Ο Ψωμιάδης και… οι «άλλοι»

11
Του Θανάση Νικολαΐδη
 
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

 
ΥΠΑΡΧΕΙ δικαστική απόφαση, σεβαστή και εκτελεστέα και η κρίση μας δεν έχει να κάνει με δικαστές. Απλά θυμηθήκαμε το «άκρα δικαιοσύνη είναι αδικία» των αρχαίων και τη «σχετικότητα» του Αϊνστάιν μεταφερμένη στη ζωή. Με τη λογική μας και πέρα από γραπτούς νόμους, βάλαμε στη ζυγαριά αμαρτίες, τιμωρίες και «τιμωρίες». Συγκρίναμε ποσά, παραλληλίσαμε πράξεις και στοιχίσαμε ανθρώπους μετρώντας την ηθική τους. Μαζί και την πολιτική ηθική-αν ακόμα αναπνέει, στην Ελλάδα της υπερβολής, της αταξίας και της διαφθοράς.
ΔΕΝ έκλεψε, δεν εισέπραξε δραχμή με την ενέργεια του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και αυτό κάνει τη διαφορά. Τη διαφθορά την κάνουν άλλοι και το «σύστημα». Εκείνοι που τους κοιτάς και δεν............ σε κοιτούν γιατί είναι στο… πουγκί τους καρφωμένη η ματιά. Παλικάρια που μπήκαν πένητες στην πολιτική, φεύγουν «πλουτήσαντες» και φύλλο δεν κουνιέται.
ΕΙΠΑΝ την πολιτική «πόρνη» και τους (κάποιους) πολιτικούς χωρίς μπέσα, ωστόσο, μόνο με τον Ψωμιάδη που «αμάρτησε» όσο ο πιο έντιμος των πολιτικών, όλα λειτούργησαν στην ώρα τους και με… υποδειγματική συνέπεια. Όταν, σε περιπτώσεις απείρως χειρότερες και σοβαρότερες, όλα της διαδικασίας δείχνουν αγκυλωμένα, με ρυθμούς χελώνας και δεν εννοούμε τους δικαστές. Τις παράπλευρες δυνάμεις εννοούμε που δίνουν μάχες στο σκοτάδι και τους μηχανισμούς. Για να μην τιμωρηθεί ο… δικός τους και εκτεθεί το κόμμα και η παράταξη, για να ξεκάνουν (νόμιμα) τον «ελευθεριάζοντα» και μη… εντάξιμο.
ΕΧΕΙΣ, λοιπόν, τους Άκηδες καμαρωτούς να κόβουν βόλτες, χωρίς τιμωρία και ποινή στην πλάτη, να μοιράζουν δηλώσεις και αγωγές. Τους Ρουσόπουλους των Βατοπεδίων και των τριών βιλών (απ’ τη δημοσιογραφία) να ετοιμάζονται για (ξανα)μπάσιμο στην πολιτική που τους έλειψε, τους Εφραίμηδες ατιμώρητους και τους Μαντέληδες και Τσουκάτους σχεδόν να τους έχουμε ξεχάσει. Τους ατιμώρητους μιζαδόρους, γιατί μεσολάβησε η πολιτική που εξουδετερώνει τις εισαγγελικές παρεμβάσεις με τον γνωστό νόμο περί μη ευθύνης και με την πανοπλία της ασυλίας αμαρτωλών (και) του κοινοβουλίου μας.
ΝΑ ξαναπάμε στον Π. Ψωμιάδη με τους πιστούς φίλους και τους φανατικούς εχθρούς. Εμείς βρισκόμαστε στη μέση και με την αλήθεια, γραδάροντας την ανθρωπιά μέσα από τα πολλά σωστά, που δεν μπορούν να σβήσουν τα λιγοστά και λάθη. Ούτε να αμαυρώσουν συνολικά έναν άνθρωπο που δεν θα φύγει απ’ την πολιτική πλουσιότερος. Κι αν αυτό(ν) δεν το προσέξουμε, χάθηκε το παιχνίδι της κάθαρσης. Τέλος, και αν μου επιτρέπεται το α’ ενικό-στάθμισα το φιλότιμό του μέσα από 3-4 συνεντεύξεις μαζί του που χάνονται στο παρελθόν και στην αγωνία του στα «θεσσαλονικιώτικα» που είναι ο καημός του.

Δημοσίευση σχολίου

11Σχόλια
  1. Άμα σεβόσουνα την απόφαση του δικάστηρίου δεν θα έργαφες αυτό τα κατάπτυστο άρθρο...Τι έγινε ? καταδικάσανε το φίλο σου και βγήκες να τον προστατεύσεις σαν τον Καρατζαφέρη που μας είπε ότι όποιος βγαίνει στις εκλογές δεν πρέπει να δικάζεται .... Σαν δεν ντρέπεσαι λέω εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια κύριε Νικολαίδη γιατί λέτε την αλήθεια χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παραλληλισε πραξεις,και ανακατεψε τον Αινσταιν με την σχετικοτητα[που λεει πως σπουδασε και φυσικος]τρομαρα του και δεν εννοει οτι παραλαλησε.Αντε φορα κι εσυ καμια στολη του μπατμαν να κανετε ντουετο βλακες του κερατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΣ,Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ. ΛΕΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΟΤΙ ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ "ΠΑΙΓΝΙΔΙ" ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΜΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΜΩΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ. ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ "ΣΕΙΡΑ" ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω αν χρηματίστηκε, που θα τοθεωρήσω πιθανό, αλλά με την πράξη του αυτή ωφέλησε έναν εις βάρος του συνόλου , έναν ο οποίος πλούτιζε εις βάρος του συνόλου καου κράτους...
    ζημίωσε το κράτος από τα χρήματα του προστίμου τα οοία ήταν αυτά που ειχαν κλαπει με τις νοθείες των καυσίμων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - Διαψεύδει ο Κ. Παπούλιας τα περί κατεπείγουσας συνάντησης με τον πρωθυπουργό.

    - Η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε λιτή ανακοίνωση που διαψεύδει όλα τα σενάρια
    - Φουντώνει το κύμα δυσαρέσκειας στην Κ.Ο. αλλά παραμένει ερώτημα ποιοί θα καταψηφίσουν
    - Αγωνία στην κυβέρνηση για τις αντιδράσεις και άλλων βουλευτών
    - Σενάρια ανασχηματισμού δίνουν και παίρνουν

    Με ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας διαψεύδει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να υπάρξει κατεπείγουσα συνάντηση.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση "σε κείμενο που επιπόλαια αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα δεν έχουν καμία βάση "οι πληροφορίες" που μεταδόθηκαν για δήθεν τηλεφωνική επικοινωνία και δήθεν πρόσκληση σε κατεπείγουσα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλια με τον πρωθυπουργό, κ. Παπανδρέου.

    Πέρα όμως από τη διάψευση το σκηνικό της διπλής ανταρσίας στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πώς έχει βαρύνει επικίνδυνα το κλίμα μέσα στην κυβέρνηση και πλέον υπάρχουν σκέψεις για την επόμενη ημέρα, καθώς οι βουλευτές δείχνουν αποφασισμένοι να επιμείνουν στην ίδια τακτική. Ωστόσο, όταν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ή έστω μέρος της εξεγείρεται για ένα νομοσχέδιο το οποίο θεωρεί ανήθικο, τι θα συμβεί όταν θα κληθούν οι βουλευτές του κόμματος του Γ. Παπανδρέου να ψηφίσουν τα νέα πιο σκληρά μέτρα ;
    και λοιπές Παοκικές ΑΓΩΝΙΕΣ !!


    - Αντε ρε γλειφτες
    του γιου της Αμερικανας,
    ειστε ιδιοι με τον Μαγκουφη ολοι.
    Ολοι θα φατε το ξυλο της αρκουδας.
    Ξεπερασατε τα ορια της προκλητικοτητας, ο τσαμπουκας σας ομως απο που πηγαζει ?

    Δεν θα ειναι συνεχεια ασπιδες σας οι πραιτωριανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΎΠΣ ΣΟΡΥ...
    ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.

    ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ.
    ΒΡΗΚΑΤΕ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΑΛΑΚΙΑ
    ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ...

    ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ.
    ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΓΚΑΒΑ ΣΑΣ
    ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΩΛΟΚΟΜΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 8.24 & 8.34 έχετε δίκιο. Το άρθρο όμως, αν διαβάσατε καλά, δεν γράφτηκε προς υπεράσπιση του Ψωμιάδη. Μιλάει για την ατιμωρησία των υπολοίπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Ψωμιάδης μείωσε το πρόστιμο και δικάστηκε, καταδικάστηκε και θα εκπέσει του αξιώματός του όπως λένε.
    Πρίν λίγο καιρό περιώνυμος Υπουργός προσπάθησε να περάσει νόμο στη Βουλή για να χαριστούν οφειλές εκατομμυρίων από επώνυμους μεγαλοοφειλέτες που χρωστάνε τα κέρατά τους σε ΙΚΑ και Εφορίες και δεν τους ακουμπά κανείς.
    Τελικά αυτοί οι ανίκανοι, ανιστόρητοι και μιζαδόροι πολιτικοί με την στήριξη της "Δικαιοσύνης" πάνε να μας τρελάνουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κατα τα άλλα της δικαστικής ΧΟΥΝΤΑΣ πασοκ........

    Ελεύθερη η μάνα με τους δυο της γιους που γέμισαν πλαστά την αγορά της Λαμίας !

    Η 44χρονη από το Ρεγγίνι Καμένων Βούρλων διοχέτευε στα καταστήματα της πόλης μαζί με τα παιδιά της πλαστά χαρτονομίσματα.

    Οι αρχές συνέλαβαν τους τρεις δράστες στις αρχές της εβδομάδας καθώς βρέθηκε πίωσ από την εκκλησία του Ρεγγινίου το μηχάνημα που χρησιμοποιούσαν.

    Μετά την σύλληψη της μητέρας ακολούθησαν και αυτές των 21 και 24 ετών γιων της που αποκάλυψαν την οικογενειακή επιχείρηση πλαστών!

    Σήμερα με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα τα δυο αγόρια της οικογένειας, σύμφωνα με το lamiastar, αφέθησαν ελεύθερα ενώ για την μητέρα τους που αφέθηκε επίσης ελεύθερη θα συνεδριάσει το συμβούλιο πλημμελειοδικών καθώς η εισαγγελέας πρότεινε προφυλάκιση.

    Το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα η οικογένεια θα πρέπει να παρουσιάζεται στο οικείο αστυνομικό τμήμα, μέχρι να γίνει η δίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι “μήνυμα” από ένα ή περισσότερα σκουλήκια, που υπάκουσαν σε άνωθεν εντολή.
    Την οποία έδωσαν αυτοί που μας κακοποιούν, μας υβρίζουν και μας καταδικάσανε στον στον εξευτελιστικό θάνατο λόγω ληστειών από τα βρωμερά υποκείμενα που μας κουβάλησαν ή πιθανόν, πρεζόνια που κι αυτά “έργα” της πολιτικής τους είναι.
    Λοιπόν, προτείνω να αντιμετωπίσουμε τον όποιον εισβολέα αποτελεσματικά και χωρίς να διστάσουμε, προστατεύοντας βωμούς κι εστίες και περιουσίες που αποκτήθηκαν δίκαια, νόμιμα και θεμιτά.
    Προστατεύοντας έτσι τις οικογένειές μας, τους γείτονές μας και την Πατρίδα μας.
    Πρέπει να δημοσιευθή και το όνομα του/της δικαστή, με την φράση «ο κηλιδώσας την δικαιοσύνη της πατρίδος του»γιατί κάτω από τη γενική
    κατακραυγή θα καταλάβη ότι δικάζει «εν ονόματι του Ελληνικού λαού»
    και όχι εν ονόματι του νόμου της μασονικής στοάς που ανήκει.
    H φράση «έχω εμπιστοσύνη στη Ελληνική δικαιοσύνη» έχει γίνει
    καραμέλα. Αυτοί να έχουν.Εγώ ΓΙΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου