Αντελήφθης μήπως τώρα;

  •  Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος
  •  
  • Αντελήφθης μήπως τι συνέβη στο Ερζερούμ και γιατί ο Ερντογάν μίλησε για σχέση εταιρική;; Διασώζεται εν μέρει και προσωρινά η Αμερικανική οικονομία δια της κατά 60% ληστείας των επί δεκαετίες γνωστών Ελληνικών πετρελαίων του Αιγαίου μετά εκείνης της κατά 100% του Ιράκ και αφού προηγουμένως οι γκάκστερς της Ουάσιγκτον σκαρφάλωσαν την τιμή του βαρελιού πάνω από τα 90 δολάρια για να είναι εκμεταλλεύσιμος ο Ελληνικός ορυκτός πλούτος..
  • Αντελήφθης μήπως γιατί βρέθηκαν συνδαιτυμόνες στα πέριξ της ίδιας "Ερζερουμικής"¨τράπεζας θύτης και θύμα υπό την δαμόκλεια απειλή πολέμου του θύτη; Για να ακυρωθεί στην πράξη η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που όριζε σαφώς και κατηγορηματικά την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Μεγαλόνησο και για να μεταλλαχτεί το θέμα ταχυδακτυλουργικά από διεθνές σε διμερές όπως το απαιτούσε και το προέβλεπαν οι γνωστοί δύο εφιάλτες πρωθυπουργοί.  (Σημίτης Μητσοτάκης)...
  • Αντελήφθης μήπως τώρα γιατί προβάλλονται μανιωδώς άπαντες οι γελωτοποιοί του ΛΑΟΣ  μέσα από τις λάσπες των καναλικών βοθρολυμμάτων;  Για να λοιδορείται κατ’ εξακολούθηση η ιδέα της πατρίδας και να διακωμωδούνται κατά συρροή στην συνείδηση του λαού, από κοινού με τους εθνικιστές Ελλαδέμπορους του......... Καρατζαφύρερ, οι γνήσιοι πατριώτες.
  • Αντελήφθης μήπως τώρα εσύ ο κατ’ εξοχήν μεταναστεύων αλλά και φιλόξενος λαός γιατί διαπομπεύεσαι ως ρατσιστής στα παζάρια των διεθνών αγορών αλλά και γιατί σε προσφωνούν οι αξιωματούχοι σου δια του συνταγματικά αδόκιμου «πολίτη» και όχι Έλληνα ή λαό;  Για να σε εξισώσουν στην δυστυχία με τους μετανάστες και να σου αφαιρέσουν την ιδιοκτησία της πατρίδας σου που σύντομα και λόγω των μνημονιακών υποθηκών θα μεταγραφεί ευκολότερα στους παγκόσμιους τραπεζίτες οι οποίοι θα διοικούν το εναπομείναν πληθυσμιακό συνονθύλευμα δια των γνωστών σε όλους πλέον «πολιτικών» υπαλληλίσκων  τους.
  • Αντελήφθης μήπως τώρα γιατί δεκαπέντε χρόνια πριονίζουν την παιδεία μεταλλάσσοντάς την σε εκπαίδευση και τον ρόλο των ριάλιτι της μαγειρικής; Για να μετασχηματίσουν τις επερχόμενες γενιές σε σερβιτόρους αστακών των απογόνων του τύπου Χριστοφοράκου δοσιλογισμού και delivery boys πιτσών στα χλιδάτα γκέτο της εργατικής αριστοκρατίας.
  • Αντελήφθης μήπως τώρα που βουλιάζεις αβοήθητος γιατί οι τραπεζίτες  σου μοίραζαν αφειδώς και δωρεάν κάρτες σε ώρες όχι κοινής ησυχίας αλλά γενικής υπνηλίας; Για να σου πλειστηριάσουν και την ζωή ευθύς αμέσως την αρπαγή του πατρικού σου..
  • Αντελήφθης μήπως τώρα που πνίγεσαι το γιατί δια βαριδίων μετοχών σε βύθισαν στον χρηματιστηριακό πάτο με την γλοιώδη εκείνη σαύρα ως πρωθυπουργό να σε  ωθεί δια των ψευδών δηλώσεών του ακόμη βαθύτερα ώσπου κατά το τρίτο τέταρτο υπόγειο του πάτου να βρεις αντί μεδίμνων χρυσών τον θάνατό σου; Για να ανταλλάξουν με πεπιεσμένο αέρα και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα από το κομπόδεμά σου προκειμένου κάποιοι ελάχιστοι μετρήσιμοι στα δάχτυλα των δύο χεριών να υπερθησαυρίσουν εν μία νυκτί..
  • Αντελήφθης μήπως τώρα γιατί είκοσι χρόνια εκποιούσαν θέσεις εργασίας στους Εοκικούς «εταίρους» τους αλλά και τι ακριβώς σημαίνει ευρώ, ανταγωνισμός και ελεύθερη αγορά; Σημαίνει την μετάγγιση του παραγόμενου πλούτου σου στις τραπεζικές αγορές της Γαλλίας της Γερμανίας και της Ολλανδίας για να επιδοτούνται οι έρευνα και η τεχνολογία τους έτσι ώστε εσύ να είσαι εσαεί στον πρωτογονισμό..
  • Αντελήφθης μήπως τώρα γιατί ο «εθνάρχης» θείος του «νεαρού» εθνάρχη ανηψιού δήλωσε με την υπογραφή της εισόδου μας το 1981 στην ΕΟΚ και από άμβωνος πολιτικού «σκάστε και κολυμπήστε»; Γιατί από ψαράκι στην προστατευόμενη γυάλα σου σε πέταγε στους ωκεανούς με τα σκυλόψαρα.. Για να διατρέψεις τα νυκτόβια αρπακτικά που παραμόνευαν χρόνια στο βυθό των ανοικτών θαλασσών για την νοστιμιά αυτή.

Μια νοστιμιά που μετά του οικοπέδου της την έχουν ήδη κοστολογήσει σε τριακόσια δις συμπεριλαμβανομένης και της μνημειακής της ιστορίας. Θ’ αστράψει επιτέλους στην μνήμη σου το φλας των προγονικών σου αγώνων ή θα τους το επιτρέψεις ρίχνοντας τους απογόνους και την χώρα σου στην χωματερή της λήθης;

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr