Το ΔΝΤ μάς το έστειλε ο Θεός.

16
Γράφει ο Γιώργος Σωτηρόπουλος
Αυτό είπε η γνωστή παρουσιάστρια της «Ακαδημίας»μοντέλων Βίκυ Καγιά. Και με αυτή τη δήλωση νομίζω ότι όλοι είμαστε πιο ήρεμοι τώρα και μπορούμε πιο άνετα να πορευτούμε στη ζωή καθώς και να δεχτούμε την επέλαση του άκρατου φιλελευθερισμού χωρίς καμία κρατική εποπτεία στη ζωή μας. Τέλος κειμένου.

Υ.Σ : Από καιρό ήθελα να εκφράσω την άποψή μου για το ζήτημα του ΔΝΤ και όλων όσων αυτό ανέσυρε στη σκέψη μας αλλά περίμενα μία δήλωση που θα εμπεριείχε τις απόψεις μου. Επιτέλους την βρήκα και δεν αισθάνομαι την ανάγκη να πω κάτι επιπλέον.

Υ.Σ 2: Από την άλλη τώρα που το ξανασκέφτομαι θέλω να πω κάτι.

Από τη στιγμή που υπεγράφη η δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ όλοι ξεσπάθωσαν. Από τη μία μεριά οι θεωρίες συνομωσίας και από την άλλη οι κραυγές για σβήσιμο της Ελλάδας από τον παγκόσμιο χάρτη. «Μας έβαλαν στο μάτι», «θέλουν να πάρουν τα νησιά μας», «θέλουν να μας καταστρέψουν» ήταν μερικές από τις φράσεις που, χρησιμοποιούνταν σαν καραμέλα στα στόματα όλων μας. «Οι καιροί είναι επικίνδυνοι και γι’αυτό πρέπει να αντιδράσουμε απέναντι στην ασυδοσία των αγορών και ..........στους μειοδότες πολιτικούς, που ξεπουλούν τη χώρα, για να σώσουν το τομάρι τους» ήταν άλλη μία φράση που με πολύ σοβαρό ύφος αναγγελόταν.
Μέσα σε όλα αυτά προστέθηκε και η φράση του κ. Παγκάλου «μαζί τα φάγαμε» και τότε ήταν που άρχισε το πανηγύρι. Απαντούσαν κάποιοι «τα κιλά όμως δεν πήγαν σε εμάς» και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούσαμε να βγάλουμε από πάνω μας τη ρετσινιά ότι, δηλαδή, χωρίς να το θέλουμε είμαστε και εμείς μέρος του προβλήματος.
Συγχρόνως, υπάρχει ένα αίσθημα περί δικαιοσύνης, ότι δηλαδή θα πρέπει κάποιοι να πάνε φυλακή και να σέρνεται η χώρα από εξεταστική επιτροπή σε τηλεδικαστήριο, προκειμένου να αποδοθεί ένα, οποιοδήποτε αίσθημα δικαίου. Δηλαδή, ψάχνουμε να θυσιάσουμε κάποιον, προκειμένου να αισθανθούμε ήρεμοι εμείς οι ίδιοι. Καλώς. Να πάνε κάποιοι φυλακή από τους «μεγάλους» που έφαγαν τα δις. Από τους «μικρούς» όμως; Κανείς; Και ποιοι είναι αυτοί; Ο πατέρας μου, η μάνα σου, ο ξάδερφός του, ο γνωστός της και πάει λέγοντας. Όλοι αυτοί δηλαδή που εξέθρεψαν με τον τρόπο τους τη Λερναία Ύδρα της διαφθοράς.
Και ας μην παραπλανάται η δική μου γενιά, από το 80 και μετά, ότι δε συμμετείχε σε αυτό το κλίμα. Μπορεί οι ίδιοι εμείς να μην πήγαμε σε κομματικές χοροεσπερίδες ή να μην επισκεφτήκαμε κομματικά γραφεία, αλλά το έπραξαν άλλοι για εμάς και εμείς το αποδεχτήκαμε μια χαρά, το κάναμε γαργάρα.
Ο πολιτικός και οι μανδαρίνοι του παραγόντισαν στο ποίμνιό τους και ο ψηφοφόρος αντίστοιχα παραγόντισε στον κοινωνικό του περίγυρο ότι έχει τα μέσα να φέρει το παιδί από τον Έβρο στην Αθήνα και εκείνο το αυθαιρετάκι.... θα βρούμε ένα τρόπο να το νομιμοποιήσουμε, λέγοντάς το με ύφος περισπούδαστο.
Αλλά, εννοείται ότι μας φταίνε οι ξένοι, οι ψωμοζητάδες, που έρχονται εδώ για να αρπάξουν τις δουλειές μας και οι άλλοι ξένοι, που θέλουν την Ελλάδα περιουσιακό τους στοιχείο. Εμείς όμως όχι. Εμείς είμαστε λαός περισπούδαστος, οι Έλληνες είναι οι «γαμάτοι» της υπόθεσης και το ελληνικό φιλότιμο, για το οποίο δεν υπάρχει αντίστοιχη λέξη στις άλλες γλώσσες, θα προοδεύσει αν και τώρα έχει κάπως καταρρακωθεί.
Με τέτοιου είδους μυθομανίες πορευόμαστε σαν κράτος, προσπαθώντας οι κακόμοιροι να κρατηθούμε από κάπου, που θα μας δώσει έστω λίγη αξιοπρέπεια, για να μη μας κάνουν οι άλλοι ό,τι θέλουν. Αλλά τα δικά μας, τεχνηέντως τα κρύψαμε κάτω από το χαλί και καθαρίσαμε το χώρο, όσο να πιάνει το μάτι της πεθεράς.
Στην Τρίτη έκδοση του βιβλίου του Απόστολου Βακαλόπουλου «Ο χαρακτήρας των Ελλήνων», 1994, βρήκα το εξής απόσπασμα από την εφημερίδα –Πελοποννησιακός Αστήρ Σπάρτης-, με ημερομηνία 19.06.1871 και το περνώ κατευθείαν στα νέα ελληνικά:

«Δεν είναι πλέον αμφιβολία ότι η ελεεινή κατάσταση στην οποία περιήλθε το κράτος, είναι αποτέλεσμα των κομματικών διαιρέσεων, οι οποίες παρέλυσαν κάθε δεσμό ηθικής και ανάπτυξης(...)Ποιος αμφισβητεί σήμερα ότι η διέπουσα αρχή των κομμάτων καθιέρωσε ότι πρέπει να διορίζονται υπάλληλοι στη δημόσια υπηρεσία όχι αυτοί που έχουν πείρα, ικανότητα, τιμιότητα αλλά αυτοί που ανήκουν αποκλειστικά στο κόμμα;»

            Από το παραπάνω κείμενο γίνεται εμφανές ότι η παθογένειά μας σαν κράτος δεν είναι οι κακοί ξένοι, όποιας μορφής, αλλά εμείς οι ίδιοι. Πάσχουμε από γραικυλισμό, προσπαθώντας να κοροϊδέψουμε το κράτος ή να το φλερτάρουμε έξυπνα, παγαποντίστικα....ελληνικά.
            Και από εδώ και πέρα τίθεται το ερώτημα: τι κάνουμε τώρα που έχουμε τη συννεφιά του ΔΝΤ πάνω από το κεφάλι μας; Η απάντηση είναι δύσκολη και προσωπικά δεν μπορώ να βρω απάντηση. Ωστόσο, αυτό που πρέπει άμεσα να γίνει είναι να αλλάξουμε αντιλήψεις για το κράτος. Υπάρχουν πολλές αδικίες. Αυτό είναι οφθαλμοφανές, αλλά ούτε η μίζερη στάση ζωής τις λύνει ούτε οι θεωρίες συνομωσίας. Ίσως μία αυτοκριτική θα ήταν ένα καλό ξεκίνημα.
            Και ενώ θα περίμενε κανείς από την Αριστερά να έχει το πάνω χέρι στις εξελίξεις και να τις καθοδηγεί, παρόλα αυτά βλέπουμε ότι ούτε αυτή είναι ικανή να ορθώσει ανάστημα. Ευτυχώς, η άκρα δεξιά δεν έχει και αυτή το ανοδικό ποσοστό που θα ήθελε. Απομένουν τα κόμματα εξουσίας, που ερίζουν για το ποιόν των ευθυνών αλλά μέχρι στιγμής μοιάζουν με κοκκόρια.
            Εδώ είμαστε όμως και η καθημερινότητα προχωρά. Πρέπει να πούμε το εξής: φταίμε. Λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία. Υπάρχουν δύο ιστορικά δεδομένα που θα μπορούσαν να είναι παράδειγμα προς μίμηση ή αποφυγή. Το ένα είναι η Γερμανία του Μεσοπολέμου, που καταρρακωμένη προσπαθούσε να βρει σανίδα σωτηρίας και της την παρείχε απλόχερα ο Χίτλερ. Και το άλλο η Αμερική, στην ίδια περίοδο, μετά το οικονομικό κραχ του 1929, με το Νιου Ντιλ του προέδρου Γουίλσον, που την έκανε υπερδύναμη.
            Η ιστορία θα δείξει τι θα ακολουθήσουμε. Απλώς ας ευχηθούμε να είναι όσο το δυνατόν πιο αντάξιο του πεπρωμένου μας. Γιατί ο Θεός μπορεί να μην έστειλε το ΔΝΤ τελικώς, αλλά και το ΔΝΤ δεν ήρθε μόνο του.

Δημοσίευση σχολίου

16Σχόλια
  1. και γι’αυτό πρέπει να αντιδράσουμε απέναντι στην ασυδοσία των αγορών και .....

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΟΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥ, ΣΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ, ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ.

    ΕΠΙ ΑΡΒΥΛΟΣ ΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

    ΑΛΛΑ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ (ΕΠΙ ΖΙΒΑΓΚΟΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΔΗΓΟΙ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, 5000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ!!, ΚΛΠ ΚΛΠ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΗΤΩ Η ΚΟΚΑΙΝΗ...

    ΤΗΣ ΑΛΗΤ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΣΠΙΡΙΝΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ τσουλί και στα όμοιά της πουτανάκια, το παρακάτω στην Σκυλίσια γλώσα τους.

    Το μυστικό σχέδιο για την επαναγορά του χρέους ________________________

    Σας είχαμε αποκαλύψει το σχέδιο για επαναγορά του χρέους με δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και με απόκτηση ομολόγων σε τιμή έως και 30% χαμηλότερη από την αρχική. Δεν περιμέναμε όμως ότι τόσο γρήγορα η κυβέρνηση θα το επιβεβαίωνε. Τότε είχαμε γράψει ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι καλό για την Ελλάδα αφού θα μπορεί να επαναγοράσει το χρέος της με δάνεια που θα της έδιναν τα ευρωπαϊκά κράτη και με επιτόκια πολύ χαμηλότερα από αυτά που θα συναντήσει η Ελλάδα αν βγει στις αγορές. Και είχαμε γράψει ότι η κυβέρνηση θα ποντάρει στο σχέδιο αυτό που βγάζει από το αδιέξοδο και από σίγουρη ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή. Ετσι θα πήγαινε σε εκλογές με σκοπό να τις κερδίσει (με λίστα φυσικά) και να εφαρμόσει νέα, πιο αντιλαϊκά μέτρα.

    Αφού βγήκε λοιπόν στο Νταβός ο Παπακωνσταντίνου αρχικά και επιβεβαίωσε τις συζητήσεις όπως και η Λαγκάρντ, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, στη συνέχεια, θεωρούμε ότι ο κύβος ερρίφθη.

    Σήμερα σας αποκαλύπτουμε το τελικό σχέδιο το οποίο είναι τόσο μαύρο που δε φαντάζετε ο νους σας.

    Το ζήτημα της ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης με αγορά ομολόγων έως και 70% της αξίας τους, συνοδευόταν από ένα ερώτημα: Γιατί ξαφνικά η Γερμανία και οι άλλες χώρες θέλουν να ξαναδανείσουν την Ελλάδα, την οποία «έφτυναν» όπου έβρισκαν;. Γιατί γίναμε ξαφνικά αξιόπιστοι και θα μας δανείσουν 50,60,70 δις για να επαναγοράσουμε το χρέος μας;

    Σίγουρα όχι γιατί φοβήθηκαν μήπως η Ελλάδα χρεοκοπήσει και χαθεί στη Βενετιά βελόνι. Αλλωστε, ένα «κούρεμα» κατά 30% θα έκανε κακό στους ισολογισμούς Γερμανικών και γαλλικών τραπεζών. Επομένως, κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στο σχέδιο επαναγοράς του χρέους με μια βασική προϋπόθεση. Με την υπογραφή της συμφωνίας και τον δανεισμό, η Ελλάδα χάνει την οικονομική της αυτοτέλεια. Όχι όπως τώρα με τους Τροϊκανούς, αλλά χειρότερα. Με συνεχείς ελέγχους σε μισθούς και συντάξεις, περικοπές όπου θα θεωρούν οι ξένοι ότι πρέπει να γίνει, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, πώληση ακινήτων – φιλέτων και εταιρειών, πώληση της ΔΕΗ κ.λπ.

    Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένα οικονομικό διευθυντήριο το οποίο με επικεφαλής τη γερμανική κυβέρνηση θα έχει την πραγματική διακυβέρνηση του κράτους. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία δεκάρα στον προϋπολογισμό. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δε θα υφίσταται και θα μπορεί να ασκεί πολιτική ακόμη και ξένος.

    Πώς θα γίνει, όμως, αυτό καθώς δεν τον προβλέπει το Σύνταγμα; Εδώ είναι και το μεγάλο κόλπο. Η κυβέρνηση πάει σε εκλογές έχοντας τη λύση στην τσέπη της, χωρίς όμως τις δραματικές λεπτομέρειες. Η επόμενη Βουλή είναι αναθεωρητική, αλλάζουν βασικά σημεία του Συντάγματος και ο Γερμανός κυρίαρχος έρχεται χωρίς πρόβλημα.

    Αυτό είναι το κρυφό σχέδιο που απεργάζονται στις Βρυξελλες και το Νταβός, ένα σχέδιο που έχει και μια μικρή λεπτομέρεια. Με την υπογραφή της συμφωνίας δανεισμού από το EFSF η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να υπογράψει ένα πολύ σκληρό Μνημόνιο το οποίο φυσικά θα κληθεί να υλοποιήσει το ξένο διευθυντήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε 12.10
    Εαν γινουν εκλογες μαλλον δεν θα εχουμε αυτοδυναμη κυβερνηση. Αυτο αυτοματα δημιουργη μια αδυναμη κυβερνηση, με οτι συνεπαγεται.

    ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12.10.. Επειδη ξεχασα.
    Υπαρχουν και καποιοι ""μικροι"" πολυ πεινασμενοι για εξουσια οι οποιοι δεν θα ειχαν κανενα προβλημα να προσκοληθουν σε καποιο κομμα (ΠΑΣΟΚ)? και να περασουν στον λαο οτι μετρα τους επιβαλει η τροικα αρκει και αυτοι να ειναι στην εξουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και γιατί δεν τα λές τα ΞΕΡΑΤΑ.
    έτσι και αλλιώς Τσογάνογλου γίνανε.

    οι ΝτοροΚουβελοΚαρατζαφέρηδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντιλαλούν οι φυλακές στον παράδεισο του GAP..........

    Ύστερα από 15 μήνες διακυβέρνησης GAP είναι σαφές προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα, ήδη δε το «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ» είναι το επίσημο δόγμα της συμμαχίας Δ.Ν.Τ.-ΠΑΣΟΚ.

    Ως δικηγόρος, όμως, και υπερασπιστής ανθρώπων και δικαιωμάτων, ανησυχώ πολύ για την σταθερή πορεία της πατρίδας μου προς την πλήρη κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων του νομικού πολιτισμού που ισχύουν από την εποχή του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού.

    Στον παράδεισο του GAP, κατ’εντολή των οικονομικών εγκεφάλων του Δ.Ν.Τ., έχει αναγορευθεί σε «υπ’ αριθμόν 1» κοινωνική απειλή και μάστιγα για την δημοκρατία ο εκάστοτε φοροφυγάς, χωρίς κανείς να εξετάσει εάν ο φόρος που υποτίθεται ότι οφείλει αντιστοιχεί σε πραγματική και δίκαιη φορολογική υποχρέωση.

    Δυστυχώς, όμως, η έκπτωση των δημοκρατικών ελευθεριών και η μείωση των δικαστικών εγγυήσεων γίνεται από την κυβέρνηση βάσει οργανωμένου σχεδίου, που προφανώς έχει εκπονηθεί από τους εντολείς της, καθώς οι σημερινοί κυβερνώντες δεν πείθουν ούτε για την ευφυΐα, ούτε για την επιστημονική τους κατάρτιση, ώστε να σκεφθούν και να συντάξουν τα όσα οι νόμοι που ψηφίζουν, μας επιβάλλουν.

    Αρχικά, με τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ εξαπολύθηκε καμπάνια ψυχολογικού καταναγκασμού και κατασυκοφάντησης συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, με σκοπό να στραφεί εναντίον μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.

    Μετά, επιβλήθηκε ψυχολογία προσωπικής ενοχής σε όλον τον λαό για την κακή κατάσταση της χώρας […μαζί τα φάγαμε..], ώστε να καμφθούν οι εσωτερικές αντιστάσεις και να αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα ό, τι θα επακολουθήσει.

    Τέλος, με ήδη διαμορφωμένο το κλίμα, ξεκίνησε η νομική εξόντωση των δικαιωμάτων, με εργαλεία τους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση, νόμους που παραβιάζουν το πνεύμα του Συντάγματος και τις προσωπικές ελευθερίες όλων, δήθεν για επιτάχυνση της δικαιοσύνης και αναζωογόνηση των δημοσιονομικών της χώρας.

    Με τον νόμο 3900/2010, με πρόσχημα την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης, λες και φταίει ο φορολογούμενος που αργούν τα δικαστήρια να δικάσουν την υπόθεσή του, ουσιαστικά καταργήθηκε ο ένας από τους δύο βαθμούς δικαιοδοσίας, και καταργήθηκαν όλες οι εγγυήσεις για την τήρηση των απαραίτητων τυπικών διαδικασιών από την Διοίκηση έναντι του φορολογούμενου. Με απλά λόγια, εάν η εφορία σου βάλει πρόστιμο, θα το επιδώσει όπως και όποτε θέλει, εάν δεν σε βρει θα το πετάξει στον απέναντι κάδο σκουπιδιών, εσύ θα πρέπει να προσφύγεις, και εάν χάσεις δεν έχει έφεση. Συγχαρητήρια, εάν αυτό είναι δικαιοσύνη, τότε ο Μουσολίνι ήταν ιεραπόστολος και ο Ιαβέρης νεωκόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν εχετε τυψεις κυριε Σωτηροπουλε δεν εχετε να κανετε το εξης:

    http://www.bankofgreece.gr/pages/el/other/publicdebt.aspx

    Μετα τη καταθεση σας θα σας δωθει και μια περικεφαλαια για το προφανη λογο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οτι σκατα αυτη το κομμα της και οι ΠΑΣΟΚΩΛΟΓΛΥΦΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. """Αγαπητε 12.10
    Εαν γινουν εκλογες μαλλον δεν θα εχουμε αυτοδυναμη κυβερνηση. Αυτο αυτοματα δημιουργη μια αδυναμη κυβερνηση, με οτι συνεπαγεται.

    ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!"""
    ......
    pasoke katse fronima

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. oloi oi pasokoi kafroi einai telospantvn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φυσικά και μας το εστειλε ο θεός για να δοκιμάσει την πίστη μας, όπως εστειλε τους τουρκους το 1400

    Αλλά εσείς οι αντίχριστοι βάλλετε συνεχως κατά της εκκλησίας.

    Συντομα θα σας στείλουμε στο πυρ της κολάσεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 3.59
    Δεν μας φτάνει το ψοφόκρυο και που δεν έχουμε πετρέλαιο έχουμε και σένα με τις κρυάδες σου κολλημένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 4 ΚΑΙ 40 ΤΡΑΒΑ ΞΕΚΟΛΙΑΣΟΥ ΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΟΥ
    ΜΑΛΑΚΑ Ε ΜΑΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 12.50

    Και με τόσες δυνατές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις μέχρι τώρα τι κατάλάβες?

    Τραβάει το πετσί σου καταπίεση φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δείτε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης b3ta.com ή οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα:
    http://whois.domaintasks.com/b3ta.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου