Εκλογές, ανασχηματισμός, ή αλλαγή πολιτικής;


Γράφει ο Μαγια

Η χρεωκοπία του Μνημονίου παροξύνει την κοινωνική και πολιτική κρίση. Σε απόγνωση οι πολίτες, φοβούμενοι για τα χειρότερα που έρχονται, απομακρύνονται από το πολιτικό σύστημα.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος αυξάνει, τα δύο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστά που έπαιρνε το καθένα μόνο του, τα κόμματα της Αριστεράς, δεν δείχνουν ικανά να καρπωθούν την μεγάλη φθορά του ΠΑΣΟΚ και τα νεοπαγή κόμματα, που προέκυψαν από θρυμματισμό κομμάτων με στόχο τη σύσταση νέου μπλοκ εξουσίας απογοητεύουν.
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Μetron Αnalysis το 82,3% των πολιτών θεωρεί πως η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση!
Μόνο η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης και δηλώνει πως θα τα........ καταφέρει. Ισως να προσπαθεί να συγκαλύψει τις συνέπειες των πολιτικών της επιλογών!..
Μέχρι και το συντηρητικό βρετανικό περιοδικό «Εκόνομιστ», το οικονομικό περιοδικό με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με την πολιτική αυτή. «Η κατάσταση της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας χειροτερεύει και οι ηγέτες της Ευρώπης φέρουν μεγάλη ευθύνη», γράφει σε κύριο άρθρο του.
Η πορεία της χώρας προσλαμβάνει όλο και πιο μοιραία χαρακτηριστικά!
Τι νομίζετε ότι, πρέπει να γίνει για να αλλάξει; Εκλογές; Ανασχηματισμός; Διαφορετική πολιτική;