Στην Αθήνα η Τρόικα με μαχαίρι για τα δώρα

Τα στελέχη της τρόικας (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ) αναμένονται σήμερα το πρωί στην Αθήνα. Αρχικά θα αφιχθεί στην πρωτεύουσα ένα τεχνικό κλιμάκιο, με έναν - δυο εκπροσώπους από κάθε Οργανισμό.

Στη συνέχεια, ανάλογα με τις ανάγκες και τα θέματα συζήτησης, αναμένονται οι επικεφαλής των κλιμακίων. Μέσα στην εβδομάδα και ως την Παρασκευή 8 Απριλίου είναι πολύ πιθανό να έλθουν στην Αθήνα και οι κύριοι Σερβάς Ντερούζ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο βασικός τους στόχος είναι το ....χιλιάρικο, δηλαδή τα 500 ευρώ των Χριστουγέννων , τα 250 ευρώ το Πάσχα και τα 250 της άδειας και το καλοκαίρι παίρνουν το δρόμο για... το κρεβάτι του Προκρούστη.

Από τα υπόλοιπα επιδόματα διασώζονται μόνο..... τέσσερα. Το οικογενειακό, το θέσης, το επικινδυνότητας (όπου δίδεται) και το επίδομα παραγωγικότητας που δεν ξεπερνάει τα 130 ευρώ.

Στόχος είναι κανείς υπάλληλος να μην έχει μισθό άνω των 2.100 ευρώ και σε αυτό περιλαμβάνονται υπάλληλοι με πτυχίο και 35 χρόνια υπηρεσίας στο Δηγμόσιο.

Έτσι αν εξαιρέσει κανείς τα ειδικά μισθολόγια που περικόπτονται μεν ωστόσο θα φτάνουν τις 5856 ευρώ (πρόεδρος Αρείου Πάγου, γενικός δντης ΕΣΥ) το νέο μισθολογικό τοπίο στο δημόσιο περιλαμβάνει μισθούς πολύ κάτω των σημερινών
Υ.Ε. 711 ευρώ ως 1.200
Δ.Ε. 830 ευρώ ως 1.400
Τ.Ε. 938 ευρώ ως 1.700
Π.Ε. 984 ευρώ ως 2.100