Οταν οι (νεοφιλελεύθεροι) νικητές (ξανα)γράφουν την Ιστορία.

49
 Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος

Βγήκαν από το Σκαι και μας πληροφόρησαν ότι η έννοια του «έθνους» είναι ένα «κατασκεύασμα».
Απ την άλλη δεν πάει πολύς καιρός που στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κατατέθηκε ψήφισμα που καταδικάζει τις θεωρίες της «ταξικής πάλης» και την έννοια της «τάξης» ως ανυπόστατα  (μαρξιστικά) «κατασκευάσματα» που διακινούν το μίσος.
Ο νεοφιλελευθερισμός προπαγανδίζει  το δικό του «κατασκεύασμα»: το ανταγωνιστικό άτομο που «μονό» του και  έξω από κάθε συλλογικότητα παλεύει για το κέρδος του(στο πάτο, γιατί στη κορυφή μια χαρά στήνονται τα «καρτέλ» και οι «συγχωνεύσεις»).
Τι σημασία έχουν όλα αυτά τα «κατασκευάσματα»; Μα καθορίζουν παράλληλα και την έννοια της ιδιοκτησίας.
Στο ερώτημα σε ποιον ανήκει αυτός ο κόσμος καθένα απ τα τρία «κατασκευάσματα» δίνει και μια διαφορετική απάντηση.
Ο 19 αιώνας των εθνικών επαναστάσεων τον έδωσε  στα έθνη.
Ο 20 αιώνας των κομμουνιστικών........ κινημάτων (προσπάθησε να τον δώσει) στη τάξη των εργαζομένων που παράγει τον πλούτο μιας και ο "πλούτος αποτελεί προϊόν εργασίας".
Κι ο 21ος  με τον νικητή νεοφιλελευθερισμό θριαμβολογεί: στο άτομο που μπορεί να τον αγοράσει.
Ως εκτουτού έχουμε ξαναπεί ότι το Μνημόνιο δεν είναι ένας πρόσκαιρος κουμπαράς αποταμίευσης αλλά μια βίαιη ανατροπή του μοντέλου του κοινωνικού κράτους που επιδιώκει να επιβάλλει μια άλλη, την νεοφιλελεύθερη αντίληψη περί ιδιοκτησίας του κόσμου.
Από δω και στο εξής μπορούμε να έχουμε ( σε γη, νερό, αέρα ,επικοινωνία, ενέργεια, παιδεία, υγεία κλπ) μονό ότι μπορούμε να «αγοράσουμε».
Καμία επίκληση «εθνικών» ή «ταξικών» δικαιωμάτων δεν αναγνωρίζεται.
Εξ ου και βλέπουμε εταιρείες να αγοράζουν πλέον  τα δικαιώματα επί δημοσίων αγαθών και να τα μόνο- και μέτα-πωλούν.
Εταιρείες αγοράζουν τους δρόμους και το δικαίωμα της επικοινωνίας, εταιρείες αγοράζουν δικαιώματα νερού ζητώντας την απαγόρευση συλλογής της βροχής ως προσβολή της ιδιοκτησίας τους, εταιρείες όπως η Μονσάντο αγοράζουν δικαιώματα επί των σπόρων και τη βιοποικιλότητα επιδιώκοντας την απαγόρευση αποθήκευσης σπόρων από τους αγρότες.
Στο κόσμο της αγοράς και της νέο-φεουδαρχίας όλα έχουν «τιμή» και αποκλειστικό  ιδιοκτήτη και καμία εθνική ή ταξική συλλογική ιδιοκτησία δεν νομιμοποιείται( κι η παραλογια των φορων της παλιας φεουδαρχιας ωχρια μπρος στους "τιτλους ιδιοκτησιας" που προσπαθουν να κατοχυρώσουν οι νεο-φεουδαρχες)
Γιατί τα λέω όλα αυτά…Γιατί η αντίληψη ότι η έννοια σήμερα του έθνους αποδομείται από την  Αριστερά είναι παντελώς λανθασμένη.
Η Αριστερά ακόμη κι όταν απομείωνει το «έθνος» (μεσα από διεθνιστικα συνθηματα τύπου «προλεταριοι ολου του κοσμου ενωθειτε» κλπ) εξακολουθεί να υπερασπίζεται την  έννοια της συλλογικής και δημόσιας ιδιοκτησίας μέσα από την έννοια της «τάξης» στην οποία εντάσσει το άτομο προς κατοχύρωση των δικαιωμάτων του. 
Όλοι αυτοί που σήμερα ως «Αριστεροί», «σοσιαλιστές», «σοσιαλδημοκράτες» «αναθεωρητές», «προοδευτικοί», «εκσυγχρονιστες» ή ότι άλλο μιλάνε για τα «ιστορικά κατασκευάσματα» του έθνους ή της τάξης ερμηνεύοντας τις επαναστάσεις ως προϊόντα «συσσωρευμένης κοινωνικής δυσαρέσκειας αθροισμάτων ατόμων» κι όχι στοχευόμενης δράσης συλλογικοτήτων  είναι απλά νεοφιλελεύθεροι που δεν τολμούν ή δεν τους συμφέρει να το παραδεχτούν (κι όχι βεβαια «αμεροληπτοι» και «αποιδεολογικοποιημένοι» επιστημονες, αλλά οπαδοι της νεοφιλελεύθερης αντίληψης περι Ιστοριας).
Εξ ου και το συμπέρασμα του Σκάι ότι η ελληνική επανάσταση ήταν προϊόν «συγκυριακής  κοινωνικής δυσαρέσκειας» (λογω κεφαλικού φόρου κλπ – ούτε Έλληνες εναντίον Τούρκων, ούτε φτωχοί εναντίον πλούσιων).
Εξ ου και η σύγχυση είτε   ακούς  «σοσιαλιστές» τύπου ΓΑΠ  και Πάγκαλου είτε  ακούς τη Ντόρα   ένα και το αυτό.
Εξ ου και οι βολές προς κάθε έννοια  ή θεσμό εκφράζει ή υπονοεί κάποιου είδους «συλλογική ιδιοκτησία»: εθνική κυριαρχία (επί της χωράς), δημόσιο αγαθό, συνδικαλισμό-απεργία (επί των μέσων παράγωγης), δικαιώματα κλπ
Γιατί τελικά οι έννοιες του «έθνους» και της «τάξης» με όλες τις κατά περιόδους αντιθέσεις, τις ακρότητες και παρά τους πόταμους αίματος που τις χωρίζουν υπερασπίζονται μια έννοια υπέρτερη, εκείνη: της συλλογικής ιδιοκτησίας επί του κόσμου!
Που δεν πωλείται και δεν αγοράζεται!- Νικολόπουλος Βασίλης

Δημοσίευση σχολίου

49Σχόλια
  1. Για λίγα αργύρια ειναι ετοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα , πουλημένα καθάρματα που δυστυχώς καθόλη την Ελληνική ιστορία εμφανίζονται , πλουτίζουν και εξαφανίζονται , ειναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H ιστορία είναι γνωστή. Είμαστε απόγονοι των αρχαίων ελλήνων κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι ακόμα και η γραμμική γραφή, η πιό παλιά, είναι καθαρά ελληνικά. Αποδείχθηκε επίσης ότι τελικά ΔΕΝ ΠΉΡΑΜΕ ΤΑ ΓΡΆΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΈΝΑ ΦΟΊΝΙΚΑ, ΑΦΟΎ Η ΓΡΑΜΜΙΚΉ ΕΊΝΑΙ ΠΙΌ ΠΑΛΙΆ ΑΠΌ ΑΥΤΟΎς.

    Επίσης, από τον Όμηρο κιόλας οι έλληνες είμαστε ΕΝΑ έθνοε, κι ομοίως κι ο μεγαλέξανδρος έλεγε ότι έννωσε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ εναντίον των βαρβάρων περσών. Μην ξεχνάμε και το ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ. "ΕΛΛΗΝ" λοιπόν... είμαι εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια! Και δεν εγεννήθην ξαφνικά το 1821!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ...

    (μήπως σας πειράζει ; )
    Nα ζητήσω άδεια απο τον Μπαξεβάνη το Τσατσόπουλο του πασοκ !

    «Το Κρυφό Σχολειό»
    Από factorx στις 06/02/2011

    Του Κώστα Ροδινού

    Παρακολούθησα τη σειρά του ΣΚΑΙ για το 1821. Και εξοργίστηκα με την χοντροκομμένη προσπάθεια των συντελεστών της να μας πείσουν ό,τι τάχαμου βλέπουν την ιστορία αντικειμενικά, ενώ τη παραμορφώνουν. Θα μείνω μόνο στην αγωνιώδη προσπάθειά του κ. Τατσόπουλου να καταρρίψει τους «εθνικούς μύθους» με τους οποίους μεγαλώσαμε. Ενας τέτοιος μύθος είναι το «κρυφό σχολειό».

    «Δεν υπήρχε κρυφό σχολειό», απεφάνθη ο ….ειδικός! Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ανεκτική.

    Θα μου επιτρέψει μια μικρή ιστορία. Φοιτητής, πήγα με κάτι φίλους στο Nashville του Τennessee, για να δούμε το «Παρθενώνα», που κοσμεί την «Αθήνα του Νότου» και κτίστηκε το 1897 για να τιμηθεί η εκατοστή επέτειος από την ίδρυση της πόλης.

    Μετά την περιήγηση, καθίσαμε για φαγητό σε μια Dinner. Παραγγείλαμε κάτι triple-deck cheeseburger και χαζολογούσαμε στα ελληνικά, όταν η …Μενεγάκη που μας σερβίρισε έκανε τη διαπίστωση. «You are not speaking English! And what language is this?” ρώτησε όλο νάζι.

    «Greek», βιαστήκαμε να απαντήσουμε όλοι μαζί. «Oh really! Our chef is from …Greek!”

    Σε λίγο εμφανίστηκε ένας θεόρατος τύπος με κάτασπρα μαλλιά μέχρι τους ώμους και ένα τεράστιο μουστάκι.

    «Εσείς μωρέ κοπέλια είστε από την πατρίδα, μου λέει η κουζουλή;»

    Μείναμε με τα burger στα χέρια.

    “Take the μαλακίες, μωρή. They πατρίδα. I cook real food!»

    Εσπρωξε τα πιάτα από το τραπέζι και η σερβιτόρα τα μάζεψε αγχωμένη. Μας οδήγησε σε μια άκρη του εστιατορίου, σ’ έναν κλειστό χώρο. Τέσσερα άτομα καθίσαμε σε μια τεράστια ροτόντα που χωρούσε 15! Δυο ζευγάρια από τα διπλανά τραπέζια τα έβγαλε έξω, σχεδόν με το ζόρι, και τη δικαιολογία ότι είχε «VIP guests». Μας έριξαν μια ματιά όλο φθόνο. Μόνο για VIP δεν μοιάζαμε!

    «Για μπακούρια σας κόβω; Φοιτητές; Θα έχετε καιρό να φάτε πράμα. Τι τραβάει η ψυχή σας;» Αλληλοκοιταχθήκαμε, χωρίς να μιλήσει κανένας.

    «Κρίνετε μωρέ, τι θέλετε; Εγώ κάνω κουμάντο εδώ και δε βλέπω πατριώτες κάθε μέρα!»

    «Γιουβαρλάκια», είπα εγώ, «παστίτσιο», ένας άλλος, «στιφάδο», μουρμούρισε ο τρίτος.

    «Ο.Κ. Θα σας στείλω κάτι μεζέδες για αρχή και θα δώ τι μπορώ να κάνω, που κοντεύετε να ρέψετε από την πείνα!». Χάθηκε στη κουζίνα.

    Σε λίγο ήρθε η ξανθιά σερβιτόρα μαζί με τρείς βοηθούς και γέμισαν το τραπέζι με πιατάκια, πιάτα και πιατέλες! Εφταναν για ένα …λόχο!
    Μετά από μισή ώρα περίπου, εμφανίστηκε ο Σήφης με μια τεράστια μπουκάλα ρακί στο ένα χέρι και μια κρητική λύρα στο άλλο.

    Αρχίσαμε τις ρακές και τα ριζίτικα! Όταν ήρθε στο κέφι αυτοσχεδίαζε και ματινάδες! Γράφεις βιβλίο ολόκληρο με την ιστορία του! Και ήξερε τον «Ερωτόκριτο» απ’ έξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nα διευκρυνισω οτι αυτοί που ξεπουλούν τα πάντα για να κονομήσουν ανήκουν (κατά περίεργο τρόπο!) στα κόμματα του λεγομένου πολιτικού κέντρου, τα οποία τρέχετα σαν μαγεμένοι κάθε φορά να τα ψηφίσετε και να τα βγάζετε κυβερνήσεις και αξιωματικές αντιπολιτεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατά τις πέντε το απόγευμα, λες και τον κτύπησε κεραυνός, αφήνει τη λύρα, σηκώνεται, σουλουπώνεται. «Θα λείψω για καμιά ώρα. Μη το κουνήστε ρούπι. Θα γυρίσω» Και εξαφανίστηκε.

    Ρώτησα τη σερβιτόρα. Ηταν διστακτική, αλλά με τα πολλά την έπεισα.

    Με οδήγησε, αθόρυβα, στο υπόγειο. Εμεινα άφωνος. Σε ένα μικρό χώρο είχε τέσσερα θρανία. Στον ένα τοίχο κρεμόταν ένας μαυροπίνακα, όπου ήταν γραμμένες με λευκή κιμωλία μερικές ελληνικές λέξεις και κάποιες σύντομες προτάσεις. Το τμήμα αποτελούσαν 5 μαθητές, όλοι μαύροι.

    Τους μάθαινε ελληνικά!

    Δεν ήθελα να διακόψουμε τέτοια ιερή στιγμή και απομακρυνθήκαμε προσεκτικά, για να μη μας πάρει είδηση. Μια ηλικιωμένη σερβιτόρα μου αποκάλυψε ότι κάνει αυτή τη δουλειά πέντε-έξη χρόνια τώρα.

    «Και πώς έπεισε τα παιδιά να μάθουν ελληνικά;»

    Γέλασε. «Είναι πολύ απλό. Τους αφήνει να φάνε ότι θέλουν και τους δίνει και από μια μερίδα για το σπίτι! For a poor family that some kind of a deal!”

    Όταν τελείωσε το μάθημα, ήρθε με τις παραγγελίες, αλλά στο μεταξύ είχαμε φάει του σκασμού και έτσι τις συσκεύασε για το ταξίδι της επιστροφής στη Νέα Υόρκη. Καθώς τον αποχαιρετούσαμε, με κράτησε παράμερα. «Σας πήρα με το μάτι μου που κατεβήκατε. Ντράπηκα να σας το πώ καθότι εσείς είστε γραμματιζούμενοι, ενώ εγώ μόλις και με το ζόρι έμαθα κάτι κολλυβογράμματα σ’ ένα νυχτερινό….»

    «Και τι μαθαίνετε στα παιδάκια;»

    «Δεν υπάρχει άνθρωπος να μιλήσω ελληνικά! Φοβήθηκα ότι θα τα ξεχάσω! Ετσι μάζεψα τα παιδάκια, μου έστειλαν από την πατρίδα κάτι παλιά αναγνωστικά και ένα βιβλίο ιστορίας. Και μαθαίνουμε μαζι! Εδώ έχουν τον Παρθενώνα και ξέρουν για την Ελλάδα! Προσπαθώ να τους μάθω και πεντοζάλη, αλλά δεν τόχω ακόμα! Αλλά που θα πάει!»

    Ο Σήφης, ούτε πτυχία απένειμε, ούτε βαθμούς έδινε, ούτε τάξεις είχε, ούτε πρόγραμμα! Εφτιαξε ένα «κρυφό σχολειό», στο υπόγειο του εστιατορίου που δούλευε ως σέφ!

    Δεν ήθελε να ξεχάσει την προγονική του γλώσσα. Το θεωρούσε υποχρέωση «να μη χαθεί η λαλιά μας» για αυτό και τη μάθαινε στα παιδάκια.

    Α, και η Αμερική είναι απολύτως ανεκτή στην εκπαίδευση! Ο καθένας, μπορεί να διδάξει ότι θέλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...για αυτο και ο ξευτιλισμενος προδοτης gap φροντισε στα γρηγορα να αφαιτεσει τη λεξη Εθνικη - Εθνικο απο ολα τα υπουργεια.

    Να ρε γιατι ψηφιζω Παπαρηγα, αν και δε γουσταρω καθολου αυτον τον ερωτα για τους λαθρο.
    Γιατι το ΚΚΕ με το οποιο σε πολλα διαφωνω ειναι το ΜΟΝΟ κομμα που καθεται σαν κακο σπυρι στον κωλο του καθε σοσιαλησταρχου gap, καθε κοπροσκυλου νεοταξιτη σιωνιστη που νομιζει οτι εχει το πανω χερι.

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. “ένα μονάχα θα σας πω δεν έχω άλλο κανένα, μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του εικοσιένα”.


    Ας μείνουμε στο πνεύμα της ρήσης του αθάνατου Καραισκάκη:
    “όσο είμαι ζωντανός θα σας ΓΑΜΗΣΩ.
    Αν πεθάνω, θα μου κλάσετε τον ΠΟΥΤΣΟ”.

    Είναι γερό το DNA του Έλληνα δεν μεταλλάσεται ότι και να κάνουν.

    Μόνο που μπαίνει σε λειτουργία όταν φανεί ο κίνδυνος…
    Όταν νοιώθουμε ότι κινδυνεύουμε τότε με μιάς ξυπνάμε και τα φέρνουμε όλα τούμπα.

    Έτσι θα γίνει και τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βασιλη Νικολοπουλε πολλα συγχαρητηρια για το αρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ,

    ο καπιταλισμός πεθαίνει συνεχεια και o ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ περιμένει στο Μαυσωλείο να του πουλήσουν οι καπιταλιστές το σχοινί για να τους κρεμάσει. αλλα το κακό σκυλί ψόφο δεν έχει, αυτήν την φορα με την βοήθεια των μουσουλμάνων που πας αδειάζουν οι τούρκοι ίσως καταφέρουμε αυτό που δεν κατάφερε το ΚΚΕ με τους συμμορίτες του, τους Σλαβομακεδόνες και τους Τσάμηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λογια του ΕΘΝΙΚΟΥ μας Ηρωα Γεωργιου Καραισκακη το ακους σκατοεβραιε τσογλανε διεθνιστη jeffrey, του ΕΘΝΙΚΟΥ μας ειπα!

    "αν γίνω καλά θα τον χαλάσω εγώ αυτόν που με βάρεσε εάν ψοφήσω κλάστε μου το μπούτσο"

    «Έλα, σκατότουρκε... έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν' ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας.
    Τι θαρεύσετε κερατάδες...
    Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε "από ημάς" συνθήκην με "έναν" κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!»

    «Γενναιότατε αδελφέ καπετάν Νικόλα, ...είδα όσα με γράφεις. Έχει και τουμπλέκια [τουρκικά όργανα του ιππικού] ο πούτζος μου, έχει και τρουμπέτες [ελληνικά όργανα]. Όποια θέλω από τα δυο θα μεταχειρισθώ...»

    «Έλα, σκατότουρκε... έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους, έλα ν' ακούσεις τα κερατά σας, γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσατε κερατάδες... Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε από ημάς συνθήκην με έναν κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!»

    «Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω
    κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον
    κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω
    κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ....ΕΔΩ
    ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ...ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ

    ''Πόλεμος'' στα Εξάρχεια.
    Επεισόδια μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία Εξαρχείων όταν πάνω από εκατό άτομα ταμπουρώθηκαν και στη συνέχεια συνεπλάκησαν με διμοιρίες των ΜΑΤ.
    Οι άγνωστοι πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο, έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων στις οδούς Ζαΐμη και Στουρνάρη, ενώ λίγο αργότερα εκτόξευσαν πέτρες εναντίον πυροσβεστικού οχήματος.
    Δυνάμεις της Αστυνομίας παρέμειναν μέχρι το πρωί στην οδό Στουρνάρη, στο ύψος του Πολυτεχνείου και προσπάθησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους, ρίχνοντας δακρυγόνα.

    ΟΥΤΕ ΚΑΝ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΖΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλοναζι κοπροσκυλο χρυσαυγιτη, κλασε μας τον "μπουτσο" πρωινιατικα, κατα Γ. Καραισκαη.
    Κλασε μας και τ'αρχιδια αν θελεις, δεν εχουμε προβλημα, για τι εμεις οι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ γαμαμε πολλα καθικια χρυσαυγιτοπουλα καθημαρινως.
    Σαλτα και γαμησου λοιπον και εχε υπ' οψη σου οτι οκομμουνισμος θα επικρατησει και δεν ειστε εσεις αυτοι, μια χουφτα απογονοι δοσιλογων ταγματασφαλητων που θα μας εμοδισετε.
    Ο γιωργακης και τα νεοταξιτικα αφεντικα του ειναι ο εχθρος μας, εσεις δεν ειστε ουτε μια τριχα απ' τ' αρχιδια μας, λεχριτη καραφλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΑΓΩΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ.

    ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ.

    εεεε...αφήστε τις πολυτέλέειες για αργότερα.... Εδώ μας βάλαν ΚΗΔΕΙΟΣΗΜΟ
    για 30 χρονια...και πάει και παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΟΥΙΖ:

    Ποιος εφοπΛΗΣΤΗΣ εκανε για χρονια λαθρεμποριο πετρελαιου και ειναι εξω ελευθερος ενω θα επρεπε να ειναι στην ψειρου ισοβια;

    Ο ευρων κερδιζει ερωτικη συνευρεση με την κ. Θαλεια Δραγωνα ΜΟΝΟ με οθωμανικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΕ ΛΕΝΕ .ΑΛΑ ΦΟΥ ΖΟΥ.
    ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΩ ΑΠΟ ΤΟ 1821..ΡΙΖΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 11:57 π.μ.
    Φιλαρακι μου, εγω ως κομμουνιστης ειμαι παντα εναντια στον καριολη γιωργακη παπανδρεου και τα αφεντικα του ως ωφειλω, κανετε και οι υπολοιποι το ιδιο καθενας απο το μετεριζι του.
    Αυτο το κοπροσκυλο ο πασοκοχρυσαυγουλας ομως υποστηριζει το πασοκ τη μερκελ τη γερμανια τους αμερικανους και τη μερκελ, εδεν θελει γαμησι να λειανθει λιγο η κωλοτρυπιδα του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...κι οσο για το οτι το κομμα σας η χρυση αυγη ελαβε 100.000 ψηφος πενταρα δε δινω! Τη βουλη μονο με το μακαρονι θα τη δειτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η κάθε αδερφάρα προσβάλλοντας την ιστορία και την θρησκεία των Ελλήνων προσπαθεί να βγεί απο την αφάνεια της ανωμαλίας του και να γίνει πρόσωπο της επικαιρότητας , ουτε για φτύσιμο δεν ειναι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
    ___________________________
    Ο Εφραίμ εξομολόγησε τον Πούτιν!

    Ταξίδι – αστραπή στη Ρωσία με έξοδα του ρωσικού κράτους έκανε ο Εφραίμ για να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου συναντήθηκε με τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας πριν από ένα μήνα, αφού μετέβη στη χώρα με αεροσκάφος που μίσθωσε η ρωσική κυβέρνηση.

    Ο ίδιος ο Εφραίμ είπε πρόσφατα ότι ταξίδεψε στη Μόσχα για να μεταφέρει τα λείψανα του Αγίου Μαξίμου, ωστόσο, σύμφωνα με τη Real ο Εφραίμ εξομολόγησε κι όλας τον Ρώσο πρόεδρο.

    Η σχέση των δύο μετρά τρία χρόνια, από όταν ο ρώσος πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Βατοπέδι.
    Από τότε όποτε ο Εφραίμ πηγαίνει στη Μόσχα – έχει καλές σχέσεις με τον πατριάρχη της Μόσχας Κύριλλο – συναντάται και με τον Πούτιν.
    ____________________________________

    ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΑΝ ΕΙΔΗΣΗ.
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΥΠΕΥ Ή ΚΑΤΑ
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΜΕΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΜΗ ΜΠΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ; ΚΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ;
    ΕΔΩ ΜΠΗΚΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ 6 Φεβρουαρίου 2011 11:52 π.μ.

    Μπρρρρρρρρρρρρρρρ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κομμουνιστάκια
    Μαζί σας σπάμε πλάκα.

    Χαιρετισμούς και... φιλάκια στην θεία Αλέκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 6 Φεβρουαρίου 2011 12:08 μ.μ.

    Ειναι για κάτι αλλο πρακτικό και πρός παραδειγματισμό των ομοίων του.

    Καπουλι απο δυναμίτη βαθειά χωμένο μέσα του, συνδεδεμένο με αναμένο βραδύκαυστο φυτίλι, και ενα ποτήρι νέφτι επάνω στον ανοιγμένο ... ορθόν του, και αμόλυμα να τρέχει μεχρι να τιναχτει κάπου εκεί στην πλατεία Συντάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 12:10 μ.μ.
    Ο Πουτιν καλως η κακως ειναι το αντιπαλο δεος στη λαιλαπα του νεοταξιτικου σιωνισμου και των κατα τοπους ανδρεικελων του.
    Καλο λοιπον ειναι να εχουμε καλες σχεσεις μαζι του εστω και σε επιπεδο θρησκειας.
    Γιατι σε αλλο επιπεδο ο τρισαθλιος και ελεεινος προδοτης ΓΑΠ φροντισε να κοπει καθε σχεση με τη Ρωσια, υποακουοντας στις διαταγες των αφεντικων του βεβαια...
    Μην ξεχνας οτι ο Καραμανλης για αυτες τις σχεσεις που εχτιζε ανετραπη απο το σιωνιστικο συτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καραγκιοζάκο 11:52 π.μ., ο ελληνικός λαός και οι λαοί που βίωσαν την κτηνωδία του υπαρκτού σοσιαλισμού θα σας στέκονται πάντα εμπόδιο.
    τα πατημένα σκατά που ονομάζονται κομμουνισμός μονο απέχθεια προκαλούν και όσο για τους δοσίλογους ταγματασφαλίτες οι συμμορίτες του ΚΚΕ δοσίλογοι του αρχηγού της προοδευτικής ανθρωπότητας στο τι ήταν καλύτεροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 12:21 μ.μ.
    Προς το παρον βγαλε την ψωλη που εχεις στο στομα σου γιατι οταν τρωνε δε μιλανε παλιοπουστα.
    Κατα δευτερον.. μου εδωσες ωραια ιδεα.
    Φανατασου τον γαπ, τον παγκωλο, τον παπακη, τη διαμαντω κλπ δεμενοι στη σειρα πανω σε βασειες οως αυτες που εκτοξευονται οι ρουκετες.
    Λοιπον, ειναι βραδυ Αναστασης, ολοι αυτοι εχουν απο μια μεγαλη ρουκετα στον κωλο τους, αναλογης προωθητικης δυναμης με τα κιλα του καθενος, και ΕΓΩ με το που χτυπουν οι καμπανες αρχιζω και πυροδοτω μια μια με τη σειρα τις πασοκορουκετες που εκτοξευονται ψηλα και σκανε στον αερα σκορπωντας κρεας, αιμα, σκατα παντου.

    Σου αρεσει;
    Στ' αρχιδια μου αν δεν σου αρεσει γιδι τριφασικο γιατι αυτο θα ειναι το ΤΕΛΟΣ σας συφιλιασμενα μουνοπανα του πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 12:26 μ.μ.
    Εσυ απλα βαλε τη σβαστικα βαθεια στον πατο σου και μετα ελα κανε μου μια πιπα απο εκεινες τις ρουφηχτες που μονο οι ναζι ξερουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. οι μουσουλμάνοι, τα ταξικά σας αδέρφια δεν σας γαμάνε πιά; προτιμάνε πουτάνες από τις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αν δεν καταλαβαίνουν και οι κομμουνιστές, μανούλες σε αυτά , οτι η Δραγώνα , η Διαμαντοπούλου , η Μητσοτάκη ,ο Ραγγλούσης , η Νταλάρα , η Τζακρή ο Τσατσόπουλος , ο Μπαξεβάνης κοκ ενεργουν βάσει σχεδίου τότε τι καταλαβαίνουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ρε σεις που θα βρω κανα βιντεακι απο τη συνεντευξη που εδινε προχτες ο σχιζιφρενης εκ κληρονομικης μαλαφραντζας γιωργακης παπανδρεου;

    Θελω να γραψω ακριβως τις ασυναρτησιες που ελεγε, που απο οτι αποφανθηκε και η επιστημη δεν ειναι απο αγνοια της Ελληνικης γλωσσας, αλλα απο τρελα, κοινως παο λασκαρισμενη απο γενησιμιου λασκαρισμενη βιδα!

    Κοιτα μαλακα πασοκε τι μας φορτωσες στην πλατη για να βολευτεις και απλα συλλογισου το μεγεθος της πουτσας που θα φας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο παππούς μου τραυματίστηκε στο Εσκή Σεχίρ.
    Επέστρεψε στον Εβρο περπατώντας.
    Μέχρι που πέθανε, μας έλεγε ιστορίες για την “Κοκκινη Μηλιά” και οτι ο έλληνας με τον τούρκο δεν γίνονται φίλοι γιατί “αυτοί μένουν στα σπίτια των παππούδων μας”.
    Ο παππούς μου ήταν πατριώτης.
    Σήμερα, ο κ. Τατσόπουλος, θα τον χαρακτήριζε επικίνδυνο εθνικιστή.
    .................... !!!!!!!!!!!!!!

    Αυτή η πατρίδα, σε μεγάλο βαθό, σώθηκε από κάτι….αγράμματους !

    Στη συνέχεα ανέλαβαν να την διοικήσουν οι …εγγράμματοι και οι Εθνικοί Μπομπολαιο Εργολάβοι.

    Τα είδαμε τα χαϊριά τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 12:44 μ.μ.
    Με εκπλησεις!!!!
    Δεν γνωριζεις οτι τα ταξικα μας αδελφια λαθρο μουσλιμ γαμανε μονο κουνηστους χρυσαυγιτες, και οτι το μισος σας εναντιον τους εναι γιατι σας παρατανε και γαμανε και ΠΑΣΟΚΟΥΣ;
    Εσεις ειστε μανουλες σε τετοια γαμησια, γιατι το κρυβετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ωχχχχχχ, πονεσε....
    Αυτο λεγεται διποντο με ταπα προς δυο κατευθυνσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΚΟΥΙΖ ΝΟ 2:

    Ποιος "προοδευτικος" "συγγραφεας" πασοκικων προτιμησεων, τα εχει εδω και διομιση χρονια με αλβανο αρσιβαριστα;

    Ο ευρων κερδιζει ερωτικο ξεσκισμα κωλοτρυπιδας του 12:21 μ.μ. με τετραπλη
    προφυλαξη και γυαλοχαρτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τσατσόπουλε επρεπε να ζείς στην Τουρκία και να εθιγες αντίστοιχα πχ τον Κεμάλ νομίζεις οτι σήμερα θα ζούσες ; θρασύτατα πουστράκια που χαίρεστε μέσα στην αναμπουμπούλα και εκμεταλεύεστε την ανοχή ολων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ένας κοντός, αλλά μεγάλος μιζαμένος απο το ξεπούλημα στο ΔΝΤ.

    Τόσο που δεν νρέπεται και να αγοράει Βιλλάρα στην Πολιτεία.. αυτόν τον καιρό, ΥΠΕΡ λουξ.
    Ενώ είναι ενάμιση χρόνο Υπουργός.

    Παλιαότερα η Ολλανδέζα σύζυγος παραπονιόταν ότι ζορίζονται οικονομικά που στέλνουν τα παιδιά στο Ιδιωτικό !!!

    Ονόμα δεν λέω.
    Είναι σαν να κλέβω εκκλησάκι αφύλακτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χρυσαυγίτης σεν ειμαι αλλά πρέπει να ειστε πολύ ανόητοι για να μην καταλαβαίνετε οτι στην επόμενη βουλή οι Χρυσαυγίτες θα ειναι μέσα ( οχι εξω) , κάντε μια βόλτα κατά τα γκέτο μεριά και ρωτείστε τις πολιτικές προτιμήσεις των πολιτών , θα πάθετε την πλάκα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΟ (ελληνικο) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΘΗΤΕΥΣΑΝ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΦΥΣΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΩ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΜΑΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ...ΕΞΩ

    ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΑ.

    ΑΝΤΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΝΤΑ.>>>>>>>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το θεωρημα περι ανεκτικης Οθωμανικης αυτοκρατοριας, το ξεκινησε, εδω και καμμια σαραντα χρονια επι χουντας ο Κιτσικης, και οι πηγες του ηταν το Υπουργειο Εξωτερικων , που του ειχαν παραχωρησει το αρχειο.
    Επισης και για πρωτη φορα στα χρονικα και το αρχειο του υπουργειου Εξωτερικων της Τουρκιας.

    Αυτο το βιβλιο στην δεκαετια του 80 και μετα εγινε ευαγγελιο, για τεχνοκρατες Ελληνες υπαλληλους της ΕΟΚ, τοτε και για ετοιμους ιθαγενεις που ειχαν ηδη προφανως προσχωρησει στην ιδεα της ομοσπονδιοποιησης της χωρας μας με την γειτονα.

    Πολλα ιδρυματα κυριως γερμανικα, που δραστηριοποιουνταν στην χωρα, ας πουμε αντιστοιχα του Σορος, χρηματοδοτουσαν τους οπαδους της ιδεας αυτης.
    Οι γαλλοι σοσιαλιστες μεσα στην θολουρα που ειχαν και εχουν ηταν απο μεγαλυτερους υπερασπιστες του δογματος της ειρηνικης συνυπαρξης.

    Εχοντας και τις θεωριες του Κισσινγκερ, αλλο ευαγγελιο, οι δικοι μας συνεργατες της εξωτερικης πολιτικης της Τουρκιας, γιατι φαι δεν ειχαν οι τουρκοι αλλα λεφτα για προπαγανδα παντα, γιαυτο τους αποκαλω συνεργατες, περασαν αυτες τις ιδεες σε μεγαλο μερος των εκσυγχρονιστων των δυο κομματων του ΠΑΣΟΚ και της ευρυτερης θολης αριστερας.

    Απο εκει και περα με συνεχιζομενες χρηματοδοτησεις κατοπιν εντολων Αμερικανων, Σορος, τουρκων αυτη η θεωρια για το ποσο καλα περναγαμε επι αυτοκρατοριας, και καναμε Επανασταση γιατι ειμασταν αφρονες και ανοητοι...!!!

    Επι υπουργειας ΓΑΠ στο Εξωτερικων πια , οι σκοτεινες και διατρητες ΜΚΟ, ηταν στο απωγειο τους, και συνεχιστηκε επι Ντορας, οπου και αυτη συμπεριφεροταν ως μελος ΜΚΟ.
    Κιτσικης λοιπον ο αρξας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δείτε οπόσο κοστίζει η "υπερπαραγωγή" του Σκά , ποιοί την χρηματοδοτούν , πως επιλέχθηκε η ομάδα και θα καταλάβετε πως εχουμε Δραγωνοποιηθεί σε αυτήν την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 12:37

    μου έκανε μία τέτοια πίπα ο πατέρας σου, τι να σου πω.... έχυσα ένα βυτίο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ

    ΝΕΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ..ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΑΙΣΧΡΟΛΟΓΟΙ

    ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ

    ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ 6 Φεβρουαρίου 2011 12:35 μ.μ.

    Καννένα πρόβλημα με δαύτους για μένα.
    Στο ανάθεμα.

    Εσύ και μαζί με το συνάφι σου δηλαδή ........... Η κάθε αδερφάρα προσβάλλοντας την ιστορία και την θρησκεία των Ελλήνων προσπαθεί να βγεί απο την αφάνεια της ανωμαλίας του και να γίνει πρόσωπο της επικαιρότητας , ουτε για φτύσιμο δεν ειναι ............ ,
    εγώ πρόσθεσα κάτι επιπλέον τι τους αξίζει συγκεκριμένο.

    Σε ενόχλησε φαίνεται.

    Σου αρεσει;
    Στ' αρχιδια μου αν δεν σου αρεσει γιδι τριφασικο γιατι αυτο θα ειναι το ΤΕΛΟΣ σας συφιλιασμενα μουνοπανα ΑΓΡΙΟΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανάμεσα στις ηγετικές μορφές που ανέδειξε ο εθνικός αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία του 1821 ξεχωρίζει αυτή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Το όνομα του αγνού αυτού πολεμιστή πέρασε στο πάνθεον των αθανάτων της Ιστορίας μας όχι μόνο εξαιτίας της ηρωικής του συνεισφοράς στον ένοπλο ξεσηκωμό εναντίον των Τούρκων, αλλά και για την γενικότερη παρουσία του στα μετεπαναστατικά χρόνια, όταν το νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος επιχειρούσε τα πρώτα του άρρυθμα βήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. "Η Βρετανία", είπε ο Κάμερον....
    ........ και Προειδοποίησε τις μουσουλμανικές οργανώσεις να ευθυγραμμιστούν με τις ευρωπαϊκές αξίες και να ενσωματωθούν πλήρως στην κοινωνία που τους φιλοξενεί. Σε άλλη περίπτωση θα υπάρξουν κυρώσεις....!!!!
    ΩΧ...ΩΧ....ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΩΡΑ,
    " την ψωλή του Βουκεφάλα".. κατά
    κόσμο. Τσατσόπουλο το συγγραφέα της Ιστορίας, εν Ελλάδι......... ΩΧ.ΩΧ..

    Τόνισε ο κ. Κάμερον για να καταλήξει: "Ολοι οι μετανάστες θα πρέπει να μιλούν καλά την αγγλική και όλα τα σχολεία θα ευθυγραμμιστούν με το εθνικό πρόγραμμα διδασκαλίας"..............
    μια αιχμή του Ντέιβιντ Κάμερον για την επιλογή των κυβερνήσεων Μπλερ να καθιερώσουν τα θρησκευτικά σχολεία....

    ΩΧ.ΩΧ..ΟΙΜΕ ΜΑΝ'ΜΟΥ...ΟΙΜΕ
    Η Διαμαντοπούλου της Μπίλντεμεργκ, το μισό Πασοκ και ολόκληρο το ΣΚΑΙ
    του λαθρέμπορου Αλαφούζου
    ΘΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ - ΤΖΙΧΑΝΤ
    ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. δείτε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης bacterie.org ή οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα:
    http://whois.domaintasks.com/bacterie.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου