Ευτυχώς η Alpha είπε όχι στην πρόταση της Εθνικής

15
 Γράφει ο Στέφανος Μάνος

Πίσω από την απορρόφηση της Alpha από την Εθνική Τράπεζα κρύβεται το σχέδιο των αμετανόητων σοσιαλιστών να ελεγχθεί το τραπεζικό σύστημα από έναν ισχυρό κρατικό τραπεζικό πυλώνα. Ευτυχώς η Alpha είπε όχι.

Λάου λάου η κυβέρνηση – μέσα στον ορυμαγδό των μέτρων της τρόϊκας – προσπαθεί να μεγαλώσει την επιρροή του κομματικού κράτους. Στις τράπεζες με την κίνηση της Εθνικής και στη ΔΕΗ με την απορρόφηση του Διαχειριστή του συστήματος.

Όχι άλλο μεγάλωμα του κράτους. Όχι νέες εξουσίες στα κόμματα και στα κομματικά συνδικάτα.

Ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατάργησα τη νομοθετική διάταξη που έδινε στον Υπουργό Οικονομικών το δικαίωμα να ψηφίζει στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων της Εθνικής και με τις μετοχές των ταμείων (διατηρώντας έτσι μια πλασματική πλειοψηφία). Η κυβέρνηση Σημίτη με την τοποθέτηση του Θ. Καρατζά στην....... Εθνική προώθησε περαιτέρω της αποκοπή της Εθνικής από το κράτος. Το ίδιο συνεχίστηκε και με τη διοίκηση Αράπογλου, τόσο που να ελπίζεται ότι ο κ. Αράπογλου θα ήταν ο τελευταίος διορισμένος από το κράτος διοικητής.

Έμελε να διαψευσθούν οι ελπίδες αυτές από τη σημερινή κυβέρνηση η οποία θεώρησε καλό να υποστηρίξει ότι χρειάζεται ένας κρατικός τραπεζικός πυλώνας. Η ίδια κυβέρνηση εξεδίωξε με συνοπτικές διαδικασίες - χωρίς να ερωτήσει τους μετόχους της Τράπεζας - τον κ. Αράπογλου και εγκατέστησε τους κ. Ράπανο και Ταμβακάκη. Η ίδια κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει συνέχεια στην πρόταση συνδυασμένης εξαγοράς της κρατικής Αγροτικής Τράπεζας και του επίσης κρατικού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Τράπεζα Πειραιώς με το σκεπτικό και πάλι, υποθέτω, ότι χρειάζεται ισχυρός κρατικός τραπεζικός πυλώνας.

Πριν καν συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha για να αποφανθεί επί της προτάσεως της Εθνικής, κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για τις εξελίξεις.

Τι τον θέλουν τον κρατικό τραπεζικό πυλώνα; Για να συνεχιστεί χωρίς προσκόμματα ο απαράδεκτος δανεισμός ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.; Για να μπορεί το κράτος να επιβάλλει – μολονότι βρίσκεται σε κατάσταση οιονεί πτώχευσης – τη χρηματοδότηση των χρεοκοπημένων ΔΕΚΟ ή την αγορά κρατικών ομολόγων με πλασματικά χαμηλό επιτόκιο;

Κύκλοι του κ. Παπακωνσταντίνου τόνιζαν ότι η κίνηση της Εθνικής σηματοδοτεί ότι ξεκίνησε η αναδιάταξη του τραπεζικού κλάδου, κάτι που η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαίο υπό τις παρούσες συνθήκες. Καμιά υγιή αναδιάταξη δεν σηματοδοτεί η κίνηση της Εθνικής, αλλά αντιθέτως την επάνοδο σε ένα κομματοκρατούμενο τραπεζικό σύστημα που θα ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ιδεοληψίες των αριστερών και θα φέρει πιο κοντά το πλήρες οικονομικό αδιέξοδο.

Τι πρέπει να γίνει;

1. Να δηλώσει η κυβέρνηση ότι εγκαταλείπει οποιαδήποτε σκέψη δημιουργίας κρατικού τραπεζικού πυλώνα (όχι μέσω διαρροών ή της τρόϊκας, αλλά με επίσημη ανακοίνωση του Πρωθυπουργού).

2. Να προχωρήσει η κυβέρνηση στην άμεση και ολοσχερή ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

3. Να δηλώσει η κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να παρέμβει οποτεδήποτε στο μέλλον κατά τον διορισμό της διοίκησης της Εθνικής. Οι μέτοχοι στην επόμενη Γενική Συνέλευση θα είναι απολύτως ελεύθεροι να επιβεβαιώσουν ή να αποπέμψουν τη διοίκηση που διόρισε η κυβέρνηση.

4. Να δηλώσει η κυβέρνηση ότι ποτέ στο μέλλον δεν θα παρέμβει για να εξαναγκάσει τα ταμεία να συμμετάσχουν (τα χρεοκοπημένα ταμεία δανείστηκαν) σε αυξήσεις κεφαλαίου της Εθνικής.

5. Να δεχθεί η κυβέρνηση να επιστρέψει αμέσως, εδώ και τώρα, η Εθνική στο κράτος τα 350 εκ. που το κράτος φόρτωσε στην Εθνική (που η Εθνική δεν χρειαζόταν) προκειμένου να δικαιολογείται η ανάμειξη του κράτους (κόμματος) στα εσωτερικά της Εθνικής.

Αν γίνουν αυτά, υπάρχει η ελπίδα να μπορέσει να πείσει η Εθνική ότι είναι αξιόπιστος συνεταίρος και όχι ο αχυράνθρωπος του κόμματος που εκάστοτε κυβερνά.

Η άρνηση της Alpha μπορεί να διαβαστεί ως εξής: Φθάνει πια, όχι άλλο μεγάλωμα του κράτους. Επιτέλους!


Δημοσίευση σχολίου

15Σχόλια
  1. Αγαπητέ Στέφανε, η ΕΤΕ θέλει το κεφάλαιο της Αλφα. Και μαζί με τα άλλα δύο πασοκομάγαζα, θέλουν να τελειώνουν με την μη πασοκοτράπεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να καταλάβω.
    Ο κ Μάνος κατηγορεί την κυβέρνηση του Πασόκ ότι δεν παραχωρεί όλο το κρατικό πλούτο στο κεφάλαιο?
    Νάστε καλά.
    Κόντεψαν να μας πείσουν οι άλλοι ότι η κυβέρνηση είχε ως μόνο σκοπό αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ARXIDI KOULOURZTI ANTE KAMIA BOLTA STI LESXI SOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ουστ αχριστε ανθέλληνα καφρε, τι έγινε με την alladin βρωμερό γουρούνι!!! Εχεις φραγκα και γεννοβολάς, όμως ασχημε μπουχέσα καλοπερνάς πίνοντας μπύρες στα ωραία που μόνο εσυ ξέρεις, κάθαρμα και ζαβλακώνεσαι...!! Ουστ και θάνατος στα προδοτικά σκουλίκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ κύριε Μάνο, πάντοτε ο κόσμος καλύπτει οικονομικά τα παιχνίδια και την χασούρα που παίζεται εσείς και οι εκάστοτε διοικήσεις που έχετε τοποθετήσει εσείς (οι πολιτικοί).
    και πάντοτε άλλοι πληρώνουν τους οικονομολόγους του αέρα.
    δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα καλοστημένων παιχνιδιών που το παίζεται εκ του ασφαλούς και βάσει σχεδίων,και μόνο σχεδίων.
    κάθε λίγο και λιγάκι όλοι αγοράζουν ο ένας τον άλλον, όπως επίσης πουλούν ο ένας τον άλλον.
    μια ισχυρή τράπεζα δεν έχει ανάγκη αγοράς ούτε πώλησης, δυστυχώς όμως σε λίγο (αν και έχουν αρχίσει από καιρό) αρχίζουν να σκάνε τα κανόνια των ελληνικών , τραπεζών τύπου Αμερικής.
    καιρός ήταν. πρέπει να σταματήσει η τράπεζα να είναι μέσα σε κάθε σπίτι και κάθε επιχείρηση.και να είναι το μέσον που ελέγχεται τον κόσμο, είναι η καταστροφή της ελλαδος.
    εσείς είχατε πει εκείνο το ωραίο " θα σας αλλάξουμε τα πετρέλαια" , εννοώντας τους φοροφυγάδες.
    διαβαίνοντας σε οποίον δρόμο θέλετε ,δεν σας θλίβουν τα λουκέτα; δεν σας θλίβει το γεγονός ότι από τα "μεγάλα" κέρδη κλείνουν και τα τελευταία εναπομένοντα μαγαζιά; δεν σας θλίβει το γεγονός ότι σκοπός σας είναι να κάνετε τον ελληνα ανωτέρου επιπέδου και τον καταντήσατε επαίτη ;τα πρόσωπα που αναφέρεται, αυτά δεν είναι που έδωσαν δάνεια χωρίς ελέγχο σε όλους τους ελληνες χωρίς να μπορούν τώρα να τα μαζέψουν πίσω; γίνεται μια χώρα να δουλεύει με δάνεια παντού;
    και τέλος όπου έχει ανακατευθεί τράπεζα επέρχεται καταστροφή. σε απλή νομίζω γλώσσα με το ταπεινό μου μυαλό οι τράπεζες όπως και το ελληνικο κράτος είναι χρεωμένες σε ξένους. ότι και να γίνει πολλές από αυτές δεν γλυτώνουν την χρεοκοποια.σε λίγους μήνες θα έχουμε τα αποτελέσματα. πάντως ότι και να αποφασίσουν μην μας στείλουν τον λογαριασμό,,,,, λεφτά τέλος.
    @
    1.15
    @
    10.15
    νομίζω ότι έπρεπε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι , σεβόμενοι τουλάχιστον τον ευατο σας, μπορεί να είσαι αντίπαλος του κ.μανου μπορεί να τον μισείς αν θες.. αλλά δεν νομίζω ότι γίνεται με βρισιές και χαρακτηρισμούς.
    τουλάχιστον να σέβεστε τον ίδιο σας τον ευατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΙΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ

    ΠΟΣΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 22 Φεβρουαρίου 2011 4:53 π.μ.
    Αγαπητέ Κύριε, γράφετε:

    .... διαβαίνοντας σε οποίον δρόμο θέλετε ,δεν σας θλίβουν τα λουκέτα; δεν σας θλίβει το γεγονός ότι από τα "μεγάλα" κέρδη κλείνουν και τα τελευταία εναπομένοντα μαγαζιά; δεν σας θλίβει το γεγονός ότι σκοπός σας είναι να κάνετε τον ελληνα ανωτέρου επιπέδου και τον καταντήσατε επαίτη ;τα πρόσωπα που αναφέρεται, αυτά δεν είναι που έδωσαν δάνεια χωρίς ελέγχο σε όλους τους ελληνες χωρίς να μπορούν τώρα να τα μαζέψουν πίσω; γίνεται μια χώρα να δουλεύει με δάνεια παντού;
    και τέλος όπου έχει ανακατευθεί τράπεζα επέρχεται καταστροφή...

    Δεν ειμαι πολιτικος αλλα σας λεω οτι ουτε και μενα με θλιβουν τα λουκετα.
    Τα περισοτερα απο τα μαγαζια αυτα δεν επρεπε να ανοιξουν.
    Ανοιξαν μονο και μονο γιατι ο Ελληνας ειναι εγωιστης και δεν θελει να δουλεψει σε ξενη δουλεια.
    Ο καθε Ελληνας νομιζει οτι ειναι γεννημενος για μεγας επιχειρηματιας.
    Και βεβαια βαφτισαμε επιχειρηματικοτητα τον ελληνικο μεταπρατισμο.
    Και αφου ο Ελληνας ηταν "ανωτερου επιπεδου" οπως γραφετε, γιατι δεχτηκε τα δανεια που του εδωσαν οι πολιτικοι;
    Γιατι δεν ειπε αυτος ο "ανωτερου επιπεδου" Ελληνας,
    - Οχι, ευχαριστω πολυ δεν θα παρω.

    Λυπαμαι πολυ που θα σας στενοχωρησω κ. σχολιαστη αλλα δεν συναντησα και τοσο πολλους Ελληνες "ανωτερου επιπεδου".
    Εκτος αν εννοειτε αυτους που εγιναν "ανωτερου επιπεδου" με τα δανεικα.
    Και αφου κατα τη γνωμη σας
    " όπου έχει ανακατευθεί τράπεζα επέρχεται καταστροφή "
    γιατι πηγαν τοσοι πολλοι και δανειστηκαν;
    Μαλλον θα αγνοουσαν την αποψη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @
    8.30
    προφανώς και είστε δημόσιος υπάλληλος
    γι αυτό δεν σας στεναχωρούν τα λουκέτα σε μαγαζιά 20 και τριάντα χρόνων δουλειάς
    εννοούσα κύριε ότι θα έπρεπε να ανεβάσουν το βιοτικό επίπεδο σε ανώτερα επίπεδα και όχι την μόρφωσή του
    άνοιξαν κύριε τα περισσότερα από ΤΗΝ απελπισία της ανεργειας και με επιδοτήσεις τραπεζών μέσω ΟΑΕΔ.
    και όπως ήταν φυσικό με 800 ευρω το διμηνο συν τα ΔΕΗ ΟΤΕ Κ.Λ.Π.... πάει για φούντο.
    διαβάστε σας παρακαλώ τι γράφω και μην τα διεστραβλωνεται (περί ανωτέρου επιπέδου)
    η κ.μπιρμπιλι θέλει κτεο , θέλει τρελά τέλη κυκλοφορίας και ο άλλος που θέλει να πάει για δουλειά αναγκάζεται να πάρει αυτοκίνητο με δόσεις,,,, ιδού η πρώτη τρύπα.
    την προηγούμενη απόσυρση την πλήρωσαν κύριε στους δικαιούχους;;;
    δεν μου λέτε τα ενεργειακά δάνεια γιατί σε υποχρεώνει να τα πάρεις για το δικό σου σπίτι;(αλλαγες κουφωμάτων) το οποίο είναι δικαίωμά σου να ζεσταίνεσαι με ξύλα αν θες;
    αυτοί κύριε που δανείστηκαν γιατί τώρα δεν έχουν να πληρώσουν και τραβάν τις κοτσίδες τους (περίμενε μέχρι τον Αύγουστο για πλειστηριασμούς)
    δανείστηκε κάποιος να άνοιξη μια επιχείρηση γιατί σκοπεύει να δουλεψει και να κάνει οικογένεια....και τον κυνηγά όλο το δημόσιο με τρελούς νόμους... άλλωστε αυτός δεν σας επιβάρυνε με μισθούς και επιδόματα "ξυσίματος".
    είναι το λιγότερο ντροπή να λέτε ότι δεν πρέπει να δημιουργήσει
    δικιά του δουλειά παρά να τον έχετε αφισοκολλητή
    τα δάνεια που του έδωσαν είναι σε βάθος 30 χρόνων... αλλά θα το ξανασυζητήσουμε μετά το καλοκαίρι... άλλωστε κάτι ήξερε η κ. Κατσελη που τα πάγωσε μέχρι το καλοκαίρι.
    μάλιστα κύριε δίνουν δάνεια σε επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει πέντε φορές,τι περιμένουν ότι θα πάρουν πίσω;;;(βλέπε κοτόπουλα μιμηκος).
    αλλά ξέχασα μάλλον θέλετε πελατεία ...για να τον διορίσετε στην δεη οτε ευδαπ;;;
    ο "ανωτέρου επιπέδου"ελληνας , εσείς το λέτε όχι εγώ , αλλιώς το γράφω δεν περίμενε τους νόμους που ψηφίζονται στις 02.00 το βράδυ...ας πάνε τώρα να πούνε και στους αγρότες γιατί θα πρέπει να πληρώνουν ΟΑΕΕ (800) το δίμηνο και βάλε ενώ όταν έκαναν την αίτηση δεν υπήρχε αυτό.
    και αφού είστε τόσο πολύ ευχαριστημένοι από τα δάνειά γιατί παραμιλάτε κύριε;;;;
    ούτε εγώ είμαι πολιτικός αλλά ζω κάθε μέρα στο πετσί μου τους νόμους.
    γιατί περνετε το ένα δάνειο πίσω από το άλλο;;;θα τα ξαναπούμε σε λίγο καιρό κύριε μου και ελπίζω να μην επαληθευτώ
    πάντως ρωτήστε τον Μιμικο αυτός θα ξέρει καλύτερα από επενδύσεις και δάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριε Μανο εσεις δεν καταφερατε να σωσετε την εταιρεια σας και εχετε αποψη σωτηριας για το κρατος;Δηλαδη προτεινετε να πουληθει ''κοψοχρονια'' η ΑΤΕ και το ΤΤ στους ιδιωτες; εσεις ετσι πουλησατε την ΑΛΛΑΤΙΝΗ; μαλλον οχι.Αν και πιστευω οτι πολλα πρεπει να αλλαξουν στο Δημοσιο ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΑ......ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @22 Φεβρουαρίου 2011 9:49 π.μ.

    Ξεκινατε με λαθος, αρα ειναι λογικο να καταληγετε και σε λαθη.
    Θα σας απογοητευσω αλλα δεν ειμαι δημοσιος υπάλληλος.
    Εχετε αναρωτηθει γιατι δεν υπαρχει βιομηχανια στην Ελλαδα;
    Δεν υπάρχουν Ελληνες που να θελουν να γινουν βιομηχανοι ή δεν υπαρχουν Ελληνες που να θελουν να γινουν εργατες στη βιομηχανια;
    Τι νομιζετε οτι ισχυει;
    Για χρονια χρειαζομουν προσωπικο και δεν εβρισκα. Φευγουν ολοι οι ντενεκεδες και πανε σε τριτοκοσμικα πανεπιστημια του εξωτερικου και αγοραζουν πτυχια για να γυρισουν στην Ελλαδα ως δηθεν μορφωμενοι. Για να απαιτουν διευθυντικες θεσεις χωρις βεβαια να εχουν τα προσοντα.
    Κακα τα ψεμματα φιλε.
    Τωρα αρχιζουμε να βρισκομαστε στη θεση που μας αξιζει.
    Μεχρι τωρα ζουσαμε καλλιτερα απο οτι μας αξιζε.
    Ξερω ποναει η αληθεια αλλα πρεπει να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους.
    Ξερετε οτι εχουμε τις περισσοτερες καφετεριες ανα 10000 κατοικους απο ολη την Ευρωπη;
    Και ειναι παντα γεματες. Απο νεους κυριως που θα επρεπε να δουλευουν ή να διαβαζουν.
    Ξερετε οτι εχουμε τις περισσοτερες μπουτικ ανα 10000 κατοικους απο ολη την Ευρωπη;
    Πουλαει δηλαδη καποια κυρια δυο σουτιεν και μια φουστα την ημερα και θεωρει τον εαυτο της επιχειρηματια.
    Ξερετε οτι εχουμε τις περισσοτερες ταβερνες ανα 10000 κατοικους απο ολη την Ευρωπη;
    Ξερετε οτι εχουμε τα λιγοτερα εργοστασια ανα 10000 κατοικους απο ολη την Ευρωπη;
    Σκεφθειτε αυτα και τα ξαναλεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @
    5.33
    κάπου έχουμε μπερδευτεί νομίζω αγαπητέ
    επιχείρηση έχω με 52 άτομα αλλά δεν έχω το πρόβλημα που λέτε γιατί... παρ όλα που είμαι σε υψηλή τεχνολογία δεν αναζητώ σε καφετέριες και μπαρ στελέχη και υπαλλήλους.
    αυτά που λέτε δεν αφορούν τον κ.Μανο.
    μίλησα για την κατεύθυνση που έδωσαν οι πολιτικοί στον κόσμο.
    αναφέρομαι στον" εξαναγκασμό" που εφαρμόζουν σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες.
    μίλησα για την αποβιομηχανοποίηση της χώρας και ο κ.Μανος το έχει δει από κοντά. βιομηχανία δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει γιατί είναι υπο άγριο διωγμό στην ελλαδα ως "φοροφυγαδες" ενώ δεν έκαναν τίποτα για να περιορίσουν τον άκρατο "συνδικαλισμό". ακριβώς αυτά έπρεπε να κάνει ο κ.Μανος και όχι να κυνηγά την μπουτίκ. μίλησα για μια χώρα (κατά την άποψή μου πάντα)που έχει το δημόσιο ως "βιομηχανία".ο πρώην υπουργός τα ξέρει πολύ καλύτερα.και για να βρουν πόρους κυνηγούσαν τα μικρομάγαζα. μίλησα για τα δάνεια (με άνωθεν εντολή),για κατοικίες,για αυτοκίνητα,για διακοποδάνεια,και πάσης φύσεως δάνειο, όχι για απασχόληση αλλά για γκλαμουρια. όλα τα αγαθά έρχονται αργότερα αφού υπάρχουν τα καταληλα εισοδήματα. πάντως σε καμιά περίπτωση δεν ψηφίζεις νόμους για το πως θα κλεισης σπίτια και μαγαζιά. πόσες φορές αλλάζουν προϋπολογισμό; είμαστε παγκόσμιο φαινόμενο,και σε αυτό δεν φταίει ο πολίτης.δεν έχετε σαφή εικόνα της αγοράς και "σκοπίμως". το ζητούμενο δεν ήταν πόσες τράπεζες θα συγχωνευθούν, αλλά αν αυτές μπορούν να δώσουν ώθηση στην οικονομία.δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι γιατί απευθύνονται σε μια καταχρεωμένη μη παραγωγική κοινωνία που δεν παράγει τίποτα, τώρα αν ενωθούν η κλείσουν πάλι δεν θα δώσουν δουλειά στον κόσμο. ότι πουλάς θα πρέπει να έχεις και καταναλωτές να το δώσεις(όχι χρεωμένους).δεν το βλέπω πάντως. προσωπικό υπάρχει αγαπητέ και αν ξέρεις που να κοιτάξεις θα βρεις τα καλύτερα στελέχη αυτό που δεν θα βρεις είναι πολιτικό να περνάει αποφάσεις με γνώμονα το γενικό καλό και να είναι δίκαιος απέναντι στους πολίτες. εγώ πάντως είμαι σε πολύ καλή θέση γιατί ακριβώς δεν ακολούθησα την κατεύθυνση που έδιναν.
    όχι κάνεις λάθος... τώρα ζούμε πολύ καλύτερα από ανέκαθεν, μόνο που είναι για λίγους και εκεί είναι το πρόβλημα για τον κόσμο.
    (ευχαριστώ τον ΚΑΦΕΤΖΗ για την φιλοξενία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και τους περισσοτερους δασκαλους εχουμε ανα 10000 αλλα παιδεια δεν εχουμε και τους περισσοτερους δυμοσιους υπαλειλους εχουμε αλλα ας μην μιλησω καλυτερα γιαυτους.τουλαχιστον η γυναικα που πουλαει 2 σουτιεν προσπαθει να βγαλει το ψωμι της μονη της βοηθηστε την γιατι δεν το βγαζει πλεον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσείς οι κύριοι οι αποπάνω που κάνατε το πληκτρολόγιό μου να κολλάει από την μαρμελάδα τις γλύκες και την ευγένεια για πέστε μου πόσα φράγκα σπρώξατε στο εξωτερικό πόσα χρωστάτε πότε πληρώσατε ΕΓΚΑΙΡΑ τελευταία φορά ΦΠΑ και αν θέλετε τι δηλώνετε στην εφορία… αν όχι ακριβές ποσό τουλάχιστον πείτε μου αν δηλώνετε παραπάνω από τη σύνταξη χηρείας της μάνας μου…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εμένα ο κ. Μανος μοy ειναι ιδιαίτερα συμπαθής γιατι μου θυμίζει τον μάγειρα απο το Muppet Show! Α και να μην ξεχνάτε οτι Ο κ. Μανος πριν ασχοληθεί με την πολιτική χρεοκώπησε την δική του εταιρεία... πριν η ΝΔ του αναθέσει το υπουργείο οικονομικών.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου