34 οι νεκροί από τον Η1Ν1

Στους 34 έφτασαν οι νεκροί από τη γρίπη Η1Ν1, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες Υγείας της χώρας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Παράλληλα,  μόνο το 5,9% του πληθυσμού έχει κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο φέτος, όταν τα προηγούμενα χρόνια εμβολιαζόταν κάθε χρόνο το 10,5% του πληθυσμού και πέρυσι, με το πανδημικό εμβόλιο, το 7,5%.
Όπως ανέφερε σήμερα η καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας Τζένη Κουρέα - Κρεμαστινού, οι πολίτες τηρούν επιφυλακτική στάση έναντι του αντιγριπικού εμβολιασμού, και τους κάλεσε να εμβολιαστούν, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, επισημαίνοντας ότι ο ιός προσβάλλει και νέους-υγιείς ανθρώπους, ορισμένοι από τους οποίους έχασαν τη μάχη για τη ζωή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων, όπου νοσηλεύονταν.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και της..........
Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που συμμετείχαν σήμερα σε συνάντηση εργασίας για την εποχική γρίπη και την κατάσταση στην Ελλάδα, επανέλαβαν για μία ακόμη φορά ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και ότι έστω και τώρα που η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση, και αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα, μπορούν να εμβολιαστούν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλώθηκαν σήμερα 15 νέα κρούσματα, νοσηλεύονται 77 ασθενείς σε ΜΕΘ, ενώ συνολικά από την αρχή της χρονιάς έχουν εισαχθεί για νοσηλεία σε νοσοκομεία 146 άτομα.
Την ίδια στιγμή, από τα δημόσια νοσοκομεία θα χορηγούνται τα αντι - ιϊκά φάρμακα για τη γρίπη, εάν δεν είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας.