Κόβουν οικόπεδα για να προλάβουν την Μπιρμπίλη

4
Αγώνας δρόμου αναμένεται να γίνει από τις επόμενες ημέρες από όσους έχουν οικόπεδα σε περιοχές Natura προκειμένου να τα κατατμήσουν πριν ψηφιστεί ο νόμος που θα ορίζει στα 10 στρέµµατα το εµβαδόν των αγροτεµαχίων που βρίσκονται σε χαρακτηρισμένες περιοχές.

Είναι ένα παιχνίδι που παίζεται τελικά πολύ εντέχνως από την κυβέρνηση που από τη μια εμφανίζεται ως προστάτης της φύσης επεκτείνοντας το όριο δόμησης στις περιοχές Natura  στα 10 στρέμματα και από την άλλη κωλυσιεργεί για άγνωστο λόγο την ψήφισή του.

Αποτέλεσμα, οσοι έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια έως 10 στρέμματα να τρέχουν τώρα να τα κατατμήσουν πριν ..........ψηφιστεί ο νέος νόμος. Πόσο ωφελεί άραγε το περιβάλλον αυτού του είδους η στάση από την κυβέρνηση;

Η κα Μπιρμπίλη εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά με την άτεγκτη στάση της ξεκαθαρίζοντας στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου Περιβάλλοντος οτι  το όριο δεν θα πάει παρακάτω παρά το τελεσίγραφο της Κοινοβουλευτικής Οµάδας ότι «αυτό το νοµοσχέδιο δεν περνάει».

'Αφησε όμως να εννοηθεί οτι μέχρι και τη δημοσίευση του νέου νόμου στην εφημερίδα της κυβέρνήσεως μπορεί κανείς να πορευτεί με τον ισχύοντα νόμο.

Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει οτι εάν κάποιος έχει στην κατοχή του σε περιοχή Natura αγροτεμάχιο 12 στρεμμάτων, μπορεί μέχρι να γίνει νόμος του κράτους να το κάνει τρία αγροτεμάχια.

Ωστόσο, η συνεδρίαση έγινε σε υψηλούς τόνους και παρότι οι βουλευτές συμφώνησαν επι της αρχής του νομοσχεδίου, κατηγόρησαν την υπουργό οτι δεν τους λογαριάζει και οτι δεν τους δινεται το περιθώριο να ακουστεί η φωνή τους. Τελικά αποφασίστηκε σε νέα συνεδρίαση του ΚΤΕ Περιβάλλοντος οι βουλευτές να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Από χθες ο βουελυτής Γιάννης Δριβελέγκας ήταν από εκείνους που "φώναξαν" περισσότερο κατά της νέας ρύθμισης.
Ο κ. Δριβελέγκας είδε τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Παπανδρέου του είπε οτι είναι υπέρ της δημόσιας διαβούλευσης γιατί ακούγονται ενδαφέρουσες και χρήσιμες απόψεις. Ωστόσο, του διεμήνυσε οτι ο νόμος επι της ουσίας δεν θα αλλάξει. Το πότε είναι το ζητούμενο....

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια
  1. Υπερήφανοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τους αφήνουν να λένε τον καημό τους στις επιτροπές......
    ( Χέσε μέσα δηλαδή, νταλάρα)

    Νέοι πράσινοι… «ήρωες» αναδεικνύονται καθημερινά μέσα από τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ…!!! Αν και στο τέλος ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής όλοι κάθονται…σαν «κότες», τους δίνεται η ευκαιρία προς ψηφοθηρική εκμετάλλευση να πουν τον…καημό τους μόνο εσώκλειστοι και ιδιωτικώς…!

    Η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ που ασχολήθηκε με την επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις». ολοκληρώθηκε πριν από λίγο έγινε σε υψηλούς τόνους και παρότι οι βουλευτές συμφώνησαν επί της αρχής του νομοσχεδίου, κατηγόρησαν την υπουργό ότι δεν τους λογαριάζει και ότι δεν τους δίνεται το περιθώριο να ακουστεί η φωνή τους.

    Στο τέλος αποφάσισαν οι βουλευτές να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις σε νέα συνεδρίαση του ΚΤΕ Περιβάλλοντος…

    Να σας πληροφορήσουμε ότι πριν από το ΚΤΕ προηγήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Μπιρμπίλη, ο Σηφουνάκης, η Βάρτζελη, ο Καχριμάκης και ο Έξαρχος. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η εξής αλλαγή : όλες οι κατατμήσεις που έχουν γίνει πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου βάσει των 4 στρεμμάτων να ισχύουν κανονικά, και όσα οικόπεδα είναι σήμερα άρτια και οικοδομήσιμα να παραμένουν άρτια και οικοδομήσιμα. Όμως, μετά από την ψήφιση του νόμου η κατάτμηση των οικοπέδων θα γίνεται βάσει των 10 στρεμμάτων…

    Οι βουλευτές θεωρούν ότι αντιμετωπίζεται ισοπεδωτικά η χώρα και δεν αξιολογούνται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, και έρχεται ένα χωροταξικό από το παράθυρο.

    Ο Γιάννης Βούρος : Καλή η οικολογία, αλλά να μην καταντά οικολαγνεία. Δεν μπορώ να σκέφτομαι που θα γεννήσει ο πελεκάνος και ένα αναπτυξιακό σχέδιο να τινάζεται στον αέρα.

    Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής : Νομικά στο κενό το νομοσχέδιο

    Ο Δημήτρης Βαρβαρίγος : Δεν μας ακούτε. Δεν μας λαμβάνετε υπόψη σας. Δεν μας θεωρείτε συμμάχους σας, μας έχετε στην λογική της ομηρείας των βουλευτών.

    Ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης : Δεν περνάει. Είναι άδικο. Δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο για όλες τις natura.

    Ο Νίκος Ζωίδης : Δεν είναι δυνατόν να καταργούνται αναδρομικά όλες οι παρεκκλίσεις που υπάρχουν μέχρι τώρα.

    Η Χρύσα Αράπογλου : Με ενοχλεί η ισοπεδωτική αντιμετώπιση όλης της χώρας. Πρέπει να γίνουν τοπικά σχέδια διαχείρισης τοπικά.

    Η Σούλα Μερεντίτη : Δεν μπορώ να δεχτώ την οριζόντια λογική των 10 στρεμμάτων. Να πάτε σε διαχειριστικές μελέτες για τις ζώνες natura.

    Πριν από λίγο, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας, είπε:

    «Ακούω τις τελευταίες ημέρες μια σπέκουλα από οικολάγνους περί του περιβάλλοντος. Δεν αναγνωρίζω ότι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία κάποιοι που ζουν στην Κυψέλη από τους βουλευτές της επαρχίας. Το μέτρο των 10 στρεμμάτων θα προκαλέσει διπλό κακό. Οι βουλευτές δεν είναι υποχείρια τοπικών και κομματικών συμφερόντων και έχουν μεγαλύτερη αγωνία από κάποιους ανέξοδα οικολογούν».

    Σίγουρα οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα υπερήφανοι που τους άφησαν να κάνουν «αντάρτικο» και γι΄ αυτό μόλις το νομοσχέδιο εισαχθεί στην Ολομέλεια θα το ψηφίσουν «αμελλητί» αποδεικνύοντας στους συντοπίτες τους ότι δεν μπορούν να ρίξουν και την κυβέρνηση για λίγα κωλοχώραφα….!

    ρε..ΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΑ ΥΠΟΘΕΤΑ....
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ..
    ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ..ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΩΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΗ..ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι όντως, για γέλια και για κλάματα...

    κλαυσίγελως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΑ ΕΞΗΣ.
    ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΔΕΔΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΙΣ 31-12-2010.
    ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΑ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΙΡΕΤΑΙ Η ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ.
    ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δείτε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης hotfrog.de ή οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα:
    http://whois.domaintasks.com/hotfrog.de

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου