Henry and Alexis

 Ελλην Φορολογούμενος
Τον Φεβρουάριο του 1997, το μηνιαίο περιοδικό «Νέμεσις» της Λιάνας Κανέλλη (π.τ.σ. το ΚΚΕ) δημοσίευσε ένα απόσπασμα ομιλίας του Χένρι Κίσινγκερ από τη βράβευσή του από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον», που είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 1994:
«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις........ πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».
Ως πηγή του δημοσιεύματος υποδεικνύεται η αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα «Turkish Daily News» της 17.2.97. Το δημοσίευμα το αναπαρήγαγαν  πολλά έντυπα, δημοσιογράφοι, σχολιαστές, πολιτικοί αναλυτές.
Σε μια συζήτηση που είχα με τον Χένρι , μου εμπιστεύτηκε με πόνο τον καημό του, ότι οι Τούρκοι , οι βάρβαροι , που λέει και ο Κάρολος,  διαστρέβλωσαν για ευνόητους λόγους τα λόγια του και άλλα ήθελε να πει και αλλιώς τα παρουσίασαν . Είναι βαθιά στενοχωρημένος και θλίβεται από το γεγονός ότι οι φίλοι Έλληνες τον αποκαλούν σφαγέα και σταυρωτή της Κύπρου . 
Τέλος ο Χένρι , έτσι τον αποκαλώ φιλικά μου είπε τα παρακάτω:
«Το απόσπασμα για το οποίο με πληροφόρησες Αλέξη μου  είναι ψευδές. Κάθε λέξη σ’ αυτό είναι ένα ψεύδος και το νόημά του είναι επίσης ψευδές,  η πραγματική μου δήλωση είναι τελείως διαφορετική και σας την παραθέτω , επίσημα».
Και για πρώτη φορά σε παγκόσμια αποκλειστικότητα .
«Ο ελληνικός λαός είναι ευκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον βοηθήσουμε να αναπτύξει  βαθιά τις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να αναπτύξουμε  τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να διασφαλίσουμε  κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, στα Βαλκάνια, να  επικρατήσει και  στην Ανατολική Μεσόγειο,  και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».
 
Με αγάπη
Για το SKAI ο  Αλέξης Παπαχελάς  και ο Χένρι
Πάντα δικοί σας