Εύγε στους εργατοπατέρες της δημοσιογραφίας…

Γράφει ο Καφενόβιος

Εύγε στους εργατοπατέρες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ή (κατά πολλούς) αποχαύνωσης. Θα εξαφανίσουν για πολλοστή φορά από την επικαιρότητα την αναμενόμενη μεγαλειώδη σημερινή απεργία, προς μεγάλη ανακούφιση των κυβερνώντων. 
Τα καθεστωτικά γιουσουφάκια τρέμουν το ενδεχόμενο να αποτελέσει η γενική απεργία την αφετηρία γενικευμένης αντίστασης στην κατάργηση των δικαιωμάτων τα οποία κατέκτησαν τα τελευταία 50 χρόνια οι εργαζόμενοι.
Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση μπορεί να ταρακουνήσει τους ντόπιους συνεργάτες των δανειστών και συνάμα δυναστών μας. Μπορεί να δείξει τη δύναμη της κοινωνίας, ότι δεν ανέχεται, δε νομιμοποιεί τη βάρβαρη πολιτική.
Κάθε τόπος δουλειάς και εκπαίδευσης, κάθε εργοστάσιο και γιαπί, κάθε μαγαζί και γραφείο, κάθε συνοικία και........ γειτονιά, μπορεί να γίνει κάστρο αγώνα και αντίστασης. Να σημάνει συναγερμός: Κανείς στη δουλειά! Τίποτα να μη δουλέψει! Καμιά μηχανή να μην πάρει μπρος! Να εκφραστεί στην πράξη απειθαρχία και ανυπακοή ενάντια στη λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει.
Οι πολίτες να κάνουν σημαία του αγώνα τους, πως δε θα δεχθούν να πληρώσουν αυτοί την κρίση, τα ελλείμματα και το χρέος για το οποίο δε φέρουν καμιά ευθύνη. Να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, να πληρώσουν οι ληστές, που το δημιούργησαν.
Η σημερινή απεργία να δώσει απάντηση όχι μόνο στα μέτρα που έχουν ήδη πάρει, αλλά και σε όσα έρχονται αύριο.
Σήμερα λέμε, με όλη τη δύναμη της ψυχής μας: Φτάνει πια!