Το δίλημμα του Γιώργου Παπανδρέου: Υποταγή στην Τουρκία ή το Ισραήλ;

14
Του Δαμιανού Βασιλειάδη

Πολλοί αναλυτές, αναφερόμενοι στην ακατανόητη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μιλούν για ανεπάρκεια, για λάθη, για παραλήψεις, για ανικανότητα κ.λπ., θεωρώντας ότι η πολιτική που ακολουθεί ο Γεώργιος Παπανδρέου δεν έχει σχέση με μια συνειδητή πολιτική σχεδιασμένης υποτέλειας και εξυπηρέτησης συμφερόντων που αποφασίζονται από εξωθεσμικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας και κυρίως από την «φίλη και σύμμαχο» Αμερική.
Βασικά πρόκειται για την εφαρμογή συγκεκριμένων εντολών που στο παρόν στάδιο αλληλοσυγκρούονται μεταξύ τους. Εξ’ ου και το δίλημμα του πρωθυπουργού.
Για να το διατυπώσουμε απλά και κατανοητά. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση, εξαπατώντας συνειδητά τον ελληνικό λαό, για να εφαρμόσει τα γεωστρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ, με στόχο τον πλήρη έλεγχό της. Ο έλεγχος αυτός είναι δυνατός μόνο, αν η Ελλάδα γίνει προτεκτοράτο της περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης που...... ακούει στο όνομα Νέο – Οθωμανική Τουρκία.
Η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στην οικονομία, την παιδεία, τον πολιτισμό, την άμυνα, το μεταναστευτικό, την εξωτερική πολιτική και σε οποιοδήποτε άλλο τομέα, κυρίως απέναντι στην Τουρκία, υπηρετεί αυτόν τον στρατηγικό στόχο. Το σχέδιο αυτό υλοποιείται σταδιακά και μελετημένα ώστε να μη γίνει απόλυτα συνείδηση από τους Έλληνες «Νεοραγιάδες», που η διαφθορά, που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, έχει αλλοτριώσει. Η αλλοτρίωση αυτή οφείλεται φυσικά στην καταναλωτική «αποκτήνωση» του Έλληνα που προώθησαν οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις με δανεικά.
Προέκυψε ωστόσο στο μεταξύ ένα πρόβλημα που αφορά τις σχέσεις μας με το Ισραήλ. Φαίνεται ότι το εβραϊκό λόμπι, που διαμορφώνει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, δεν είναι απόλυτα σύμφωνο με αυτήν την εξέλιξη, ύστερα από τη διένεξη του Ισραήλ με την Τουρκία και κυρίως με την ανακάλυψη σημαντικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ΑΟΖ που συνορεύει με αυτήν της Κύπρου.
Το Ισραήλ, δεν είναι διατεθειμένο να αποκλειστεί τελείως από ισλαμικές χώρες, όπως το επιδιώκει η Τουρκία. Είναι επιπλέον σε θέση να επιβάλει τη θέλησή του, γιατί αποτελεί την μεγαλύτερη περιφερειακή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αν η Ελλάδα δεν εξασφαλίσει θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο και κατ’ επέκταση με το Ισραήλ, ο κίνδυνος να αποκοπεί το Ισραήλ από την Δύση γίνεται πραγματικότητα. Εκτός από την Ελλάδα, το Ισραήλ είναι κυκλωμένο από ισλαμικά κράτη. Γι’ αυτό και εξέφρασε σαφώς την πρόθεση να αναγνωρίσει την ΑΟΖ της Ελλάδας, που σημαίνει ότι έμπρακτα αναγνωρίζει ΑΟΖ και στο Καστελόριζο.
Εδώ λοιπόν εντοπίζεται το δίλημμα του Γιώργου Παπανδρέου, που προς το παρόν παραμένει σε εκκρεμότητα, απ’ ότι δείχνουν τα γεγονότα. Σε ποιον αφέντη να υποκύψει και ποιον από τους δυο να ικανοποιήσει.
Ποια πολιτική θα ακολουθήσει ο ίδιος; Θα υποταχθεί πλήρως στις εντολές της Τουρκίας κάτω από την πίεση της Αμερικής ή θα ενδώσει στις εντολές του εβραϊκού λόμπι, που δεν θέλει με κανένα τρόπο να αποκοπεί το Ισραήλ από την επαφή του με την Ευρώπη;
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι τελικά θα γίνει κάποιος συγκερασμός. Η πολιτική υπαγωγής μας στην επιτήρηση της Άγκυρας και του φίλου του Γιώργου Ερντογάν θα συνεχιστεί, εκτός από την περίπτωση της ΑΟΖ που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ισραήλ.
Το Ισραήλ δεν θα έχει αντίρρηση στη στρατηγική των ΗΠΑ, εκτός από το θέμα της ΑΟΖ Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας, που θα κατοχυρώνει την εξυπηρέτηση της δικής του πολιτικής.
Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται μέσω του ελέγχου της Ελλάδας από την Τουρκία, να αποκλείσουν οποιανδήποτε προσέγγιση της με τη Ρωσία, όπως επιχειρήθηκε π.χ. από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με τον αγωγό Νοβοροσίσκ – Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, με τα ήδη γνωστά αποτελέσματα.
Τελικά είμαι της γνώμης ότι το Ισραήλ, δηλαδή το εβραϊκό λόμπι, σ’ αυτό αποκλειστικά το θέμα θα επιβάλει τη θέλησή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και φυσικά έμμεσα ή άμεσα και στην Ελλάδα.
Έτσι θα λύσει ο Γιώργος Παπανδρέου το γρίφο. Θα υποταχθεί τόσο στον Ερντογάν όσο και στον Νετανιάχου.
Επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, αν όλα αυτά τα σχέδια θα τύχουν εφαρμογής. Η αφύπνισή του από τον λήθαργο και η ενεργοποίησή του ίσως αποτρέψουν μια εθνική καταστροφή που βρίσκεται στα πρόθυρα.
Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών αποτελεί μια ρεαλιστική ελπίδα, γιατί δεν φαίνονται στον ορίζοντα άλλες δυνάμεις, που είναι πρόθυμες και έχουν τη θέληση, να αντιπαραταχθούν και ακυρώσουν αυτά τα καταστρεπτικά για την πατρίδα μας σχέδια.
Δαμιανός Βασιλειάδης, εκπαιδευτικός

Δημοσίευση σχολίου

14Σχόλια
  1. Ψευτοδιλήμματα αυτού του τύπου δεν υπάρχουν. Ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλο. Συνεχώς ξεχνούμε ότι είμαστε οντότητα μίας ένωσης, της ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ το θεωρώ ψευτοδίλημμα γιατί το Ισραήλ ποτέ δεν έχει εδαφικές βλέψεις εναντίον μας, οι ανοκδοτικες διαφορές επί Τουρκοκρατίας ήταν επί Τουρκοκρατίας, επί Μεγάλου Αλεξάνδρου εμείς πήγαμε εκεί, και εάν οι Φιλσταίοι έχουν σχέση με Μυκηναίους ή Μινωϊτες το 1500 πΧ πάλι εμείς είμαστε εκεί και εν πάσει περιπτωσει έχει παραγραφεί

    Χωρίς να θεωρώ κανέναν "άγιο" η δαιμονοποίηση Εβραίων Μασόνων κλπ είναι Χιτλερικής έμπνευσης, έχουμε περισσότερα κοινά με αυτόν τον λαό από ότι με τους Σελτζούκους, τους Οθωμανούς και την συνέχισή τους.

    Προσωπικά είμαι πολύ πιο άνετος με τους Ισραηλινούς παρά με τους Βικιγκς ή τους Γότθους ή τους Ούννους.

    Από κει και πέρα, ναι, κατα τα φαινόμενα είμαστε στην Ευρώπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέχρι στιγμής ο Γιώργος επιλέγει ως στάση της Ελλάδας το ντουμπλεδάκι δηλαδή φυσιολογικό έρωτα με την μητέρα πατρίδα του, το Ισραήλ, και ταυτόχρονο οθωμανικό με την τουρκία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι μαλακίες διλήμματα είναι αυτά.
    Δηλαδή πρέπει να έχουμε και καλά κάποιον πανό από το κεφάλι μας??
    Καμία κυβέρνηση από τις άχρηστες τις προηγούμενες και την τωρινή δε μπορούν να είναι ανεξάρτητες ως προς τα της χώρας μας??
    Ακόμα και οι μετανάστες μας κάνουν ότι θέλουν και μας δουλεύουν.
    Και αυτό φάνηκε με τους τελευταίους από την Κρήτη που την επόμενη μέρα της απόφασης ζωντάνεψαν και χοροπηδούσαν. (οι ετοιμοθάνατοι).
    Ακόμα και ο Πάγκαλος να ήτανε θα είχε ρέψει μετά από 2 μήνες δίαιτας.
    Αλλά μόνο αυτοί δεν το κατάλαβαν.(Οι υποτιθέμενοι πολιτικοί μας).
    Δηλαδή εάν εμείς πηγαίναμε σε μία Αραβική χώρα και κάναμε απεργία πίνας δεν θα μας λιθοβολούσαν αλλά θα μας έδιναν άδεια παραμονής.
    Και κάτι που κολλάει με την υπεύθυνη Υπουργό, (δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα άσχετη και ανίκανη).
    Τότε τι μας πρήζουν με τα διάφορα παράθυρα στα κανάλια?? Και δεν βάζουν καμιά ταινιούλα όπως (έξω οι κλέφτες, ο ψευτοθόδωρος, ο Μαυρογιαλούρος κ.λ.π. να διασκεδάσουμε και λίγο).
    Εκτός και εάν είναι όλοι καλοί μόνο στο βλαβλά αλλά από έργα μηδέν.
    Και το αποκορύφωμα είναι ότι έχουν πάρει θάρρος και βγαίνουν και οι προηγούμενοι ΝΔ κλέφτες και κάνουν σχόλια, που μόνο την φάτσα τους όταν βλέπεις νομίζεις ότι είναι διανοητικά καθυστερημένοι, (εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ), φαντάσου τι γίνεται.
    Σε λίγο θα δούμε και τον Ρουσόπουλο, Τσιτουρίδη, Δήμα, Παπαθανασίου, Αλογοσκούφη, Τσοχαντζόπουλο, Παπαντωνίου, όλα τα καλά παιδιά

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλαράκο Βασιλειάδη μάλλον έχεις τρικυμία εν κρανίω.
    λές οτι
    ""
    Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση, εξαπατώντας συνειδητά τον ελληνικό λαό, για να εφαρμόσει τα γεωστρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ, με στόχο τον πλήρη έλεγχό της. Ο έλεγχος αυτός είναι δυνατός μόνο, αν η Ελλάδα γίνει προτεκτοράτο της περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης που...... ακούει στο όνομα Νέο – Οθωμανική Τουρκία.
    ""

    Οτι εξαπάτησε συνειδητά τον ελληνικό λαό σωστό μέχρι εκεί, αλλά για να μας παραδώσει σαν προτεκτοράτο στους τούρκους πόθεν και πώς το συνάγεις ?

    αντίθετα οπως εξελίσσονται τα πράγματα ο άνθρωπος συνειδητά ή μή μας σπρώχνει στους εβραίους, και γιατί όχι.

    λάθος βάση σκεπτικού, άρα όλο το άρθρο άκυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «η περήφανη εξωτερική πολιτική» του Αντρέα έγινε «γιες» και «γιαβόλ» από τους Γερμαναράδες Μητσοτό και Σημίτη, σε Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν…


    Τρία όχι είπαν έλληνες πολιτικοί αυτοί την εικοσαετία , ο Σαμαράς για Σκόπια και ΟΤΕ , ο Τάσσος για το σχεδιο Ανάν και ο ΚΑΚ στο Βουκουρέστι.
    Και οι τρείς το πλήρωσαν με το «αίμα» τους…


    Δικαιολογίες θα μπορούσαμε να βρούμε για να απέχουμε και τέλος πάντων, θα μπορούσε να είχε αποφύγει την αποστολή ενστόλων και να περιοριστεί στην βοήθεια με υλικό.
    Τόσο γκοτζίλα έχουμε στις αποθήκες… Οι πιλότοι μας που θα υποστηρίζουν τα ΝΑΤΟικά βομβαρδιστικά με τα 4 F16 μας, τί νόημα έχουν σ’αυτές τις επιχειρήσεις εκτός από να δείξουμε οτι είμαστε καλά και υπάκουα κουταβάκια ;

    Ή νομίζει ο GAP ο μεγαλοπρεπής, οτι θα έχει στο τέλος καρέκλα στο τραπέζι των νικητών και θα στείλει τη “Μπόμπο Κονστράκτιονς” στη Λιβύη να αναστηλώσει τη χώρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε κατάθλιψη ο GAP !!!!
    Μέχρι και οι Βρετανοί έριξαν βόμβες και εμείς ούτε μια σφαίρα ακόμα!
    48 νεκρούς δηλώνει ο "σύντροφος" Καντάφι.

    Επιθέσεις στη Λιβύηεξαπέλυσε η RAF, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.
    Από το πρωί ανέλαβαν δράση και οι Αμερικάνοι με πυραύλους

    Η Βρετανική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε επιθέσεις στη Λιβύη, ανακοίνωσε τη νύχτα το Λονδίνο.

    Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά τύπου Tornado διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

    Τουλάχιστον 48 νεκροί και 150 τραυματίες από τους χθεσινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τα πυραυλικά πλήγματα από δυνάμεις της Δύσης.

    Τουλάχιστον 48 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο το Σάββατο από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τους πυραύλους που εξαπέλυσαν δυτικές δυνάμεις σε πολλές πόλεις της Λιβύης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της λιβυκής κυβέρνησης.

    Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε επίσης ότι 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τα πυραυλικά πλήγματα της συμμαχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτός ο Δαμιανού Βασιλειάδη
    ποίος είναι ;;;
    Τουλάχιστον τον ξέρει η μάνα του ;;
    Κάθε αποτυχημένος μαλάκας βρίσκει διέξοδο στα blogs μπας και τους διαβάσει κάποιο κόμμα και τον προσλάβει σαν παπαγαλάκι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. GAP.. unleashed the beast:
    "Δεν θα ανεχθώ δολοφονία αθώων πολιτών" είπε και έφυγε για το Παρίσι..

    "Το μήνυμα της διεθνούς κοινότητας μέσω του Ψηφίσματος 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι σαφές:
    Δεν θα ανεχτούμε σε καμιά περίπτωση την δολοφονία αθώων πολιτών και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις εξελίξεις στην Λιβύη, από την στιγμή που η κυβέρνηση της Λιβύης χτυπά αθώους πολίτες..
    [...αρκετούς σκότωσαν μέχρι τώρα οι σύντροφοι στη Β. Αφρική, είναι καιρός να σταματήσουν"], ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (ΣΔ), Γιώργος Α. Παπανδρέου, στη διάρκεια της εισήγησής του στη συνεδρίαση του προεδρείου της ΣΔ που πραγματοποιείται στο Μουσείο της Ακρόπολης.

    Μια τοποθεσία που, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, δίνει ένα πολύ έντονο πολιτικό μήνυμα καθώς ως ΣΔ υποστηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για την ενίσχυση της δημοκρατίας και της διαφάνειας.
    [ Βέβαια είναι τυχερός που δεν ζει ο Αντρέας να τον καρπαζώσει με το θράσος που έχει να κατηγορεί το ανθρωπιστικό καθεστώς του συντρόφου Καντάφι!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ. ΟΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΡΟΗΣ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΗΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. λες βλακειες,γιατι εαν οπως λες το εβραικο λομπυ επηρεαζει την εξωτερικη πολιτικη των usa tote ua prepei οι αμερικανοι να πιεζουν την αλλαδα να συμμαχισει με το ισραηλ.ολοι ξερουμε οτι η τουρκια δεν εχει καλες σχεσεις με την αμερικη ουτε με το ισραηλ.ο νταβουντογλου το ειπε στον απαπανδρεου:η με εμας η με το ισραηλ.οι αμερικανοι δεν θελουν καμμια δυναμη ισχυρη,αλλα μικρες να τις ελεγχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
    ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ.
    Κ Α Ρ Α Μ Α Ν Λ Η Σ.
    ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ,
    ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ,
    ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ,
    ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ,
    ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ.
    ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ
    ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 20 Μαρτίου 2011 11:11 μ.μ.

    Πάλι σνίφαρες?

    Αλλαξε προμηθευτή.
    Σου δίνει διαλογής πράμα και μάλιστα β΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @archaeopteryx από 2:30 μ.μ.

    "Κατά τα φαινόμενα μάλλον είμαστε στην Ευρώπη".

    Και βέβαια είμαστε στην ΕΕ. Το πρόβλημά μας είναι ότι η Ελληνική Αγορά και παραπέρα η οικονομία δεν έχει βλέψεις έξω από τα ελληνικά σύνορα. Αυτό όμως είναι στο χέρι μας. Το πλαίσιο υπάρχει, αρκεί να το υιοθετήσουμε πραγματικά, όχι μόνο στα χαρτιά.

    Είναι πραγματικότητα ότι για τους Βόρειους δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά ένα παράρτημα, για να προωθούν τα προϊόντα τους. Από τα αυτοκίνητα, τις υπηρεσίες, το νέο φρούτο των ΑΠΕ κοκ. Παράλληλα όμως ισχύει ότι και για εμάς είναι μία διαρκής ευκαιρία για επέκταση της τοπικής αγοράς. Για παράδειγμα η εταιρία που εργάζομαι επιβιώνει παράγοντας και εξάγοντας ρομποτικά συστήματα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Πέρα από τις πατέντες που έχουμε, τα προϊόντα μας είναι τα πλέον ανταγωνιστικά στην αγορά αυτή. Είναι το άλλο άκρο της παπαγαλίας ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα.

    Κουλτούρα δεν υπάρχει. Αλλά που θα πάει θα το μάθουμε και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου