Να και μια μορφή κοινωνικής αντίδρασης που φέρνει αποτέλεσμα

Γράφει ο Μαγια

Τι πονάει περισσότερο την κυβερνητική εξουσία; Οι εκφυλισμένες (σκοπίμως;) απεργίες, που κηρύσσουν εξ υποχρεώσεως οι διαπλεκόμενοι και χρεοκοπημένοι εργατοπατέρες για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους, ή η ανάπτυξη του κινήματος ανυπακοής «Δεν Πληρώνω-Δεν Πληρώνω», που διαβρώνει τους αρμούς του συστήματος;
Προφανής η απάντηση, έσπευσε, ωστόσο, να την δώσει, διαλύοντας τις όποιες αμφιβολίες, ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης:
«Μιλάμε ακόμη και για περισσότερο από 50% μείωση των διοδίων, στα υπό κατασκευή τμήματα. Προς το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση του διαλόγου με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες και τις τράπεζες και θα απομείνουν μόνο.......... κάποια τεχνικά θέματα. Οι δύο πλευρές συζητούν να καθιερωθεί εκπτωτική πολιτική για όσους κάνουν συχνές διελεύσεις, όπως να προχωρήσει η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών διοδίων και οι πολίτες να πληρώνουν ανάλογα με τη χρήση, ώστε να εξυπηρετηθούν οι τοπικές κοινωνίες και γενικά να υπάρξει διευκόλυνση των κατοίκων των γειτονικών περιοχών, με κάρτες διέλευσης, που το κόστος τους θα αναλάβει κατ΄αρχήν το κράτος μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του παράπλευρου δικτύου, όπως έγινε πρόσφατα στη Στυλίδα».

Σ.Σ. Ασφαλώς, θα αντιλήφθηκαν οι αρχιτζαμπατζήδες των υψηλών εισοδημάτων, πως είναι πολιτική ανοησία να ομιλούν για κίνημα τζαμπατζήδων, στους κόλπους των σκληρά πληττόμενων από το Μνημόνιο, πολιτών.