κ. Παπαρήγα, πάτα και λίγο στο (καπιταλιστικό)" έδαφος"!

27
Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος
Αν η κ.Παπαρήγα ζούσε τον 19ο αιώνα και οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν το 8ωρο θα έλεγε: « ότι η συζήτηση για το 8ωρο είναι αποπροσανατολιστική γιατί το ζήτημα είναι το γκρέμισμα του καπιταλισμού και η οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας που απελευθερώνει στο διηνεκές τον ανθρώπινο χρόνο από τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης ».
Αν ζούσε στις αρχές του 20ου και οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα σχολίαζε: «ότι οι συλλογικές συμβάσεις είναι ημίμετρα που ανακόπτουν τον αγώνα της ανατροπής των εκμεταλλευτικών σχέσεων,  δημιουργώντας ένα..... περιβάλλον ψευτοσυναίνεσης με τους εκμεταλλευτές, που αποσκοπεί στην αδρανοποίηση των λαϊκών μαζών».
Ευτυχώς  η κ. Παπαρήγα δεν ζούσε  εκείνες τις εποχές.
Γιατί τότε ζούσαν σοφοί κομμουνιστές ηγέτες που είχαν το ένα πόδι στα «σύννεφα» της κομμουνιστικής ουτοπίας και το άλλο στο κακό καπιταλιστικό «έδαφος».
Άνθρωποι που δεν θεωρούσαν ούτε ντροπή ούτε προδοσία διπλά στον αγώνα για τον σοσιαλισμό να παλεύουν με κάθε μέσο και για τον «εξανθρωπισμό» του καπιταλισμού.
8ωρο, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ασφάλιση, δωρεάν υγεία, δωρεάν παιδεία αιτήματα-σταθμοί στην πορεία του εργατικού κινήματος που όχι μόνο δεν ανέκοψαν την άνοδο των κομμουνιστικών ιδεολογιών αλλά  στο βαθμό που γίνονταν κατορθωτά ενίσχυαν τη πίστη των ανθρώπων «ότι μια ανατροπή είναι δυνατή».
Σήμερα υπάρχει ένα χρέος.
Ένα κακό καπιταλιστικό παράνομο χρέος.
Σίγουρα μια ριζική λύση είναι η «ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος» και η «ρήξη με τις εκμεταλλευτικές δομές του».
Μια άλλη λιγότερο ριζική που μπορεί να ελαφρύνει όμως και να «εξανθρωπίσει» αυτό το χρέος (αλλά και να ριζοσπαστικοποίηση τη κοινωνία βγάζοντας την από την αδράνεια της)  είναι ο λογιστικός έλεγχος του.
Η κ Παπαρήγα τι πρόβλημα έχει με αυτό;
Είναι «αποπροσανατολιστικός» ο λογιστικός έλεγχος του δυσβάστακτου χρέους εντος του καπιταλισμού  που «εξανθρωπίζει» την αποπληρωμή του κι όχι το 8ωρο, οι συλλογικές συμβάσεις ή η κοινωνική ασφάλιση που «εξανθρωπίζουν» τις συνθήκες εργασίας πάλι μέσα στα πλαίσια  του καπιταλισμού;
Υπάρχει ποτέ πιθανότητα ανατροπής ενός κοινωνικοοικονομικού συστήματος χωρίς έξοδο από την μαυρίλα και την απελπισία της απόλυτης εξαθλίωσης, τις συνεχείς ήττες και την συνακόλουθη μοιρολατρία, αν πρώτα δεν πραγματοποιηθούν μικρές νίκες (και ο λογιστικός έλεγχος του χρέους λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση) κατά το πρότυπο του παρελθόντος;
Η επένδυση στην εξαθλίωση μπορεί να είναι όρος επαναστατικής ανατροπής;
Οι πιθανότητες ένας εξαθλιωμένος και ηττημένος άνθρωπος να κάνει αυτοματικά το άλμα προς το κομμουνισμό είναι ίδιες με το να κάνει το άλμα προς το φασισμό, τη θεοκρατία ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτισμό, αφού μια «σωτηριολογική» προσέγγιση μπορεί να λειτουργήσει προς κάθε πολιτική  κατεύθυνση.
Γι αυτό κ Παπαρήγα δεν αρκεί να πετάς στα «σύννεφα» της κομμουνιστικής ουτοπίας.
Πάτα και λίγο στο καπιταλιστικό «έδαφος» και δες τον «εξανθρωπισμό» του όχι ως «ανάχωμα» και «αποπροσανατολισμό» αλλά αναγκαίο όρο και ευκαιρία  αναθάρρησης των λαϊκών μαζών.

ΥΓ…..Και μην φεύγεις διαρκώς προς την Συγγρού κάτσε και λίγο στο Σύνταγμα!- Νικολόπουλος Βασίλης

Δημοσίευση σχολίου

27Σχόλια
  1. τι καλο μπορεί να περιμένει κάποιος σήμερα από τις μπούρδες των Lenin/Stalin και από αυτούς που αποσιωπούν αν όχι δικαιολογούν τα εγκλήματα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πας να γαμηθεις ρε Βασιλακη πρωινιατικα λεω εγω;
    Αντε να ψοφισεις μαλακα αχηστο υποκειμενο που γραφεις οτι ναναι επειδη χτες στραβογαμηθηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απόλυτα σωστός! Πραγματικά σοφός!

    Οι άνθρωποι του ΚΚΕ έχουν καβατζάρει τον αριστερό χώρο και κάνουν ότι μπορούν για να μη διαταραχτεί η ηρεμία τους!

    Οι θέσεις και οι καρέκλες τους, τα εισοδήματά τους! Και μαζί τους ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ κυριολεκτικά οι χιλιάδες εργάτες και κομμουνιστές που τους ακολουθούν!

    Κατασπατάληση δυνάμεων έχει καταντήσει το ΚΚΕ δυστυχώς ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! Ούτε εξουσία να διεκδικήσει ούτε τίποτα!

    Όταν ο κόσμος δει ότι με την υποστήριξη τέτοιων κομμάτων και θέσεων όπως του ΚΚΕ, τίποτα δεν αλλάζει στην καθημερινότητά του, εκτός από τη συντριβεί της καθημερινότητάς του, κάποια στιγμή θα το εγκαταλείψει και τότε θα είναι πολύ αργά για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

    Σέβομαι το ΚΚΕ και τους αγώνες του, διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με τις πρακτικές σιωπής και την κοινοβουλευτική "ευπρέπεια", ορθολογισμό που το διακρίνει τα τελευταία χρόνια!

    Μόνο ήττες μας έχει χαρίσει μέχρι τα σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 11:09 ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΛΗΓΜΕΝΑ ΡΕ ΣΥ!ΑΡΚΕΣΟΥ ΣΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΤΑΪΖΟΥΝ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ! 12:24 ΣΠΑΡΑΖΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ!ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι πολίτες που έχοντας βιώσει τον υπαρκτό σοσιαλισμό από τα αδελφά κόμματα του ΚΚΕ έτρωγαν/τρώνε και αυτοί κουτόχορτο;
    πότε;
    όσο υπήρχε η Σοβιετική Ένωση και οι δοσίλογοι της στην εξουσία, η μετά αφού κυνηγήσανε αυτές τις πρωτοπορίες στης εργατικής τάξης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε μαλακες δεν εχετε βαρεθει να αναμασατε τις ιδιες μαλακιες περι κουμμουνισμου και μαρξ,ειναι ουτοπικο οτι υποστηριζετε και αυτο το κομμα θα πρεπει να βγει απο την βουλη γιατι δεν εχει κανενα οραμα,ξυπνηστε σε καπιταλισμο ζουμε και γιατι τοσο μισος για αυτους που εχουν χρηματα,το ονειρο σας ειναι να παραμεινετε εργατες για την υπολοιπη ζωη σας να σας πατανε ολοι, δεν εχετε βλεψεις για κατι καλυτερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν η Παπαρήγα και το κόμμα της μπορουν να έχουν το θράσος να απειλούν με πόλεμο τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, γιατί εμείς οι δημοκρατικοί δεν μπορούμε να κηρύξουμε πόλεμο κατά του ΚΚΕ και να το εξαφανίσουμε,/ωστε να πάψει η απειλή ,η θρασύτητα,η υπονόμευση των πάντων εκ μέρους αυτού;
    Η ιδεολογία ,ο σκοπός, οι επιδιώξεις του ΚΚΕ είναι απόλυτα ασύμβατες με το δημοκρατικό πολίτευμα,αφού το εχθρεύεται,το αντιμάχεται και επιδιώκει τη βίαιαη ανατροπή του!!Άρα ουσιαστικά ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ συνταγματικής τάξεως και πρέπει ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ να τεθεί ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΠΡΙΝ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλεος...... ρε παιδιά, όχι και ο Καντάφι “αντιïμπεριαλιστής”.

    Έχει ένα asset νάααααα! στη JP Morgan, έχει “κολλητό” τον Μπλαίρ, δάνεισε στον Σαρκοζύ (που θέλει τώρα να ξεχάσει τη λυπητερή), πήγαινε και στα μπούνγκα-μπούνγκα του Μπερλούσκα.
    Και ποιός ξέρει τι άλλο θα μάθουμε μετά.

    Ναι θα νικήσει, και θα φωνάξει μετά τον Βεστερβέλε και τον Ερντογάν για να κάνουν τους διαιτητές σε καμηλοδρομίες.
    ....χαχαχα...

    Αχ αυτοί οι ιμπεριαλιστές θα φάνε τον λαοπρόβλητο δικτάτορα.

    Όλοι πορεία για συμπαράσταση στον Κανταίφι..

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ.
    Οι τοιχοδιωκτες επιτίθενται σε εναν στρατιωτικά πεθαμενο και καλα κανουν.
    Εξυπηρετούν τα συμφεροντα τους στο χωρο των πετρελαιων, δεν ειναι ουτε η πρωτη φορα η δε Ρωσια, τωρα “κλαιει” και καταδικαζει !
    * Ο δικος μας Ο ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ.
    γιατι βρυχάται ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕ ΣΕΙΣ ΒΛΑΜΕΝΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ??ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΛΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΣΥΣΣΙΤΙΟ, ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΝ ΣΑς ΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΤΛ ΣΑΛΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΕΙΘΗΤΕ ΝΑ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 4.27
    ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ??ΤΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ? ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ?ΜΗΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΙΖΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΣΕ ΚΑΡΦΩΣΕ ΠΑΡΑΛΗΡΕΙΣ??ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΚΤΩ ΤΟ ΚΟΥΡΑΔΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΟΥ!ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καραγκιοζάκο 9:16 μ.μ., τι λόγο έχει κανεις να κρύβει την αηδία του για το ΚΚΕ, τα αδελφά κόμματα, τα πατημένα σκατά του μαρξισμού λενινισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 9.21
    ΚΑΛΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΟΥΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΘΕΣ !!ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ ΚΑΝΕ ΧΩΡΙΣΤΡΑ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΟΔΕΞΙΟΥΛΗ!ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΟΝΕΣΩ ΘΑ ΣΕ ΜΥΗΣΩ ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ!ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΣΤΑΛΙΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ε ΣΕΙΣ ΒΛΑΜΕΝΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ?
    όσα προβλήματα και να έχουμε μουνόπανο, τα χαλια της Βουλγαρίας του Zιφκωφ η της Ρουμανίας των Τσαουσέσκου δεν έχουμε. τι παραπάνω περιμένει κανεις από το ΚΚΕ από αυτό που πρόσφεραν τα αδελφά κόμματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καραγκιοζάκο 9:25 μ.μ, στα μυστικα του σοσιαλισμού να μυήσεις τα "ταξικά σου αδέρφια" από Πακισταν, Νιγηρία, Σουδαν, κλπ. και αυτοί θα σε μυήσουν καταλλήλως στα μυστικά του ισλαμ.
    προσπάθησε πάντως σε κάποιον από Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανια... αυτοί, αφού έχουν γνωρίσει τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού δεν αστειεύονται με κάτι μαλακισμένα σαν και σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας (ειλικρινά) προς όσους "πνέουν μένεα" κατά της πρακτικής του ΚΚΕ: Καλά αυτοί άστε τους ζουν στον κόσμο τους, είναι απαρχαιωμένοι και νεκροθάφτες του λαικού κινήματος, πώς γίνεται όμως να είναι οι μόνοι που έλεγαν τί ΑΚΡΙΒΩΣ θα συμβεί πολύ καιρό πριν; Πώς γίνεται να είναι οι πρώτοι που βγήκαν στους δρόμους την επόμενη ημέρα των εκλογών του 2009, όταν όλοι οι άλλοι έκαναν την πάπια και έλεγαν δώστε περίοδο χάριτος στον Παπανδρέου; ΚΑΙ ΕΝ ΠΆΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΡΕ ΦΙΛΟΙ ποιός σας εμπόδισε (αφού διαφωνείτε με την στάση του ΚΚΕ) να ξεκινήσετε αγώνα ξεχωριστά και να μαζέψετε κόσμο; Το ΚΚΕ δεν υποστηρίζει μόνο όσες ενέργειες και κινήματα προέρχονται από αυτό, θυμηθείτε ότι υποστήριξε από την πρώτη στιγμή και το κίνημα των κατοίκων της Κερατέας και το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" στα διόδια αλλά και αυτό για την άρνηση πληρωμής εισιτηρίων στα λεωφορεία,που όπως ξέρετε δεν είναι ΚΚΕδες. Εμπρός λοιπόν, πάρτε εσείς πρωτοβουλία, βγείτε μπροστά και το ΚΚΕ εδώ θα είναι για να είναι μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΥΤΟΣ Ο ΒΛΑΞ Ο 11:09 ΜΑΣ ΤΑ ΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ!ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πώς γίνεται όμως να είναι οι μόνοι που έλεγαν τί ΑΚΡΙΒΩΣ θα συμβεί πολύ καιρό πριν;

    η κινδυνολογία και καταστροφολογία είναι βασικά για ένα κομμουνιστικό κόμμα, αφού ο καπιταλισμός γεννάει συνεχώς κρίσεις και λύση είναι ο σοσιαλισμός. εξ αλλου βρισκόμαστε στο ύψιστο και τελευταίο στάδιο του καπιταλισμού τον ιμπεριαλισμό με κύριο χαρακτηριστικό της εποχής μας το πέρασμα από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό.....
    το ότι δεν πηγαίναμε καλά το ξέρανε όλοι, αρκούσε μια ματια στις εισαγωγές/εξαγωγές, ισοζύγιο πληρωμών, εξωτερικό χρέος, παραγωγικότητα....
    πηγαίναμε από το κακό στο χειρότερο όπως και τα κράτη του υπαρκτού σοσιαλισμού, μονο που εκεί η σωτηρια ήταν ο καπιταλισμός, τα αδελφά κόμματα του ΚΚΕ είχαν αφήσει καμμένη γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΡΕ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΦΑΛΑΚΡΟΚΟΡΑΚΑ ΦΑΣΙΣΤΟΔΕΞΙΕ ΜΑΣ ΤΑΚΑΝΕΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ?ΤΙ ΙΔΕΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ??ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ?ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ?ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ Η ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΟΔΕΞΙΑ ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το πρόβλημα είναι ότι στις μέρες μας δεν θα υπάρξει εξανθρωπισμός του καπιταλισμού ούτε θα γίνει έστω πιο υποφερτός, διότι δεν έχει πλέον τα περιθώρια, όπως πχ. τη δεκαετία του '80 με την παραχώρηση κάποιων δικαιωμάτων ή τη δεκαετία '90 με την διείσδυση στα Βαλκάνια και την οικονομική υποδούλωση των βαλκανικών λαών. Το αδιέξοδο αυτό ίσως λυθεί και πάλι με πόλεμο, πάντως φιλολαϊκη λύση σε βάθος χρόνου δεν πρόκειται να υπάρξει. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ: Φίλε 10:43, το ΚΚΕ προείδε τί επίκειται να συμβεί και το είπε καθαρά στον ελληνικό λαό, όχι επειδή πήγε σε μέντιουμ ούτε από διάθεση καταστροφολογίας αλλά από ανάλυση της πραγματικότητας και των σύγχρονων αναγκών του κεφαλαίου. Άλλωστε όπως καταλαβαίνεις, εάν το ΚΚΕ κινδυνολογούσε ή καταστροφολογούσε και διαψευδόταν από τις εξελίξεις τότε θα γελειοποιείτο, πράγμα που δεν έγινε. Αυτό είναι το πρόβλημα του συστήματος εξουσίας και των δημοσιοκάφρων που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό, ότι δυστυχώς γι' αυτούς (και δυστυχώς και για το λαό μας) επιβεβαιώθηκε πλήρως. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. Και αυτό φίλε δεν αλλάζει ούτε αποκρύπτεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ρε μαλακισμένο 11:06 μ.μ., η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαου που κυνήγησε τους συμμορίτες του ΚΚΕ εκτος των συνόρων, οι άλλοι λαοί που έχοντας βιώσει την κτηνωδία του υπαρκτού σοσιαλισμού και κυνήγησαν τα καθίκια των αδερφών κομματων δεν έχουν αρχίδια, είναι φασιστοδεξιες αδελφούλες;

    ΟΥΣΤ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΡΕ ΔΕΞΙΑ ΑΔΕΡΦΟΥΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ? ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑΛΛΟΥΣ! ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΠΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΗ ΓΟΒΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΔΕΞΙΟΦΑΣΙΣΤΟΥΛΗ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΕΣ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΚΑΗΜΕΝΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καραγκιοζάκο, δεν έχω ούτε την ανάγκη ούτε καμια υποχρέωση να εξηγήσω τι ψηφίζω, τι κάνω. ούτε χούντα ούτε κομμουνισμό έχουμε να αναγκαζόμαστε δίνουμε εξηγήσεις στους διαφορους ρουφιάνους. και αδελφούλες είναι τα συντροφια σου που ξεσκίζονται για τους μουσουλμάνους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. διόρθωση: αδελφούλες είσαι εσύ και τα συντροφια σου που ξεσκιζόσαστε για τους μουσουλμάνους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δε διαφωνεί κανείς με την πολιτική ορθότητα του ΚΚΕ στην ανάλυση της πραγματικότητας!

    Το θέμα είναι ΠΩΣ διεκδικείς την ανατροπή και ι σκοπεύεις να κάνεις με την εξουσία που υποτίθεται ότι διεκδικείς!

    Εκεί διαφωνούμε! Δηλαδή αυτό που λέμε είναι ότι ο τρόπος ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΛΙΓΟΣ, όπως θες πέστο!

    Καθώς και ότι το όραμα μιας ΝΕΑΣ σοβιετικής ένωσης είναι ΤΡΑΓΙΚΟ αν μη τι άλλο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ!

    Δεν είναι ζώο ο άλλος να τον ταΐζεις σοσιαλισμό όπως εσύ πιστεύεις ότι πρέπει να είναι ο σοσιαλισμός!

    Αυτό που ζητάμε οι αριστεροί που διαφωνούν με το ΚΚΕ είναι ΠΛΑΤΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ εξουσία!... ο λαός να αποφασίζει, όχι μια ομάδα κυβερνητικών, όπως έγινε στη σοβιετική ένωση και οδηγήθηκαν σε ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

    Δε σας μισούμε... ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ σε βασικά πράγματα!

    Αυτό που τονίζουμε, είναι ότι διαφωνώντας (είναι αναφέρετο δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι νομίζει και να κάνει και να δέχεται κριτική), ας ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ να κερδίσουμε αυτά στα οποία συμφωνούμε κρατώντας παράλληλα ο καθένας τις θέσεις του και το κόμμα του!

    Έλεος πια.. ο μόνος λόγος που προσπαθούμε να σας προσεγγίσουμε είναι γιατί και μεις πιστεύουμε στο μαρξισμό και την αριστερά, έχουμε κοινή αναφορά!

    Απλά κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε ότι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΜΟΠΝΩΠΟΛΙΟ ΣΤΟ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!

    Έχουμε και μεις απόψεις περί αυτού και δε θα μας υποχρεώσει κανείς να ενταχθούμε εκβιαστικά κάτω από τη σημαία του!

    Επιτέλους μετά την πτώση, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ε Τ Ι Κ Α για κάποια πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 12:09 Έκανα τις προηγούμενες αναρτήσεις και είσαι καλός συζητητής. Εγώ δεν απέδωσα σε κανέναν αριστερό, προοδευτικό ή κομμουνιστή άνθρωπο (εκτός ΚΚΕ) κακές προθέσεις, όχι μόνο επειδή δεν ανήκω στο ΚΚΕ ούτε είμαι κομμουνιστής (ψηφίζω ΚΚΕ όπως έχω ψηφίσει και Συνασπισμό κάποτε αλλά και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εσύ καταλαβαίνεις τη διαφορά αλλά και τη συνάφεια) αλλά και επειδή δεν το πιστεύω. Ξέρεις ότι για να υπάρξει η ανατροπή δεν αρκεί η ωρίμανση της αντικειμενικής μόνο πραγματικότητας πρέπει να συντελεστεί και η ωρίμανση της υποκειμενικής, δηλ. οι συνειδήσεις. Βλέπεις εσύ το λαό (πλειοψηφία) έτοιμο για κάτι τέτοιο, ή απλώς ζητάει "να πάνε φυλακή τα λαμόγια" και να υπάρξει απλώς δικαιότερη κατανομή και πιο ανθρώπινος καπιταλισμός; Γιατί εγώ μόνο αυτυό βλέπω, ο κόσμος δεν αντιδρά καν ακόμα σε όσα δεινά του συμβάινουν και σ αυτό δεν φταίει φίλε το ΚΚΕ από μόνο του, φταίει ότι έχουν μάθει την πολιτική συμμετοχή και δράση ως αντάλλαγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΛΕΚΑ

    ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΌΤΗΤΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου