Στου κουφού την πόρτα

 Γράφει ο Γ. Παναγόπουλος

Η τελευταία δημοσκόπηση επαληθεύει το αδιανόητο. Την στιγμή που η Ελλάδα έχει πτωχεύσει, τα 2 κόμματα συκγεντρώνουν 60%! Εχεις μετά τους κόκκινους 12% σαν τον Μπρούς Γουίλις (πολύ σκληροί για να πεθάνουν), οι 7% του Καρατζαφέρη, και πάει λέγοντας..

Μα ποιοί είμαστε επιτέλους? Ποιοί είναι όλοι αυτοί οι αμετακίνητοι? Δεν έχω στοιχεία γιατί τέτοια δημοσκόπηση δεν έχει γίνει ποτέ αλλά δεν μπορεί παρά να είναι όλοι αυτοί που έχουν μία θέση στο Δημόσιο η ΔΕΚΟ, ή έχουν συγγενή πρώτου βαθμού με τέτοιο προσόν (μπαμπά, μαμά, αδερφό, αδερφή, γιό, κόρη).. Με 1,000,000 υπαλλήλους φαντάζεσαι τι spread (!) κάνεις... Είναι όλοι αυτοί που μπούκαραν στο λεωφορείο μέσα είτε από την μπροστινή πόρτα είτε από την πίσω είτε από το παράθυρο, και τώρα πού έχουν κάτσει σε θέση δεν σηκώνονται ούτε με λοστό! Και ας φωνάζουν οι όρθιοι όσο θέλουν. Μόνο 2 περιπτώσεις υπάρχουν για να κουνηθούν από την θέση τους, είτε να.........
κάνει βούτα το λεωφορείο στον γκρεμό, η να του φύγουν οι ρόδες..

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Γι'αυτό και ο τελάλης της επανάστασης είναι τρελλαμένος ο άνθρωπος (βλ. youtube) και ουρλιάζει "μα ποιός θα αποφασίσει για σάς? Ο Ιησούς Χριστός?" Τελάλη μου χτύπησες διάνα... Εχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λές, πράγματι έτσι είναι. Και η δημοσκόπηση δένει το πράμα. Το 60% ελπίζει στην διατήρηση του status quo μπας και την βγάλουμε καθαρή.... Το 20% έχει ιδεολογικά κολλήματα.... Το 10% δεν ξέρει τι θέλει.. Και το 10% φωνάζει αλλά ποιός ακούει. Αυτοί είμαστε. Είδες πως σε γράφουν όλοι στο δρόμο κιας τους φωνάζεις με την ντουντούκα στ'αυτί? Αυτή τη στιγμή μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να μας βοηθήσει.

Και οι κύριοι που μας "δάνεισαν" το ξέρουν αυτό, οπότε θα μας πάνε σε αργό θάνατο, και θα αρπάξουν το μέλλον και τον πλούτο της χώρας που είναι το πραγματικό ζητούμενο, προσέχοντας απλά να διατηρήσουν το 60% στην αυταπάτη που βρίσκεται..Το 60% είναι ο μοχλός τους, το πραγματικό ενέχυρο, η εγγύηση ότι δε θα πάει κανείς με πυρσούς έξω από τη Βουλή για να ζητήσει την ακύρωση της παράνομης και αντισυνταγματικής δανειακής σύμβασης.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η ανατροπή θα έρθει μόνο από έξω. Με την μορφή μιας δεύτερης κρίσης (το περίφημο double dip) η οποία θα ρίξει στο κανναβάτσο τα "πακέτα στήριξης", τις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες και το Ελληνικό Δημόσιο μαζί.

Γ. Παναγόπουλος.