Τα νέα …υπνωτικά χάπια μας!

Γράφει ο Καφενόβιος

Το πήρατε χαμπάρι; Αλλαξε το επικοινωνιακό μίγμα η κυβέρνηση, με στόχο την περαιτέρω αποχαύνωση της κοινής γνώ­μης, ώστε να μην εκδηλωθούν αντιδράσεις ούτε για το νέο πακέτο μέτρων που θα κληθούμε να πληρώσουμε μέσα στην Ανοιξη.
Όπως γράφει το «Ποντίκι» η συνταγή λέγεται «Ύπνος και Δέος» και αφορά την επικέντρωση της ειδη­σεογραφίας και των κυβερνητικών διαρροών σε θέματα «πιασάρικα», που μπορούν να δώσουν μια αίσθηση δικαίωσης στην κοινή γνώμη και ότι, «κάτι γίνεται».
Έτσι σχεδιάστηκε η επιχείρηση ...ύπνωσής μας, δια της «αναπτερώσεως» του ηθικού μας, η οποία βασίζεται:
1. Στη δήθεν σκλήρυνση της στάσης απέναντι στην Τουρκία. Είδαμε τις επικοινωνιακές κορόνες του Γιώργου Παπανδρέου κατά την επί­σκεψή του στην Τουρκία και το υποτιθέμενο χώσιμο στον... καρντάσι του, Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα ο Ερντογάν, 24 ώρες μετά, άδειασε τον .........δικό μας, ενώ στον περίγυρό του διέρρεε ότι τα λόγια του ήταν για εσωτερική κατανάλωση, αφού «είναι πολιτικά αποδυναμωμένος».
2. Στη δήθεν κυβερνητική βούληση για αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός κ.λπ.), όταν αποφεύγουν προκλητικά να ορίσουν την Αποκλειστική Οικονομι­κή Ζώνη, παρά τις πιέσεις των Κυπρίων και των Ισραηλινών, για να μη δυσαρεστηθεί η Τουρκία.
3. Στη δήθεν επιθετική πολιτική για την πάταξη της φοροδιαφυγής ηχηρών ονομάτων, τραγουδι­στών, καλλιτεχνών, πολιτικών προσώπων, το κλεί­σιμο καταστημάτων και νυχτερινών κέντρων που δίνουν την αίσθηση ότι, την πληρώνουν και οι «με­γάλοι». Βέβαια στην ουσία οι κινήσεις που είδαμε τις τελευταίες ημέ­ρες και τα τρανταχτά πρόστιμα είναι άγνωστο εάν θα καταβληθούν. Ακόμα το ΥΠΟΙΟ δεν έχει δώσει σαφή απάντη­ση εάν πληρώθηκε το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο και στους μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου. Όσο για τα κέ­ντρα διασκέδασης που πιάστηκαν να μην κόβουν εισιτήρια, έκλεισαν μόλις για 48 ώρες, Δευτέρα και Τρίτη, τις ημέρες δηλαδή που έτσι και αλλιώς είναι κλειστά!
4 Στο δήθεν άνοιγμα του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων, μετά την τυπική υποβολή αιτήματος παράστασης υπέρ των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, στη δίκη που θα διεξαχθεί στη Χάγη.
5. Στο κυνήγι της λαθρομετανάστευ­σης, με τον φράχτη στον Έβρο και τις επιχειρήσεις σκούπα στα γκέτο της Αθήνας και άλλων πόλεων.
Το επόμενο διάστημα θα δείξει αν από την πολύ …εξυπνάδα ξαναπέσουμε στη …φάκα της αποχαύνωσής μας!