Ο αγώνας για το ελεύθερο διαδίκτυο άρχισε!

3
Ημέρα παγκόσμιας διαμαρτυρίας προς υπεράσπιση του WikiLeaks και της ελευθερίας της ενημέρωσης και των πληροφοριών κήρυξε σήμερα Σάββατο 15 Ιανουαρίου η διεθνής ομάδα των χακτιβιστών Anonymous.

Ήδη δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Όλα αυτά έρχονται ως απάντηση στις πολύ ανησυχητικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, στις οποίες περιλαμβάνεται η δικαστική εντολή που εξασφάλισε το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης ζητώντας από το Twitter να παραδώσει πληροφορίες σχετικά με τους χιλιάδες χρήστες που συνδέονται με το λογαριασμό του WikiLeaks, αλλά και τους φόβους που εξέφρασε ο Τζούλιαν Ασάνζ μέσω του δικηγόρου του, ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσει την ποινή του θανάτου ή εγκλεισμό στο Γκουαντάναμο σε περίπτωση που εκδοθεί στις Η.Π.Α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κίνημα των...Anonymous εξαπλώνεται υπόγεια αλλά ραγδαία ανάμεσα στους ακτιβιστές του διαδικτύου, και απειλεί με παγκόσμιο διαδικτυακό πόλεμο κράτη, κυβερνήσεις και μεγάλες πολυεθνικές που συμπράττουν στη λογοκρισία.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί το οποίο ανέβασαν οι Anonymous στην ιστοσελίδα whyweprotest για τις σημερινές κινητοποιήσεις με σύνθημα «Αγωνιστείτε για την ελευθερία. Αγωνιστείτε με τους Anonymous. Για τους τυράννους, όλοι οι καταπιεσμένοι είναι ανώνυμοι».

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια
  1. Το καθεστώς αντιλαμβάνεται οτι η κοινωνική οργή μεγαλώνει μέρα με την ημέρα και ενδεχομένως οι συνέπειες της οικονομικής κατάρρευσης συναντήσουν μια εξέγερση.

    Η Δημοκρατία προσπαθεί να σταθεροποιηθεί με την πυγμή : λαμβάνει πρωτοφανή δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, θωρακίζεται δημιουργώντας ένα αστυνομικό κράτος και επιχειρεί να διασπείρει τον φόβο στον κοινωνικό ιστό .

    Με στόχο την επιβολή της κοινωνικής "ειρήνης", οριοθετεί και εν συνεχεία ποινικοποιεί τον "εσωτερικό εχθρό", όσους δηλαδή αντιστέκονται και αγωνίζονται για την ανατροπή και την απελευθέρωση. Ο τρομονόμος αναβαθμίζεται. Mε ακόμα πιο διευρυμένο πεδίο εφαρμογής, συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται ανθρώποι με μηδαμινά στοιχεία, ενώ οι φιλικές, συγγενικές και συντροφικές σχέσεις αποτελούν έναυσμα για εντάλματα σύλληψης, για πομπώδεις κατηγορίες περί συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

    Στα ευφάνταστα σενάρια τρομολαγνείας και στην προσπάθεια κοινωνικού εξοστρακισμού των αγωνιζόμενων ανθρώπων, συμβάλλουν τα μέγιστα οι ρουφιάνοι των τηλεπαράθυρων καθώς και λοιποί υπαλληλίσκοι στα Μέσα Μαζικού Εξευτελισμού. Διαρρέοντας αυθαίρετα και απροκάλυπτα προσωπικά στοιχεία και φωτογραφίες συλληφθέντων, καταζητούμενων αλλά και πιθανών υπόπτων, προσπαθούν να αναγάγουν τη ρουφιανιά σε αρετή.

    Σήμερα στα μπουντρούμια της δημοκρατίας βρίσκονται σαράντα πολιτικοί κρατούμενοι.

    Όποιος ξεχνάει τους αιχμαλώτους του κοινωνικού πολέμου, ξεχνάει και τον ίδιο τον αγώνα.
    Αλληλεγγύη σε όλους τους διωκόμενους στην υπόθεση ΣΠΦ, άμεση απελευθέρωση όσων αρνούνται τις κατηγορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σύστημα έχει τρομοκρατηθεί και φοβάται μήπως ο κόσμος σταματήσει να τους πληρώνει γενικώς η αρχή έγινε με τα διόδια τα αστικά λεωφορεία τώρα πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν εφορία. όλα τα κόμματα φοβούνται το ίδιο ακόμη και το ΚΚΕ γιατί και αυτοί είναι μέρος του συστήματος . όλοι με φερέφωνα τα κανάλια προσπαθούν να μας φοβίσουν με δήθεν τιμωρίες αλλά αν το κίνημα είναι μαζικό δεν μπορούν να κάνουν τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου