Παγκόσμια πρωτοτυπία: Αφαίρεση οργάνων από ιδιώτες!

16
Προσθήκη λεζάντας
 Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος

Διαβάζεις το άρθρο και παθαίνεις το πρώτο σοκ!
"Ξενίζει το γεγονός ότι για τη σύνταξη του προσχεδίου νόμου δεν ερωτήθηκε κανείς από τους ειδικούς επιστήμονες των μεταμοσχεύσεων εντός ή εκτός του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, όπως λένε οι ίδιοι". Δηλαδή τότε ποιους ρώτησαν;
Συνεχίζεις και πραγματικά ανατριχιάζεις!
 «άρθρο 13:.η αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται σε "οργανισμούς αφαίρεσης", δηλαδή νοσοκομεία, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές...
....Πουθενά στον κόσμο δεν γίνονται επισήμως μεταμοσχεύσεις -ούτε αφαιρέσεις οργάνων, δηλαδή μισή μεταμόσχευση- από τον ιδιωτικό τομέα, επισημαίνουν οι ειδικοί. Οι μεταμοσχεύσεις είναι ένας τομέας που ανήκει στο δημόσιο χώρο, γιατί είναι δωρεά και δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο αυστηρά κάτω από .......δημόσιο έλεγχο. Ακόμα και σε χώρες που έχουν ιδιωτικοποιήσει τα «πάντα», όπως οι ΗΠΑ, οι μεταμοσχεύσεις γίνονται από το δημόσιο τομέα».('ολο το άρθρο:  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=264160 )
Τι γίνεται "ανοίγει" σε καιρούς οικονομικής κρίσης η "αφαίρεση οργάνων" και για τους ιδιώτες της "αγοράς" υγείας και μάλιστα ως παγκόσμια πρωτοτυπία;;;;
Συνειδητοποιούν στο υπουργείο υγείας τους κινδύνους μιας τέτοιας εξέλιξης;
Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης που δεν έχει κανένα πρόβλημα να δωρίσει κάποιο όργανο του σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να γίνει το σώμα του και πεδίο κερδοσκοπίας από αετονύχηδες του χώρου υγείας και μάλιστα σε ένα καθεστώς όπου θα θεωρείται εκ των προτέρων δότης.
Και μην μου πείτε ότι αυτό το Δημόσιο με το ιστορικό ανεπάρκειας ως προς τον έλεγχο και την εποπτεία σε οτιδήποτε  θα μπορέσει να ελέγξει αποτελεσματικά και το "άνοιγμα" της δυνατότητας αφαίρεσης οργάνων από ιδιώτες που δεν υπάρχει ούτε στις ΗΠΑ!!!.
Άλλο πράγμα η δωρεά και άλλο πράγμα το εμπόριο οργάνων..
Και πως είναι δυνατόν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να μην ζητείται  η άποψη  και η συγκατάθεση των ειδικών του Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων;;;;
Με αυτή τη κυβέρνηση και τον τρόπο που  νομοθετεί εγείρονται πολλά ερωτήματα.
Ή με εκ του προχείρου νομοσχέδια και σε διαφόρους τομείς προσπαθεί  να αποπροσανατολίσει - και να εμφανίσει και το Μνημόνιο ως τμήμα ενός ευρύτερου μεταρρυθμιστικού σχεδίου - πετώντας στην "αρένα" της επικαιρότητας διάφορα προσχέδια νόμου που λειτουργούν ως επικοινωνιακά πυροτεχνήματα ή πραγματικά πιστεύει ότι η άκρατη απελευθέρωση κάθε "αγοράς" (ακόμη και αυτής των οργάνων;;;;;) συμβάλλει στην "εθνική προσπάθεια".
Αλλιώς τόση επικίνδυνη και ανατριχιαστική προχειρότητα δεν δικαιολογείται.
Σε κάθε περίπτωση ακόμη και η ανάγκη άμεσης αύξησης των δωρητών οργάνων για μεταμοσχεύσεις  δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε βιαστικές επιλογές και εύκολη αντιγραφή συνταγών από άλλες χώρες γιατί σε καιρούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης εύκολα τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν και από την εθελοντική δωρεά να καταλήξουμε στην διαμόρφωση μιας  αγοράς οργάνων, ενός μακάβριου χρηματιστηρίου με πολλούς «εξ ανάγκης» δότες  σε ένα σκηνικό εκμετάλλευσης.
Χρειάζεται προσοχή γιατί ειδικά στο θέμα των μεταμοσχεύσεων ανακύπτουν πληθώρα ηθικών διλλημάτων και  η διεθνής εμπειρία έχει δείξει όσο πουθενά αλλού την ισχύ της ρήσης ότι «ο δρόμος προς την κόλαση (του εμπορίου) είναι στρωμένος από αγαθές προθέσεις (δωρεάς)».- Νικολόπουλος Βασίλης.

Δημοσίευση σχολίου

16Σχόλια
  1. για να καταλαβουν επιτελους ορισμενοι ηλιθιοι που τον θεωρουν ικανο,
    οτι ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ανηκει στην κατηγορια των πιο επικιδυνων και αντικοινωνικων ανθρωπων.
    Το λεω εγω που μεγαλωσα στη Γερμανια και εχω γνωρισει και μιλησει με τουλαχιστων 30 ηλικιωμενους γνησιους ΝΑΖΙ για τον β'παγκοσμιο,κσι τι δικη τους δραση.
    Και βαζω το χερι μου στη φωτια για αυτη μου την αποψη.
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ.
    ΘΑΝΑΣΗΣ
    μΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ, NUERNBERG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρραγε ποιοί έβαλαν τον Λοβέρδο να ανοίξει το δρόμο προς το πάρτυ της εμπορίας οργάνων;
    Είναι μυστήριος τόσος "ανθρωπισμός" σε αυτούς τους καιρούς της οικονομικής ύφεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...ασχετα παντως με αυτα, με τοσο αλλοδαπαριο στη χωρα μας θα επρεπε κανονικα ο καθενας μας νο μορει αυθυημερον να βρισκει τζαμπα νεφρα, συκωτια, ...οτιδηποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...και η εκκλησια τσιμουδια ουτε φωνη ουτε ακροαση,που εισαι ρε χριστοδουλε,σιγα να μην περνουσε στην εποχη του θα τα σκιζε τα λαμογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 5:45

    Γι αυτό τον έβγαλαν από τη μέση, όπως και τον Τάσο Παπαδόπουλο της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΡΟΣ ΜΕΤΜΟΣΧΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΗΛΩΣΗ ΜΗ ΔΩΡΗΤΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπα.. μάλλον θα διάβαζε πάλι αν ζούσε και δε θα καταλάβαινε τίποτα απο αυτά που γίνονται στη χώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σφαγείο "Η Ελλάς".Θα μπαίνεις στο νοσοκομείο και θά σε σφάζουν στην
    ψύχρα.Οι άνθρωποι δεν είναι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απ ολους εσας που γραφετε οτι θελετε, χρειαστηκε ποτε συγγενης σας να κανει μεταμοσχευση και τελικα να πεθανει γιατι δεν υπηρχε μοσχευμα; ΣΚΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΑΡΠΑΞΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    (ΜΗΤΕΡΑ ΛΑΙ ΥΙΟΙ ) ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝ;
    ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΣΕΡΒΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ;
    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΟΥΡΑ.
    ΤΙ ΑΘΛΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1.31 Σου ευχομαι ΠΟΤΕ να μην βρεθεις στην θεση ο πιο κοντινος σου συγγενης να χρειαζεται μεταμοσχευση και τοτε θα σου πω αν θα γραφεις τις μπουρδες, για να μην πω τιποτα, αλλο για την μαμα και υιο Παπανδρεου.Σε θεματα ζωης και θανατου,ΔΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΟΥΝ ΒΛΑΚΑ Ε ΒΛΑΚΑ.Αθλιε τυπακο ξημερωματα βρηκες να βρισεις σε ενα τοσο σοβαρο προβλημα υγειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί φίλοι

    Κάποιοι λένε: «φαντάσου να είχες εσύ συγγενή που να χρειάζονταν μεταμόσχευση και τελικά να πέθαινε επειδή δεν βρέθηκε μόσχευμα»

    Αρνούνται όμως να καταλάβουν δύο βασικά πραγματάκια

    α. Το όλο νομοσχέδια βασίζεται στην «εικαζόμενη συναίνεση». Δηλ. αφού κάποιος δεν έχεις εκφράσει την αντίθεσή του στο να γίνει δωρητής, σημαίνει ότι συναινεί (δέχεται) και πρόβλημα κανένα δεν έχει

    Είναι εμφανής η γελοιότητα του παραπάνω σκεπτικού.

    Πρώτον γιατί αυτό προϋποθέτει ότι όλοι, μα όλοι, οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς σχετικά, όσοι γεννιούνται και όσοι γίνονται (οι περίφημοι Παπανδρέλληνες), ώστε να ξέρουν ανά πάσα στιγμή που και πως θα μπορούσαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους. Αυτό βέβαια δεν είναι δυνατόν εκ των πραγμάτων

    Δεύτερον, έστω ότι κάποιος έχει εκφράσει την αντίθεσή του και καταλήγει νεκρός (ή κλινικά νεκρός) σε κάποιο νοσοκομείο. Υπάρχει η υποδομή να ελέγξει το νοσοκομείο αν αυτός είναι ή όχι «υποψήφιος» δωρητής ή όχι; ή αφού τον «σφάξουν», θα διαπιστωθεί ότι ήταν «αντιρρησίας» και θα πουν «ωχ, συγνώμη, λάθος, αλλά τώρα δεν μπορούμε να πάρουμε το όργανο από τον άνθρωπο στον οποίο τοποθετήθηκε»

    Τρίτον, το ότι δίνεται δυνατότητα σε ιδιώτες να κάνουν μεταμοσχεύσεις, σημαίνει ότι στο βωμό του κέρδους οποιοσδήποτε περπατά στο δρόμο θα είναι υποψήφιος για απαγωγή και κλοπή κάποιου οργάνου. Απλά και χωρίς πολλές σάλτσες

    Τέταρτον, η χρήση της «εικαζόμενης συναίνεσης» ανοίγει τον ασκό του Αιώλου για οποιουδήποτε είδους «νομοθετικές ρυθμίσεις» οι οποίες θα θεωρούν ως δεδομένη τη συναίνεση του κοσμάκη. Ότι μπορεί να σκεφτεί το άρρωστο μυαλό του καθενός θα μπορεί να εμπίπτει σε αυτήν την περίπτωση με απρόβλεπτες συνέπειες

    Έτσι, μερικές σκέψεις γρήγορα-γρήγορα σας γράφω, χωρίς να ψάξω πολύ το ζήτημα - αν το ψάξω μπορεί να βρω και άλλα...

    Τελικά, όπως έχει αναφερθεί από πολλούς, εδώ πλέον μιλάμε για κατάσχεση και όχι για προσφορά οργάνων. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα είμαι από τους πρώτους που θα κάνω δήλωση άρνησης - αν και νομίζω ότι τελικά αυτό δεν διασφαλίζει κανέναν και τίποτα από την σφαγή.

    Με την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περισσότερες πληροφορίες βρήκα με μία αναζήτηση στο google για «εικαζόμενη συναίνεση»

    Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει και το «Ελεύθεροι άνθρωποι τώρα» - http://freepeoplenow.wordpress.com/ το οποίο φαίνεται να ασχολείται με το θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδη ΟΛΟΙ εσεις που γραφετε τα διαφορα ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ καλα κανετε και θεωρηκολογειτε.Ευχομαι ΠΟΤΕ να μην το ζησετε γιατι μετα θα ηθελα να δω θα γραφατε αυτα που γραφετε τωρα;ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ ΣΑΣ με τα οργανα σας ΑΧΡΗΑΣΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο λοβερδος ειναι ενας ελεινός πολιτικός του πασοκ που τον ενδιαφέρει μόνο το τομάρι του.
    Κρίμα που οι έλληνες γιατροί δεν τον αφησαν να ψοφήσει περισυ όπως θα έκαναν με καθε ταλαίπωρο έλληνα που δεν ηταν υπουργός και δεν θα του έβρισκαν θέση στην εντατικη.
    Σήμερα πυροβόλησαν ελεγκτη σε λεωφορείο παιδιά που δεν είχαν 1.20 ευρώ για να πανε με το λεωφορείο.
    Μονο όταν τα όπλα στραφούν προς αυτά τα καθικια που κυβερνούν ίσως ναλλαξουν τα πράγματα.
    Το ξύλο σοτυς ελεγκτές είναι γραμμενο παντού αλλά δεν θα φέρει την αλλαγή ούτε θα κάμψει την αλλαζονεία των αλητών που κυβερνούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προτείνω στους σοσιαληστές για να επιλύσουν το πρόβλημα του χρέους να κάνουν κάτι αντίστοιχο για την περιουσία του έλληνα.
    Κάθε έλληνας όταν παεθάνει η περιουσια του να πηγαίνει στο κράτος εκτός εαν δηλώσει πως δεν θέλει.
    Με δεδομένο ότι το 14% των ελλήνων είναι αγράμματο το κράτος θα τα κονομήσει χοντρά.
    Μόνο όμως εαν προφθάσει και μείνει τίποτα σε καανενα έλληνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου