Το Δουβλίνο σείστηκε και η Αθήνα τρέμει!..

4
Γράφει ο Μαγια\

Αναμενόμενη η πανωλεθρία του δεξιού κυβερνώντος κόμματος στην Ιρλανδία. «Ηρθε η ώρα να ξεφορτωθούμε τους απατεώνες που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία» έγραψε μια ιρλανδική εφημερίδα. Οπερ και εγένετο.
Οι ιρλανδοί χρέωσαν στο κόμμα του πρωθυπουργού Κόουεν, που βρισκόταν επί 14 χρόνια στην εξουσία, και την πολιτική που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και την υποταγή στην Τρόικα μέσω του επαχθούς Μνημονίου, που τσάκισε τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών.
Μετά την Ουγγαρία, όπου το Μνημόνιο με το ΔΝΤ διέλυσε το σοσιαλιστικό κόμμα, στην Ιρλανδία ήρθε η σειρά της........ Δεξιάς να περιέλθει σε κατάσταση διάλυσης εξαιτίας του δικού της Μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Αλλωστε, είθισται τα  κυβερνητικά κόμματα, που μπλέκουν με το ΔΝΤ και μηχανισμούς …διάσωσης, στις εκλογές να συντρίβονται και να διαλύονται.
Συνεπώς, αν δεν πάει τώρα σε εκλογές η κυβέρνηση Παπανδρέου, αργότερα οι ψηφοφόροι θα έχουν ξεχάσει ότι πριν από αυτήν είχε μεγάλες ευθύνες και η ΝΔ. Κοντολογίς, δεν θα χρεωθεί μόνο την χρεοκοπία του Μνημονίου!...

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια
  1. http://vouliazoume.blogspot.com/2011/02/blog-post_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ιρλανδικό ΠΑΣΟΚ πήρε 17% και 18 έδρες από 42% και 77 έδρες (σε σύνολο 166) που είχε στις προηγούμενες εκλογές.
    Το Εργατικό Κόμμα πήρε 22% από 12%!!!
    Το Σιν Φέιν 10 από 7% !!!

    Όπως δήλωσε η νεοεκλεγείσα Joan Burton, εκπρόσωπος των Εργατικών σε θέματα οικονομίας: «Το ξεκάθαρο μήνυμα του ιρλανδικού λαού προς το ΔΝΤ, την ΕΕ, και την ΕΚΤ, είναι ότι οι όροι του δανείου θα πρέπει να επανεξεταστούν, και αυτό περιμένουν οι ψηφοφόροι από τη νέα βουλή που θα προκύψει».

    Εικόνα από το δικό μας μέλλον [;]


    Ο δικός μας τι λέει ;
    α) επαναδιαπραγμάτευση ;
    β) αποχώρηση ;
    γ) πέσε πίτα να σε φάω ;
    Ουδείς γνωρίζει ποιες οι βουλές του κυρίου πάλυ ψέματα πάλι επανίδρυση πάλι ισότητα και λόγια του αέρα κλπ κλπ..πράσινη ανάπτυξη...Α..ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γ. Πεταλωτής, η εικόνα της κυβέρνησης: Αντιφάσεις, σύγχυση, αλαλούμ

    Ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης του Μνημονίου κατηγορεί τη ΝΔ για “αλαζονικό, σκληρό, άκρως λαϊκίστικο λόγο“.

    Το να χαρακτηρίζεται “σκληρός” ο λόγος της ΝΔ και του Γιάννη Μιχελάκη, μάλλον δεν είναι ψόγος, το αντίθετο! Τί ωραιότερο να επιβραβεύει την επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ ο γυμνός κ. Πεταλωτής!

    Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο κ. Πεταλωτής, με την επιλογή των λόγων του, κάνει ακόμη πιο ανίσχυρο τον άλογο λόγο του ΠΑΣΟΚ!

    Γίνεται αντιληπτό ότι το ΠΑΣΟΚ στην αγιάτρευτη σχέση του με το Λαϊκισμό, θέλει αποκλειστικότητα!

    Όσο για τη διαφορά μεταξύ χρέους και ελλείμματος, ε, μην τα λέτε αυτά, κ. Πεταλωτά! Το δικό σας Μνημόνιο δεν μειώνει το έλλειμμα, το δικό σας Μνημόνιο δεν μειώνει το συνολικό χρέος της χώρας! Αλλά τί να λέμε? Αυτά που δεν διαβάσατε και δεν τα γνωρίζατε, ύστερα τα υπογράψατε? Και τώρα, από επικαιροποίηση σε επικαιροποίηση, αντί να διαπραγματευτείτε επιτέλους, κάνετε απλώς ό,τι σας λένε?? Έστω και τώρα, καταλάβατε τί υπογράψατε? Καταλάβατε τί σας λέει η Τρόικα? Που να καταλάβετε τί λέει η ΝΔ!!!

    Κράζουν οι κραγμένοι για το κράξιμο που τους χρωστάμε…!!

    Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, έκανε εξάλλου την ακόλουθη δήλωση:

    «Ο κ. Πεταλωτής εκφράζει, πράγματι, πιστά και παραστατικά, την εικόνα της κυβέρνησης που εκπροσωπεί: Αντιφάσεις, σύγχυση, αλαλούμ. Και ούτε λέξη για την ταμπακιέρα!

    Αντί, λοιπόν, να επιδίδεται σε επιθέσεις με ύβρεις, ας απαντήσει:

    - Ο ίδιος δήλωνε -ναι ή όχι;- στις 31 Ιανουαρίου ότι “δεν τίθεται θέμα συνταγματικής κατοχύρωσης της λιτότητας”:

    - Ο υπουργός Δικαιοσύνης, υποστήριζε -ναι ή όχι;- στις 13 Φεβρουαρίου ότι “δεν μπορεί να καθιστάς συνταγματική μια πολιτική επιδίωξη που μπορεί να μεταβάλλεται”;

    - Ο υπουργός Εσωτερικών, είπε ή δεν είπε, σήμερα πως “πρέπει να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα μεταξύ των οποίων και συνταγματικές εγγυήσεις”, ώστε να μην υπερχρεώνεται η χώρα;

    Τρεις υπουργοί, τρεις δηλώσεις, τρεις διαφορετικές θέσεις.

    Το ίδιο, άλλωστε, συμβαίνει για κάθε κρίσιμο θέμα.

    Μια κυβέρνηση σκορποχώρι.

    Και ο κ. Πεταλωτής άξιος εκφραστής της».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟΥ Sinn Féin (Σιν Φέιν) ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου