Πρόστιμο 196.000 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα

 Γράφει ο Ευθύλογος
 ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ πρόστιμο
ύψους
299.000 ελβετικών φράγκων (196.000 ευρώ) επέβαλαν οι ελβετικές αρχές σε έναν εκατομμυριούχο αυτοκινητιστή που συνελήφθη να οδηγεί τη Ferrari Τestarossa του με 135 χιλιόμετρα την ώρα[1] - ενώ το όριο ταχύτητας είναι 80 χιλιόμετρα την ώρα- σε ένα χωριό στην Ανατολική Ελβετία. 
Δεδομένου ότι ο εν λόγω κύριος έχει περιουσία που ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ, και έχει μεταξύ άλλων στην ιδιοκτησία του μια βίλα, στο γκαράζ της οποίας βρίσκονται παρκαρισμένα πέντε πολυτελή αυτοκίνητα, το δικαστήριο του καντονίου Σεν Γκαλέν έκρινε πως το πρόστιμο έπρεπε να είναι ανάλογο
. Ξεπέρασε με αυτόν τον τρόπο το πρόστιμο- ρεκόρ των 75.000 ευρώ που είχε επιβάλει το 2008 δικαστήριο της Ζυρίχης στον οδηγό μιας Ρorsche που είχε υποπέσει σε επανειλημμένες παραβιάσεις του ΚΟΚ. «Ο κατηγορούμενος αγνόησε τους στοιχειώδεις κανόνες οδικής κυκλοφορίας με ένα ισχυρό όχημα από μια απλή επιθυμία [1] για ταχύτητα», αιτιολόγησε ο δικαστής στο Σεν Γκαλέν την απόφασή του.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στα ΝΕΑ  Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010  (κλικ εδώ)
Και μόνον από αυτό το περιστατικό μπορεί κάθε σκεπτόμενος να διαπιστώσει πώς λειτουργεί ένα σοβαρό κράτος. Και μετά να κάνει κάποιες μελαγχολικές σκέψεις για το πώς λειτουργεί μια γελοιογραφία κράτους . . .    
Φαντασθείτε τι θα........... συνέβαινε εδώ, αν ένα  δικαστήριο τιμωρούσε την αντίστοιχη παράβαση με ανάλογο πρόστιμο.
1) Οι δεξιές φυλλάδες θα έγραφαν με τεράστια γράμματα για: «σχέδιο εξόντωσης της αστικής τάξης». (Όχι της μεγαλοαστικής)
2) Οι αριστερές θα έγραφαν: «Φτηνό κόλπο για να έρθει η σειρά των φτωχών».
3) Οι ερμαφρόδιτες θα έγραφαν «Το κράτος κήρυξε πόλεμο κατά των ευκατάστατων πολιτών».
4) Τα μισά κανάλια θα έπαιρναν συνέντευξη από τον «άτυχο οδηγό» (όχι τον εν δυνάμει δολοφόνο) στέλνοντας κάποιον τριτοκλασάτο δημοσιογραφίσκο να κάνει την ηλίθια ερώτηση: «Πως αισθάνεστε μετά την επιβολή αυτού του βαρύτατου προστίμου;»
5) Τα άλλα μισά θα ξεκινούσαν μαραθώνιες συζητήσεις με θέμα το «Δικαστικό πραξικόπημα».
6) Οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα έβγαζαν δεκάρικους ζητώντας από την κυβέρνηση να επέμβει για να σταματήσει «το όργιο της Δικαστικής αυθαιρεσίας» και αν η Κυβέρνηση έπεφτε στην παγίδα, μετά θα την κατηγορούσαν γιατί «για άλλη μια φορά δεν σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης»
7) Ο εκπρόσωπος των εισαγωγέων πολυτελών αυτοκινήτων, θα μιλούσε για «σκοτεινό σχέδιο πίσω από το πρόστιμο τρόμου»
8) Τα κόμματα θα οργάνωναν συλλαλητήρια και διαδηλώσεις «εναντίον της Δικαστικής σκληρότητας».
9) Στα συλλαλητήρια θα συμμετείχαν αυτοί που δεν θα αποκτήσουν ποτέ ακριβό αυτοκίνητο. [3]
10)  Το σουρεαλιστικό της ιστορίας: Το σύνθημα που θα ούρλιαζαν οι ανόητοι διαδηλωτές με τα μεταχειρισμένα φιατάκια 15ετίας θα ήταν:
«Όλι Ρεν - Όλι Ρεν, δεν θα μας πάρεις τις Καγιέν».
11) Κάποιοι που έχουν τρία τουλάχιστον πολυτελή αυτοκίνητα στο γκαράζ, θα κατέθεταν τις πινακίδες από το παλιότερο, φροντίζοντας να βιντεοσκοπηθεί η σκηνή και να προβληθεί το Βίντεο στην Τηλεόραση, ενώ το τρέιλερ θα γράφει: «Απελπισμένοι οι πολίτες καταθέτουν τις πινακίδες».
12) Κάποιοι που τα αυτοκίνητά τους αξίζουν περισσότερο από τους ιδιοκτήτες τους, θα μιλούσαν για «κομπλεξικούς δικαστές που έβγαλαν το άχτι τους».
13) Κάποιοι άλλοι που ευνοήθηκαν στη γέννα και προέκυψαν από πλούσιο ουροποιογεννητικό σύστημα, και περιμένουν ώρα την ώρα να τα τινάξει ο παππούς – στην ανάγκη κι  ο πατέρας - και να μετατρέψουν την «δωρεά αιτία θανάτου» σε κάμπριο, καταγγέλλουν την «επίθεση εναντίον των αυτοδημιούργητων και ικανών»   
14) Μόνον ο συνδικαλισμός δεν παίρνει θέση γιατί δεν ξέρει τι θέση να πάρει.
Οι μισοί συνδικαλιστές έχουν ή ελπίζουν σύντομα – ελέω παράταξης – να αποκτήσουν πολυτελές αυτοκίνητο, ενώ οι άλλοι μισοί ξέρουν ότι δεν θα αποκτήσουν ποτέ. [4]
 
                              *  *  *  *  *  *  *  *
[1] Σκεφθείτε τι ποινές θα επιβάλλουν εκεί για σοβαρότερα εγκλήματα, όπως π.χ. η κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Κάθε σύγκριση μάλλον περιττεύει.
[2] Φαίνεται πως εκεί οι ηλίθιες επιθυμίες τιμωρούνται. Στις μπανανίες επιβραβεύονται. 
[3] Στο παρελθόν είχαν ανησυχήσει κάποιοι θεόφτωχοι μήπως φορολογηθούν τα repos!
Δεν ήξερες τι να πρωτοθαυμάσεις, την αγυρτεία της τότε κυβέρνησης που έκρυβε επιμελώς την πρόθεσή της για φορολόγηση των
repos ή την ηλιθιότητα εκείνων των άφραγκων που τους κατατρόμαξε το μέτρο. 
[4] Το δίστιχο του μακαρίτη Σουρή
«Δυστυχία σου Ελλάς 
με τα τέκνα που γεννάς
»
μάλλον είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά. 
Σε όλους τους φίλους και θαμώνες του «Καφενείου» εύχομαι
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
Ευθύλογοςvacon28@gmail.com