OI ΠΕΡΙΟΧΕΣ … ΝΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ

Να ναι στραβός ο γιαλός ; ή στραβά αρμενίζουμε ;

Μπορεί τελικά, να συμβαίνουν και τα δυο μαζί ….
Γιατί σε μια χώρα, που όλα στραβά της πάνε, το να ψάχνει κανείς για … αλφάδι , είναι μάλλον ουτοπία .
Αφού χάρη στην εγκληματική πολιτική των τελευταίων τριάντα ετών και τη διαχείριση των νομών και των θεσμών, κατά πως βόλευε αυτή την πολιτική, τα πράγματα έχουν πια ξεφύγει τελείως …
Αφού και οι νόμοι εφαρμόζονται, μόνο στο μέτρο που εξυπηρετούν την μικροπολιτική και τα στελέχη αυτής ….
Μου τηλεφώνησε λοιπόν φίλος, για να μου πει, πως σε μια περιοχή εκτός σχεδίου, δημόσιος υπάλληλος, έχτισε το σπίτι του, σε οικόπεδο που μεν του ανήκε, αλλά που δεν μπορούσε να εκδοθεί άδεια, σ’ αυτό.
Και σαν να μην έφθανε αυτό, για κήπο στην οικεία του, ο εκφράζων τους … «νόμους» της πολιτείας υπάλληλος, χρησιμοποίησε μέρος του δημοτικού χωματόδρομου … με αποτέλεσμα, η πορεία σ’αυτόν να απαιτεί παράκαμψη .
Ενοχλήθηκαν οι περίοικοι, απόρησαν με...... το θράσος του, αλλά δεν αντέδρασαν, γιατί προφανώς ο υπάλληλος, ε … όλο και κάποια κρατούμενα θα έχει γι’ αυτούς … κάποιο στέγαστρο, κάποιο … παλούκι περίφραξης, ή κάποιο παράπηγμα εκτός σχεδίου, αφού ο υπάλληλος, από τον χώρο της υπηρεσίας του, μπορεί να έχει πρόσβαση σε … αρχεία και να απειλεί …..
Δείτε λοιπόν η πολιτική διαχείριση των τελευταίων τριάντα ετών, που έφθασε την κοινωνία.
Να αλληλοεκβιαζονται και να απειλούνται, οι πολίτες της … να παρανομούν, και με τον ισχυρότερο να επιβιώνει, σε βάρος των ανίσχυρων .
Να «βολεύονται» κατά το δοκούν, με τις «βολεμένες» κυβερνήσεις, να ασχολούνται μόνο με τις μίζες τους και τη διαφθορά τους.
Σαν και το περιγραφόμενο θέμα, δεκάδες χιλιάδες υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο και αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση, δεν είναι για το που έχουν όλοι τους, οδηγήσει την κοινωνία, για το πόσο πια θα βασιλεύει η ανομία με τους κυβερνώντες να κρατάνε τα σκήπτρα της διαφθοράς, αλλά οι … ανοησίες της κάθε αυτόφωτης … υπουργού, να θέλει να προστατέψει τις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ, με μείωση του δικαιώματος δόμησης, αυξάνοντας τα στρέμματα, από τέσσερα σε … δέκα ! Όταν σ΄αυτές τις περιοχές, τα δασαρχεία είναι απόντα, κάνοντας τα στραβά μάτια στην απίστευτα εξοντωτική υλοτόμηση, στην απίστευτα προκλητική λαθροθηρία και στην ξεδιάντροπη καταστροφή του περιβάλλοντος, με χιλιάδες γύρω μικρούς σκουπιδότοπους.
Αντί από εκεί λοιπόν να αρχίσει η πάνσοφη κύρια Μπιρμπίλη, τη διάσωση του περιβάλλοντος, αρχίζει με τις μικροπεριουσίες των Ελλήνων, και αυτό γιατί με τους δασάρχες, που από αυτούς ξεκινάει το κακό, δεν μπορεί να τα βάλει, γιατί αρκετοί ανήκουν στην … κλαδική της ….
Ενώ και όλοι μαζί, ξέρει τι θα της πουν, την συνήθη «τσίχλα» που τους έμαθε η ίδια η πολιτεία, όταν αυτή είναι στην αντιπολίτευση, να μασάνε, λεφτά, προσωπικό, εξοπλισμό, οργάνωση, ο κακός δαίμονας και ένα σωρό ακόμα αιτίες, για να δικαιολογηθεί η ανικανότητα.
Δέκα στέμματα λοιπόν, και ας δουλεύουν σ’ αυτά ανενόχλητα τα αλυσοπρίονα, για να εμπορεύονται οι επιτήδειοι την ξυλιά.
Και ας μπαίνουν φάκες στα δένδρα και στο έδαφος αγκίστρια, για να εξολοθρεύουν  κάθε πετούμενο, που ανύποπτο ψάχνει στη γη για κανένα σπόρο.
Ας μετατρέπονται σε σκουπιδότοπους, από τους ίδιους τους δημάρχους συχνά, και ας εκβιάζει ο ένας πολίτης τον άλλο, με μια άθλια τακτική που του τη διοχετεύουν οι κυβερνώντες, για να μπορούν αυτοί να … βουτάνε ήσυχοι, κατά το … «Διαιρεί και Βασίλευε»
Υποκριτές λοιπόν, οι κυβερνώντες, του άμοιρου τούτου κράτους, και φαρισαίοι … γιατί πρώτα θα έπρεπε να αρχίσουν, από την εδραίωση των ηθικών άξιων. Από την «συμφιλίωση» των πολιτών του.
Και από την ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Με πανστρατιά ενημέρωσης. Ώστε να μπορέσει να αποβάλλει τη κακή νοοτροπία που, εδώ και τριάντα χρόνια, οι κυβερνώντες του έχουν εμφυσήσει….. Να απαλλαγεί από τα μαθήματα ασυδοσίας και ωχαδελφισμού που τον έχουν υποβάλλει.
Και ύστερα, η κυρία…. υπουργός να ασχοληθεί με οικοπεδικές εκτάσεις.
Στις οποίες τόσο ζήλο επιδεικνύει.
Γιατί απλά, το περιβάλλον απαιτεί πρώτα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
Και ύστερα νόμους, οι οποίοι, και στον τόπο μας ποτέ δεν εφαρμόζονται….
                             
                                                                                                                                ΛΥΣΙΑΣ