«Πράσσειν άλογα»

13
 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης


Η χώρα μας ίσως είναι η μοναδική στον πλανήτη που έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό.
Έχει ανίκανους κυβερνήτες, και περισσότερο ικανούς κυβερνώμενους.
Έχουν περάσει 14 μήνες που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση και αντί να σπεύσει να υιοθετήσει και να εφαρμόσει νόμο για την ανάπτυξη, με κύριο στόχο την κατάργηση της γραφειοκρατίας που χρόνια ταλανίζει το τόπο και αποτρέπει κάθε προσπάθεια και πρόθεση επένδυσης, το μόνο που έκανε άμεσα ήταν να την πέσει μετά μανίας στην με κάθε τρόπο αφαίμαξη των πολιτών βάζοντας βαθειά το χέρι στις τσέπες τους σε σημείο εξαθλίωσης και παράλληλα να  αλλάξει την ονομασία των υπουργείων με άλλους ηλίθιους τίτλους που μόνο αυτοί που τους βάφτισαν ξέρουν τι σημαίνουν. Και αυτό έγινε απλά και μόνο για να φανεί ότι η εξουσία άλλαξε.
 Έτσι το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας έγινε Δια Βίου Μάθησης, χωρίς κάποιος να εξηγήσει τον όρο τι σημαίνει: Θα μοιράζουν βιβλία στους συνταξιούχους να περνάει η ώρα τους ίσαμε να πεθάνουν, ή θα τους........
δέχονται στα πανεπιστήμια να αβγατίζει το φοιτητικό δυναμικό;;;
Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έγινε Θαλασσίων Υποθέσεων, άλλος ηλίθιος τίτλος υπουργείου, λες και το Ναυτιλίας προκαλούσε ναυτία από το κούνημα.
Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έγινε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μόνο που ξέχασαν να προσδιορίσουν το «αλλοδαπού πολίτη».
Το Υπουργείο Βιομηχανίας καταργήθηκε, μαζί με την Βιομηχανία, αφού γιαυτό έχουν φροντίσει κατά καιρούς τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι συνδικαλιστές, και στη θέση του φιγουράρει το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας χωρίς αντικείμενο, αφού ούτε ανάπτυξη υπάρχει ούτε   ανταγωνιστικότητα.
Ο όρος «πράσινη ανάπτυξη» ακούγεται αινιγματικός, ακαταλαβίστικος, αόριστος, αφού δεν τον καταλαβαίνουν ακόμα και αυτοί που τον προβάλλουν πόσο μάλλον οι πολίτες.
Ας φροντίσουν να δημιουργηθεί κάποια ανάπτυξη και ας αδιαφορήσουν για το χρώμα αν είναι πράσινη, μπλε, κόκκινη, μαύρη, ή πορτοκαλί. Αρκεί να είναι ανάπτυξη.
Διαφορετικά από τώρα και στο εξής θα παρακαλούμε για δανεικά να πληρώσουμε άλλα δανεικά, σαν τον σκύλο που κυνηγά την ουρά του.
Μόνο προκοπή δεν θα δούμε ποτέ.

Υ.Γ. Και επί πλέον να καταργηθεί άμεσα ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, για να μάθουμε και εμείς οι πολίτες και οι πολιτικοί πόσα απίδια βάζει ο σάκος. 

Δημοσίευση σχολίου

13Σχόλια
  1. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
    --------------------------------------

    "Να ριξουν οι εργαζομενοι και αλλο τα μεροκαματα τους για να μην αναγκαζονται να ξενιτευονται οι καημενοι οι επιχειρηματιες προς ανευρεση φτηνων εργατικων χεριων.
    Με 100 ευρω το μηνα μπορουν να ζησουν πλουσιοπαροχα.
    Πρεπει τα μερακαματα να εξομοιωθουν με αυτα της Κινας για να εχουμε αναπτυξη."

    Τι σας θυμιζει αυτο;
    ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ;

    Ε ναι λοιπον.
    Χρυσαυγουλες και Πασοκοι χερι χερι με τον Καρατζαπαιρνει και τη Ντορα.

    Να τα βλεπουν αυτα κατι μαλακες εκει στο κεντρο που τους ψηφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενω πολίτεςςςςςςςςςςςςςςς
    άστα να πάνεεεεεεεεεεεεεεεεεε.......

    Το ΔΝΤ και ο Στρος Καν,τάχουνε κάνει πάνω τους από την τρομάρα τους, με τα συλλαλητήρια και τις πορείες που τους ετοιμάζουμε για σήμερα.
    Δεν αντέχουν άλλα …ραπίσματα.

    Άσε που τους προκαλέσαμε και έλκος στομάχου από τα γέλια, με την σθεναρή μας αντίσταση σαν λαός. Όλοι μας ξέρουμε τον τρόπο, με τον οποίο θα τους αναγκάσουμε να ξεκουμπιστούν από την Ελλάδα,
    αλλά δεν έχουμε από ότι φαίνεται τα απαραίτητα …καρύδια.

    Είμαστε σαν πολίτες σε εγκεφαλικό και σωματικό λήθαργο,για να μην πω σε πλήρες κώμα.

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.....
    Οι Ελληνες είμαστε φιλόξενος λαός.
    Οταν τον συναντήσετε, φίλοι μου, τον Στρος Καν ή δείτε την αυτοκινητοπομπή του, χαιρετίστε τον.
    Οπως μονο εμεις ξερουμε!!!

    Υψώνοντας το χέρι και με τα δάχτυλα ανοιχτά…να βλέπει την παλάμη μας !!

    Μη μας περάσει και για αγενείς, ο “άνθρωπος”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένταση και επεισόδια έξω από την Ευελπίδων
    13:21

    Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα δεκάδες άτομα, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των 42 ατόμων που συνελήφθησαν με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας της νεολαίας του Συνασπισμού φαίνεται ότι έχει τραυματισθεί στο κεφάλι, ενώ έχει τραυματιστεί και ακόμη ένα άτομο.

    Για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να έχει τηλεφωνική επαφή με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τουρκια εχει 100εκατ ηλιθιους που κυβερνωνται απο 100 εξυπνους.
    Η ελλαδα εχει 10εκατ εξυπνους που κυβερνωνται απο 100 ηλιθιους.
    Τουργκουτ Οζαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η χώρα μας ίσως είναι η μοναδική στον πλανήτη που έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό.
    Έχει ανίκανους κυβερνήτες, και περισσότερο ικανούς κυβερνώμενους.

    ΓΙ ΑΤΟ ΠΑΙΔΙΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΧΤΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΠΟΣΟ ΠΗΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; 20%; ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟ 50%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ‘Οσο μεγαλυτερο ειναι το ψεμα που θα πεις τοσο πιο πιστευτος γινεσαι..


    Αδολφος Χιτλερ…………


    ΑΝΤ΄ΑΥΤΟΥ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι αξιόλογοι και έμπειροι άνθρωποι της χώρας, επιστήμονες, τεχνοκράτες, καινοτόμοι,οικονομολόγοι, είτε απασχολούνται στο Ιδιωτικό τομέα είτε φεύγουν στο εξωτερικό όπου συνήθως διαπρέπουν. Ελάχιστοι είναι αυτοί που μεταπηδούν από ιδιωτική εταιρεία σε δημόσια θέση και όσοι το αποτολμούν λοιδωρούνται και ισοπεδώνονται, κυρίως από τους αμόρφωτους κομπλεξικούς συνδικαλιστές.
    Κλασικά παραδείγματα, ο Στ.Μάνος καιο ο Τ. Αθανασόπουλος της ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενάμιση χρόνο μετά την κατάληψη της εξουσίας απ το πασόκ, είναι πλέον φανερό σε όλους μας ότι δεν υπήρχε (λογικό ίσως), αλλά ούτε εκπονήθηκε (απαράδεκτο), κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης απ τους σοσιαλιστές.
    Και πώς να υπάρξει άραγε? Απ τους ίδιους που επί χρόνια νέμονταν το δημόσιο? Απ τ αμόρφωτα ζώα που το μόνο τους προσόν ήταν η συμμετοχή σε κλαδικές?
    Ξέρετε ότι ο ίδιος ο ΓΑΠ, πήρε το μάστερς του όταν ήταν υφυπουργός?
    Η μόνη διέξοδος είναι η συνολική επίσημη πτώχευση του κράτους. Δε βλέπω άλλο δρόμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παλιά ο Ανδρέας Παπ είχε θέσει ΔΥΟ αναπτυξιακούς τομείς: Βιοτεχνολογία και Μικροηλεκτρονική. Τα αποτελέσματα τα ξέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξερουμε οτι απο το πρασινο παραγεται οξυγονο,που δινει ζωη στον ανθρωπο.
    Το βαθυ πρασινο ομως κρατος κατορθωσε να ανατρεψη την φυση και αντι για οξυγονο το πρασινο να δινει διοξειδιο του ανθρακα και να μολύνη τα παντα πλην των πρασινων αλογων,κυβρνοντων και των περξ αυτων λαδιαριδων,κλεπτων ,αρματολων,λοποδιτων ,τεμπελιδων,απατεωνων,πρασινων δημοκρατων.
    Βλεπεις ο Ελληναρας ειναι προτωπορος σε ολα, πολιτισμο, δημοκρατια, τεχνες, γραμματα, επιστημες, εργασιακο μεσαιωνα, αρπαχτη, πεινα, ανεργια, εξαθλιωση, πορνεια και πολυ συντομα θα μας απονειμουν και τον τιτλο, διεθνους εμβελιας του ΕΦΙΑΛΤΗ.
    Ξεχασα να σας αναφερω το μεγαλυτερο καταρθωμα του πρασινου,οικολογικου κρατους.
    Διαλυσαμε την ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ, ναι ρε την ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ, γιατι ηταν εμποδιο στην αναπτυξη αυτης της χωρας.
    Τωρα εχει ο καθενας την ελευθερια του να καλιεργη οτι χορτο θελει και οπου θελει,τι θα πη οτι το χωραφι αυτο ειναι δικομου, ανικει σε ολους,αμ πως.
    Δεν μπορει ο αλλοδαπος να νιωθη ασφυξια απο την υπαρξη του αγραφυλακα,πρεπει να κινειται ελευθερα στην φυση ,να την απολαυμβανη,να μεταφερη και την κουλουρα του στην χωρα,αλλα οχι μονο αλλα και την μαστουρα του.
    Δεν μπορει η χωρα να στερηθη της πρασινης αναπτυξης.
    Γιαυτο και εμεις εκλεξαμε τον μεγαλο,τον αξιο,τον διορατικο,τον λεβεντη,τον αθλητη,τον θαλασσολικο,να κυβερνιση αυτον τον τοπο και να τον βγαλη απο τα αξιεξοδα και να τον βαλει στον χορο της απολαυσης,της ευτυχιας,της αιωνιας μαλ...ας.
    Βοηθεια μας και οποιος αντεξει πανιβλακα Ελληνα,δημοκρατη της οικογενειοκρατιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρακαλώ όλους τους ηλίθιους που δημοσιεύουν σχόλια άσχετα με την ανάρτηση να σταματήσουν να το κάνουν για να μπορούν οι υπόλοιποι να συζητούν για το θέμα.

    Τώρα πολλά ζητάω από ανεγκέφαλους θα μου πεις. Με τα μυαλά που έχετε όχι τρόικα και μνημόνιο, αλλά για καταναγκστικά έργα ήσαστε μπας και πήξει λίγο το μυαλό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διάβημα του Τσίπρα στο Παπουτσή...
    Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με τραύμα από γκλοπ στο κεφάλι ο Νάσος Ηλιόπουλος, Γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΝ.
    Βρισκόταν στα...
    Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, με περίπου 100 άτομα που διαδήλωναν την συμπαράστασή τους στους "6".
    Τα επεισόδια 'άρχισαν έξω από το γραφείο του ανακριτή, όταν τα ΜΑΤ άρχισαν να τους απωθούν προς την έξοδο των Δικαστηρίων...

    Ενω η Ελλαδα θελει τετοιους ηγετες οπως ο Τσιπρας κ. συντακτα του ΄΄Πασσειν αλογα''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρός
    7 Δεκεμβρίου 2010 2:18 μ.μ.

    Μάς γράφεις.

    Οι αξιόλογοι και έμπειροι άνθρωποι της χώρας, επιστήμονες, τεχνοκράτες, καινοτόμοι,οικονομολόγοι,.......................................................................................Κλασικά παραδείγματα, ο Στ.Μάνος .........


    ----------------------------------
    Ο επιστήμονας ο τεχνολόγος ο τεχνοκράτης.

    Που ανέλαβε ως κληρονόμος την μπισκοτοβιομηχανία Αλλατίνη , και την εκανε φύλλο και φτερό στον ανεμο.

    Το επαιξε και υπουργός ,-τρομάρα του- κάποιο διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου