Με το βιβλιάριο υγείας οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ σε γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ

Ενώ οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν την απεργία διαρκείας στις 7 Φεβρουαρίου αρχίζει η διανομή των ατομικών συνταγολογίων στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ ώστε να μπορούν να απευθύνονται στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, τον αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τον διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, οι ασφαλισμένοι κατά την επίσκεψή τους στα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων γιατρών, θα επιδεικνύουν απλά το βιβλιάριο ασφάλισής τους για να τους παρέχονται οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.
Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, για λίγες εβδομάδες και μέχρις να παραλάβουν τα ατομικά τους..........
συνταγολόγια οι ασφαλισμένοι, οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ θα συνταγογραφούν στα προσωπικά συνταγολόγια που διαθέτουν, όπου και θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.
Επίσης διευκρίνησαν οτι οτι συνταγές αυτές, θα εκτελούνται από το σύνολο των συμβεβλημένων με το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ φαρμακείων και θα εξοφλούνται με τη διαδικασία που ορίζεται, με απόλυτη σαφήνεια, στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, το οποίο συζητείται στη Βουλή.
Στο σχ/ν προβλέπεται και ο τρόπος πληρωμής των γιατρών, κατά πράξη και περίπτωση, και όπως διευκρίνισε ο κ. Σπυρόπουλος η πρώτη επίσκεψη είναι 20 ευρώ και η δεύτερη τον ίδιο μήνα 10 ευρώ.
Για το σκοπό αυτό, οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, που θα εξυπηρετούν από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της αμοιβής τους, θα συμπληρώνουν σε ανεξάρτητο φύλλο του προσωπικού τους συνταγολογίου το όνομα, τον αριθμό μητρώου και τον ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου, καθώς και την ημέρα και ώρα εξέτασης, στοιχεία που επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος ενυπόγραφα.
Όσοι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, καλούνται να γνωστοποιήσουν την άρνησή τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά στη διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (Αγίου Κωνσταντίνου 8, 104 31 Αθήνα, γραφείο διοικητή, ηλεκτρονική διεύθυνση admika@ika.gr ) χωρίς κανένα πρόβλημα για την περαιτέρω συνεργασία τους.

asfalisinet