ΤΟ ΚΑΛΟΥΠΙ

 Γράφει  η Ολγα Γεριτσίδου

Πολλά λέγονται και αναλύσεις επί αναλύσεων έχουν γίνει, τόσο για την ερμηνεία της συμπεριφοράς του Λαού όσο και για την απόκρυψη / φίμωση των πραγματικών του πράξεων.  Είναι λοιπόν στιγμή τώρα που κάνουμε απολογισμούς διάφορους να σταθούμε για λίγο ακριβώς σε αυτό ρωτώντας τα εξής ερωτήματα :

Ποια είναι η πραγματική εικόνα – προφίλ του Λαού και πώς μπορούμε να την διακρίνουμε ικανοποιητικά μέσα από ένα κυκεώνα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας που ομολογουμένως εξαπολύει και εκπέμπει το σύνολο των ΜΜΕ ;

Το πρώτο που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι ότι η προπαγάνδα πάντα σε περιπτώσεις απόπειρας διαχείρισης κρίσης ( «damage control» ) από μία καθ’ όλα παράνομη κυβέρνηση υποστηριζόμενη από τις τάξεις αυτές που ανέκαθεν παρανομούσαν, είναι ότι λειτουργεί πάντα σαν αντίδραση στο ερέθισμα είτε που έχουν ήδη διαγνώσει από τον Λαό ή που έχουν σφυγμομετρήσει ότι επέρχεται από τον Λαό.

Δηλαδή, βλέπουν ποιες αντιδράσεις που είτε λαβαίνουν χώρα είτε είναι επικείμενες τους φοβίζουν ή απειλούν την δράση τους και επιτίθενται δια της προπαγάνδας σε αυτό προσπαθώντας να στρεβλώσουν την εικόνα, να υπονομεύσουν, να ωθήσουν και να............ δώσουν ‘καραμέλες’ πλύσης εγκεφάλου που θα βάλουν λίγο ‘πάγο’ στην Λαϊκή αντίδραση.

Όμως αυτό σημαίνει ότι και υπάρχει αντίδραση στην οποία προσπαθούν να βάλουν αυτόν τον ‘πάγο’ και υπάρχει και αντιμετώπιση του Λαού ως έναν επικίνδυνο εχθρό, και όχι ένα άβουλο εύπλαστο πιόνι όπως ήταν η προπαγάνδα την οποία απηύθυνε ο Γκαίμπελς προς εσωτερική κατανάλωση των Γερμανών, πάντα ως επί το πλείστον.

Αυτού όμως του είδους το όπλο είναι δίκοπο διότι στηρίζεται ΜΟΝΟ στην δυνατότητα του να είναι αόρατο στον στόχο, σε αυτή την περίπτωση στον Λαό. Εάν καταστεί ορατό τότε μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί από τον Λαό για να δώσει μία κατά πολύ ακριβέστερη εικόνα του προφίλ της Λαϊκής δράσης και τοποθετήσεως από μία ‘σφυγμομέτρηση’ ή γκάλοπ από αυτά που κατά παραγγελία προβάλλονται, που είναι και αυτά μέρος της ίδιας προπαγανδιστικής γραμμής.

Ο τρόπος χειρισμού και αποκωδικοποίησης είναι όπως αυτή με ένα γύψινο ομοίωμα και το καλούπι του :  το γύψινο ομοίωμα είναι η προπαγάνδα που προσπαθούν να μας ταΐσουν και το καλούπι είναι η αλήθεια, αυτό δηλαδή που έχουν υπ’ όψη τους και προσπαθούν να αποτρέψουν.

Επί μήνες μας λένε ότι ο Λαός δεν αντιδράει, αλλά η επίθεση σε κάθε αντίδραση που αναφέρουν είναι σφοδρή και υπάρχουν πλήθος αντιδράσεων και κινητοποιήσεων που ποτέ δεν αναφέρονται ενώ σε άλλες εποχές θα ήταν πρώτη είδηση. Τώρα πλέον έχουμε τον κάθε Μίχαλο να απαιτεί να απαγορευτεί και το Συνταγματικό Δικαίωμα της διαδήλωσης. Τι μας λέει αυτό ; μας λέει ότι έχουν να αντιμετωπίσουν έναν Λαό που αντιδράει σφοδρά και εντόνως, είναι εκτός ελέγχου των συνδικαλιστών και των κομμάτων και επιστρατεύεται κάθε τακτική στραγγαλισμού αυτής της διάχυτης και μαζικής αυθόρμητης Λαϊκής αντίδρασης.

Επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι είναι η … «νόμιμη» εκλεγμένη κυβέρνηση, δείγμα βασικό ότι ο κόσμος θεωρεί ( και δικαίως βάσει στοιχείων και νόμων ) ότι η κυβέρνηση είναι παράνομη και προσπαθούν αυτό κάπως να το αναχαιτίσουν διότι είναι γνωστό ότι μία παράνομη κυβέρνηση έχει πολύ κοντινή ημερομηνία λήξης. 

Θεωρείται από τον Λαό ότι εντός της Βουλής υπάρχουν άτομα που για το χρήμα πουλάνε και την μάνα τους και δρούν ως δοσιλογική κατοχική κυβέρνηση, για αυτό προβάλλουν δήθεν θυμωμένους κυβερνητικούς να λένε το γνωστό ΠΑΣΟΚΙΚΟ « όποιου δεν του αρέσει να κατεβεί από το τραίνο» ενώ ταυτόχρονα διαβεβαιώνουν ότι «δεν έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον διάβολο».

Επίσης επιστρατεύουν ακόμα και τον κάθε ξένο σε θέση επιτρόπου να επαναλαμβάνει χωρίς να έχει ανάγκη να το κάνει ότι η εδώ κυβέρνηση έχει επικυρωθεί από τον Λαό ενώ τα εκλογικά αποτελέσματα της τελευταίας αναμέτρησης έχουν χρησιμοποιηθεί και παλαιότερα στην Ελλάδα και τώρα αλλού για να ρίξουν κυβερνήσεις.

Ο Λαός έχει απορρίψει το σύνολο των μέτρων και για αυτό οι καραμέλες που εκπέμπονται είναι «και ποια είναι η άλλη λύση;» και «ο Λαός θέλει τα μέτρα».

Ο Λαός έχει εκτιμήσει ορθώς ότι δεν υπάρχει διέξοδος σε αυτή την διαδικασία η οποία είναι μία μόνιμη κατάσταση που αποπειρούνται να επιβάλλουν στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, και για αυτό τώρα όλοι επιστρατεύοντας ακόμα και τον τελευταίο κυβερνητικό που μάταια ευελπιστούν ότι μπορεί να εισακουστεί, τον Παπούλια, να λένε ότι υπάρχει ελπίδα εξόδου από την κρίση με αυτή την μεθοδολογία.

Ο Λαός δηλαδή έχει εκτιμήσει την κατάσταση, την έχει απορρίψει και αντιδράει στην καθημερινότητα του αλλά και σε κινητοποιήσεις για να την αποβάλλει και να επιβάλλει τα μέτρα που ο ίδιος ο Λαός θεωρεί βιώσιμα, όπως η επιστροφή των κλεμμένων και η τιμωρία των κλεφτών.

Επίσης, ο Λαός ξέρει ότι η κυβέρνηση έχει καταξεσκίσει το Σύνταγμα και ξέρει τι ποινές επισύρει κάτι τέτοιο και πώς νομιμοποιείται ο Λαός να τις επιβάλλει αυτές τις ποινές ( 120Σ και όχι μόνο ) και για αυτό τώρα βγαίνουν να πουν ότι η κυβέρνηση είναι ‘εθνικής ανάγκης’ σε περίοδο ‘πολέμου’ : πιθανότατα έρχεται ταχέως αναστολή κάποιων άρθρων του Συντάγματος αφού εκλογές με το Λαϊκό προφίλ όπως είναι για την σύνταξη αναθεωρητικής Βουλής είναι παρακινδυνευμένο, αλλά ο στόχος που θέλουν να φτάσουν ( η επιβολή δικτατορίας και επισήμως ) είναι λίαν επιτακτικός για την τώρα παράνομη κυβέρνηση.

Για αυτό τώρα έχουμε αναφορές σε οικουμενική κυβέρνηση, ισχυρισμούς ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κυβερνάει μόνο του αλλά όλοι μαζί επιβάλλουν συγκεκριμένα πράγματα στα πλαίσια του πολέμου, κ.ο.κ..

Τί συμπέρασμα, ίσως και εορταστικό οφείλουμε να βγάλουμε εμείς ;

Ότι ο Λαός έχει πάρει θέση και πολεμάει, ΔΕΝ είναι ούτε άεργος ούτε απαθής ούτε άνευ αντιδράσεως και ο εχθρός του, η αντίθετη μεριά των δεινοσαύρων του δημοσίου και των μεγαλοαεριτζήδων παντός διαμετρήματος ( από ‘επιχειρηματίες’ μέχρι τραπεζίτες και εφοπλιστές ) έχει επίσης παραταχθεί απέναντι και βάλλει πύρ κατά βούληση.

Η μάχη έχει ξεκινήσει και παρ’ όλο που η δική μας μεριά δεν διαθέτει ΜΜΕ είναι ο απειλητικός αντίπαλος όλων αυτών των κλεφτών και εγκληματιών κατά της Ανθρωπότητας.

Και που να αρχίσουμε να βάλλουμε συντονισμένα και συνειδητοποιημένα χωρίς τους συνδικαλιστές που τόση σιγουριά προσφέρουν ακόμα και τώρα στην αντίθετη μεριά !