Σε ευχαριστούμε .... Μίκη!!!

16
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Είχα την τύχη να είμαι ένας από αυτούς που παρακολούθησα από κοντά την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη για τα πολιτικά δρώμενα του τελευταίου χρόνου στην πατρίδα μας.
Φυσικά δήλωσα συμμετοχή στο Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών και νιώθω όπως είπε ο Μίκης ότι αυτή η κίνηση θα πρέπει να γίνει η σπίθα που θα βάλει φωτιά  στην μακαριότητα των περισσοτέρων από εμάς!
Ο λόγος του ήταν απλός αλλά γεμάτος αλήθειες, καταγγελτικός αλλά και ουσιαστικός ως προς τις λύσεις στα αδιέξοδα και τα διλλήματα που έχουν προτάξει οι εγχώριοι κοινοβουλευτικοί μας ΔουΝουΤο υπάλληλοι!
Ναι φίλες/οι δυστυχώς ο Πρωθυπουργός μας και οι άβουλοι παλαμοκρουστές βουλευτές του ξεπούλησαν μέσω του μνημονίου τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (με πρωτοφανείς στα παγκόσμια χρονικά όρους) αλλά υποθήκευσαν την ζωή και το μέλλον των παιδιών μας για πολλά πολλά χρόνια!!!
Αυτό φυσικά δεν έγινε από αφέλεια και ανικανότητα αλλά είναι η ολοκλήρωση ενός μακροχρονίου σχεδίου που ...........μοιάζει να ολοκληρώνεται επί των ημερών του κ. Παπανδρέου.
Ας αναλογιστούμε όλοι μας γιατί στο κυβερνητικό σχήμα τα κρίσιμα πόστα έχουν ανατεθεί  σε εξωκοινοβουλευτικούς ή σε εκλεγμένους στο επικρατείας!... δηλ. άτομα που δεν έχουμε ψηφίσει!!!
Ας αναλογιστούμε τα τόσα προεκλογικά ψέματα αλλά και τις καθυστερήσεις  μετά την ανάληψη της εξουσίας για λήψη μέτρων αλλά και για δανεισμό με λογικά επιτόκια.
Θα ‘λεγε κανείς ότι επεδίωκαν να μας πάνε στο μαγκανοπήγαδο του ΔουΝουΤου για να γίνουμε τα μουλάρια που με παρωπίδες θα δουλεύουν για να αποπληρώνουν τα ληστρικά τοκοχρεολύσια που μας έχουν φορτώσει.
Συμφωνώ με την διαπίστωση του κ. Θεοδωράκη ότι όλο αυτή η οικονομική εξαθλίωση έχει απώτερο σκοπό την καταρράκωση της ανθρώπινης μας υπόστασης σε τέτοιο βαθμό ώστε να μας καταστήσει ανίκανους να αντιδράσουμε στον επερχόμενο διαμελισμό  της πατρίδας μας.
Ο Μίκης κατήγγειλε ως συνυπεύθυνη και την αξιωματική αντιπολίτευση μια και πέρα από την συνενοχή της στο βαθμό που της αναλογεί (τις περιόδους που ήταν στην εξουσία) ακόμα και τώρα δεν λέει την πραγματική αλήθεια για το που πάμε.
Τέλος δε, πρότεινε και λύσεις  οι οποίες ξεκινούν από το βασικότερο δηλ. να αντιληφθούμε πρώτα όλοι το μέγεθος του ξεπουλήματος που έκαναν και κάνουν οι μειοψηφούντες (σε πραγματικά νούμερα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοτικές εκλογές)  κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι (τους οποίους κατά την γνώμη μου  ο ιστορικός τους μέλλοντος θα τους χαρακτηρίσει ΠΡΟΔΟΤΕΣ) και οι οποίες λύσεις θα πρέπει να βασιστούν σε τρεις λέξεις και έννοιες  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ας ενεργοποιηθούμε όλοι έστω και τώρα γιατί η κατηφόρα πια, έχει πάρει επικίνδυνη κλίση και σε λίγο η πορεία μας προς το γκρεμό θα είναι μη αναστρέψιμη!!!
 

Δημοσίευση σχολίου

16Σχόλια
  1. είναι αργά για δάκρυα.... Μίκυ.

    πολύ περισσότερο μας πείθει
    η ανυπακοή
    των ΔΗΜΑΡΑ-ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
    από τα αργοπορημένα λόγια του αγαπητού μας Μίκυ.

    χρόνια τώρα δόθηκαν ευκαιρίες :
    για παρεμβάσεις
    για συνεισφορά
    για αγώνες δίπλα στο λαό

    έπρεπε να φτάσουμε στον πάτο ;
    έπρεπε να χάσουμε το ηθικό μας ;

    σήμερα :
    δεν πιστεύουμε πια στα λόγια.
    δεν εμπιστευόμαστε κανέναν.

    θέλουμε για μπροστάρηδες
    ανθρώπους καθαρούς που θα μας εμπνεύσουν την εμπιστοσύνη.
    κι ας είναι άγνωστοι.
    κι ας είναι ανώνυμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω και καιρο φωναζουμε:
    -Το ζητημα του μνημονιου δεν ειναι το οικονομικο(αλλωστε το ομολογησαν και οι εκπροσωποι του ΔΝΤ)
    -αλλα η καταλυση του κοινοβουλευτισμου με τη μεταφορα "δικτατορικων" εξουσιων στη κυβερνηση
    -και η επιθεση στις αξιες και τα δικαιωματα μας
    Στοχος τους ειναι αυτο που εχουν κανει σε καθε χωρα:
    Η δημιουργια μιας πλειοψηφιας εξαθλιωμενων,χρεοκοπημενων,προλεταριοποιημενων,απελπισμενων ανθρωπων που θα προσφερουν χωρις ανταλλαγμα,δικαιωματα και προοπτικη, παφθηνη εργασια.
    Προκειται περι ακριδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως υπογραφει το μανιφεστο, ως μουσικοσυνθετης ή ως Μουσικοσυνθετης πρωην υπουργος του Μητσοτακη της δεξιας Παραταξης?? μηπως ξερει κανεις???
    Για να μην νομιζει δηλαδη ο κυριος οτι η σπιθα που ιδρυσε δεν θα μας αναωει και τα δικα μας λαμπακια και θα θυμηθουμε πραγματα που ουτως ή αλλως δεν τα ξεχναμε.
    Και μην μας πει οτι εκεινη η ενεργει του ητανε στηγμιαια!!!!!
    Παντως η ορεξη για κατι τετοιες καλες πραξει τον πιανει οποτε κυβερνα το ΠΑΣΟΚ το παρατηρησατε???
    Που ησουνα συμπαθεστατε οταν κυβερνουσε ο αχρηστος και κατεστρεφε την Οικονομια του τοπου, διοριζε με την σεσουλα και δημιουργουσε χιλιαδες παραμαγαζα με κομματικους διορισμους διπλασιαζοντας και τετραπλασιαζοντας τις δημοσιες δαπανες!!! Που ησουνα το ετος εκλογων που ηξερε οτι θα πηγαινε οταν πηρε το 72 Δις δανειο για να εχουνε λεει μαξιλλαρακι για τα γεραματα να τον ρωτησεις που πηγανε αυτα τα δις και δεν βρεθηκε ουτε ενα ευρω στα κρατικα ταμεια μετα τις εκλογες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. . Βγαίνοντας έξω συνομίλησα με κάποιους φίλους οι οποίοι ναι μεν την βρήκαν πολύ ωραία την ομιλία, αλλά… Όλοι διστακτικοί, όλοι καχύποπτοι (ποιους θα έχει μαζί του, άσε να δούμε πώς θα πάει,
    δεν είπε τίποτα γι’ αυτό για το άλλο..).
    Εχοντας πρόσφατες και τις χθεσινές συνομιλίες μου.. θα συμφωνήσω με τον Θεοδωράκη, είπε σε κάποια φάση ότι είμαστε σαν τα γαϊδούρια που μας έχουν βάλει παρωπίδες και γυρνάμε γύρω-γύρω από το πηγάδι προσπαθώντας να πιούμε νερό.

    Εμ, δε θα βρούμε το πηγάδι ποτέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σαι παντα δυνατος Μικυ.
    Θα ηθελα να δω την Σακοραφα κοντα στον Μικυ σ αυτη την προσπαθεια.
    Θα έλεγα πως η λεξη ανυπακοη πρεπει να αλλαξει σε ΑΜΥΝΑ (του ρατσισμου κατα των Ελληνων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή η κίνηση.
    Επειδή όμως και πολύ σωστά υπάρχουν υπόνοιες καπελώματος της κίνησης αυτών που απείχαν απο τις τελευταίες εκλογές ας είμαστε προσεχτικοί. Ας μπούνε όμως μέσα οι ανεξάρτητοι πολίτες να την συνδιαμορφώσουν σε μια μορφή κίνησης για αμεσότερη δημοκρατία.
    Περιμένουμε να διαβάσουμε τις θέσεις του και βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 9:51 π.μ.
    Χαιρομαι που ανυσηχεις, πασοκε.
    Ναι, οποτε κυβερναει το πασοκ μιλαει ο Μικης, που ειναι το παραξενο;
    Με τι συνθηματα εκλεψε ο σαπιος την εξουσια το '81;
    Οσο για την υπουργοποιηση στη ΝΔ, εισαι μικρος για να την καταλαβεις... μικρος σε ολα, οπως ολοι οι ομοιοι σου, οπως και ο ολιγιστος αχυρανθρωπος Μεγας Στοκος που εχεις για αρχηγο.
    Ο Μικης εβλεπε, απο τοτε, πως ο κινδυνος για την πατριδα δεν ειναι η ΝΔ αλλα το αμερικανοφερτο πασοκ.
    Και φυσικα δυστυχως δικαιωθηκε.
    Αυτο που υπεγραψε ο δοσιλογος GAP δεν το υπογραφουν ουτε με το πιστολι στον κροταφο, ειπε ο Μικης.
    Και τελος, εισαι εκτος απο οπαδος ανθελληνων και προδοτων πολυ μικρος, τιποτενιος και ΑΚΑΠΝΟΣ για να πιανεις στο στομα σου μορφες σαν του Μικη.

    Το Γουδι ειναι κοντα, ποιο κοντα απο οτι νομιζεις.
    Αν και εγω ειμαι οπαδος του δεσιματος χειροποδαρα, γονατισμα και μια φτηνη σφαιρα στον κροταφο.
    Τιμωρια που αρμοζει σε τιποτενιους προδοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 9:31 π.μ.
    Εσυ δηλαδη του τα χωνεις γιατι δεν παρενεβη οταν κυβερνουσε το ΠαΣΟΚ;

    Δημαρας, Οικονομου, μαλιστα.
    Εχεις εμπιστοσυνη σε πασοκους εν ολιγοις, ναι, μην ειμαστε και αχαριστοι, πρεπει να ευχαριστουμε αυτους που μας βολεψαν.

    Και για να τελειωνουμε με αυτο, ο Μικης παρεμβαινει και αγωνιζεται οταν η Πατριδα ειναι σκλαβωμενη, οταν εχει καταλυθει το πολιτευμα και η Δημοκρατια, οταν τα κυριαρχικα μας δικαιωματα εχουν παραχωρηθει σε ξενους απο καποιους προδοτες, αυτο εκανε σε ολη του τη ζωη.

    Για τη δε Σοφια, ακομα αναρωτιεμαι, επειδη ξερω καλα την ιδεολογια της, τι στο διαολο γυρευε μεσα σε ενα ακρως νεοφιλελευθερο, ανθελληνικο και φιλοαμερικανοεβραικο κομμα.

    Η θεση ειναι τουλαχιστον στο ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τους φίλους που ρωτάνε πως μπορούν να γίνουν μέλη ας μου στείλουν e-mail στο prevejohn@yahoo.gr να τους στείλω κάποιες λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΑΖΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΙΚΥ {ΜΑΟΥΣ} ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ .
    Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΠΥ ΜΙΚΥ Η ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α1 βρε Μίκη Θεοδωράκη!

    Στην Δύση της ζωής σου, αντί να παραμείνεις ως ησουν ενα σύμβολο,καποιοι τσαρλατάνοι καιροσκόποι, κατάφεραν να σου φουσκώσουν τα μυαλά για να σε χρησημοποιήσουν.

    Φύγε Μίκη.
    Μην γίνεσαι εργαλείο στα χέρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Περίμενε όμως πρώτα να τον ακούσεις και να μάθεις τις θέσεις τους και γνώρισε μας και μας τους τσαρλατάνους για να προσέχουμε.
    Όλοι έχουμε τις επιφυλάξεις μας και ξέρουμε να προσέχουμε.
    Πάντως βαρεθήκαμε τους διάφορους "προστάτες".
    Μίκη εσύ άναψες τη σπίθα απο εκεί και πέρα το λόγο έχουν αυτοί που δεν σκύβουν στο κατεστημένο σύστημα του δικοματισμού και δεν τσίμπησαν απο τα ψευτοδιλλήματα των νταβατζήδων στις τελευταίες εκλογές. Η αποχή απο τις σικέ διαδικασίες έδειξε το δρόμο για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.
    Ελπίζουμε να είναι ακριβώς ότι λέει ο τίτλος της. Ένα πραγματικά πατριωτικό απελευθερωτικό κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και ΜΟΝΟ αυτό το σκύλεμα, απο το σκυλολόι του Πασοκ, που φυσικά και δεν είναι Αριστερά.

    Μας δείχνει εμάς τους όχι Αριστερούς,
    ΟΤΙ Ο ΥΠΕΡΓΗΡΟΣ ΜΙΚΗΣ σηκώνει τις ψυχές του κόσμου που υποφέρει.


    Σε αντίθεση με τον άλλο υπέργηρο τον ...Θεσμό, που ξευτιλίζετε κάθε φορά που του λένε, να ανοίξει το στόμα του.

    Και σαν τον άλλο υπέργηρο, τον μαιμουνά που πιθηκίζει και κάνει ανοησίες για τον προσέξουμε τα μικρά παιδιά..τον ακανανίκητο γόητα
    ετών 80 Μπουτάρη τον ετοιμοθάνατο, απο κύρωση και ναρκωτικά.

    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΚΥΛΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ
    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αισθητικά θα μου άρεσε να δω τον Μίκυ να περιστοιχίζεται από την Σακοράφα εξ αριστερόν και την Βερούλη από την άλλη ! Αφασία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και μενα αισθητικα θα μου αρεσε να δω τον jeffrey ανασκολοπισμενο.
    Επισης θα μου αρεσε να δω το ορθιο χοιρινο τον παγκαλο κρεμασμενο με τη γλωσσα κρεμασμενη να τον τρωνε οι μυγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου