε σπίτια , πολιτικά γραφεία υπουργών βουλευτών πολιτικών κλεφτών μέσα στη βουλή
    Και ανατιναχθείτε μαζί με αυτούς , τότε θα προσφέρεται έργο στην Ελλάδα και θα πεθάνετε ηρωικά και όχι ατιμωτικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 8 Μαΐου 2011 2:35 μ.μ.
    "Η ζωστείτε με πυρομαχικά και πηγαίνετε σε σπίτια "

    ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ LORD JACOB ROTHSCHILD STHN ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΚΡΙΣΗ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Μηνυτήρια αναφορά για κακουργηματικές πράξεις κατά του πρώην πρωθυπουργού Κωστα Καραμανλή υπέβαλε, σήμερα Πέμπτη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ο δικηγόρος Ιωάννης Μυταλούλης.

    Ο κ. Μυταλούλης κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, ότι με δόλο στις 8-5-2009 αποφάσισε να κλείσει τη Βουλή των Ελλήνων και να προκηρύξει εκλογές.

    Και τούτο γιατί, γνώριζε πολύ καλά ότι με την ενέργειά του αυτή θα παραγράφονταν οι ποινικές ευθύνες υπουργών της κυβέρνησής του για τα μεγάλα σκάνδαλα της περιόδου 2004-2009 (Βατοπέδι, Ζήμενς, δομημένα ομόλογα).

    Όπως υποστηρίζει ο καταγγέλων δικηγόρος – επικαλούμενος μάλιστα σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου - ο κ. Καραμανλής μπορεί να διωχθεί για υπόθαλψη εγκληματία διότι η απόφασή του να κλείσει τη Βουλή έγινε μεν κατά την “ενάσκηση νομίμου δικαιώματος”.

    Ωστόσο το δικαίωμα αυτό ασκήθηκε κατά τρόπο άσχετο με τη φύση του και με σκοπό πρόκλησης αξιόποινου αποτελέσματος.

    Επίσης, ο κ. Μυταλούλης αναφέρει, επικαλούμενος το Σύνταγμα και τους νόμους, ότι το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία για τον κ. Καραμανλή δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή.

    «Είναι η τελευταία ευκαιρία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση, «να διασωθεί στα μάτια των πολιτών η τιμή του πολιτικού συστήματος και της Δικαιοσύνης και αυτό διότι σήμερα γενικευμένη είναι η πεποίθηση περί της ατιμωρησίας των πολιτικών και συγκάλυψη των αδικημάτων τους…».

    ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-5-2011 από directNEWS.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. λαθος εχει ο μηνυτης όταν λέει ότι το κλείσιμο της βουλής ήταν νόμιμο δικαίωμα του καραμανλή. ήταν πραξικοπηματική πράξη. και ο συγκεκριμένος δεν είναι ένοχος μόνο για υπόθαλψη εγκληματία (που το έκανε κατά συρροή π.χ. ζαχόπουλος) αλλά και για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό της Ελλάδας σε βαθμό Εθνικής Προδοσίας, για επικορκία, απιστία, κατάχρηση εξουσίας και συνεργασία με συμφέροντα εχθρικά πρός το Ελληνικό Κράτος και για συνεργία με τον παρόν πρωθυπουργό να παραδώσουν την Ελλάδα υπό την επιτροπεία του ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σκατά στα μούτρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΣΥ ΜΕΤΡΗΣΕΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ.
    ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΝ ΘΑΨΑΜΕ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ , ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΟΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και ο Παπακωνσταντίνου
    παραδέχεται σα βρεγμένη γάτα την αποτυχία του !!!:
    2012 αγορές γιοκ-πάμε για νέο δάνειο για 2012-13.

    Τον μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει για την χώρα μας να μην μπορεί να βγει στις αγορές το 2012 ήταν το θέμα που συζητήθηκε στο Λουξεμβούργο σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου !

    Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΠ παραδέχεται την αποτυχία της πολιτικής του. Πέρσι τέτοιο καιρό έλεγε ότι θα βγούμε στις αγορές στα μέσα του 2011, στις αρχές του 2011 μιλούσε για το τέλος του 11 και τώρα μας λέει χωρίς τσίπα, αλλά ψιλοχεσμένος ότι ούτε το 2012 δεν θα μπορέσουμε να δανειστούμε !!


    να προσθέσω....ΚΟΡΙΤΣΙΑ πασοκια
    ΤΑ ΜΠΙΚΙΝΙΑ ΣΑΣ, να φορέσετε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H ΟΛΜΕ καταγγέλλει την ανίκανη ,την πουλημένη στις λέσχες, την εκπορνευμένη, την ανάξια για το οτιδήποτε Διαμαντοπούλου, για τις δαπάνες στην παιδεία. Μπείτε να το δείτε!! Τα δίνει σε ημέτερους για φαιδρά όπως ημερίδες , για να ταΐζει κλέφτες και τεμπέληδες πρασινορουφιάνους και να κρατηθεί στην εξουσία!! Κλέβει για να φυγαδεύσει το γιό της στη Γαλλία με τα λεφτά μας, της την ώρα που ο κόσμος πεινάει. ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΚΟΜΑ!!!Η σαπισμένη στη ψυχή και πνεύμα Νταλάρα, πληρώνει από λεφτά του μνημονίου τους συνδικαλιστές να μη μιλάνε!! Τρώνε τα λεφτά του μνημονίου όπως θέλουν, σαν γνήσιο ΠΑΣΟΚ.ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΗΗΗΗ!ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ!!ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ!! ΘΑ ΦΑΝΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ!!!!ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου