«Τελευταία ευκαιρία» για τον πρωθυπουργό με επικοινωνιακή αντεπίθεση

12
Του Μανώλη Κυπραίου

Εξαιρετικά προβληματισμένη είναι η κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δείχνει πως τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει την κατιούσα, όπως και η δημοφιλία του πρωθυπουργού.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις που είχε με στενούς συνεργάτες του, δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε «επικοινωνιακή επίθεση» προς τους πολίτες. Παράλληλα όμως, συμφωνήθηκε-μετά την αποτυχία προσέγγισης με την Νέα Δημοκρατία-να υπάρξει προσέγγιση σε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη αλλά και τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Η παρουσία εξάλλου του ίδιου του πρωθυπουργού στο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν ήταν τυχαία, όπως τόνισαν συνεργάτες του.
Επίσης η επικοινωνιακή ομάδα του πρωθυπουργού κάλεσε τον ίδιο να πάρει πρωτοβουλίες, ώστε να μειωθεί η ένταση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έντονη αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει από τις εκτοξευόμενες κατηγορίες μεταξύ του.... Θεόδωρου Πάγκαλου και του Αλέξη Τσίπρα.
Ετσι λοιπόν, η νέα επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης  θα βασίζεται σε τρεις άξονες:
- Ο πρώτος, επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας. Υπουργοί, υφυπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης θα εξαπολύσουν πυρά ενάντια στην προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και θα την κατηγορήσουν πως αυτή είναι υπαίτια για το που έχει οδηγηθεί η χώρα σήμερα. Θα «στοχοποιηθούν» συγκεκριμένες πολιτικές, ενώ θα δημοσιοποιούνται στοιχεία για την πορεία της οικονομίας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Ν.Δ. την περίοδο 2004-2009.
- Ο δεύτερος, η ανάγκη της προσφυγής στο μηχανισμό δανεισμού της Τρόικα. «Πρέπει οι πολίτες να ενημερωθούν τι σημαίνει χρεωκοπία» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σε στενούς του συνεργάτες, συμπληρώνοντας ότι: «οι πολίτες να γνωρίζουν ό,τι γνωρίζουμε κι εμείς, για να καταλάβουν πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος». Για το λόγο αυτό θα δοθεί προς… «μελέτη» ένα «media-kit» σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να είναι πλήρως ενημερωμένα το πώς θα τεκμηριώνουν τις απόψεις αυτές της κυβέρνησης κατά τις συνεντεύξεις τους ή τις εμφανίσεις τους σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
Ο τρίτος άξονας, αφορά την «επιστροφή της ελπίδας». Ο Γιώργος Παπανδρέου θα προσπαθήσει με σειρά ομιλιών του και εμφανίσεων να τονώσει το ηθικό των πολιτών, λέγοντας πως τα δύσκολα περνούν και πως η Ελλάδα θα μπορεί σε δύο χρόνια να έχει ξαναβρεί την εμπιστοσύνη των εταίρων της και των αγορών, υποσχόμενος παράλληλα ότι μετά το πέρας της διετίας, «κοινωνικές αδικίες» όπως αυτή του «τσεκουρέματος» μισθών και συντάξεων θα διορθωθούν.
Βέβαια, όλα αυτά έχουν εκπονηθεί και θέτονται σε εφαρμογή, όπως μας τόνισαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπό την αίρεση πως δεν θα υπάρξει δραματική αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς της πορείας της οικονομίας και εφόσον οι στόχοι που έχουν τεθεί υλοποιηθούν.
«Πιστεύουμε πως είναι υπεραισιόδοξος ο πρωθυπουργός» επεσήμαναν τα ίδια στελέχη, συμπληρώνοντας: «αν επαληθευτούν αυτά που γνωρίζουμε και ξέρουμε, ίσως τελικά οι εκλογές να είναι μονόδρομος, μιας και ο σχηματισμός οικουμενικής είναι αδύνατος».
Αν λοιπόν ακόμη και τα ίδια τα στελέχη του κόμματος του πρωθυπουργού αμφιβάλλουν και ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι, τότε ο Γιώργος Παπανδρέου πιθανά να θυμίσει με την προσπάθειά του αυτή, τον Δον Κιχώτη που τα έβαζε με τους ανεμόμυλους, χωρίς καμία ελπίδα…

Δημοσίευση σχολίου

12Σχόλια
  1. χαχαχα....ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ
    ΚΑΧΡΙΜΑΚΕΙΟΝ ..μετά συγγενών του
    στην σφηκοφωλιά ΑΙΣΧΟΣ !!!!!




    Σπύρος Καρατζαφέρης: Τελικά ο Λιάπης έχει 17.000 ευρώ και δύο υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ 110 και 70 εκατομύρια !!!

    Ο κύριος Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι είδε τα έγγραφα με τα μάτια του από το ΣΔΟΕ.

    Όταν όμως πήγε στην Άλφα, βρήκε μόνο 17,000 Ευρώ στον λογαριασμό.

    Ο αντιπρόεδρος της βουλής σύμφωνα πάντα με τον κύριο Καρατζαφέρη έδωσε εντολή να μην συνεχιστει η έρευνα διότι τα χρήματα που βρίσκονται σε κωδικό, είναι κληρονομιά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή και ο ίδιος είναι διαχειριστής.

    Αυτά είπε ο κύριος Σπύρος Καρατζαφέρης στην εκπομπή του.

    Είπε όμως και κάτι άλλο, απείρως χειρότερο:

    Ότι οι ίδιες πηγές στον ΣΔΟΕ, του έδειξαν άλλους δύο λογαριασμούς ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ του ΠΑΣΟΚ με 110 και 70 εκατομμύρια αντίστοιχα.
    ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!

    Του έδειξαν λοιπόν το όνομα του Λιάπη, αλλά δεν του έδειξαν τα ονόματα των πράσινων υφυπουργών που σωρευτικά είχαν μεγαλύτερα ποσά στην κατοχή τους και όχι ως “διαχειριστές”!

    Βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

    Αναμένουμε την αντίδραση του Μιχάλη Λιάπη αλλά και επίσημα της Νέας Δημοκρατίας που πρέπει να απαιτήσει τα ονόματα των πράσινων υφυπουργών.

    Τόσο απλά. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ 148 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ;
    Mr24GR 412 βίντεο Εγγραφή
    Από: Mr24GR | Δημιουργήθηκε: 3 Απρ 2011.
    YouTube.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mega – εμετικοί. Mega – συκοφάντες, Mega – ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

    Οι άνθρωποι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά όταν φύγουμε από την πολιτική ανωμαλία που περνά η χώρα.
    Αυτό που συνέβει σήμερα το πρωΐ στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι Καμπουράκης – Οικονομέας, προφανώς θα συνέβαινε μόνο σε προγράμματα του Ράιχ. Στο πάνελ εκτός από τους παρουσιαστές και τον κύριο Σαραντάκο, η κυρία Κοραή και ο δημοσιογράφος Γ. Λοβέρδος.
    Ενώ λοιπόν η χώρα καταρρέει, το μνημόνιο έχει αποτύχει οικτρά και φαίνεται περίτρανα ότι ήταν απλώς μία απάτη για την ληστεία των Ελλήνων, οι προαναφερόμενοι κύριοι, ξαφνικά άρχισαν να ουρλιάζουν εις βάρος του …Σαμαρά (!!), γιατί λέει, είπε και αυτός ότι “Λεφτά Υπάρχουν”!!

    Ναι, δεν είναι ανέκδοτο (δυστυχώς). Είναι οι μαύρες μέρες του φασισμού που το Mega εκπροσωπεί επάξια.

    Με το που έπεσε λοιπόν αυτό το “σύνθημα” (από που άραγε;), άρχισε ένα ρεσιτάλ αφορισμού όπου τον πρώτο ρόλο έπαιζε ο Γ. Λοβέρδος: Είναι ακόμα χειρότερος από τον Παπανδρέου! Είπε ότι θα ξανααυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις! Είναι ντροπήηηη!! Ούρλιαζε σε ένα ρεσιτάλ συκοφαντίας, οχετού, συναυλία ψεύδους, σαν αυτές που το έχουμε συνηθίσει.

    Μάταια ο Σαραντάκος προσπάθησε να ψελλισει “μα δεν μίλησε για όλους, μόνο για τους χαμηλοσυνταξιούχους”, εκεί ανέλαβε η Κοραή: “Μα να το διευκρινήσει, δεν έπρεπε να τα πει αυτά”

    “Μα τα είπε συγκεκριμένα…” ψέλλισε ο Σαραντάκος και διέκοψε προφανώς από τον μαέστρο του control, που έδωσε την πάσα στον μέγα δημοσιογράφο Καμπουράκη για να ολοκηρώσει τον οχετό ως πλέον ειδικός ρινοσκάφτης.

    Ποιό, το Mega Που αποθέωνε το μνημόνιο και το “πιστόλι στο τραπέζι”.

    Ποιό; Το Mega που εγκαλούσε τον αλήτη τον Σαμαρά που δεν ψήφισε το μνημόνιο, που διέσυρε Δημαρά – Οικονόμου και διακωμωδούσε την Σακοράφα που τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα.

    Το Mega που λοιδωρούσε το πρόγραμα Σαμαρά για μηδενισμό του ελλείμματος σε 18 μήνες, αλλά μετέδιδε με έκσταση το πρόγραμμα Παπανδρέου για ΘΕΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ το ίδιο χρονικό διάστημα.

    Ποιό; TO MEGA ΠΟΥ ΜΕΤΕΔΙΔΕ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”.

    Το Mega που ακόμα δεν μετέδωσε τους όρους της δανειακής σύμβασης. Το Mega Που θα πρέπει να δικαστούν οι υπέυθυνοι ενημέρωσης του όταν επανέλθει η δημοκρατία και η συνταγματικότητα σε αυτή την χώρα.

    πηγή
    http://olympia.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το κουραδοκομμα εχει τελειωσει μια για παντα.

    αυτο και ο αυτιστικος τριτης γενιας πριγκηπας αρχηγος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δημοκρατικό πολιτευμα βασίζεται στην αρχή της πλειοψηφίας από αρχαιοτάτων χρόνων.
    Βλέποντας την τελευταία δημοσκόπηση όπου το κυβερνών κόμμα στηρίζεται μόλις από το 25% δηλαδή 1 στους 4!!! αναρωτιέμαι τι σόι δημοκρατία είναι αυτή που έχουμε όταν ο ενας μπορεί να ξεσκίζει τους άλλους τρείς με αποφάσεις καταδικαστικές για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.
    25% Είχαν και όλοι οι αιμοσταγείς δικτάκτορες των κρατών που ξεσηκώθηκαν τελευταία ζητώντας δημοκρατία και εκλογές και ασφαλώς τον διωγμό των τυράννων.
    Ακόμα και ο Καντάφι που σκοτώνει άμαχους και πολίτες χαρακτηρίζοντας τους ως τρομοκρατες;;(παλια συνταγή σε αραβική συσκευασία) από το 20% υποστηρίζεται.
    Υποψιάζομαι ότι κάτι τέτοιο θέλουν να δούνε και εδώ άλλωστε έχουν πολλους δεσμούς φιλίας με όλα αυτά τα αιμοσταγή καθάρματα.
    Πιστευω πως ο ΓΑΠ θα ήθελε πολυ να την κάνει με ελαφρά πηδηματακια αλλά μάλλον τον δεσμεύει η δανειακή συμβαση που υπεγραψε.
    Φοβάμαι ότι θα έχουμε πολυ δυσκολα γεγονότα μπροστά μας όσο αυτοι οι πουλημενοι δεν ξεκουμπίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. bravo liapi eisai oreos kati ikseres kai esi kai tin kopanises noris noris autoi nomizoun otoi oloi sto soi mas eimaste malakes ala emeis to kavatzosame to katitis mas. filia ksaderfe pao na xeso ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΣΑς ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΗΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΑΘΕ Ο ΠΛΕΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ (ΒΛ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ)
    ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΒΡΩΜΕΙΕΣ ΣΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΠΑΡΤΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Τέλλογλου προφανώς δεν ήθελε καν δακρυγόνα.
    Πλαστικές σφαίρες ήθελε.
    Εν ανάγκη, και μολυβένιες.

    Όπως και το “κύριο άρθρο” της απογευματινής του Ψυχάρη, χθες.

    Που παρακινούσε απερίφραστα την κυβέρνηση να χτυπήσει αλύπητα τους αντιστεκόμενους κατοίκους της Κερατέας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!
    90 ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ!!!
    ΕΙΧΕ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΨΗΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ...
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ 90 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ,ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΟΙ ΓΑΠΙΑΝΟΙ...ΦΤΥΣΙΜΟ-ΚΟΥΡΕΜΑ-ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ...ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ!!
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΑΚΟΜΗ, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9:26 ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΝΑ ΕΛΘΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
    ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΣΕΙΣ,
    ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΑ
    ΠΑΣΟΚΕ ..ΟΜΩΣ.

    ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ
    ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΟΥΜΕ
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΕΙΣ ΕΣΥ.

    ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΣΟΥ...ΓΟΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν συζητήθηκε θέμα αποχώρησης του Καντάφι, μεταξύ ΓΑΠ-Λίβυου υφυπουργού... γιατί να φύγει άλλωστε ;

    Μια χαρά σοσιαλΗστής δικτάτορας είναι...


    «Δεν συζητήθηκε η αποχώρηση Καντάφι από τη Λιβύη, δεν τίθεται θέμα έλευσής του στην Ελλάδα», ξεκαθάρισε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real Fm, o υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, αναφορικά με την επίσκεψη του Λίβυου υφυπουργού, εκτελούντος χρέη υπουργού Εξωτερικών, που επισκέφθηκε την Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου