Η….¨ Λούφα και παραλλαγή ¨ των ημερών μας

Γράφει ο Λυσίας

Πόσο παραστατικά είχε δώσει, το κλίμα της 7ετίας Παπαδόπουλου, στην ΥΕΝΕΔ, στην οποία τότε υπηρετούσε τη θητεία του, ο Νίκος Περάκης, με την ταινία του ¨ Λούφα και Παραλλαγή ¨......
Κατέγραψε, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης, με απόλυτη ακρίβεια, τα διάφορα ευτράπελα, που ταλάνιζαν τότε το στρατιωτικό κανάλι….. Και γελοιοποιούσαν κάθε σκέψη, πλουραλισμού, που μόνο ως ουτοπία φάνταζε τότε.
Όμως…… αγωνίστηκε ο λαός, έπεσε η Χούντα και ήρθε η Άνοιξη στον τόπο και ο πλουραλισμός!!!
Ποιος ήρθε; Συγνώμη, δεν τον είδα, γι αυτό και αναρωτήθηκα.
Εάν ήξερα πως η ¨άνοιξη¨ θα συνοδεύετο από Άκηδες και κλεφτάκηδες, θα προτιμούσα την βαρυχειμωνιά.
Λέγαμε για την ¨Λούφα και παραλλαγή¨. Να λοιπόν που η ιστορία συνεχίζεται. Και ποιος Περάκης θα βρεθεί να την καταγράψει και πάλι;
Τότε βέβαια, επρόκειτο για.......... Στρατιωτική Χούντα!
Ενώ σήμερα έχουμε ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!!! Το λες και γεμίζει το στόμα σου.
Στην προκειμένη, επειδή γράφω, φουσκώνουν ( από καμάρι ) τα δάκτυλά μου.
Ναι έχουμε σοσιαλισμό. Τι καλά……
Μα και η επανάληψη της ιστορίας, σ’αυτό το επίπεδο κινείται.
Γελοιοποιείται η ΕΡΤ, και όλος φυσικά ο ελληνικός λαός, αλλά μέσα από σοσιαΛΗΣΤΙΚΑ ήθη.
Και όσο να ναι, αυτό κάνει τη διαφορά.
Το τί γίνεται στην Αγία Παρασκευή, δεν περιγράφεται.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διορίζει την κόρη του παρουσιάστρια. Με αμοιβή όσο πέντε….. συναδέλφισές της.
Ο στρατηγός Α.Κ. επιβάλλει την ηθοποιό ανιψιά του, στον Σπύρο Παπαδόπουλο, να εμφανίζεται κάθε τρεις και λίγο, στην εκπομπή του, μπας και τη δει κανένα θιασάρχης και της δώσει κανένα ¨περασματάκι¨.
Κάποιος ταξίαρχος που υπηρετεί στο γραφείο του Υπουργού Άμυνας, πιέζει, στο να εγκριθεί εκπομπή, που έχει προταθεί, από φιλικό του πρόσωπο.
Ενώ και κάποιος Ταγματάρχης, Λάμπης, καλεί κουμπάρο του, παρουσιαστή, τον Χ. Φερ….. να πάει να αναλάβει εκπομπή, για να βοηθήσει.
Όσο βοήθησε και η Στάη.
Κάποια…. Χοϊδά, βοηθός κάποτε της κας Καρόρη, Δ/ντριας, τότε, παιδικού προγράμματος, που της κουβαλούσε δίσκους και ταινίες, παραμένει…. Διευθύντρια της ΕΤ1!
Κάποια….. Μητυλιναίου, συνδαιτυμόνας κάποτε του Παναγόπουλου και του πολύ ( από το τίποτα ) Ανδρικάκη, επί Ν.Δ., παραμένει παραγωγός!.....
Κάποιοι συγκεκριμένοι ¨ ποντικοί ¨ εξακολουθούν να λεηλατούν το αρχείο της ΕΡΤ και να θησαυρίζουν από το εμπόριο ιστορίας που κάνουν.
Κάποιοι άλλοι ¨ποντικοί ¨ υπερκοστολογούν τις εσωτερικές παραγωγές για να φαίνονται ασύμφορες, και έτσι όλη η παραγωγή να παραδίδεται σε ιδιώτες.
Κάποιος Μπόμπολας – Των πάντων αφεντικό – με την κάποια εταιρεία παραγωγής ¨ΑΝΩΣΗ¨ του, μονοπωλεί τα φιλέτα των εξωτερικών παραγωγών, έναντι πολλών εκατομμυρίων .
Και ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ της ΠΟΣΠΕΡΤ, δεν βλέπουν τίποτα από όλα αυτά, ούτε ακούνε, γιατί είναι απασχολημένοι  με τα μπαντζανάκια, τις ανιψιές και τις γκόμενες που έχουν από το παράθυρο διορίσει, ως ειδικές συνεργάτριες.
Έτσι σαν έκτακτες, της τακτικής τους…… αταξίας.
Και τέλος….. Αμ εδώ είναι το καλύτερο!!! Ο κάποιος Χυτήρης αλήθεια τί κάνει; Μα γράφει ποιήματα. Ταλαιπωρεί την ποίηση. Υποδυόμενος τον….. ΤΗΛΕΜΑΧΟ-Βαλαωρίτη.
Μα όλα αυτά, φίλε Νίκο Περάκη, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν την Νο 2  ¨Λούφα και Παραλλαγή¨; Του Σωτήριου έτους 2011;
Αν θες άλλο τίτλο, να σου βρω αμέσως: ¨ Λούφα και ΣοσιαΛΗΣΤΟσυμφορά ¨…..
Τί σου είναι η ζωή λοιπόν. Μπορεί τα πρόσωπα να αλλάζουν, η ιστορία όμως συνεχίζεται, το ίδιο πικάντικη, μα και άθλια αφαιρετική, από κάθε έννοια εθνικής συνείδησης και ΗΘΙΚΗΣ….
Τόσοι νάνοι γύρω μας, που με κάνουν να αναρωτιέμαι, γιατί διάολε γεμίσαμε ΠΥΓΜΑΙΟΥΣ…..
Εμείς, οι στυλοβάτες, της οικουμένης; …..
                                                                                                                                  ΛΥΣΙΑΣ