Μια άρνηση που «έτσουξε»

9
 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Πολλές απορίες προκαλεί ο αντίκτυπος της αποτυχίας της συγχώνευσης των τραπεζών ΕΘΝΙΚΗΣ και ALPHA και οι επιθέσεις που γίνονται κατά της Διοίκησης της τελευταίας για την άρνησή της να δεχθεί τη συμφωνία.
Μια απορία είναι ο χρόνος που ανακοινώθηκε η προταθείσα από την ΕΘΝΙΚΗ συμφωνία, που ενώ είχε κατατεθεί την 18/1/2011, την περασμένη Παρασκευή 18/2/2011 κάποια «παπαγαλάκια» γνωστά ;; κατευθυνόμενα ;; κυβερνητικά ;; έσπευσαν να προκαταλάβουν το (αμφίβολο μέχρι τότε) αποτέλεσμα, να το παρουσιάσουν τετελεσμένο και να «ανάψουν» τα ταμπλό των χρηματιστηρίων, χωρίς να έχει ακόμα γνωστοποιηθεί η απάντηση της άλλης πλευράς.
 Αλήθεια πόσοι, ποιοι και τι επένδυσαν και ποιοι ωφελήθηκαν από αυτή τη κίνηση;
Άλλη απορία είναι όλοι αυτοί που ξεσηκώθηκαν από την άρνηση της ALPHA για τη συμφωνία, λες και τους τράβηξαν την μπουκιά από το στόμα.
Από υπουργικά στόματα μέχρι πένες «έγκριτων» δημοσιογράφων εξακοντίστηκαν αφορισμοί  ότι τάχα χωρίς αυτή τη ...........συμφωνία δε θα σωθεί η ελληνική οικονομία που όλοι αυτοί οι ολοφυρόμενοι οδήγησαν στο γκρεμό.
Άλλωστε είναι γνωστοί οι χειρισμοί του ΠΑΣΟΚ της Α' δυναστείας  για τις κρατικοποιήσεις και τα αποτελέσματά τους που τώρα όλοι γευόμαστε τις συνέπειες.
Το ποια είναι η ALPHA Τράπεζα και ποιος ο Πρόεδρός της Γ. Κωστόπουλος είναι γνωστό, όπως είναι γνωστό το πότε, το πως παρέλαβε την Τράπεζα, πόσο την ανέβασε, και σε πόσο διάστημα κατέκτησε το μερίδιο της αγοράς που κατέχει καθώς και το γιατί θεωρείται ο Πατριάρχης του Τραπεζικού συστήματος της Χώρας.
Ίσως γι αυτό οι «σκοτεινές δυνάμεις» να ενοχλήθηκαν, που δεν κατάφεραν να βάλουν «πόδι» ή «χέρι» και να αλώσουν αυτό το χώρο.
Σήμερα (24/2) ακούσαμε και τον επίλογο της φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας από το στόμα του πολυθεσίτη και πολυαμοιβόμενου αρχισυνδικαλιστή, του κυβερνητικού προέδρου της ΓΣΕΕ  Γιάννη Παναγόπουλου, που ανέλαβε να υψώσει την ασπίδα του και να υπερασπισθεί των θέσεων της υπηρεσίας του, (δεν ξεχνάμε βέβαια ότι ο περί ου ο λόγος κύριος εξακολουθεί να είναι υπάλληλος ?ε το βαθ?ό του διευθυντή στην Εθνική Τράπεζα στην οποία προσελήφθη ως υπάλληλος το 1974).
Παράλληλα, είναι ?έλος του Εθνικού Συ?βουλίου του ΠΑΣΟΚ κατόπιν εκλογής του στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2005, θέση την οποία εξακολουθεί να κατέχει. Έτσι εξηγείται και το παραλήρημά του. Δύο σε ένα.
Υπεραμύνθηκε δε της τράπεζάς του (της Εθνικής) λέγοντας ότι το Δημόσιο δεν έχει ούτε μία μετοχή της, για να διαψευσθεί αμέσως στο ίδιο ρεπορτάζ, όταν η ίδια η Εθνική τράπεζα σε δήλωσή της, ανέφερε ότι το Δημόσιο ελέγχει άμεσα το 1% της και μέσω των ασφαλιστικών ταμείων το 17% (διαφορετικά πως θα διόριζε τον εκάστοτε Διοικητή της;) που με την συνένωση θα έπεφτε στο 13%.

Βέβαια ούτε κουβέντα για τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που έχουν φορτωθεί και οι δύο τράπεζες που απ όσο έχει γίνει γνωστό η Εθνική είναι κάπως «υπέρβαρη» και πολύ θα ήθελε το «ξαλάφρωμά» της.   

Δημοσίευση σχολίου

9Σχόλια
  1. γιατι ρε ξεφτιλα δεν λες πως ηΑΛΦΑ αυτη την στιγμη στεκεται στα ποδια της χαρη των εγγυησεων του κρατους

    9 δις ειναι το 30% των αποθεματικων της - με το κρατος λειτουργει ο μαγκας Κωστοπουλος και πουλαει μαγκιες ο κοπριτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ορχήστρα, την διευθύνει νομίζω η Γιουρομπανκ. Made by and for Pasok.
    Όπως λέει και η Αλφα, η εκλογίκευση είναι από απαραίτητη έως αναπόφευκτη.

    Θυμηθείτε πως εκλογηκέυτηκαν τα πετρέλαια… Αγόαρασαν τα ΕΛΠΕ τον Λάτση, και πήρε ο Λάτσης την διοίκηση. Βασικά αυτό θέλει και τώρα η Γιουρομπανκ, επίσημα, και όχι μέσω του Ταμβακάκη. Αλλά δεν γίνεται άγαρμπα… Εξ ου και η Αλφα. Που έχει και λιγότερα τοξικά απο τους άλλους σε σχέση με το κεφάλαιό της και βοηθάει όποιον την πάρει. Αλλά πιστεύω ότι αυτό θα ήταν πρώτο βήμα για την εξαγορά της Γιουρομπανκ.

    Η οργανωτική δομή της Αλφα είναι πιο συνητρητική, ενώ τις Γιουρομπανκ είναι βασικά πράσινες σφήγκες.
    ΕΤΕ θα έπαιρνε Αλφα, μετά θα έπαιρνε και Γιουμπανκ, η Πειραιώς θα έκανε τον κλακαδόρο μπας και την σώσουν.

    ΟΛΑ Πασοκομάγαζα, πλην Αλφα.
    ΟΛΑ.
    Μην ξεχνάτε πως φτιάχτηκε η Γιουρομπανκ, και δεν αναφέρομαι στην Εργασίας. ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΗΤΗΣ.
    Και πως φτιάχτηκαν τα αρχικά λεφτά… Αλ Μαμλικ αλ Αραμπίγια αλ Σαουντίγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΑΛΗΤΟ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.


    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !

    Αγρίνιο: Χτες, απογευματινές ώρες , επιχειρηματίας που διατηρούσε μάντρα με οικοδομικά υλικά στο Αγρίνιο έδωσε τέλος στη ζωή του με κυνηγετικό όπλο.
    Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι υπήρχαν οικονομικοί λόγοι που τον οδήγησαν εκεί. Και κυρίως η μη δυνατότητά του να ανταπεξέλθει στις πιέσεις τραπεζών που απειλούσαν για κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο στόχαστρο ακριβά και φθηνότερα αυτοκίνητα

    Κύμα διαρρήξεων σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της Πάτρας εχει καταγραφεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Οι συμμορίτες είναι αλλοδαποί και παρά τις συλλήψεις (αφου με νομο του υπουργειου δικαιοσυνης ουδεποτε φυλακιζονται η απελαυνονται), συνεχίζουν απτόητοι το εκβαρβαριστικό έργο τους,για το οποιο αλλωστε μετεκληθησαν προς εποικηση απο την "ελληνικη" πολιτεια με σκοπό να βρουν ό,τι μπορεί να τους είναι χρήσιμο είτε για προσωπική καταχρηση είτε και για μεταπώληση.

    Οι διαρρήξεις γίγνονται ακόμα και μέρα μεσημέρι, με τους πολίτες να τους κυνηγούν οι ίδιοι και την πολιτικα χειροδεμενη αστυνομία να έχει κάνει συλλήψεις, χωρίς φυσικα να καταφέρει να ανασχέσει το φαινόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χώρα «παιδική χαρά» για τους αλλοδαπούς ληστές η Ελλάδα

    Χώρα «παιδική χαρά» για τους αλλοδαπούς ληστές η Ελλάδα
    Χώρα «παιδική χαρά» για τους αλλοδαπούς ληστές η Ελλάδα
    24-02-2011

    Χώρα περίγελος έχει καταντήσει η Ελλάδα για τους πάσης φύσεως και εθνικότητας ληστές που δρουν ανενόχλητοι σε όλη πρακτικά την επικράτεια. Τη στιγμή που οι ληστείες είναι στην ημερήσια διάταξη, ΕΛΑΣ και ΛΣ αναλώνουν τις προσπάθειές τους στο να συγκρατήσουν τα κύματα των λαθρομεταναστών που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα, «θωρακίζοντας» την Ελλάδα όχι από «έξω προς τα μέσα» αλλά το αντίθετο.

    Η φήμη για την Ελλάδα στο εξωτερικό ως τόπος ανοχής και πλιάτσικου είναι τόσο μεγάλη που μόνο το 2010 πάνω από 1425 γεωργιανοί πέρασαν ανενόχλητοι τα σύνορα για την πραγματοποίηση ληστειών εκ των οποίων ένα μόνο μικρό ποσοστό καταλήγει, όχι στις φυλακές -γιατί εκεί ούτος ή άλλως δεν πάει- αλλά προσωρινά στα κρατητήρια της αστυνομίας. Μόνο σήμερα συνελήφθησαν τρεις γεωργιανοί για πραγματοποίηση ληστειών,

    Πιο συγκεκριμένα, για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση» κατηγορούνται άντρες από τη Γεωργία ηλικίας 32 και 33 ετών αντίστοιχα οι οποίοι λήστευαν σπίτια αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

    Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αλίμου προέκυψε ότι κατά τον τελευταίο δίμηνο, έχουν διαπράξει 26 διαρρήξεις οικιών.

    Συγκεκριμένα:

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=
    view&id=17822&Itemid=85

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κυβέρνηση εκδίδει “δεύτερο εσωτερικό νόμισμα” ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΧΡΗΜΑ.

    Hρθε η ωρα για προταση μομφης ?
    Ή Μάλλον ήρθε η ώρα να τον μπάσουμε στο ελικόπτερο της φυγής…

    Ευτυχώς δεν έχω λεφτά !!
    Αλλά χρειάζεται να επιστρέψω στο δημόσιο 1500 περίπου Ε.
    Μάλλον θα εκδώσω δικά μου ομόλογα για να το κάνω. Δε φαντάζομαι να θέλει μετρητά. Βέβαια δεν ξέρω πότε θα τα ζητήσουν μπορεί ως τότε να χουμε χρεοκοπήσει.
    Μου κάνε εντύπωση σήμερα που άκουσα τη Ντόρα να απαντά στην ερώτηση αν έχουμε αποφύγει τη χρεοκοπία.
    Κι απάντησε όχι !!
    Κι αυτό ενδιαφέρον !!

    Μου ρχεται στο μυαλό το τραγούδι:
    " ποιος το ξέρει, τι μας έγραψε η μοίρα ποιος το ξέρει..κλπ.."

    Αλλά γράφει η μοίρα....
    ή η ΜΑΛΑΚΙΑ που δέρνει τους Έλληνες
    και ψηφίσαν αυτό το
    ΥπερΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ;

    Από επιτυχία σε επιτυχία....... Εκείνος ο Καντάφι που θα επένδυε στην Ελλάδα, ομόλγα Λιβύης θα μας προσέφερε ΗΛΙΘΙΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποιος να αρχίζει σιγά-σιγά να γράφει το Ελληνικό
    don't cry for me Argentina.

    Διότι προς τα εκεί οδεύουμε.
    Ολοταχώς για καταστάσεις Αργεντινής επί εποχής ΔΝΤ ετοιμαζόμαστε να γίνουμε !
    Το καλό θα είναι βέβαια να ξυπνήσουμε πριν φτάσουμε εκεί!!!

    Καλό είναι να ενημερωθούμε για το τι πέρασε αυτή η χώρα εξαιτίας του Στρος Καν και των εμπνεύσεων του IMF !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οποίος δικηγόρος έχει τα αρχιδια,ας βγει να μιλησει για τα κυκλώματα ελληνοποίηση,πόσα κονομανε οι προδότες των δικηγορικών γραφείων οι υπαλληλοι των δημων και πόσο χρεώνεται η χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι τόσο άχρηστοι που ούτε ένα επικοινωνιακό σόου δεν μπόρεσαν να σκηνοθετήσουν. Μιλάμε για ξεφτίλα μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου